O faʻafitauli

5 auala e puipuia ai lauulu leiloa i alii

Lauulu leiloa o se masani masani faafitauli i totonu o alii. E tusa ma le 30% o tamaloloa o le tolusefulu tausaga le matutua o loʻo feagai ai, ma le 50% o alii pe a ma le limasefulu tausaga le matutua.

I nisi o tulaga, e ono tupu le pala aʻo amata le pala, i lalo ole 30 tausaga.

Faailoga o Lauulu

I le tulaga masani, e leiloa le tagata 50 i le 100 lauulu i le aso.

Afai e te matauina o lau faʻailoga iloa sili atu sili atu nai lo lenei tulaga masani, e sili atu le lelei ona talanoa i se fomaʻi mo fautuaga.

Lauulu leiloa e mafai ona tupu i ni auala:

  • Afai e te matauina o le lauulu amata ona paʻu i luga o le malumalu ma le pale, ma le laulu ua sifiina i tua o le ulu, o lenei le vaega o le pulu,
  • I le lotoifale (ogatotonu) pulu, o lauulu e pa'ū i luga o vaega 'eseʻese o le ulu,
  • E maeʻa le goto, o loʻo e leiloa le lauulu i luga uma o le ulu.

1. Vaaiga faʻavasega

Tupuola Alopecia (androgenic alopecia) o se tasi lea o mea e masani ai mafuaʻaga o lauulu leiloa.

Leiloa o le lauulu leiloa le tufaina i le 100% o mataupu, mo lenei, o le gene e mafua ai le laulu e tatau ona puleaina.

Ua faʻamautu e sili atu ona malosi aafiaga o chromosomes tina i le faʻasologa o kenera, o lea e faʻatele ai le leiloa o lauulu paʻu tina.

O le tane feusuaiga hormone, androgens, afaina ai lauulu ulu. Talu ai o nei hormone e tele lava i tamaʻi, e tele ina afaina ai latou ile alopecia androgenic.

Tele taimi androgenic alopecia matauina i alii pe a uma le 40 tausaga.

Mafai mafua ai androgenetic alopecia:

  • Ole faʻateleina ole mea i totonu o le tino o le tama tane hormone androgen (dihydrotestosterone).
  • Faateleina fatuga o le mafaufau i lenei hormone.
  • Faateleina 5-alpha reductase enzyme gaioiga, lea e faʻaleleia ai le liua o le testosterone i le dihydrotestorone.

Fautuaga:

E sili atu le faia o suʻega talafeagai e faʻateʻaina ai isi mafuaʻaga.

Afai e maua se faʻamaʻi, e tele ni togafitiga mo le androgenetic alopecia.

O se tasi o auala sili ona aoga o le minoxidil, e galue tuusaʻo i luga o lauulu ulu, faʻalauteleina lo latou olaga taamilosaga.

E i ai foi se aafiaga lelei i luga o le folika lauulu. eletise eletise, faʻamalositino, electrophoresis.

I se faʻaopopoga, o loʻo i ai se fofo faʻapitoa e afaina ai le gaioiga o le enzyme 5-alpha reductase. O le itu le lelei o nei togafitiga o le afaina ai malosi le tane.

3. Faʻamatiaga ma le salafa o le mafaufau

O le popole e mafai foi ona tupu ai le selu lauulu. Afai e nofofua, ona e foliga mai o le lauulu o le a mafai ona vave maua vave e aunoa ma se fesoasoani faaopoopo.

A faʻapea o feagai oe ma mafatiaga masani ma lagona tiga, o lenei mea e ono afaina ai le toto.

Faatasi ai ma mafatiaga faifai pea, vasoconstriction mafai ona tupu, o se taunuuga, - le lava le faʻasoasoa o le toto i le sele.

5 auala e puipuia ai lauulu leiloa i alii

1. Suia le uiga o le faʻafitauli

O aliʻi e masani ona faʻamalepeina la latou laulu e masani ona feagai ma o latou leaga i le lua itu eseʻese auala. O nisi e taumafai e faagalo le faʻafitauli e ala i le vaʻai totoʻa i se galuega poʻo le taʻalo i taʻaloga, aʻo isi e na ona latou talia lava le mea moni lea o le muaʻi filifilia mai luga ma ola ai i se olaga masani.

Ole filifiliga lona lua, fai mai le fomaʻi o mafaufau, e sili ona lelei, aua e faʻamaloloina ai le popole i totonu, ae aua le faʻatagaina le faʻatupuina o le popole. Pei ona e iloa, o mea uma ile tino e fesootaʻi. Stress o se tasi lea o mafuaʻaga o lauulu leiloa ma o le foliga mai o le tele o faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona aloese i soo se auala.

2. Saili lau togafiti

I le maketi matagofie, o loʻo faʻalauiloa e le tele o laupepa ia aveese le paʻu ma e tupu ai foʻi le mafiafia o fulufulu. Ae e fautuaina e saienitisi Belgian le aua le talitonuina i folafolaga le gaosi a le au gaosi oloa, ae ia suesue ma le totoʻa le tuʻufaʻatasiga o tupe. Naʻo le tasi le laupepa o loʻo aloaʻia o nei aso e moni aoga e teteʻe ai i pulu. E mafai ona aʻafia le maualuga o lauulu ma faʻalauiloa le tuputupu ae o lauulu. O loʻo matou talanoa e uiga i le ketoconazole, o se vailaʻau e masani ona faʻaaogaina i le taua e teteʻe atu i le susu.

Ua faʻaalia e ni suʻesuʻega faʻapitoa, mo tamaloloa e fufuluina laulu ile 1-2 taimi i le vaiaso ile laupepa ma le ketoconazole, na pa'ū ile paʻu ile 17% ile ono masina. I totonu o lauiloa taʻutaʻuga, o lenei mea o loʻo i totonu o moli o ituaiga Elf, Nivea mo alii, Jason, Head & Shoulders.

3. Mulimuli i se meaʻai

Taumafai e faʻaitiitia meaʻai falai. O lenei e tele naua auala o le kuka e le manaʻomia le falai o meaai. I le taimi nei, o le teena o lenei metotia kuka o le a fesoasoani e faʻagesegese le gaioiga o le faʻaliliuina o le hormone testosterone i le DHT, ma o lenei, e pei ona e manatua, o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o le paʻu.

Ole isi taua taua o le faʻatapulaʻa o oe i mea suamalie. Insulin, lea e gaosia pe a uma le suka i totonu o le tino, e ono faʻatupuina ai le tatalaina o le testosterone. Aua le faʻailoaina oe i se lamatiaga le aoga!

4. Avea ma se tagata mautinoa!

O le mamafa o le faamalosi tino, o lagona tiga, ma le le faamalieina o oe lava e mafai ona tupu ai le pulu. Ole mea lea, e taua tele le aʻoaʻo ole toʻafilemu, galo mo sina taimi e uiga i faʻafitauli ma mea, faʻaaoga ni nai minute malologa i le ogatotonu o le olaga.

Inu inu ti, faʻamalieina le puipuiga, faʻaalu se taimi tele ma lou aiga. O le maloloina maloloina ma le faʻatuatuaina o oe lava atonu o le sili sili fofo mo le pala.

5. Alu i totonu mo taʻaloga

O taʻaloga e sili atu ona atagia mai e le gata i le soifua maloloina o tamaloloa, faʻamalosia o le puipuiga ma le umi o le talavou ma le lalelei, ae faʻapea foʻi i lona vaʻai. O ai na te maitauina le ulu gaʻoa o Bruce Willis pe a fai o lana biceps ua mamanuina lelei?

Aisea e leiloa ai lauulu alii talavou

E tusa ai ma le masani, ulu ulu e fesoʻotaʻi ma le latalata atu i tausaga matua. E lelei mea uma, ae 6 mai le 10 tamaloloa e amata ona paʻepaʻe ile tausaga ole 25. E manino lava, i lenei mataupu, e vave tele ona talanoa e uiga i le loomatua ma mafuaʻaga o lauulu leiloa i se isi.

O le mafuaaga muamua o genetics.. Genetically, o se androgen-faalagolago ituaiga folikel e lafoina i se tamaloa - o lona uiga, matua nofouta i testosterone. E aliali mai o se tamaloa ua malaia mai i le pala mai le fanau mai, ae o loo i ai se faanaunauga i lauulu leiloa na o le matua pe a le testosterone ua liua i dihydrotestosterone. O le mea mulimuli e faʻaitiitia ai le faʻatonutonuina o le polotini ma oʻo atu ai i le dystrophy o le laulu pulu. O ituaiga "faalagolago" mama e masani ona i ai i luma ma parietal itulagi. O nei sone o loʻo mulimuli ane faʻaleaogaina i laʻau. Ole ituaiga fulufulu lena e taua ole androgen-faalagolago, poʻo suli. O le malosi o le pulu tasi o le tagata. Afai e maualuga le faʻaititia o pulu i hormones, ona mafai loa lea e se tamaloa ona avea ma paʻu i le lima tausaga. Afai e maualalo, o le faʻagasologa o le puluʻi e tumau mo le olaga atoa.

O le mafuaaga lona lua o le tele o faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, autoimmune faʻafitauli, syphilis, dermatophytosis, trichophytosis, tuberculosis, anemia, diabetes mellitus, thyroid disease ma isi. Uma e tau atu i le pulu vale, pe a tulaʻi le paʻu i luga o le ulu o se tagata pe o mata foi ma le ava. O sea alopecia e taʻua o le faʻaali E tupu foi pe a maeʻa se manuʻa po o se le paleni o meaai. By the way, stress mafai foi ona mafua ai lenei ituaiga o botdness, pei ona taitaiina atu nisi taimi i hormonal faaletonu, malfunctions i le tino.

O le uiga ese o lenei ituaiga o pala, e mafai ona taofi pe a aveʻese le mafuaʻaga o le faʻafitauli.

I tagata, seborrheic alopecia e maua foi - o lenei ituaiga o pala e fesoʻotaʻi ma se tiga tiga o le ulu. E i ai le solia o le sebaceous glands ma faateleina le sekum. Ae ui i lea, e talitonu o seborrhea lava e le mafai ona avea ma mafuaʻaga o lauulu leiloa.

O le lona tolu mafuaʻaga o le aʻafiaga o mea oʻona.. Lenei mafai ona galue i leaga faʻatonuga, ma le aveina o vailaʻau, ma tagofia vailaʻau (aemaise lava le puleaina).

Ma le isi, pe a faʻaumatia le mea taua, mafai ona taofi le pala.

Togafitiga mo lauulu leiloa i alii

Faʻafefea ona taofi le leiloa o lauulu i alii? E tele le faʻatupega, o le tele o na mea e fesoasoani e tusa lava pe le alu i le fomaʻi.

O le faigofie ma sili ona taugofie mo tagata uma o vailaʻau masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ufimata faʻavae i luga o aniani fou.

O le fua mo se faʻamalosia lauulu lauulu:
1 aniani
1 kulimi. l Mayonnaise
1 kulimi. l suauu olive
1 kulimi. l meli
Tipi le aniani (mafai ona tu i totonu o le blender), oomi le sua, palu faatasi ma mea o totoe ma olo i le ulu. Tausi mo le itula, ufiufi lona ulu i le polyethylene ma se ie mafanafana.
O se mea faapena e mafai ona fai mai le kefir, cognac, meli, burdock suauu (1 kulimi.), Aniani sua (2 kulimi.) Ma masima sami. Faafefiloi i le tutusa auala ma taofi mo le itula, mafanafana o lou ulu.

Faʻapea o se fofo fofo, o laʻau vevela pepa faʻaula poʻo le masima masoa ua lauiloa foi. E mafai lava ona faʻafofoina lou ulu i le mea mulimuli: e ala i le faʻasusuina o lau lauulu i le vai, o lapisi lapisi e oloia i aʻa mo le 5-10 minute seia faʻateʻaina le masima. Ona na ona fufulu ile vai. O le mea autu o lauulu e le tatau ona laʻau manifinifi, a leai, e mafai ona e faia atili leaga. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le endocrine, maʻi suka, maʻi paʻu i le ogaoga o latou vaega, e le mafai foi ona faia.

I le faʻamaoni, matou te maitauina e leʻo talitonuina e tagata uma metotia a tagata. O ia tamaloloa e mafai ona fautuaina e faʻaaoga mea teuteu (shampoos, conditioners, spray, masks, o le a aofia ai vitamini, minerale, panthenol, etc.), poʻo vailaʻau.

Vailaau vaevaeina i auala o fafo fafo (faʻaaogaina fafo) ma totonu. I le vaega muamua o le alopecia, o vailaʻau o loʻo iai minoxidil ua manatu e aoga - Alerana, Azelomax, Regein, Perfect Hair Solution.

Ina ia iloiloina le aafiaga, o le fualaau faasaina e tatau ona faaaoga mo le itiiti ifo ile tolu masina. E tatau foi ona maitauina a maeʻa le toe faaaogaina, e ono amata ona toe pauu lauulu. Ma ia manatua: minoxidil e le fesoasoani i mataupu e alopecia e mafua mai i siama, hormonal le paleni, poʻo le le lava o vitamini.

Afai o le mafuaʻaga o le leiloa lauulu o le leai o vitamini poʻo minerale, ona e mafai loa ona amata inu fualaau: Pantovigar, Alphabet, Nutricap, Rinfoltin, Revalid ma isi. Afai o le tino e leai se uʻamea, ma o lenei mea e mafua ai le laulu o le laulu, ona fautuaina Sideral, Pantovigar, Foltena Pharma ma isi oloa.

Talu ai mafuaʻaga o lauulu leiloa mafai ona matua ese, na o se fomai mafai ona filifilia se aoga aoga o togafitiga. O le mea lea, ao leʻi amataina se vasega, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa.

Afai e te manaʻo e le gata faʻaumatia faʻailoga, ae e manaʻo e fofo le faʻafitauli tasi ma taimi uma, oe manaʻomia le faʻaalu i mea teuteu ma auala faafomaʻi.

Alopecia Togafitiga Metotia

O se tasi o auala sili ona faigofie o togafitiga o le physiotherapeutic metotia. Ma mo se faataitaiga togafitiga o le osone (faʻaalia i le osone) e i ai le aʻafiaga lelei i luga o le ulu, faʻamalieina sela ma le okesene, faʻaleleia le toto ma aveesea toxin ma mea leaga. Ma le faʻaopopoga, faʻafetai i le osone, faʻaititia, fulafula, ua faʻaitiitia, fungi ma siama e faʻaleaga. O nei mea uma e faʻaleleia ai le ola ulu.

Ole faʻatonutonu ole osone e mafai ona faia:

  • i totonu
  • e ala i le tuʻuina i le nofoaga faʻafitauli,
  • i le togafitia o le sone ma se faʻapitoa faʻapitoa.

E le manaia tele tui, e tusa ma le 20 minute le taimi. E tatau ona i ai le 2 sauniga (ma ia sili atu ile 6) mo le iʻuga. Faagasologa o se sone ma se lotoa ua manatu itiiti aoga, ae le traumatic.

O le isi metotia o togafitiga laser - E leʻo se taotoga metotia, e manatu e aoga tele i le tulaga o gafa. E aumaia ni taunuʻuga lelei pe a faʻaaogaina i le minoxidil. O le laulu e toe faʻaleleia uma mai le vaʻai matagofie (o le maualuga o laulu e faʻaleleia, lo latou tulaga faʻaleleia), ma mai i le physiolog (moe folikelia ala).

O le isi faiga masani o le mesotherapy, o lona uiga, tui i totonu o le ulu. E aoga tele le metotia ma i le taimi e tasi e toetoe lava a leai se tiga. E fetaui lelei i mataupu e pa'ū ai lauulu e mafua mai i le le paleni o le paleni, le lava le paleni, o le leisa, seborrhea. Tasi vasega e fuafuaina mo 8-10 sauniga, o muamua aʻoga o le a iloiloina naʻo le pasi uma taualumaga. Ina ia maua le sili aʻafiaga, e tatau ona e asiasi i ni faʻatasiga i le tausaga atoa.

Talu ai nei, ua mauaina foi le lauiloa. Togafitiga PRP, lea e manatu o se tasi o le sili ona saogalemu ma sili ona aoga togafitiga mo le leiloa lauulu. O loʻo faatinoina lenei:

  1. Muamua, o le venous toto e faʻataʻitaʻiina mai le tagata maʻi (voluma - e oʻo atu i le 50 ml).
  2. Le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa, toto e gaosia ma le vai plasma, poʻo le plasmafiller, e maua mai ai.
  3. E ala i le tui, plasma ua tuiina i totonu o le ulu.

O le taualumaga atoa umi se itula; toe faʻafouina e tolu aso. Faʻafetai i lenei metotia, le faʻagaioia o le sebaceous glands ua faʻaleleia (lea e sili ona taua, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le seborrheic alopecia), ua leai ni folasaga e faʻagaioi, e taofi le oti. I le avea ai o se tulafono, e manaomia e 10 sauniga ina ia maua le iuga manaʻomia.

Peitaʻi, e tatau ona malamalama o nei metotia uma e iai faʻatapulaʻa. I se faʻaopopoga, e le mafai e soʻo se ituaiga alopecia ona faʻapena i nei faiga, e ui lava i latou aoga uma. Tele faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le tamaloa, i luga o le tulaga o le pala, i luga o le ituaiga alopecia.

O le a le mea e fai pe a le mafai ona taofia le pala?

Afai o le i luga metotia le fesoasoani, ona e tatau ona mafaufau mamafa e uiga i lauulu lauulu. Aua le fefe i lenei faiga, aua o aso nei e i ai sili aoga ma saogalemu auala e le o le taotoga faʻaliliuina lea e le tuua ai faʻailoga, e leai se tiga. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le non-invasive HFE metotia. O le auga o le metotia e faigofie: muamua, faatasi ai ma le fesoasoani a mea laiti-meafaigaluega, ua toesea le folikel mai le soifua maloloina lafoaʻi sone, ona tuu lea i le nofoaga taliaina. Ole faiga e le aʻafia ai ni manua poʻo seʻu. A maeʻa le totoina, e leai ni maʻila poʻo se fula. E le afaina lou ulu. Faʻatasi ai ma nei mea uma, oe faʻamaonia ia maua maloloina, aulelei ma lauulu lauulu uma i le sipi faʻataʻitaʻi (ola pea oo atu i le 100%) ma i le tagata foai tasi (e oo atu i le 20% o na toe maua mai i tua toe fananau). O lenei faʻatinoga o loʻo faia lea e le naʻo le falemaʻi i Moscow - Hair for Ever. E tele faʻamatalaga e maua i luga ole upega tafailagi hfe-hfe.ru.

Falemai CFE. Laisene o le Moscow City Health Department Nu LO-77-01-011167 aso Oketopa 29, 2015

4. Maʻi pipisi le papala

Paʻu faʻamaʻi e pei o seborrhea ma le dermatitismafai ona mafua ai le lauulu ulu.

Seborrhea - o se maʻi o le ulu, lea e faʻailoaina i le maʻilaʻaga, matuuʻeuʻe le laulu, lauulu leiloa. I alii, e ono tupu e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le hormonal.

Dermatitis - afaina o le ulu, lea, e masani lava, mafua ai allergies. O auga: gatalia, fula, fulafula, mumu, malulu.

5. Ole tali atu ile togafitia o isi maʻi

E i ai ni togafitiga ma vailaʻau e aoga mo nisi faʻafitauli tau le soifua maloloina, ae leaga afaina ai isi totoga.

Matuia lauulu lauulu e maitauina pe a uma togafitiga togafitiga. I se faʻaopopoga, o vailaʻau nei e mafai ona fesoasoani i le pa'ū o lauulu:

  • fualaau mo le toto maualuga,
  • nisi o vailaʻau
  • fualaau faasaina
  • fomaʻi togafitiga
  • aspirin.

Meaʻai le paleni

Natura, le paleni taumafa, ma le iʻuga le lava vitamini ma mineralemafai ona mafua ai faafitauli lauulu.

E taua le tino e maua le lava o taumafa: porotini, uʻamea, zinc, biotin.

O se le paleni o meaʻai e mafai ona mafua ai le tele o isi faʻaletonu, tutusa faʻafitauli ma thyroid gland.

TULAFONO O LE FAʻAFITAULI O NORMAL PATHOLOGY: FILIFILIGA O TRICHOLOGISTS

Fomai o trichologists se manatu e faapea o le faafitauli o alopecia amata ona tuputupu ae matua taua ma alualu i luma, e mafai ona maua e oʻo lava i talavou, ma e leai se mea e faia ma le nofoaga genetik.

Lauulu manifinifi ma le matua, o le masani mafai ona mafaufau i ai 50 tausaga pe sili atu, ma e tusa lava pe tatau, e tatau ona faia auala talafeagai e tausia le lauulu laulu umi.

Afai ua manifinifi le laulu o se tamaloa, o lona uiga e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o le leiloa, ma naʻo le faʻaaogaina lena metotia na o le a fesoasoani e foia le faʻafitauli. Talanoa i se trichologist o, i le tele o tausaga o le poto masani, o le a vave faʻailoa vave mafuaʻaga ma faʻatulagaina se ala o togafitiga.

LELEI ONA TOTOGI LE VAEGA LE MEA UA LE MAUA

E tofu lava le tagata ma le leiloa o lona laulu i aso uma, o lona olaga e le sili atu i le 5 tausaga, ina ua mavae lea o le a latou paʻu'ū ma tuʻuina atu i le mea fou. I le gasologa o le olaga, e oʻo atu i le 3 tasene laʻau e mafai ona tupu i tagata, ma le faʻataʻitaʻiga o laulu e pa'ū mai i le 5 tasene.

Afai o le lauulu i luga o le ulu i alii e pa'ū malosi, ma o latou numera na sili atu nai lo le selau i le aso, ona avea lea o lenei faiga e manatu o se pathology ma e manaʻomia vave togafitiga, a le o lea, o le pala.

OLE a paleni I totonu o tamaloloa: ANDROGENETIC MA isi ituaiga

E i ai ni ituaiga o pulu, latou te eseese i le malosi ma le taimi.

O lenei ituaiga ua manatu e sili ona taatele ma ua tupu i luga o le gafa. Testosterone, o loʻo maua i totonu o tino o tagata uma, vaevaeina i dihydrotestosterones, lea e fesoasoani i le afaina aafiaga i folikeloa ua le toe ola masani.

O le vaega sili ona talafeagai ole faʻamalosia o le fronto-parietal ma le laina muamua i luga o le pale. Afai o le lauulu o tamaloloa i nei sone paʻu i fafo, o lea ituaiga o androgenetic, o le a tupu na o iina, ma isi uma sone, e aofia ai tua o le ulu ma malumalu, tumau i le laulu ulu ma e le suia.

Fautuaga: afai e te matua popole e uiga i le faʻafitauli, faʻaaoga le taotoga le gaioiga, o lea e te maua ai le sili atu taunuuga e tusa lava pe alualu i luma tulaga, faʻamalosia le folo lauulu, latou o le a olaola ma o le a le liligiina atu.

Nesting poʻo le focop alopecia e maitauina i le tele o itu i le ulu ma le tino, i na nofoaga e tupu ai le laulu. Faʻalagolago i le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o le faʻasolosolo tuʻufaʻatasia ma faia lio lapopoa vaega. I totonu o mafuaaga o le faamoeina o pulu:

  • O manua o le faiʻai mata
  • Maʻi pipisi
  • Autoimmune faamai, ma isi.

Ina ia alu ese le faʻafitauli, e tatau i se tamaloa ona togafitia ma fai ma le mataituina e le trichologists faʻapitoa i lenei mea.

A mafai ona fai se taotoga lauulu pe a le fesoasoani fesoasoani vailaʻau, ma ua amata ona feosofi ni faamoega fou, ma faia ni faafitauli fou.

MATAUPU FAIGOFIE LE LAVE

E tatau ona e mafaufau ma mafaufau po o le a le mafuaʻaga o lauulu leiloa i alii? O lenei fesili e faigata ona taliina vave ma manino. O le Baldness e le o se masani faiga, ae tasi e manaʻomia togafitiga.

Tele sui o le malosi malosi o le tagata soifua o loʻo feagai ma le faʻagaioiga o le faʻataʻaliseina o ni uʻamea o se suʻega faigata, o lo latou manatu-maualalo ua le amanaia, aemaise lava peʻa latou o ni talavou poʻo ni tamaloa i luga o 20 tausaga.

O lea la, mafaufau i mafuaaga masani:

Adrogenetic alopecia tupu i le 90% o alii, ma e mafua mai i se predisposition i genetics po o le gaioiga o hormones. O faʻafitauli vaega o loʻo i luga o le muaulu ma pale, ua avea ma tino manifinifi ma puʻupuʻu, pei o se fluff, ona mou ese atoa lea.

E i ai tulaga:

  1. O le muamua ma le lona lua e iloga i le mea moni o lauulu e seasea. Aemaise se musumusu wiski ma le muaulu, liua i le solomuli o lauulu ulu.
  2. Lona tolu pe lona ono o loʻo faʻailoaina i le paʻu matuia o lauulu, e aofia ai luga o le pale o le ulu.
  3. Fitu vaega - atoatoa le pulu o le pito i luga o le ulu e aunoa ma le mafai ona toe faaleleia.

LE MAUA O LE FAʻASOA

E i ai i le lauulu lauulu aua o le tele o tulaga faʻafitauli ma faʻafuaseʻi popole faʻateleina ai, spasms faaosofia ai ma se aafiaga le lelei i le feaveaʻi o le toto e ala i tamai ulu ulu le paʻu i luga o le ulu.

O le iʻuga, o fulufulu mata e tumau pea e aunoa ma nisi meaʻai, latou te le toe tuputupu aʻe ma feoti.

UIGA FUA

I le le lelei ma le paleni taumafa, o aʻa e le maua uma vitamini talafeagai, minerale ma elemene. O le mea e tatau ona e faia e puipuia ai le tupu mai o lenei mea:

  • Tetee oloa faʻaumaina,
  • Taumafa fualaʻau fou ma fualaau 'aina,
  • Aua neʻi 'alo ese mai le faʻaogaina o polotini, susu susu, cereals,
  • E inu ni vailaʻau oona ma le uʻamea.

PUIPUIGA O LE SILI FUA O LE LAFE ATU I LE LUGA O LE VAEGA

Afai o le laulu e faʻamalosi toe manifinifi, o le faʻailoga lea o le palaʻai ua naʻo le tulimanu. Ina ia taofia lenei mea mai le tatau:

  1. Fai se pulou i le vaitau malulu.
  2. Ave vitamini mo lauulu ulu.
  3. Fufulu lou lauulu e le o le vevela, ae i le taumafanafana vai.
  4. Faʻaaoga ni oloa sili ona lelei mo lauulu ma le ulu.
  5. Aua le afaina le paʻu, palu iai.

AOFAIGA O TOGAFITIGA

E masani lava ona faʻaletonu le laulu o aliʻi, ma a fai togafitiga togafitiga, lelei ma
toefuatai mafaufau:

  1. Eletise eletise e ala i le tatafe.
  2. Microcurrent togafitiga ma pulsed ultra-maualalo eletise eletise tafe nei.
  3. Cryotherapy ma le malulu o le paʻu i le vai nitrogen, faʻafefeteina.
  4. Darsonvalization e ala i le aafiaga o le taimi nei o laiti totogi, ma siitia metabolism.

Fautuaga: matou te le fautuaina se tasi o taualumaga e aunoa ma se fomaʻi tusi. Muamua e tatau ona e alu i le falemaʻi ma saili le mafuaʻaga ma le ituaiga o le pala, pe a maeʻa ona maua i le faʻaiuga o le a faatonuina oe mo se togafitiga e fetaui lelei ma lau ituaiga.

FALE MASIGA PE A OTI MAI

O ufimata ma lava lavalava faia o le a fesoasoani mai le pa'ū lauulu, kulimi e faʻavae i luga o nettle broth ma 9% vineta, lea e faʻamalosia 1: 1 ma faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli, ua manatu e sili ona lelei.

Oe mafai foi ona faʻaaoga le aniani gruel i paʻu oona. O aniani e faʻatupuina le tuputupu ae o laulu fou, faʻafailele ma toe faʻafoʻi aʻa, faʻapaleni ia i latou i vitamini C.

Le masani ona faʻaogaina o loʻo faia ile fale lauulu e mafai ona fesoasoani i le puipuia o le paʻu o lauulu.

Ina ia mafai e lou lauulu e tumau pea matagofie, susulu, tumu i le malosi ma matagofie matagofie, e tatau ona e tausia i latou, 'ai lelei, faʻaaoga naʻo mea lelei,

Aisea e fiu ai tamaloloa?

O fuainumera faʻamautu e faʻamaonia ai o le pala, e sili atu ona afaina ai tamaloloa nai lo fafine, talu ai o loʻo mulimuli atu i fulufulu manu o loʻo loloto i totonu o le ulu. Ma ao leʻi fuafuaina auala o le togafitia o le pala, e taua mo se fomaʻi faʻapitoa ona faailoa uma mafuaʻaga ma faʻatupu mafuaʻaga o ia solia. I totonu o gasegase ma alopecia, i le pe tusa ma le 60% o mataupu, fomaʻi faʻataʻitaʻia alopecia faʻasolosolo.

I le silia ma le 2 vaiaso, ua amata ona toso lemu le laulu ulu! Ou na o aso uma.

I le faʻaopopoga o se uiga masani, e manaʻomia e fomaʻi ni mafuaʻaga e mafua ai le pala, e faʻapea:

  • leaga faʻaleagaina sauaga
  • faaumiumi neura ma popolega, tiga ogaoga, atuatuvale,
  • thyroid hormone poʻo le oso i le testosterone,
  • le saʻo le filifilia o mea teuteu ma le le lelei i le mafaufau,
  • le paleni, taumafa i vailaʻau, le lava o vitamini ma minerale,
  • Adynamic olaga, passive pastime, lea e faʻatupu ai le faʻaputuputuina o le toto ma le tele o mafaufauga-lagona tulaga,
  • taimi umi faʻaaogaina vailaʻau malosi,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi (maʻi suka, afaina o lou faʻatupu, faʻataʻi paʻu, ma isi tulaga),
  • afaina o le ulu, vailaʻau aafiaga, mu.

E tele taimi, o mafuaʻaga o lauulu le lelei o le siosiomaga leaga i le nofoaga o lo o nofo ai le tamaloa, faʻapea foʻi ma gaioiga leaga faʻataʻitaʻi. I le fesoʻotaʻiga ma se tele o le lisi o mea e faʻatupu ai le malosi, o le ala e mafai ai ona togafitia le alopecia e mafai ona ese, ae e taua ma lavelave.

Auala e togafitia ai le pala

O le a le mea e fai i lauulu leiloa ma le lava le toe faʻafouina o lo latou tuputupu ae e mafai ona faʻamaonia e trichologists na o le faʻavae i luga o le faʻamaʻi o le gasegase. I le amataga, o le tagata onosaʻi ua faatonuina ni metotia lemu - ose meaʻai paleni ma paleni, taumafa o vitamini ma minerale, ola maloloina, faʻapea foi ma oloa faʻapolofesa mo le tausiga o lauulu ma le togafitia. I le lumanaʻi, i le le lava o le faʻaaogaina, vailaʻau, physiotherapy, mesotherapy, ma e oʻo lava i se taotoga metotia o togafitiga e faʻaaogaina.

Vailaau

O vailaʻau e mafai ona eseese, tele e faʻamoemoe i le ituaiga alopecia ma mafuaʻaga na mafua ai le pa'ū paʻu. Afai tatou te mafaufauina botdness i alii o le androgenetic ituaiga, hormonal togafitiga e masani ona faʻaaogaina e faʻateʻia ai le faʻafitauli faʻafitauli o le dihydrotestosterone i luga o lauulu. Le tele o taimi, trichologists faʻatonu Finasteride laupepa mo le togafitiga o ia alopecia, lea e taofia mea e liliu testosterone i le dihydrotestosterone.

Afai o faʻaletonu vaskular ma le faʻamaʻi o le toto na avea ma mafuaʻaga o le pulu, ua faʻaaogaina laupepa Minoxidil, o latou ia auala e taofi ai le pulu ona o vasodilation i le lotoifale, faʻateleina le tafe o le toto ma meaʻai i totonu o fulufulu. Le tele o laupepa shampo ma lauulu o loʻo i ai foi ma minoxidil pe afai o loʻo fuafua mo togafitiga pito i luga o le alopecia.


Alopecia areata e togafitia i isi auala, pe a fai o le pala e mafua mai i autoimmune faʻaletonu, ua faatonuina e le fomaʻi immunosuppressants, anti-inflammatory or antihistamines. E mafai ona avea ma hormonal corticosteroid o suauu Hydrocortisone poʻo Prednisolone, o se tui puipui mo le Diprospan tui mo le faʻailoaina o le alopecia i le taulaiga.

Vitamin complexes o le a fesoasoani e faʻamalosia le iʻuga o togafitiga, e tatau ona i ai B vitamini, aua latou e nafa ma le soifua maloloina o aano o le fao, nifo, lauulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Neurovitan complex, Neurobion poʻo le B-complex. E faapitoa le faʻaeteete i le minerale magnesium ma le calcium, faʻapea foi ma le zinc ma le selenium, o nei vailaʻau e matua taua tele mo le soifua maloloina o lauulu.

Fomai togafitiga

O le faʻatusa tuʻusaʻo i luga o le ulu ma le folo 'ulu e faʻatino e ala i le physiotherapy faʻatonuga, na faʻatonuina e le fomaʻi trichologist pe a manaʻomia. O nei aso, o loʻo faʻataʻitaʻia le tele o ituaiga o faʻamalositino e faʻatagaina ai oe e aveese le alopecia ma puipuia le paʻu o lauulu, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Darsonvalization - O le vaivai o le taimi nei o maualuga voltage ma taimi e pasi atu i totonu o le ulu, faʻateleina o le leo leo ma faʻatelevaveina tafe toto toto i le lotoifale.
  2. Eletise - O se lauiloa taʻiala e aofia ai faʻalauteleina aafiaga o vailaʻau ona o eletise eletise. E mafai faʻamalosia le laulu e ala i le faʻatautaia o tapenaga i lalo o le ulu ma mulimuli ane faʻaalia i se taimi e leai se tiga.
  3. Cryotherapy - O le tagata faʻapitoa e galue i luga o le ulu i le vai nitrogen, faʻatasi ai ma le fesoasoani a se cryoapplicator o le mea e tufatufaina tutusa. O le faʻavae o le faʻaalia e tutusa ma metotia na muamua atu, ae o le lamatiaga i le neura ma le cardiovascular system e tele taimi e maualalo ifo.
  4. Fofō - ia faʻaleleia atili le toto faʻataʻamilomilo, o le tagata faʻapitoa e faʻataʻoto le maʻuluʻulu ma le faʻataʻamilomilo solo, o mea taua, atoa ai ma le faʻailoaina o Mo maso faʻaaoga fesoasoani pei o le faʻapipiʻi ipu gaogao poʻo se selu leisa, suauʻu manogi, faʻaalu ma pulumu faapitoa.

Ole physiotherapy e faia i taimi uma ile tuʻufaʻatasia ma isi metotia o le togafiti, ae naʻo le tulaga masani. E leai se fomaʻi na avatua se tali mautu e uiga i le mafai ona taofi lauulu faʻamalosi ma le physiotherapy i le fale.

Mesotherapy

O le metotia lauiloa i aso nei o le auala e teu ai lauulu ma ona tupu masani fua faatatau - o le mesotherapy. E faʻaogaina mo soʻo se gasegase e amata le paʻu o latou lauulu e tusa lava poʻo a mafuaʻaga ma togafitiga na faʻatonuina e le fomaʻi. O le aano o mesotherapy o se auala o tui i totonu o le ulu, lea e matauina paʻu, paʻu paʻu poʻo afaina ai pala.

O ituaiga nei o fualaau faasaina ua tuiina:

  • vitamini (A, E, vitamini o le kulupu B, PP, C, ma isi),
  • minerale ma isi vaega (zinc, selenium, magnesium, calcium, iron, etc.),
  • amino acids mo le aveeseina o toxins ma faatelevaveina tafe toto,
  • togafitiga homeopathic mo lautele faʻamalosia aafiaga,
  • suauu aoga.

I totonu o le lavelave, mesotherapy mautinoa le toe faʻafouina ma toe faʻafouina aafiaga, o le saoasaoa o lona amataga e mafua mai i le 100% o mea aoga uma e ulufale atu i lauulu lauulu. I aso nei, o tagata atamamai e faʻataʻitaʻi ni ituaiga se lua o mesotherapy, e mafai ona taofia ai le alopecia:

  1. Faigofie - o le faʻalauiloaina o fualaʻau e faia e le meso-injector, e masani ona faia i se lavelave o tulaga o le pala i vaega tetele o le ulu.
  2. Tusi Lesona - faʻapipiʻi e le fomaʻi vaega faʻapitoa o le paʻu e faʻafailele ai le folo o le lauulu i vitamini, amino acids ma minerale.

Tusi Lesona mesotherapy e matua sao lava i le mauaina vitamini cocktails, ae na o le tulaga i le amataga ma ogatotonu laasaga o le pala. Afai o le maeʻa fomaʻi o le lauulu e le tupu mai mo le 6 masina pe umi foi, i lea tulaga, ua faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi le tineia atoa o pulu, faʻatulagaina, mesotherapy e le talafeagai.

Toe suia lauulu

O le taofia o lauulu leiloa o se galuega sili i le togafitiga o le alopecia, ae a pe a fai o le tuputupu ae o lauulu fou e le toe amataina? Afai na taumafai le fomaʻi auala uma faʻasao, e fesoasoani i le pala, ae leai ni faʻaiuga, e aoga le mafaufauina i le ono mafai ona maua le tele o togafitiga. E faatatau i taotoga, o lona uiga, suluia o lauulu mai isi vaega o le tino.

Talu ai nei, o tagata tomai faapitoa ua amata ona faia ni auala se lua o taotoga - taotoga ma le lē taotoga, lea e fesoasoani e fofo ai le faʻafitauli e mafaufau i le tagata soifua maloloina tulaga ma le tulaga o le le amanaiaina o le alopecia. O le mea sili ona leaga o lenei togafitiga togafitiga o maʻilaʻila o soʻoga, o lona uiga, o le aesthetic aspek, faʻapea foʻi ma le masani ai i le ulu tiga. Afai tatou te mafaufauina le faiga e le o taotoga, e sili atu faʻamaoni ma faʻaleaga.

Ole le taotoga faʻaaogaina lauulu lauulu ole auala ole HFE, o se taunuuga o le tusa ma le 98% o le lalagaina o lauulu mauaa i totonu o se nofoaga fou. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻaaogaina ogaoga i le falemaʻi faʻaaogaina nila ultra-manifinifi 0.5-0.8 mm lautele. Le auala e faʻaaogaina ai le faʻaliliuina aofia ai le totoina e le gata lauulu, ae o aano foi, ona o lea ua faʻavaeina le laulu ulu, ua faʻagaioiga moe moe.

Aulelei oloa

Mo tamaloloa e ogaoga lauulu le mautonu, teuteu teuteu ua atiae se faʻasologa o oloa faʻatautaia i le faʻaleleia atili o le tuputupu ae malosi o fou lauulu. I totonu o latou o loʻo i ai suluisi ma faʻaputuga o loʻo i ai vaega e faʻavaveina le toto toto i totonu o le lotoifale, faaleleia faʻafitauli metabolic ma intercellular metabolism, saturate le paʻu ma pulou ma meaʻai taua ma taua.


O oloa nei o loʻo aloaʻia o ni mea sili ona lelei e fofo ai le paʻu.

  1. Aminexil - ampoules ma se vaifofo e manaʻomia ona faʻataʻamilo i le ulu, ina ua maeʻa faʻalauteleina vaʻa, faʻavaveina le toto ma le fafagaina o pulu ma mea taua. O loʻo iai se mea o loʻo maua i faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma faʻamasaniga mata mai le ituaiga Vici, Kerastase ma LʻOreal.
  2. Tricamine - fuga faasaga i le pala, o loʻo aofia ai se vaega e taofia ai le faʻatupuina o le testosterone. Faʻapea foʻi le oloa o loʻo i ai apamemea peptides, mafua ai ona o loʻo iai se antiandrogenic aafiaga. O le spray e faʻamalosia ai moe moe, toe faʻaleleia vaega o le laulu na faaleagaina.
  3. TRX2 - tuʻuina atu i le faʻailoaina o loʻo faʻatolotaina le pauna. E tele le tamaoaiga i le metabolic stimulants, faʻapea foi ma vailaʻau masani e maua ai le malosi.

Vaʻaia faʻapitoa pe a filifilia se oloa e tatau ona tuʻuina atu i le ituaiga o lauulu ma le tulaga o le ulu. Ile iai ole faʻamati, e taua le filifilia o se fofo e aofia ai se vailaʻau fofo ole vailaʻau, o loʻo i ai foʻi ni mea e puipuia ai. Faatasi ai ma diffus alopecia, synergistic cosmetics. Lelei taunuʻuga folafola Selenzin shampoo ma se faʻatonutonuina ma faʻamalosiaʻuga aafiaga.

Puipuiga o le lauulu lauulu

Togafitiga metotia mafai ona faʻaaogaina e pei ona faʻatonu mai e le fomaʻi ina ua maeʻa togafiti. Ae o le puipuia o se faʻatulagaina maliega lea o le a fesoasoani e puipuia le tulaʻi pe afai e paʻu se tamaloa i se tulaga lamatia. O le tulafono faavae i lenei mataupu o le toe faʻatupeina o mea taua taua i le tino e nafa ma lauulu tuputupu ae ma le soifua maloloina. Ina ia puipuia le tane taatofi, e tatau ona e:

  • uʻamea I meaʻai e faʻamalieina ai le laulu ma aʻa ma le okesene,
  • apamemeae avea ma mea e fausiaina ai lauulu,
  • kalisiue aofia ai i le faiga o lauulu,
  • vitamini ae faʻamamaina le lauulu, faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe, puipuia mai mea i fafo atu o le ita,
  • B vitaminie mafiafia ma malosi o lauulu,
  • vitamini Ctelevave toto toto i le ulu, e mafua ai ona fafagaina le lauulu i mea talafeagai,
  • vitamini e mo meaʻai mai aʻa i aʻa lava i pito, faʻamamaina o lauulu, faʻapea foi ma le maua ai o silkiness, susulu, ma eliina.

Faʻapitoa e tatau ona totogia i le filifiliga o mea teuteu mo lauulu lauulu, e tatau ona talafeagai mo le ituaiga o laulu ae maise le ulu. Ole tulaga taua mo le soifua maloloina lauulu o se paleni taumafa, paleni o hormones, o se olaga galue.

O le popolega o le popole faʻafuaseʻi faʻafitauli i tagata o tausaga uma, o lea e taua le faʻailoaina i se taimi vave e ala i le fefaʻasoaʻi ma le fomaʻi a le trichologist. A faʻamaonia le faʻamaonia o le alopecia, o le tagata faʻapitoa o le a faʻatuina ni mafuaʻaga tonu o se soli tulafono i le tino, pe a maeʻa, faʻavae i luga o nei faʻamatalaga, o le a ia filifilia se ala o togafitiga. O togafitiga e tatau ona lautele, e mafai ona avea ma vailaʻau ma cosmetics, physiotherapy, mesotherapy, i tulaga ogaoga - taotoga.

Mafaufau i se faʻafitauli pei masani poʻo faʻafitauli: manatu o le trichologists

Fomai o trichologists se manatu e faapea o le faafitauli o alopecia amata ona tuputupu ae matua taua ma alualu i luma, e mafai ona maua e oʻo lava i talavou, ma e leai se mea e faia ma le nofoaga genetik.

Lauulu manifinifi ma le matua, o le masani mafai ona mafaufau i ai 50 tausaga pe sili atu, ma e tusa lava pe tatau, e tatau ona faia auala talafeagai e tausia le lauulu laulu umi.

Afai ua manifinifi le laulu o se tamaloa, o lona uiga e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o le leiloa, ma naʻo le faʻaaogaina lena metotia na o le a fesoasoani e foia le faʻafitauli. Talanoa i se trichologist o, i le tele o tausaga o le poto masani, o le a vave faʻailoa vave mafuaʻaga ma faʻatulagaina se ala o togafitiga.

Faʻafefea ona fai o lauulu leiloa

E tofu lava le tagata ma le leiloa o lona laulu i aso uma, o lona olaga e le sili atu i le 5 tausaga, ina ua mavae lea o le a latou paʻu'ū ma tuʻuina atu i le mea fou. I le gasologa o le olaga, e oʻo atu i le 3 tasene laʻau e mafai ona tupu i tagata, ma le faʻataʻitaʻiga o laulu e pa'ū mai i le 5 tasene.

Afai o le lauulu i luga o le ulu i alii e pa'ū malosi, ma o latou numera na sili atu nai lo le selau i le aso, ona avea lea o lenei faiga e manatu o se pathology ma e manaʻomia vave togafitiga, a le o lea, o le pala.

O le a le mea e fai a le tamaititi pauna: androgenetic ma isi ituaiga

E i ai ni ituaiga o pulu, latou te eseese i le malosi ma le taimi.

O lenei ituaiga ua manatu e sili ona taatele ma ua tupu i luga o le gafa. Testosterone, o loʻo maua i totonu o tino o tagata uma, vaevaeina i dihydrotestosterones, lea e fesoasoani i le afaina aafiaga i folikeloa ua le toe ola masani.

O le vaega sili ona talafeagai ole faʻamalosia o le fronto-parietal ma le laina muamua i luga o le pale. Afai o le lauulu o tamaloloa i nei sone paʻu i fafo, o lea ituaiga o androgenetic, o le a tupu na o iina, ma isi uma sone, e aofia ai tua o le ulu ma malumalu, tumau i le laulu ulu ma e le suia.

Fautuaga: afai e te matua popole e uiga i le faʻafitauli, faʻaaoga le taotoga le gaioiga, o lea e te maua ai le sili atu taunuuga e tusa lava pe alualu i luma tulaga, faʻamalosia le folo lauulu, latou o le a olaola ma o le a le liligiina atu.

Nesting poʻo le focop alopecia e maitauina i le tele o itu i le ulu ma le tino, i na nofoaga e tupu ai le laulu. Faʻalagolago i le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o le faʻasolosolo tuʻufaʻatasia ma faia lio lapopoa vaega. I totonu o mafuaaga o le faamoeina o pulu:

  • O manua o le faiʻai mata
  • Maʻi pipisi
  • Autoimmune faamai, ma isi.

Ina ia alu ese le faʻafitauli, e tatau i se tamaloa ona togafitia ma fai ma le mataituina e le trichologists faʻapitoa i lenei mea.

A mafai ona fai se taotoga lauulu pe a le fesoasoani fesoasoani vailaʻau, ma ua amata ona feosofi ni faamoega fou, ma faia ni faafitauli fou.

Mafuaaga o lauulu leiloa

E tatau ona e mafaufau ma mafaufau po o le a le mafuaʻaga o lauulu leiloa i alii? O lenei fesili e faigata ona taliina vave ma manino. O le Baldness e le o se masani faiga, ae tasi e manaʻomia togafitiga.

Tele sui o le malosi malosi o le tagata soifua o loʻo feagai ma le faʻagaioiga o le faʻataʻaliseina o ni uʻamea o se suʻega faigata, o lo latou manatu-maualalo ua le amanaia, aemaise lava peʻa latou o ni talavou poʻo ni tamaloa i luga o 20 tausaga.

O lea la, mafaufau i mafuaaga masani:

Adrogenetic alopecia tupu i le 90% o alii, ma e mafua mai i se predisposition i genetics po o le gaioiga o hormones. O faʻafitauli vaega o loʻo i luga o le muaulu ma pale, ua avea ma tino manifinifi ma puʻupuʻu, pei o se fluff, ona mou ese atoa lea.

E i ai tulaga:

  1. O le muamua ma le lona lua e iloga i le mea moni o lauulu e seasea. Aemaise se musumusu wiski ma le muaulu, liua i le solomuli o lauulu ulu.
  2. Lona tolu pe lona ono o loʻo faʻailoaina i le paʻu matuia o lauulu, e aofia ai luga o le pale o le ulu.
  3. Fitu vaega - atoatoa le pulu o le pito i luga o le ulu e aunoa ma le mafai ona toe faaleleia.

Tulaga taua

E mafai ona taofi le tane taupulepulega - o se tasi o le sili afaina mataupu feagai feagai ma le malosi malosi o le afa o tagata.

Ae e te leʻi talanoa e uiga ia i latou, e tatau ona e iloa mea e mafai ona faʻaosofia ai le alopecia. O mafuaʻaga autu o aliʻi mamanu pauna:

  • leai se aoga
  • popolega masani
  • afaina o meaai.

O faʻafitauli e ono tupu foi pe a ave ni vaega o vailaʻau ma maʻi. A o le i filifilia pe faʻafefea ona taofi le laulu o lauulu i tane, e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o le vave pulu.

Togafitiga

Afai e leiloa le lauulu i tama o le a le mea e fai i lenei tulaga, o le trichologist o le a fesoasoani. O le tagata faʻapitoa o le a fesoasoani e suʻesuʻe le mafuaʻaga ma faʻatonu le togafitiga talafeagai.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai le faʻafitauli, o le taua i le pala i tagata e faia i auala nei:

  • inu fualaau
  • physiotherapy
  • le faʻaaogaina o vitamini complexes,
  • le faʻaaogaina o uila afi.

Le tele o taimi, se faʻapipiʻi auala i le faʻafitauli faʻaaogaina tele auala i le taimi e tasi e fesoasoani e taofia ai le pala i alii.

Fualaau togafitiga

O nei vailaʻau e aofia ai Propecia faʻavae i luga o plywood. O le vailaʻau fesoasoani e taofia le leaga aʻafiaga o le dihydrotestosterone i luga o le laulu, faʻapea le fesoasoani i lo latou faʻamalosia ma le faʻamalosia o le tuputupu aʻe. Fualaʻau togafitiga togafitiga ua faia mo le tele o masina, a maeʻa ona e mafai faʻamoemoeina se iʻuga lelei.

O le faaletonu o le fualaau faasaina o lona taimi puʻupuʻu aafiaga: i se taimi pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le faʻagasologa o le palaʻai o le a toe amata foʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e le masani ona fautuaina e fomaʻi le togafitia o lenei vailaʻau, ona e le aoga atoa i le fesoasoani mai ai. E le gata i lea, o le Propecia e i ai foi le maofaʻaiga o lisi o faʻamaʻi, o le mea autu o faʻamaʻi o le genitourinary system.

Se vailaʻau e pei o Minoxidil, o loʻo avanoa o se fofo topical, fesoasoani i le faʻatauina le paʻu o le tane i le tane. E fautuaina e faʻaaoga faʻatasi ma vailaʻau tuufofoga.

O le mea faigaluega e faʻalauiloaina ai le faʻalauteleina o toto toto, e faʻaleleia ai le toto ma faʻamautu loa metotia metabolic. O le sili sili ona aoga mai le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafai ona ausia pe a fai o le faʻagaioiga o le aʻafia e le sili atu ma le lima tausaga.

O le togafitiga ma le fualaau faasaina e umi, ma o faʻaiuga muamua e aliali mai e le sili atu nai lo le sefulu ma le ono aso. Faaaoga le vailaʻau o loʻo feteʻenaʻi i le paʻu dermatitis, faʻapea foi ma le iai o le afu ma manuʻa i luga o le ulu.

Fomai

Ina ia puipuia lauulu lauulu i alii, o onapo nei vailaau ofoina le faʻaaogaina o auala nei:

Ole auala muamua e aʻafia ai le faʻaaogaina o le subcutaneous tui. Faʻaaogaina se nila faʻapitoa, o se fofo tui i totonu o pulu, faʻamalosia i mea taua uma mo le fafagaina o lauulu. I nisi o tulaga, o lenei metotia e mafai ai ona e taulimaina lelei lauulu.

Electrophoresis o se physiotherapy e mafai ai ona faʻaleleia le toto o le lotoifale, ina ia maua e le lauulu mea tatau uma ma toe faʻaleleia. O lenei metotia mafai ona tuʻufaʻatasia ma mesotherapy.

Vitamini Faigata

Mo le pala i alii, vitamini faʻaaogaina e pei faʻapipiʻi togafitiga. Talu mai le puipuia o le leiloa lauulu ma le fesoasoani o vitamini complexes le aoga, latou ua faʻaaoga i le tuʻufaʻatasia ma isi metotia. O laupepa e sili ona lauiloa mo vitamini o le:

"Mens formula" o se meaʻai faʻaopoopoga, o loʻo aofia uma ai mea talafeagai e fesoasoani i le faʻamalosia ma le soifua maloloina o folasaga lauulu. Fualaʻau togafitiga e tatau ona ave a itiiti mai o le tasi masina. O le siʻitia o le taimi togafitiga e tatau ona filifilia faapitoa e le fomaʻi. O mea e faʻapipiʻi e masani ona talia lelei ma e le mafua ai ni tali le fiafia mai le tino. I nisi tulaga, e ono tupu mai aʻafiaga o mea.

O le "Pantovigar" e masani ona aʻoaʻoina i le fofo faʻapitoa mo le alopecia i le malosi faʻafeusuaiga. Talu ai o le a le mafai ona puipuia le pala i luga o le hormonal talaaga i alii, o lona aoga fautuaina e ma le le lava o vitamini i le tino. Togafitiga ma le vailaʻau mafai ona tumau i le ono masina, fuafua i luga o le tuulafoaia o pathological faagasologa. Na pau lava le contraindication i le aveina "Pantovigar" o le tagata lava le faapalepale o ona vaega taua vaega.

Merz e i ai foi mea lelei vitamini e mafai ona toe faʻaleleia le lauulu o se tamaloa pe a fai o le faʻafitauli e le mafua mai i se kenera predisposition ma faʻaletonu hormonal. I le faaopoopo atu i vitamini, minerale ma isi elemene, o se mea faigaluega faaopoopo, o le vailaʻau o loo iai le castor suauu. Afai o loʻo e le faʻapalepale i soʻo se tasi o vaega taua, o le faʻaogaina o Merz e faʻaletonu. O le umi o le ala o le vailaʻau e filifili e le fomaʻi.

"Faʻamaonia" faʻasino i multivitamin sauniuniga ua faʻatonuina mo pulu mafuaʻaga ona o le le lava vitamini. O loʻo i ai uma vitamini B elemene, minerale, faʻatasi ai ma faʻamatalaga mai ai o le fefete ma le saito siama. Contraindication e faʻaaogaina o lauulu leiloa mafua mai i hormonal le paleni.

"Toe Iloilo" fesoasoani faʻamalosia folau o lauulu, faʻalauteleina le tuputupu ae ma puipuia le faʻagaioiga o le tulaʻi. O le vaitaimi o le vailaʻau togafitiga mai le lua i le tolu masina.

“Vitrum” e faatatau i vitamini lavelave, ua faatonuina e le gata ina faʻamalosia le laulu, ae ia faʻatumuina uma foʻi mea o loʻo misi i le tino. O le inu o le vailaʻau mai le tasi i le lua masina.

Maea faʻamau

Talu ai o le faʻaaogaina o le pala ua fautuaina i se tulaga atoatoa, i nisi tulaga atonu e manaʻomia le faʻaogaina o masker e fesoasoani e faʻamalosia ma tupu ai lauulu.

O se tasi o sili ona aoga e manatu o se oloa na faia e tusa ma le faʻatulagaga lea:

E olopalaina le aniani i se palapala mata ma palu faatasi ma se tamai sipuni laulau vineta, se sipuni tele ole suauu olive ma le meli. Ina ua mauaina se homogenous tumau, o le paluga ua miloina i le paʻu o le ulu. O le taimi faʻaalia mai le sefululima i le luasefulu minute.

O le isi vaifofo aoga o se matapulepule ma le sinapi efuefu. O lenei vaega fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto toto i totonu o le atunuʻu, ma faʻataga ai le maualuga o taumafa o lauulu folika. Mo le sili ona aoga, faʻaopopo isi mea e faʻaopopo i le sinapi: meli, fuamoa, ma isi. E mafai ona e saunia le 'ie mustard i le auala lenei:

O le tele o le sipuni o le paʻu ua faʻamaloloina i le faʻamamaina vai i le mago. O le kulimi vaega o le fuamoa ma se sipuni tele o le meli e faʻaopopo i le paluga. O le iuga ufimata o loʻo faʻaosoina e tusa ai ma le metotia faʻamatalaina i luga ma agaʻi e galue mo le luasefulu minute.

Maliu Oloa

O meaai lelei e tele foi lona sao taua ile tausia o lauulu. O menu i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai fualaʻau, aano o manu, meaʻai susu.

E tatau i le tagata talatala ona aloese mai le tele o falai ma gaʻo meaʻai. O le faʻaaoga o le 'ava malosi e le manaʻomia foi, aua e taofia ai le faʻaaogaina o mea aoga i le tino.

E tatau ona manatua, naʻo le faʻapipiʻi auala e mafai ona fofo le faʻafitauli o le tulaʻi i tamaloloa sili ona mataalia.

O le mea a le tane o le pa pulu: faʻailoga, maʻi, pe masani ai?

E tofu lava lauulu ma se mea e iai le ola, o aso la uma e pa'ū le tino o se gaioiga masani. Masani, tatou taʻitoʻatasi mafai ona leiloa le oo atu i le 150 lauulu i le aso ma aua le popole uma i lenei.

Ae peitai, afai o le lauulu amata ona paʻu i lalo i se saoasaoa tele saoasaoa, ma i lo latou nofoaga e leai se tuputupu ae fou, ono masalosalo pala. I le gagana fomai, lenei pathology e taua ole alopecia. Lauulu leiloa i alii e faʻaalia i se faʻaititia i le aofaʻi o le lauulu, faʻamaloloina ma faʻaititia le laulu, o le faʻatulagaina o maʻila fulufulua, ma mulimuli ane e mafai ona iʻu i le faʻamutaina atoa o le ulu.

Ioe, o se vaʻaiga faʻapitoa e ono le faʻamalieina e oʻo lava i le tagata sili ona leaga. O lea la, o le fesili e matua fetaui lelei: faʻafefea ona puipuia le tulaʻi i tamaloloa ma e mafai ona faia lea mea?

Muamua e tatau ona e malamalama pe o le tulaʻi o se faʻailoga o se ituaiga o faʻamaʻi o tagata poʻo se tutoatasi tutoatasi. Ma, atonu, o le goto o le tutusa lea masani ma le maalofia tulaga o le ola taamilosaga e pei o foliga mai o laulu papaʻe poʻo le menopause i fafine?

I se isi itu, o nei mataupu uma e iai se aia e i ai ma e tasi o latou e moni e faʻatatau i ituaiga eseese alopecia. O le mea moni, e mafai ona tatou talanoa faʻatatau i le tulaʻi o se faʻailoga o le faʻamaʻi.E masani lava, o lauulu leiloa e avea o se faʻaalia i fafo o soʻo se faaletonu i totonu i le tino. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea, o le leiloa lauulu o tama i se vave tausaga, talu ai o lea faʻaeseese mai le masani ai o se faʻailoga mataʻutia o tulaga faʻapitoa o tulaga ma e manaʻomia ai le saʻo ma talafeagai le taimi faʻavasegaina.

Congenital alopecia, o le ectodermal malformation, mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga o le tala lona lua, e mafua ai le le lava le atinaʻeina poʻo le leai o folasi lauulu. I tagata o loʻo mafatia i le maʻi o alopecia, ua amata ona seasea lauulu i ona tausaga amata, manifinifi ma malepelepe, tupu lemu, ma pa'ū pa'ū. Ole iʻuga o lenei faʻamaʻi o le faʻavavevave atinaʻeina o le atoa o le pala.

Ma le mea mulimuli, i nisi o tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maalofia le pala o se mafuaʻaga talafeagai o le atinaʻeina o se kenera faʻapitoa polokalama. I se isi faaupuga, auala e togafitia ai le pala ma faʻapena ona tali atu i ai e faʻalagolago tele i le ituaiga alopecia. O le mea lea, o le taatele taatele e tatau ona mafaufau lelei i auiliili.

Androgenetic alopecia faatasi ai ma le lautele lautele, o loʻo tulaga muamua i le taimi - o lenei ituaiga e tusa ma le 95% o mataupu uma o tama tane pauna. Muamua, o le laulu e manifinifi ma vaivai, ona faʻaalia lea o nila. Na faasolosolo malie, o le laulu i pito o le paʻu o loʻo faʻaitiiti lava, ma paʻu ese, faʻateleina le nofoaga o le pulu.

O lenei ituaiga e mafua mai i le aafiaga o hormones ma genetically tuʻufaʻatasia hypersensitivity o folasaga i le tane feusuaiga hormone. I lalo o le faatosinaga o le malosi gaioi o le testosterone - dihydrotestosterone - o vaʻai o le uluulu, ma le a faʻamutaina ai fua o latou ulu le gaosia atoa lauulu. I le mavae ai o ni nai tausaga, o fesoʻotaʻiga o fusifusi faʻafesoʻotaʻi foliga i le nofoaga o le pauna, ma le toe faʻaleleia o le tuputupu aʻe masani o lauulu e le mafai.

Lolo alopecia - le lona lua e sili ona taatele ituaiga o pulu, faʻaalia i le leiloa o lauulu i luga o le ulu i le tali atu i se le lelei i le ola taamilosaga o le lauulu. E taua le matauina o laʻau uma o lo tatou ulu e soifua mai i le 2 i le 7 tausaga, pasia faʻasolo i le tolu vaega o atinaʻe. E taʻua le muamua anagen vaegape a fulufulu ma tupu lauulu. Ona sau lea catagen vaegale taimi o loo malolo ai le lauulu. Mulimuli ane telogen vaega faaiuina i le lauulu lauulu. E masani lava, 93% o le lauulu i le tuputupu ae vaega, 1% i le catagen phase, ma 6% i le telogen vaega.

Faatasi ai ma le telogen ituaiga o diffus alopecia, o le leiloa vaega amata vave i le 80% o le lauulu. O leisi mea, o lauulu malulu umi e sili atu nai lo le tausaga pe'ā tupu le mafuaʻaga o le pala. O mafuaaga mo le atinaeina o telogen diffus alopecia o:

  • popolega tulaga, atuatuvale, soona galue, leai se moe, feteenaiga,
  • taumafa maʻoti ma faʻatapulaʻaina meaʻai,
  • taotoga, endocrine ma faʻamaʻi pipisi, anemia, faʻasolosolo pathology o le gastrointestinal tract,
  • le lava o porotini, vitamini, macro- ma microelements,
  • inu fualaau.

O le anagen ituaiga o faʻamaʻi alopecia e tupu mai o se faʻaiuga o le faʻailoaina i mea leaga leaga: laʻau, chemotherapy, oona i mea oona ma toxins. O lauulu e pa'ū vave i le taimi na amata ai le anagen phase. I lenei tulaga, o mama e le oti, ma lauulu e tupu i tua. Mataupu o suiga taua i le fausaga ma e oo lava lanu o lauulu e lauiloa.

Alopecia ola se mea e seasea tupu - e le sili atu nai lo 2.5% o mataupu. E amata uma lava i se tamaʻi vaega o le pulu, ma e mafai ona faʻaiʻuina i le tele o feoaʻi faʻapitoa o ituaiga eseese ma lapopoa, e oʻo i le faʻamutaina le leiloa o lauulu tino. O le mafuaʻaga o le focop alopecia o le afaina o le puipuia o le tino ona o faʻamaʻi taugata, popolega, o se mea e masani ai ona tupu, o faʻamaʻi o le endocrine, ogaoga o faʻamaʻi viral poʻo faʻamaʻi pipisi.

E faasoa cicatricial alopecia sili atu i le 2% o mataupu. Lenei, o le mea moni, o le maliu o folikel e mafua mai i siama afaina e mafua mai siama, siama poʻo fungal, dermatoses (mo se faʻataʻitaʻiga, lupus erythematosus po o le lichen planus), manua, mu. Nofoaga o mea faʻaleagaina e faʻateleina i luga o fesoʻotaʻiga i luga o le tino ma lauulu ulu i nei nofoaga e le mafai.

Diagnostics o le laʻasaga muamua agaʻi i le foia o le faʻafitauli.

Ina ia malamalama i le auala e taofi ai le tulaʻi i tagata, e tatau ona manino manino le faʻailoaina o alopecia o loʻo tatou feagai ai ma le mafuaʻaga na mafua ai lenei gaioiga. Ole mea lea, e tatau ona e alu e vaai se fomaʻi o le a faia se suʻega ma faʻatulagaina se seti o faʻamaʻi suʻega. E le mafai ona tali le fesili mumu pe faʻapefea ona faʻatoʻilaloina le pulu i tagata e aunoa ma ni taua taua auiliiliga ma suʻesuʻega:

  • Iloiloina o le maualuga o le thyroid hormone i le toto peripheral. Lauulu leiloa e masani ona tupu faʻasaga i le faʻavae o le le lelei o le tiroid gland. Afai e afaina le gaosiga o le hormone tiroid, e tupu lava le hypo- poo le hyperteriosis. Uma ma isi faʻamatalaga o loʻo atagia mai i se tulaga o lauulu ma fao.
  • Atoa le numera o le toto. E iloa ai le maualuga ole hemoglobin, ole numera ole sela mumu, paepae o loʻo i ai le paepae, platelet, le paepae o loʻo iai le numera ole sela ile toto, ma le totoʻo ole palapala ile toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, ole maualalo ole hemoglobin e faʻailoa mai ai le afaina ole uʻamea, e mafua ai le ova ole okesene ile tino ma mafai ai ona faʻaopopo ai le faʻateleina ole paʻu.
  • Suʻega o le toto o le biochemical e faʻamaonia ai le maualuga o vitamini ma minerale. O le le atoatoa poʻo le ova mea i le tino o vailaʻau elemene ma vitamini mafai ona faʻatupuina ai tulaga faʻapitoa o tulaga.
  • Ole suʻega toto e iloa ai le maualuga ole ferritin. Fuafuaina le faʻapitoa o le ferritin faʻatagaina oe e suʻesuʻe tele ituaiga o anemia. O lea, o le faʻateleina o le tulaga o ferritin faʻaalia ai le sili atu o uʻamea, faʻamaʻi o le ate, maʻi ma faʻamaʻi feaveaʻi ma faʻafitauli faʻamaʻi, ma oncology. Faʻaititia ole faʻaalia ua faʻaalia ai le afaina ole uʻamea.
  • O le faʻamatalaga a Wassermann. O loʻo faia suʻega toto e suʻesuʻeina ai ni siama o le mafuaʻaga lea o se faʻamaʻi pipisi. I le tulaga o le tulaʻi le pala, o loʻo faia se suʻesuʻega e iloa ai pe le aofia ai le syphilis ma le systemup lupus erythematosus.
  • O se tui puipuia e iloa ai le maualuga o B- ma T-lymphocytes. O lenei auiliiliga faʻatagaina oe e iloa ai le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata, faʻapea foi ma le faʻailoa iloa faʻaletonu o maʻi o le tino pe a faia e le tino antibodies i ona lava sela. O B-lymphocytes e aʻafia i le gaosiga o nei immunoglobulins, ma o le T-lymphocytes e pulea a latou galuega.
  • Suesuega kenera e iloa ai le vaega o le gafa tuufaasolo. Mautinoa i dihydrotestosterone o se faʻasologa o faʻamaʻi. O se suʻesuʻega o le a saʻo tonu le iloa androgenetic alopecia.
  • Ata pueata. O le faia o lea suʻesuʻega, o le tagata maʻi na seleina lona lauulu i se tamai vaega, ma a maeʻa 2-3 aso, o se trichoscope e iloiloina lauulu na toto ma faamaumauina lenei faiga. Ona auiliili lea e le trichologist le faʻamaumauga e faʻaaoga ai le tele o faʻalauteleina, ma faʻapitoa polokalame faʻatatauina le aofaʻi o lauulu i le sikuea centimeter, le fua faatatau o lauulu i vaega eseese, faapea foi ma o latou tuputupu ae fua faatatau.
  • Trichoscopy. Ole suʻesuʻega lenei ole tulaga o le lauulu lava ia, ona aʻa ma le mea e faʻaaoga ai le microscope. Mo suʻesuʻega, o le fiasefulu o lauulu mai le paita o loʻo aveina e iloa ai vaega o lo latou soifua taamilosaga.
  • Suesueina o le vavaeina o meaola e faaaoga ai le potassium hydroxide mo le i ai o le siama. Alopecia atonu e mafua mai i se siama. O le mea lea, o le suʻega mai le maʻilaʻulu ma fulufulu ua suesueina mo le iai o se siama i le siama - mo le faʻailoaina o le dermatomycosis.

O faʻaiʻuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega o le a fesoasoani e iloa ai pe o le a le alopecia i tulaga taʻitasi - o se faʻailoga, o le faʻamaʻi poʻo se faʻaiʻuga o mea. Ma o le trichologist o le a faʻasino atu le tagata maʻi i ni tagata faʻapitoa mo le togafitia o le maʻi taua na mafua ai le pala, pe faʻatonu se ala o togafitiga mo alopecia tuusaʻo.

Faʻafefea ona feagai ma tama tane fua o le pala: i le vaeluaga o vailaau ma cosmetology

O se togafiti lelei mo tama mamanu pauna e muamua lava e tafiesea mafuaʻaga na mafua ai le pa'ū papalagi leiloa. Ile tele o taimi, o le aveeseina o se mea leaga pe ua manuia togafitiga o le faʻamaʻi na mafua ai le tulaʻi o le pala lea e oʻo i se iʻuga lelei.

O metotia faaonapo nei mo le togafitia o le pala e aofia ai le faʻaaogaina o mea teuteu teuteu mo lauulu ma le ulu, faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma vailaʻau. Ole filifiliga ole fofo e fuafuaina lea ile fautuaina o ia e feteʻenaʻi seisi ituaiga alopecia. Sei o tatou taumafai e iloilo le sili ona lauiloa auala ma metotia o le togafitia o tama mamanu pauna i tulaga o le mataalia.

Ole vaega muamua e aofia ai le tele teuteu teuteu - laupepa, ufimata, kulimi, kulimi, ma isi mea faʻapolofesa faʻapitoa i le natura ma mea gaosi mo le faʻaaogaina i le lotoifale. Mo lauulu ulu, latou faʻaopopoina vitamini A, B, uʻamea, zinc ma isi mea e maua ai. O vailaʻau e pei o le panthenol, faʻaopoopoga o nisi vaega o vailaʻau fala, tar, propolis, mustard, ava malosi, kapurale, menthol, nicotinic acid fesoasoani i fulufulu faʻamalosi ma le toto i le ulu.

Ina ia togafitia le taulaʻi o le pulu, faʻaogaina faʻatatau i gaʻo gaʻo polyunsaturated acid faʻaaogaina e mafai ona taofia le gaosia o le dihydrotestosterone. E talafeagai lelei lenei mo le tau faasaga i le androgenetic alopecia.

Tele taimi, lauulu teuteu faaaoga aminexil, tricomin, TRX2 ma isi mea e afaina ai le malosi o le metabolic faagasologa i le lauulu lauulu, faapea foi ma antifungal ma antimicrobial fualaau faasaina e tetee atu i le fefete, le vevela ma le pupuga.

Peitai, e tatau ona e iloa o sauniuni teuteu e le mafai ona taofia le alopecia fokal ma cicatricial, ma e iai foi aafiaga taua ile androgenetic alopecia. Ole mea na masani ai, o nei vailaʻau e manaʻomia e toe faʻafoʻi le lauulu na paʻuʻu ona o se tasi o ituaiga o alope esea.

Mafaufau i auala e togafitia ai le pala i alii, cosmetologists ma trichologists fautuaina eseese teuteuga taualumaga faʻavae i luga o le physiotherapy. Latou faʻaleleia le gaioiga o tupe mai fafo, faʻaleleia le toto ma le fafagaina o folika, faʻaleleia le metabolism.

Mo se faʻataʻitaʻiga, masani maso mafai ona faʻagaioia le toto o le uluulu ma fagua tuputupu ae sone. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi uma ma ou tamatamaʻilima ma le fesoasoani o pulumu o pulumu poʻo ni fulufulu faʻapitoa. O le tulaga taua o le faia masani le faʻamalositino ma le malosi tatau o le aʻafiaga, e aunoa ma le faʻaleagaina o le folikel.

E tele faʻaaogaina metotia eseese. manatunatu loloto ma le akupunikao le faʻamama avega, toe faʻaleleia o le paleni o tino uma o tino, faʻaleleia spasms o maso ma alatoto, aveese faʻafitauli solia.

Alualu i lalo le faagasologa o lauulu leiloa fesoasoani mesotherapy - o le faʻailoaina o mea gaʻo i totonu o le ulu i le tui faʻatasi ma nila manifinifi ma puʻupuʻu. O le lavelave o vailaʻau e filifilia taʻitoʻatasi ma e aofia ai minerale (zinc, sulfur, phosphorus), amino acids, vitamini B, E, P, C, collagen, elastin, hyaluronic acid, plant extracts.

O se auala aoga ma aso nei e faʻaleleia atili ai le tino lauulu - togafitiga laser. Na te toe faʻaleleia le leaga o le 'ie ma taofia ai le paʻu, faʻaleleia atili ai le microcirculation ma le tulaga lautele o le ulu.

O le togafitiga fou mo le leiloa male laulu o Togafitiga PRP (mai le Igilisi. Platelet Rich Plasma - plasma faʻamalosia i platelets). O lenei metotia, lea e faʻatusa tutusa ma le mesotherapy, e faʻavae i luga o le folasaga o le platelet-rich plasma. A o faʻatupu e le vaega faʻafitauli vaega, o le tino e amataina le faʻasologa o le tagata lava ia-faʻafouina.

Darsonvalization faʻavae i luga o le aoga aoga o le faʻaogaina eletise. I le taimi o le faʻagasologa, le Darsonval apparatus faʻaosofia le ulu ma faʻamalosia folau moe. Ole gaioiga faʻataʻitaʻia ole televavave o loʻo iai nei ile ulu o le faʻalauteleina o toto ile toto, faʻaleleia le toto i tafega ole tino ma faʻalauiloa le tuputupu aʻe o lauulu.

Togafitiga osone faʻaogaina manuia e faʻalauteleina lauulu ulu i alopecia diffuse. O le tuiina o okesene cocktails faaleleia atili ai le peʻa manava ma le faʻapipiʻiina o meaʻai i totonu o lauulu. O le faiga faʻaleleia atili ai le ulu, faʻafilemu le vevela ma le ita, faʻamalosia le lauulu, toe faʻaleleia lona fausaga ma le mafiafia, faʻavasegaina le sebaceous glands.

O le auala e maua tele ma sili atu lauiloa. pueinafaʻavae i luga o le faʻaaogaina o le infrared poʻo le ultraviolet radi. O ave o le UV e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o lauulu ma maua ai se siama tele, aʻo faʻaoga moli e fesoasoani faʻalelei le toto. I le taimi o le faʻagasologa, le malamalamaʻaga malosi o se laser maualalo-faʻaaogaina e faʻaosofia ai le soifua maloloina, toe faʻaleleia mea na faʻaleagaina ma faʻagaioia fatu malepelepe.

Faʻafefea ona faʻamalolo le paʻuʻu i tane ma le vailaʻau togafitiga? E oʻo uma i lalo i le filifiliga o se vailaʻau aoga e faʻafetaiaʻia ai se ituaiga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le togafitiga o le androgenetic alopecia o loʻo faia i vailaʻau ma minoxidil, o loʻo i ai uiga faʻasaina ma faʻamalosia ai le tuputupu ae o lauulu. O hormone faʻapitoa i nisi taimi e faʻatagaina e taofia ai le leaga o le dihydrotestosterone.

Mo alopecia faʻapitoa, vailaʻau glucocorticosteroid o loʻo faʻaaogaina i foliga o kulimi, suauu, kulimi, talosaga poʻo sapalai, tuʻuga faʻapitoa o le lotoifale, faʻafesoʻotaʻi le tui puipuia e faʻavae i luga o le dibutyl ester o le squaric acid poo le diphenylcyclopropenone. O nei vailaʻau ei ai le ita faʻafitauli ma o vailaʻau imunomodulators.

Mo le togafitiga o fomaʻi faʻafomaʻi mafua mai i siama faʻamaʻi pipisi, vailaʻau faʻavae i luga o 4-aminoquinoline, glucocorticosteroids, systemic retinoid, antibiotics ma antibacterial agents.

Mo le togafitiga o le diffus alopecia, synergistic fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina pe a o le vaega o vaega o le tasi ma le isi faʻamalosia le aoga o le tasi ma le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, kulimi ma tricosaccharide, zantin ma bio-vitamini.

Faʻafefea ona faiʻese le paʻu pe a le aoga le togafitiga

E tatau ona manatua i le tele o taimi, o avanoa o togafitiga lelei e faʻaitiitia, aua pe a fai o le laulu e le tupu i luga o le pa pala mo ni masina, o le lauulu lauulu oti. Ole uumi ole androgenetic poo le cicatricial o le alopecia e le mafai ona talia i soo se togafitiga e ese mai le taotoga.

Tasi ma mo le uma, lauulu sipiina, i totonu o lauulu sipiina mai le tagata foai nofoaga i le alopecia sone, o le a fesoasoani e aveesea ulu botd i luga o le ulu. I aso nei, o loʻo iai ni metotia eseese o lauulu lauulu, o faʻaiuga ma iʻuga o mea e mafai ona eseʻese taua. O le mea lea, le filifiliga o lau transplantation auala tatau ona matua manatu.

O le muamua lauulu sapalaiina auala sa fusi auala (FUT). O lona aoga o le aveeseina lea fasi vaega (paʻu) o le paʻu ma lauulu folikel mai le vaega o le ulu. Aʻo leʻi totoina, sa vaevaeina le vaega atoa i ni faʻapipiʻi, ona faʻapipiʻi loa lea ile vaega ole mea paʻu. E tele taimi o faʻaaogaina ai le metotia, aua i se tasi taimi sa naʻo le pau ia ona fai lea ma lautele. Aʻo lenei, ua manatu ua le toe aoga ma e tele taua.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fusipaʻuga auala e matua tigaina, manaʻomia le umi toe faʻafouina tulaga ma unaesthetic - laina laina i le umi o le tipi flap tumau i luga o le ulu. I le taimi o taotoga e ave se foai fasi fasi o le paʻu, neura iuga e mafai ona faʻaleagaina, ona o lea ua i ai le leiloa o le faʻaititia o le ulu ma le migraine. I se faʻaopopoga, o lenei auala e mafai ona tuʻuina atu se ova o le 30-40 lauulu i le sikuea senitimita, o se mea e sili lona tauia. Lauulu leiloa ma lenei metotia o transplantation e tumau ile 35%.

O se sili atu faaonapo nei ma saogalemu auala ua iloiloina Fue-machin. Suʻeina ole faʻaaogaina e faʻaaogaina ai masini faʻapitoa taotoga ma masini robotic. Mo totoina, tamai fasi paʻu ma lauulu folo (1-3) - ua aveese oke. E le manaʻomia ni faʻapipiʻi i lenei galuega, peʻa maeʻa, e le tumau ai le maʻila, ae o maʻila faataamilo i le lapoa o le tagata e mafai ona tuʻu esea.

E manatua foʻi le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻaaogaina ai ni tamai matau (faʻaletonu auala, faʻataʻitaʻiga). O le mea lea, ina ia maua le tele o siʻosiʻomaga ma tulaga masani o faʻasolosolo e masani ona faʻafitauli. O le postoperative vaitaimi e puʻupuʻu ma itiiti tiga. Ae ui i lea, lauulu lauulu pe a faaaoga le metotia Fue-machin mafai ona ausia 75%.

O le fesuiaʻiga o le FUE o se auala faʻavae mo le aveʻesea o se foaʻi fesoasoani, poʻo le FUA-tusi lesona. Lenei auala o transplantation mafai ai ona e maua lauulu lauulu masani ma itiiti afaina i le paʻu. O folini o lauulu ua 'aveʻesea ma se mea faigaluega nila faʻapitoa - punch, o se faʻaalu microneedle ma le lapoa e i lalo ifo o le 1 mm. O le faʻatulagaina o soʻotaga faʻapipiʻi poʻo lona itutino ma le fesoasoani a se mea faigaluega faʻapitoa - o se mea na totogia - o loʻo totoina i totonu o le vaega o le pulu i le tasi gaioiga. O le le masalosalo manuia o le auala o le leai o ni mimigi, maʻila, tiga faʻanoanoa lagona ma fulafula. Ole toe fuataiga ile maeʻa ole sipiina e le sili atu ile 5 aso, ma ole saoasaoa ole lauulu e tusa ole 90-98%.

O le iʻuga o le toe faʻaleleia o le masani o le paʻu o lauulu - e oʻo atu i le 80 lauulu i le sikuea senitimita, ma afai e tatau ai, e mafai ona aumai le faʻailoga i le 100-120 lauulu i le sikuea senitimita e ala i le toe faia o le faʻaliliuina taualumaga. Ma o lenei e ui lava i le mea moni o le masani le tulimanu o le lauulu e matauina ma le tonu, lea e faia ai le lauulu lauulu e pei lava e masani ai. O le mea malie, o lenei fofo e mafai ai ona e toe faʻaleleia lauulu e oʻo lava i le itu o laulu mata, le ava, ie moʻi, faʻapea foi ma le tulaga o maʻila ma maʻila.

O lea, pe faʻapefea ona feagai ma tama mamanu pauna, e saoloto tagata uma e filifili mo ia lava. Ole fautuaga autu, aua le tolopoina le fofo o lenei faʻafitauli taugata, ma ile muamua faailoga ole alopecia, totogi se asiasiga ile trichologist pe dermatologist. Naʻo le i lalo o le aiaiga o le taimi e asiasi ai i le fomaʻi ma faʻatautaia se auiliiliga faʻataʻitaʻiga e mafai e se tasi faʻamoemoe e manumalo i se le tutusa le taua i lenei ola-saogalemu ma soifua maloloina, ae matua le manaia mai le vaʻaiga o le aesthetics.

O le mea e fai e le tagata o le paʻu o le pulu e mafai ona avea ma se masani masani ona o faʻasologa o uiga ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi.