Tausiga

Fai - Leai - i le vaevaega muta! Faʻafefea ona fai o fulufulu lauulu ile fale?

O fulufulu uumi e manaʻomia ai le tausiga faapitoa. I aso tuai, o le lamolemole ma le susulu na ausia e ala i le selu i latou ma ni pulumu masani faalenatura, pasi atu i le laulu ia le itiiti ifo ma le 100 taimi i le taeao ma le afiafi. E le lava ni tamaitai fou ua mafai ona maua se tamaoaiga tele, aua i le lalolagi o nei ona po, ua leai lava se taimi mo latou. O tagata gaosi oloa tausi e sau i le laveaʻi, ofoina auala fou ma vaega e faʻaleleia atili ai le foliga mai o laei.

Split iuga: seleulu poʻo se masini?

O se tasi o faʻafitauli masani o loʻo feagai ma se teine ​​o le vaeluaina. Afai i lauulu i le fusifusi poʻo se mea faʻapipiʻi, latou te le matauina, lea i tulaga e tafe ai loka umi i luga o tauau ma tua, o latou matutu ma malepelepe motuga mafai ona faʻaleagaina e le gata o se mataina foliga, ae o se lagona foʻi.

O se auala tuai ma le faʻatuatuaina o le feagai ai ma lenei sasa ma seleulu. Ua lava le tipiina o le 2-3 cm le umi ia oe lava pe o le fale foi ma ua foʻia le faʻafitauli. Ae a pe a fai e tupu ai le lauulu le tutusa, o le olaola fesoasoani pipii i luga o le umi atoa ma ua le mafai ona faʻaaoga seleulu? Poʻo le mataupu pe a oʻo le umi na faʻatoa taunuʻu i le maeʻa o ni nai masina o faʻatali ma e taua tele centimeter?

Faʻafefea ona faʻamamaina?

Ole mea lea e manaʻomia ai se kilipa ma se mea faʻapitoa o le HG Polishen. E mafai ona faʻafetaui le palu i soʻo se avanoa e te maua, e tatau ona e iloa le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le masini i le pamu ma filifili le lautele avanoa manaʻo i ai ia naifi.

E sili atu pe a fai le polesi mo le taimi muamua i le faleoloa, e se tagata poto masani. A e vaʻai ile auala e faʻaaogaina ai le masini ma manatua le faiga, e le faigata le faʻamamaina o laina ile fale. A maeʻa ona faʻatautaia se faʻataʻitaʻi faʻapitoa i totonu o le fale lalaga, e mafai ona e vaʻaia pe faʻapefea ona tali atu le lauulu ia te ia, ma faʻaiʻu ai se mea e fautuaina e faʻaaoga mo le tausiga o aiga.
Afai ua alualu i luma le lauulu, ua faamalieina oe i le iʻuga, ona maua ai lea o le masini ma le aufaʻi, ma o le a valiina lauulu o le a alu i totonu o le auupega o le tutoʻatasi taʻitaʻi taualumaga.

A uma ona saunia le masini ma le au mama:

  1. Fufulu lau lauulu ma faʻaaoga se vevela-puipui pulu ia latou ina ia le soifua maloloina lauulu e le afaina i le vali.
  2. Ia selu ma le faʻaeteete ni manoa uumi ma, afai e tatau ai, toso i fafo i se uʻamea pe selu ma nifo masani.
  3. Vavaeeseina o se tamai loka, pasi lona pito i totonu o le au fana 3-5 taimi. Ole masini ile taimi lava e tasi e fealuaʻi ile pito o le foe ile itu eseʻese.
  4. Afai e malepelepe pito i le umi atoa, ona uma lea o le faʻagaeʻaina pito, o le masini e alu i pito o le lauulu ma faʻalelei i luga le umi atoa mai le pito i luga i lalo.
  5. I lenei faʻasologa, e olo ai o filo i le filo, e amata mai le tua o le ulu.
  6. A maeʻa le valiina, e faʻaaogaina le masima suauu mo le 20-30 minute.
  7. I le maeʻa o le faʻagasologa, ua toe fufuluina le lauulu, ona faʻamago lea o le laulu ma faaputuputu.
  8. O le masini ma le auvae e faʻamamaina ma faʻamamaina aʻo le i faia le isi gaioiga.

Lau palasaina tausia lauulu lamolemole mo le 3 i le 5 masina. O le faʻafaileleina o mea na faʻaleagaina i le sela e fesoasoani ia i latou e susulu ma foliga maloloina, puipuia o lauulu o le a fesoasoani. Lenei tausiga faʻavaitaimi foliga lata mai talu ai nei aliali mai i luga o le maketi o auaunaga teuteu tino, ae ona o lona aoga, vave mauaina.

Lauulu puipuia

Shielding o se tolu-vaega lavelave mo moisturising, toefuatai ma puipuia lauulu e faʻaaogaina oloa faʻavae i luga o argon suauʻu, soya porotini ma isi vaega masani. E mafai ona faia i totonu o le fale poʻo lou fale.
Shielding faaleleia atili ai le tulaga o lauulu i le sela tulaga, faia i latou, faʻafetai i le fausiaina o se ata puipuia i luga o le laualuga, sili atu le tetee atu i le leaga o tulaga i fafo atu ma le aʻafiaga o lauulu sulu, uʻamea ma ploes. O le fulufulu maua maua ni voluma faaopoopo, o le lauulu ua susulu atu ma sili atu faigofie i sitaili. A manaʻo ai, e mafai ona suia o latou paolo, ona o se auala mo le puipuia o loʻo avanoa i le valea poʻo le lanu lanu.

Iloiloga i le fale: o se fua mo le manuia

Puipuia, ona o lona faigofie ia faʻatinoina ma le iʻuga sili ona lelei, e mafai ona saogalemu faʻaofi i le numera o le soifua maloloina togafitiga mo lauulu faia i le fale. Ina ia aloese mai mea e te ofo ai ae aua le faʻailoaina oe, e tatau ona e mafaufau totoʻa i le filifiliga o tupe mo le aiga ma ia faʻamuamua i ituaiga lauiloa.
A o lei amataina, faitau ma le totoʻa faʻamatalaga a le gaosi oloa ma manatua le taualumaga.

E masani lava ona puipuia le fale e aofia ai:

  • fufulu lou lauulu i se faʻapipiʻi faʻapitoa mai le lavelave poʻo, pe a le o i totonu o le pusa, se oloa talafeagai mo oe,
  • apalai i lauulu mai aʻa i pito o se fafagaina fafie ma o latou mulimuli ane mago i se semi-matutu tulaga i se auala masani,
  • saʻo faʻapipiʻi o le lona lua, fofo autu mo le umi atoa o le lauulu. Afai e lanu le oloa, ona faʻapea lea, ina ia aua neʻi faʻaleagaina le paʻu, ona faʻaaogaina lea kulimi gaʻo i le muaulu ma alafau,
  • ina ua mavae le taimi faʻatino i faʻatonuga, o le oloa e fufulu ese, o le a faʻamamago lauulu ma se laulu vavae,
  • faʻaaogaina le vaega lona tolu mai le lavelave, faʻamautu le iʻuga o le faʻaalia, ma faʻamamago le laulu e aunoa ma le pulu.

Susulu, o nisi taimi e taʻua o le puipuia, ei ai le faʻaopoopoina o aʻafiaga. Mai taualumaga i le faʻasologa, lauulu e ola maloloina ma foliga sili atu ma sili ona lelei.

Ina ia faʻaleleia atili le aʻafia ma sefe le umi ma faʻamamaina le iʻuga, lelei le tausiga i le fale pe a maeʻa faʻafitauli o le a fesoasoani. O se masima suauu poʻo se suauʻu faʻapipiʻi tasi i le vaiaso, o se ufimata o loʻo i ai ni gelatin o le a puipuia puipuia vaevaevae, ma o le a puipuia foʻi ma faʻamalosia le puipuiga vaega i luga o le lauulu.

Burdock root suauu topi fua

Burdock root suauu e mafai ona saunia na o oe i le taumafanafana. I se nofoaga pogisa, tausisi mo le 1 aso 15 g o le burdock fou mauaa i le 1 ipu o almond po o le suauu olive. Faʻafefete mo le 15 minute, faʻaoso soo. Malulu, vaimama ma sasaa i totonu o se fagu teu. O le ufitia e tuu i le lauulu a o lei fufuluina le ulu, o le ulu e ufiufi i le palasitika afifi ma se solo. A uma le afa itula, o le mata e fufuluina i 2-3 dososes e aveese toega ai gaʻo mai le lauulu.

Gelatin mata

O le gelatin, faʻafetai i le collagen, vitamini ma amino acids o loʻo aofia ai i lona tuʻufaʻatasiga, e mafai ona maua ai le lauulu pupula, lamolemole, mautu ma faʻamalosia.

O le gelatin mask e faigofie ona saunia, e faigofie ona sauni oe lava:

  • faʻaaogaina faatonuga i luga o le afifi, faʻamama le gelatin i le vai mafanafana (gelatin - 1 vaega, vai - 3 vaega), faʻaoso ma tuu le paluga e fulafula,
  • seiloga o le gelatin ma vai e faʻateleina le aofaʻi, fufulu lou lauulu,
  • tuu se koneteina ma se fulafula mafiafia o le kulimi fefiloi i totonu o le vai taele ma, faʻaosofia soo, faʻamafanafana le gelatin i se suavai tulaga,
  • faaopopo se sipuni fufulu le faʻapipiʻi i le vai suʻesuʻe e maua ma palu lelei,
  • ua ufitia le ufimata i luga o le umi atoa o le lauulu ma tuu mo le afa itula. O le ulu e ufiufi i le polyethylene ina ia le mamago le gelatin,
  • E tatau ona maitauina a faʻamamaina ese, gelatin solofanua sili atu pe a fai e te muaʻi faʻamuina lou lauulu i totonu o se pesini vai ona fufulu ese lea o ufimata i lalo o vai tafe.

O le a lenei

E matua manaia le lauulu lauulu faiga faʻapitoa e aveese ai le vavaeina vaeluaina pito ma atoatoa le toe faʻafouina o lou lauulu e aunoa ma le suia o le umi o le afa. Mo lona faʻatinoina, e mafai ona faʻaaogaina se masini faʻapitoa e iai ni pulumu poʻo suluulu faʻapipiʻi.

Faatasi ai ma le tele o aoga o le faaiilaina o:

  • aveeseina o le maʻaleʻale o pupuni e aunoa ma le suia o latou fausaga,
  • le sili ona tipi, toetoe a le suia le umi o lauulu,
  • lauulu lauulu ma tuuina atu le susulu manaʻo,
  • saogalemu mo le soifua maloloina lauulu
  • aafiaga matagofie.

I le tele o potu faʻata, o le tau o lenei faʻatinoga e maualuga tele, ae le o se mafuaʻaga lea e teʻena ai - e mafai ona e faia na o oe mea uma!

Ia maeʻa lenei faʻagasologa seleulu faʻapitoa poʻo se fulufulu faʻatasi ma se pulou faʻapitoa o le a manaʻomia. E taua le vaʻaia muamua o nei mea faigaluega. Faʻafetai i a matou fautuaga ma togafiti, o le a mafai ona e feagai ai ma lenei galuega oe lava i le sili auala.

O le a e faaiila

O le mea moni, poli lou lauulu o le tuuina atu ia sili atoatoa lamolemole. O lenei aʻafiaga e mafai ona faʻatoa maua pe a fai o le pito i luga o keratin tisiki ua toe faʻaleleia, ma ua tipi ese pito pito ua maanuminumi ma faʻapipiʻi i fafo. Ae e ui lava i le vaʻaia lelei, o le laulu e tupu faʻaletonu ma a mavae se taimi, o le a vaʻai eseese laʻau mai le lamolemole lauulu.

Ina ia toe fuataina lauulu, e te manaʻomia ni matapulepule faʻapitoa poʻo ni fatuga e saunia e tusa ai ma faʻamanatu masani.

Togafitiga lelei faʻaleagaina i le vevela faʻaalia po o valiina lauulu oloa ma suavai keratin. E mafai ona tuʻufaʻatasia i totonu o le vaega pito i luga o le laulu fufuluina, faʻamau faʻasolitulafono ma faʻatumuina avanoa. Ma le faʻamanuiaina lelei o mea tipi ua fesoasoani i le faʻamamaina o lauulu.

Mea e lelei ma leaga o le taualumaga

O le mea moni pe a uma ona sili ona lelei le faaiilaina lauulu avea atili pupula tele ma teuteuina lelei e mamao ese mai le na o le faaopoopo o lenei taualumaga. E i ai isi vaega lelei:

  • valiina mafai ai ona e faʻasao le maualuga umi - masani ona tipi le sili atu i le 5 mm,
  • e faʻaleleia le laʻei le laʻau e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau leaga, pei ona faia o lamination,
  • ua maeʻa ona faʻamamaina uma pito iʻu i le tipiina pe a mimitiina ma se masini,
  • o le taualumaga e matua saogalemu ma mafai ona faia e oʻo lava i le maʻitaga ma lactation,
  • e foliga e teuteu lelei lava le ulu atoa, ma e le manaʻomia le laulu e teuteu ai ile laulu faʻapipiʻi.

I le faia o taualumaga faʻatasi i le 3-4 masina, o le a faigofie ona e faʻatupuina se umi uumi ma le soifua maloloina ulu o laulu, lea o le a avea ma mataupu o le mataʻutia ma e oʻo foi le lotoleaga o isi.

E ui lava o le lauulu lauulu i le fale poʻo i le salon ua amata ona lauiloa, e le talafeagai mo tagata uma ma o loʻo iai ona contraindications:

  • o lona uiga e le fautuaina mo le matua vaivai, malepelepe ma mamago lauulu,
  • aua neʻi e faia ma mea tau ma isi maʻi o le ulu,
  • lenei faiga e le talafeagai mo fulufulua, malo le mimiti.

Manatua e oʻo lava i se sili ona lelei faʻamamaina e maua ai naʻo se le tumau le faʻaiuga. E mafai ona faʻalautele ma le faʻaeteete lelei, ae o le faʻalelei o lauulu e tasi i taimi uma ma e le mafai.

Metotia faaiilaina

E lua auala e faʻamamalu lau lauulu: o se laʻau ulu e faʻapipiʻi i se mea faʻapitoa poʻo se mea e sasaina ai faʻafuaseʻi. Ole masini, e moni, e televave ma sili atu le aoga. Ae le o tagata uma i ai, ma le faʻatinoina o latou lava auala e le faigofie. Ae o seleulu e sili le saogalemu mo lauulu, faigofie ma, e tusa ai ma tamaitai, e sili atu faigofie ona faia oe lava.

Matou te faʻamatalaina le metotia mo le faʻatinoina o gaioiga i le fale i lalo i ni auiliiliga faigofie ina ia faigofie ona faʻatinoina tutoʻatasi. Ae afai pe a uma ona faitauina mea e leʻo iai o se mea, ia ae e te leʻi faia muamua le valiina ile fale, ia mautinoa e vaʻavaʻai i le vitio lea e iai le aliʻi poto masani e aʻoaʻo atu se lesona ma faʻamatalaga auiliili. Afai tusa lava pe a uma lenei mea e te le o mautinoa e mafai ona e faia mea uma ma le saʻo, e sili atu le alu i le salon.

E faigofie lava le faiga mo le oloina o lauulu ile masini. O le faafitauli autu o le o naifi e tatau ona matua maʻamaʻi, faia i le sila uamea. Ma o loʻo faʻapipiʻiina i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e taugata. Ae afai o oe o le a faʻaaogaina le masini na o le polesi, a tulaga lelei tulaga faʻataʻitaʻi o le a faia.

A faʻatau, ia mautinoa o loʻo iai i totonu o le pusa ni mea faʻapitoa. O se palasitika faavaa lea e ui ai fasi uma o lauulu. A oʻo mai paʻu faʻasolosolo i lalo o naifi pe a tosoina, ua vavae eseʻese. O lena, i le mea moni, o le atoa atoa o taualumaga, o le tau o le i le fale e mafai ona matua maualuga.

Oe mafai foʻi ona faʻatau se pulupulu mo le vulueseese faʻatasi i faleoloa faʻapitoa, pe afai ua i ai sau masini e aunoa ma ia.

O le auala lenei e faʻamamalu lauulu o le fale ma se masini:

  • Fufulu mama e aunoa ma le faʻaaogaina o le pulu poʻo le conditioner ma faʻamamago atoa le lauulu.
  • E lelei lava le selu i latou ina ia le toe i ai ni nonoa ma ni taʻaloga.
  • Faʻapena fulufulu puipuia i le lauulu ma toso 'eseʻese taʻitasi ma se uʻamea.
  • E sili le amata polishing mai le occipital eria, ma faʻalelei le vaega totoe o le laulu ma ni uʻamea.
  • Ua tuu se auvae i le masini, lea e faʻaofi i ai le afa muamua.
  • Mo loka taʻitasi, e manaʻomia le alu i totonu o le taʻele i le tele o taimi i itu eseese.
  • A maeʻa le okipital zona, e mafai ona e alu i le pale, itu ma 'au.
  • A maeʻa filo taʻitasi o le a faʻasolosolo lelei ma faʻasolo lelei, e tatau ona tipi pito.

Afai e faia lelei mea uma, o lona uiga o le lauulu o le a taoto na o ia e aunoa ma se faʻaopopo faʻaopopo. Le aoga o se lelei-faʻagaioiga gaioiga ma le lelei tausiga mo le lauulu tumau e oo atu i le 2-3 masina.

Faʻataʻitaʻia ma le motusia faʻalialia mea leaga, tuʻituʻi mai le lauulu, e mafai ona e faʻaaogaina seleulu masani. O lenei faiga o le a faia le tele o le taimi - mai le tasi i le 3-4 itula i le uumi mafiafia o lona lauulu.

Ae ma le faʻaeteete i ai le faʻagasologa, o lona taunuuga o le a matua faʻatusa faʻatasi ma le salon. I lenei tulaga, o le a naʻo le faʻaalu i le faʻatauina o seleai lelei.

Lenei o se laasaga-i-le-laʻasaga faʻatonuga pe faʻafefea ona fai lauulu vali i le fale ma seleulu faʻataʻitaʻiga:

  • fufulu ma faʻamago lou lauulu,
  • filifili se tamai eria, faʻamautuina le vaega o totoe o le laulu ma pulou,
  • puʻe se manoa manifinifi i le pito i luga o le nofoaga filifilia,
  • mimilo i totonu o se fusi malo ma tipi le pito i luga o le 0.5 cm,
  • ma tamatamaʻilima o le isi lima laʻititi lulu le flagellum e faʻamatuʻu pito i luga le umi,
  • faaeteete ma le poto mea uma na tuʻituʻi i fafo mai le faʻailoga,
  • toe fai le faʻagasologa i le vaega filifilia, ma faʻasolo ai i le ulu atoa.

I luga o le puʻupuʻu lauulu e matua le talafeagai lava e faia e oe lava. Ma faatasi ai ma se laʻititi tele ma feololo, e mafai lava ona feagai ma se fesoasoani.

Ae aua le toe faia le faiga masani. E sili atu le mautinoa o le lauulu e lelei lana tausiga.

Tausiga ile fale

Ae o lou faaiilaina o lou lauulu ile fale pe i le salonana, naʻo le sitepu muamua ole auala e saʻo lelei ai lauulu. Ina ia mafai ona tumau le afaina i le umi e mafai ai, e manaʻomia le faia o auala uma talafeagai e puipuia ai le fesoasoani mai le lamatiaga. Sili sili ona lelei, o suauu faʻalenatura ma ufimata faʻavae i luga o latou feagai ma lenei galuega.

Ma gelatin serum, e faigofie ona saunia i le fale, ua faʻamaonia ia lava. Ina ia faia lenei mea, sasaa le sipuni tele o gelatin masani ma 50 kalama o le malulu vai ma tuu le paluga i totonu o le vai taele. A maeʻa loa le gelatin, togafiti i le laulu (e le tatau ona maua le gelatin i luga o le paʻu ma aʻa!). A maeʻa 15-20 minute, fufulu lou lauulu i sina tama laʻititi teuteu.

O mea faapena e mafai ona faia 2-3 taimi i le masina. Ae e tatau ona manatua o le faʻaaogaina o le varnish ma le styling oloa e faʻaitiitia ai le aafiaga atoa o le faʻatulagaina.

I le fufuluina taʻitasi, o le gelatinous ufiufi ufiufi lauulu avea manifinifi. O lea o le tele o taimi e te fufuluina lou lauulu, o le vave le a e tatau ona toe fai lamination fale.

Soʻo se mea e faʻaletonu ai le aoga e le aoga lea mo lauulu luluʻi. Overdries le lauulu, faia ai vavae ma inelastic. A faʻaaogaina pea vali tumau, o le vaega maualuga o le keratin e solo ai le tino ma le lauulu leiloa le lamolemole ma susulu. O le mea lea, poli luma o le vali le aoga.Ma a sili atu ona lelei le faʻatali mo ni nai vaiaso seʻia toe paʻu le lauulu laititi.

E fesoasoani e faʻatumauina le lamolemole umi ma le susulu pe a uma ona faʻamamaina le faʻalanu fulufulu ma shampoos ma le lamination aafiaga, lea ua tele i le taimi nei gaosiaina o lauulu teuteu maua. Ua lava naʻo le faʻaogaina ma le 1-2 taimi i le vaiaso, ma faʻasaʻo le iʻuga ma matapulepule mo le laulu lanu.

Lelei mo le oloina lauulu tausiga selu pulumu ma sili ona fulufulu ulu. E le o se maaa e pei o palasitisi, ma e tufa tutusa sebum i luga o le lauulu. O po uma e selu mo le 5-10 minute o le a faʻaleleia atili ai le toto o le ulu, faʻamalosia le ola o le laulu ma fai le lauulu e sili atu ona lamolemole ma sili ona teuteuina lelei.

Le aano o le taualumaga

Le faʻamatalaga o le faʻatulagaga mo togafiti faʻalailelei e ese ese mai le auala e fai ai lauulu olaina ile fale.

I potu faʻafiafiaga, o tagata atamamai poto masani latou te faia lenei faʻamoemoe lelei. Ma le mea uma, ua uma ona latou maua le poto masani, ma ua mautinoa lava ua latou iloa faʻapaleni lauulu i se masini. Ae e te leʻi alu ai i se salalau lelei igoa i se matai lelei, e tatau ona e muai faʻatulagaina oe lava o le faiga lava ia e umi se taimi e alu ai ma tele le taimi. Afai e te le talitonu i le matai ma e te le iloa le mea e te alu i ai, e sili atu le lafoai atoa. Ioe, mo lenei togafiti e iai tulafono, o le solia o lea e tumu i ni sili le lelei faʻalelei faafitauli. Faʻapena foi, pe a faʻamamaina, naʻo mea maualuga-taugata meafaigaluega e tatau ona faʻaaogaina: o le masini ma mea taʻavale.

Le faʻatinoina ole togafiti ile fale

Afai na e fuaina le lelei ma le leaga, e te mautinoa o lenei tekonolosi e taua mo ou fusi, ma e leai se auala e alu ai i le salon, ae o le a ua uma ona e aʻoaʻoina e uiga i lauulu valiina, ona e na o le tatau ona aʻoaʻo pe faʻafefea ona polesi lelei lau lauulu i le fale.

Ina ia faia lenei, e tatau ona e:

  1. Faʻatau le masini manaʻomia ma le HG Polishen.
  2. Fufulu ma faʻamamago le ulu lelei, aʻo le faʻaaogaina le fufuluina o sui, pasama, conditioners.
  3. Faʻasaʻo lelei lauulu i se uʻamea. O le manuia atoa o taualumaga e faʻalagolago i lenei, o le luluina o le lauulu, o le sili atu o le iʻuga mulimuli.
  4. O le faiga lava. Ina ia faia lauulu valiina ma se auvae, e taua le teuina o fasi tagata i totonu. E tatau ona faʻasaʻoina le vaega o totoe o le lauulu i ni faʻapipiʻi faʻapitoa, poʻo ni 'ie e fusipaʻu. Ma faasolosolo malie lava, loka i le loka, ua faia se polishing prosedur. E sili ona faigofie le amata o le faʻagasologa mai le pito i tua o le ulu, e tatau ona pasia soʻo se vaega ma se faʻailoga i le itiiti ifo 3-4 taimi i itu eseese. Ina ua uma ona togafitia uma manoa i luga o le ulu i le pulou, e tatau ona e faʻamaeʻaina le faiga o le faʻamamaina o lauulu ma seleulu: tipi lemu pito ia latou.

Falemeli Faigaluega

O le aafiaga o le togafiti umi le umi pe a fai e te vaʻaia lelei lauulu pe a uma ona faʻamamaina le lauulu. Ole a le umi ole iʻuga e faʻalagolago ile fausaga ma le ituaiga o lauulu. E leai se tasi togafiti saʻo mo le tausiga saʻo, ae o le iʻuga tumau pea i luga o le faʻasologa mo umi pe a faʻaaogaina laupepa tausiga faʻapitoa ma suauu maloloina. I le uma, i le taimi o taupulepulega, o le mea e alu ai le ulu i le malosi faʻamalosi, ina ua maeʻa, e tatau ona faʻapaleniina ma faʻafailele lelei le curls.

Faamanuiaga o lenei tau

E faʻaalia se aʻafia lelei o lona tino. Lenei ole mea e naʻo le pau lava ma tulaga ese lea faʻafoega e mafai ai ona e tuʻu ese atu le pito tipi i le umi atoa o le laulu e aunoa ma le afaina ai o lona umi muamua. O na togafiti e leai ni tali. O se isi ona itu lelei e faʻapea e mafai ona faʻatinoina i le fale. Ole mea lea e manaʻomia ai le manaʻomia, o le suʻesuʻeina o mea taua uma ile taimi avanoa.

Mafai mea leaga ma contraindications

A o lei faia se faiga faapena, e tatau i se tasi ona amanaia le itu taua o loo iai se aafiaga matagofie matagofie. Ae ... o le soifua maloloina o le lauulu e le fesiligia. O ia togafiti e le fuafua i le faʻaleleia o le soifua maloloina ma meaʻai a le loka, ae o le faʻafeagai. I le taimi o lenei tekonolosi, o sulugatiti e muamua gofie i le leaga aafiaga o le faʻapipiʻi uʻamea, lea ei ai se matua leaga lava aafiaga i latou fausaga. Ma le faaiilaina gaioiga lava ia mafai ona i ai se sili le lelei aafiaga i le tulaga lautele o le lauulu, pe a fai o lea e le lelei ona puleaina pe afai o tulafono talafeagai uma e le o matauina.

E matua faʻasaina ona faʻatino lenei togafiti mo tagata o loʻo i ai faʻafitauli tau dermatologaina ma le paʻu o le ulu, faʻapea foʻi ma le laulu o loʻo faʻailoaina mai i ni soʻotaga manifinifi.

I se tulaga lautele, afai e te mautinoa le vaʻai lelei lauulu pe a uma ona faʻaulu, o nisi taimi e mafai ai ona e mauaina se faʻalelei lelei o loʻo faʻaogaina e faʻaaoga ai lenei faiga. Ae e le tatau ona faia masani na togafiti. Ma e taua foʻi le faʻatapulaʻaina o tagata i latou o loʻo i ai ni faʻaiuga mo lona faʻatinoina.

Faʻafefea ona polesi lauulu ile fale ma se masini?

E leai se sui o le au faifeʻau taualoa e le tatau ona feagai ma le faʻafitauli o le va fevaevaeaʻi. Mo se taimi umi, na o le pau le fofo o se lauulu. Ae o nei aso e iai polesi. O le taualumaga o loʻo faia e faʻaaoga ai se tagata e masani ona tipiina le tino, lea e i totonu o lauulu uma ma i le tele o fale, ae i ai ma le faʻailo faapitoa. O le pito i tua e iai mataʻutia lau. Latou te le afaina le lauulu - o le tipi e pei o le faʻamaufaʻailogaina. A maeʻa ni togafiti faigofie, e faʻafaigofie ia mafuie, sili ona usitaʻi, ma manaia i le paʻi mai.

Afai o iai le aia tatau, o le faʻamamalu lau laʻau ile fale e le sili atu ma le itula, ae faʻatonu e te faia na o oe pe a iai se laʻititi afaina. Vaivai vaivai lava e manaʻomia e talitonuina se polofesa.

O le faʻataunuʻuina o le gaioiga, e taua le tausisi i ni tulafono:

  1. Ae le i faʻamamaina lauulu ile fale, e tatau ona e fufuluina lau lauulu ma faʻamago. E le fautuaina le faaaogaina o balms po masks.
  2. Ia mautinoa e selu lemu le lauulu - o fusi e le tatau ona fenumiai ma le tasi le isi. Afai e faʻafuaseʻi ona tumau uila i luga o lou ulu, e tatau ona faʻanofoaina i le uʻamea.
  3. Ae e te lei amataina le faʻaaogaina le polisher, e tatau ona e vavaeʻese se tasi loka ma toso faʻamau lelei ma se mafiafia selu poʻo selu.
  4. Ina ia faia le aoga o le faʻamamalu lau lauulu i ou lava lima ile fale le sili ona lelei, ua fautuaina e faʻaaoga le curl tutusa ile masini e le itiiti ifo ile lima taimi.
  5. I le faʻaiuga o le faʻagaioiga, o le ulu e tatau ona fufulu ma togafitia i le castor poʻo le burdock suauu.

Lauulu vali i le fale ma seleulu

E i ai le isi auala e togafitia ai vaevaega pito - faʻaaogaina seleulu. O vavae lagoto ua tipiina i le umi atoa o curls, aʻo soifua maloloina lauulu tumau uta. O lenei faiga e sili ona tigaina ma umi, o lea e ona tagata e le laʻititi lauulu atonu e le talafeagai.

E valiina ma seleulu, oe manaʻomia se selu, susulu malamalama ma se faʻata talafeagai.

  1. O lauulu e muamua fufuluina ma faʻamago.
  2. O le tele o uʻu o loʻo tuiina i le pito i tua o le ulu.
  3. Vavaeese se tamai loka, mimilo i totonu o se flagellum ma sina selu. Oti ese pito o le tipi pito.
  4. Faamaʻamaʻio le filo e ala i le pasi atu i ou tamatamailima, ma toe fai le isi faʻafofo ma seleulu.

E tali tutusa gaioiga i le vaega totoe o le lauulu.

Foliga fua mo le valiina o lauulu ile fale

E leai se fefe pe a leai se auala e faʻatau ai se polisher. E mafai ona e "faʻamau" pito o le lauulu i le fesoasoani a faigofie gelatin serums. O le kolagen o loʻo i ai i totonu e toe faʻafoʻi maia le fausaga o lauulu mai totonu ma faʻatupuina le aafiaga o se ata tifaga, faia le curls susulu ma fa' usitaʻi.

Fua ole fasimoli ole kulimi ole aiga

Sauniuniga ma faʻaaoga

O le Gelatin ua faʻamamaina ma le vai i se fua faatatau o le 1: 3. Ole aofai o mea e ese mai fuafua ile umi ole lauulu. Ole seru e faʻamaʻeina seʻia mago ma liusuavai i totonu o le vai taele - e leai se mea faʻapaʻu! A uma ona malulu, apalai le oloa ile lauulu. Fufulu ia pe a uma le kuata o le itula i le faʻamalama.

Ole Falefaʻitusi

Faʻafefea ona fai o fulufulu lauulu ile fale e faʻaaogaina se masini? I le mea muamua, o se masini fulufulu faʻaʻofuina faʻapipiʻi ma se mea faʻapitoa mamanuina mo polishing e manaʻomia.

E ala i lenei faʻapitoa masini, e manaʻomia le pasi uma fasi i le avanoamaitau lelei atu e faapea o lauulu uma e gaosia ma le faaeteete.

Faʻafefea ona fai lenei faaiilaina, vaʻai ile vitio:

O le auala lona lua o le faʻamamalu lea o lauulu i le fale ma seleulu. I lenei tulaga, e te manaʻomia le vaevaeina uma lauulu i ni ofu manifinifi.

Lauulu vali - e faʻafefea ona fai ma seleulu? I se isi auala, e tatau ona milo taʻitasi i se fusi malosi ma fai ia gaioiga nei.

  • teisi teisi i luga o le filo ua suia ai ona faʻailoga e sau,
  • ma seleulu mafiafia e tipi ese pito tipi,
  • faʻamaʻimau le manoa ma faʻamamaʻo i ou tamatamailima,
  • toe tipi le itiiti ifo le umi o fesoasoani.

Le faigata seleulu e tatau ona toe fai i uma manoa ia polesi le lauulu i le fale.. O le mea ua tupu, o le lauulu lauulu o le a fou ma mama, ma o le aʻafiaga o le a tumau ai mo le tusa o le tolu masina.

Lauulu valiina - pe faʻafefea ona fai lenei faʻasologa ma seleulu, vaʻai ile vitio:

Tulafono a maeʻa

Tausiga ma faigofie tulafono o le tausiga o le a fesoasoani e tuufaatasi ma faatumauina le aafiaga.

A maeʻa ona faʻamamaina, o le a mafai ona teuteu uʻamea, mafaʻi ma usitaʻi. Ina ia latou mafai ona tumau i le umi e mafai ai, e tatau ona saunia latou mo le tausiga talafeagai. Mo ia faʻamoemoe E fautuaina e faʻaaoga balms ma masks e faʻavae i luga o mea masani a le tino, o mai mai mea uma e afaina ai le laulu fausaga.

Pe a suia tulaga tau - o le amataga o le malulu, vevela po o le maualuga o le susu - o le puipuiga o curls o le a mautinoa le faʻaaogaina o pulou talafeagai.

O le faʻamamaina atoatoa ole ala o loʻo avanoa e oʻo lava ile fale. O le mea taua o le aumai ia oe lava le taimi ma mulimuli i tulafono uma o lenei faiga. O se taunuuga, o le lalelei o lou lauulu o le a fiafia ia te oe mo se taimi umi lava!

Faamatalaga ma le mafuaʻaga o lauulu faaiila

Le faafitauli o le vaeluaina pito o lauulu e masani ai le toatele. O le mafuaʻaga o le le saʻo le tausia o latou, mo se faʻataʻitaʻiga, mea e le talafeagai ai fulufulu poʻo le selu e leʻo le mama sulu, faʻaaoga sese le pisia, masani ona faʻaaoga o se fulufulu fulufulu, auli ma laʻau.

Vaeluaina vavaeina stratify, faigofie vaevae, pipii i lauulu lauulu, fefiloi luga ma malepelepe, foliga le mautonu ma teuga. E masani lava o lenei faʻafitauli e tulaʻi mai i totonu o tagata e ona ni uumi uumi. I le mea uma, o le matutua o le laulu, o le tele ona faia i uma ituaiga o leaga faʻatosinaga. I le avea ai o se tulafono, o pito e vaeluaina, ae tupu na tupu tutusa i le umi atoa. I se faʻaopopoga, o lauulu o tagata ua suia i tausaga uma o le 5 tausaga, tatou te leiloa uma le lae e oo atu i le 100 fasi aso i aso uma.

Latou te le tuputupu ae i le taimi e tasi. E matua manino lava lenei mea pe a fai e te faitauina le soʻotaga ma faʻamau lelei i se fusi: i soʻo se mea o le ai ai "antena". E tatau ona e vaʻai totoʻa - pe o latou pito e vaeluaina? A leai, o lona uiga ua lelei mea uma, e leai se tagata e toʻatasi i le lalolagi o lona laulu e tutusa uma le umi. E mautinoa a nisi lauulu o le a puupuu ma nisi umi, aua na amata ona tutupu i taimi eseese. E talitonuina foi afai e tele "antena", ona i ai lea o le lauulu e lelei faafouina. Ae afai o vae o lauulu faʻasolosolo vaeluaina, ona e tatau ona amata amata ona popole.

O le masani o auala e fofo ai le faʻafitauli o le na o le tipiina ese le laulu o tama i le isi laulu e sosoʻo ma tupu ai le umi, aʻo tausi lelei lauulu ina ia le toe tupu mea uma. Ae e le o le fofo fetaui lelei le feusuaʻiga lelei ma uumi uumi. Tele fafine e le o sauni mo se suiga faʻafuaseʻi i foliga, e le manaʻo e tipi le umi ma taumafai e fofo i ni auala eseʻese. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te faia ni matapulepule e naʻo se taimi puʻupuʻu e aʻafia ai. A uma mea uma, o le bifurcated tip e le mafai ona pipiʻi, e naʻo le tipi ese.

Seʻi oʻo mai talu ai nei, e na o le tasi lava faʻafitauli e foia ai le faʻafitauli o le vaeluaina pito i luga o le umi atoa o le lauulu - tipi faʻatasi ma le seleulu vevela. Na fuli e le teine ​​fuluʻau ia manoa i le flagella ma tipiʻesega pito i luga.

Lauulu valiina o se sili atu lata mai isi atinae. E le milimili le laulu i fulufulu faʻapipiʻi ma e le faʻaogaina seleulu. O se pulou faʻapitoa e tuʻuina i luga o le kilipa, o lo o aveina i luga o ni manoa ma tipi ese pito o le lauulu. O se faʻataʻitaʻiga o lelei le faʻamamaina, e te maua ai ni ie mama susulu ma lamolemole. Ma talu ai e le toe i ai ni pito matala, o loka e le lavelavea, o le lauulu laupepa e faigofie ona ofi.

I le masani ai, o le typewriter e le popole pe o pito e vaeluaina pe leai, o le a tipiina mea uma na tuʻituʻi mai i le soʻoga mai le laina lautele, o lea o le manaʻoga mo lenei faiga o se mataupu taʻitoʻatasi. Aua le saini mo le faaiuiina aua e tau talafeagai. E tupu i nisi tulaga o loʻo matuā faʻailoaina lelei.

E manaʻomia mo i latou e i ai le mafiafia o lauulu ma vae valavala, ma tuputupu aʻe lauulu, Oute manaʻo e faʻafou sina laʻititi. O le tele o na e masani ona mago lauulu i se fulufulu fulufulu, faʻasaʻo i latou i le uʻamea, uila i faʻamaʻi poʻo le fesoasoani o le chemistry, ma faʻataʻitaʻi ma valiina atonu e manaʻomia le valiina. Ae mo i latou e i ai ni manifinifi manifinifi pe mimilo, e sili atu le le faia o le valiina - pe a ma le 30 pasene o le voluma o le a leiloa.

Pe e te manaʻomia faʻapipiʻi faapitoa, e mafai ona e mauaina e ala i le feutagai ma se lulu, ae naʻo le tasi e te faʻatuatuaina. E le taugofie (i nisi faleoloa e oʻo i le $ 50), e le gata i lea, o le tau e masani ona mafua mai i mea fou ma faiga, nai lo mafuaʻaga mafuaʻaga. O le galuega a se matai le faʻamaoni o le faia lea o tupe i tagata faatau i le tele e mafai ai, o le mea lea e le o se mea e sili ai le taua o le lelei ma le leaga o le faʻatulagaina oe lava ia mafai ona e faia le filifiliga saʻo e uiga i lona manaʻomia mo oe.

E lelei ma leaga o lauulu faaiilaina

O lenei faiga e iai uma tagata lagolago ma tagata teteʻe. I luga o le Initaneti e mafai ona e faitau diametrically eseese iloiloga: se tasi mai le polesi e matua fiafia lava, ma se tasi fetuu le itula ina ua tupu se manatu ia te ia. E masani lava, o loʻo lagolagoina ni ata faʻamaoni i ata muamua "ma le" pe a maeʻa le faʻagasologa, e matua le mautonu ai le tagata faitau. Seʻi o tatou fuafuaina.

Tulaga lelei o lauulu faaiilaina

E masani lava, tala lelei tusitusi e i latou na fiafia i le iʻuga iuga - laulu ma usitai lauulu. O lea la, na ia feiloai ai i se faʻapitoa faʻapitoa o le, i le maeʻa ona iloiloina le lauulu a le tagata faʻatau ma le faaiila talafeagai mo ia, sa faʻatinoina lelei le faʻasologa. O nisi tagata tomai faapitoa mafaufau polishing sili atu lava aoga nai lo le tipiina i vevela vevela.

E tele ona aoga o ia:

    Faasaoina o uumi. Ole mea moni e faapea e le mafai ona toe faʻafoʻiina le lauulu tipi, ae faʻatoʻa vavaeeseina, o se lauiloa lauiloa. O le tomai e tipi na o le tipi pito (3-10 mm), ae tumau pea le aofaʻi o le lauulu lauulu, o le sili ona taua faʻaopopo ma faʻaoso.

Foliga foliga faaleleia. Ma le isi, vave - o se mea sili ona lelei e matauina i le taimi lava e faʻatino ai taualumaga. O le faaiilaina, aveese le satauro ole pito lea, fai le lauulu e pupula, lamolemole, malu ma le palu. Ua latou selu e sili atu le faigofie, taofi le fememeaʻi.

Le tomai e fai oe lava. Tasi le sauniga e taugata tele. I le masani ai, o le muamua faʻatonuga e sili ona faia i totonu o le potu faʻaalu e se matai ua iai le poto masani. Ma o le faatauina o mea uma e te manaʻo e faʻaalu lou lauulu, o mea na mulimuli mai, ina ia aua neʻi totogi e sili atu, e mafai ona faia i le fale, tusa lava pe e laʻitiiti poto masani e tipiina lauulu. E te le avatua laupepa foliga, ae na o le faaloaloa o le auvae i na mea, e faʻafouina ai le laulu.

Le afaina. O lenei faʻatulagaina e mafai ona faia i luga o ituaiga uma o lauulu (e talafeagai foʻi mo le paʻu e tipi ese) ma tuʻufaʻatasia ma isi togafiti, aua e leai ni mea e faʻaaoga ai le vevela i le taimi.

  • Tulaga silisili. O le pito o le lauulu tipiina ma seleulu e sili atu le mafiafia nai lo le pito teuteu i se clipper. E masani lava, o le a sili ona lelei laititi o le a taofia lenei lamolemole mo le umi. O lona uiga, o le lelei atoatoa o se ituaiga o le puipuia o le vaeluaina.

  • Le aoga o le lauulu lauulu umi tusa o le 3 masina (e oʻo i le ono masina). E mafai ona faʻalautele pe a e mulimuli i tulafono faigofie i lenei taimi uma: 'ai ma ave vitamini saʻo, faʻamalosi lou lauulu i ufimata ma faʻaputuga, aua le faʻaaogaina fulufulu lauulu ma isi mea teuteuina masini e afaina ai i latou i le maualuga o le vevela, puipuia i latou mai aisa, tele matutu ma le susu ( o lona uiga, o le pulou o le pulou i le malulu ma timuga aso, ma i le la - e ofuina le pulama panama).

    Leaga o lauulu faaiilaina

    Lelei, polishing o le a faʻafouina lou lauulu ma fesoasoani faʻamalosia vaivai lauulu, e leai ni mea afaina - le valiina poʻo le vevela togafitiga. O le a foliga mai mautu uiga lelei. Ae o loo i ai se itu maualalo.

    Nei o mea e mafai ona e fai mai ai e uiga i ona leaga:

      Tau. Lelei tele mo se faʻafaigofie taualumaga. Ma le isi, o le umi o uʻu, o le maualuga foi o le tau. Masalo i le taimi, pe a muta lauulu e avea o se mea fou e oo lava i itumalo, o lona tau o le a sili atu ona talafeagai.

    Galue. O le fulufulu lauulu e le o se faʻamisa, o le faʻafitauli o le tipi i se mea e mafai ona toe amata pe a uma le 3 masina, pe a fai o le tausiga mo le lauulu e sese.

    Soifua Maloloina tapulaa. Afai o le lauulu e pa'ū leaga pe i ai foi ni maʻi fama, o le polishing prosedur e faʻaletonu, e mafai ona faʻavaivaia ai latou. Mafaufau i le mea moni e le o tagata uma e mafai ona iloilo lelei le tulaga o latou laulu, ae e te leʻi muamua saini mo le valiina, talanoa i se trichologist.

    Lauulu Ituaiga Tapulaa. O i latou e iai le paʻu ma le lauulu e le tatau ona faʻaolaina. E tumau le faʻatupuina seʻia oʻo i le faʻamalama muamua. O i latou na latou faʻapipiʻiina, faʻapea foʻi ma i latou e leʻi leva ona vali latou pe faʻapipiʻiina i latou, e tatau foi ona aloese mai le faʻamamaina. Ona o lo latou fausaga, ia curls mafai ona pipii atu i eseese itu, ma se masini ma a nozzle, vavae ese uma faaletonu, mafai ona faaleagaina i latou. Ioe, ua foia le faʻafitauli - o lauulu mimilo e mafai ona muamua laminated, ma mo i latou ua valiina poʻo vali faʻapipiʻi, faʻatali se taimi. A filifili i le faaiilaina, ia mautinoa e feutagai ma lou lalaga lauulu. Ma e sili atu, aua le faia le muamua polishing oe i le fale.

  • Lamatiaga. E tusa lava pe e le afaina lou laulu ma lau trichologist le lalagaina, e le o lona uiga o lona taunuuga o le a sili ona lelei mo oe. E i ai lava le tulaga e ono le vaʻaia ai le iʻuga na fuafuaina. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maua ai o lamepa lamolemole ma le silika, matua iloga le leiloa ile lauulu. Ina ia mautinoa e talafeagai le faaiila mo oe, e tatau ona e faia se avanoa ma taumafai.

  • Mo le muamua faaiilaina, filifili se salalau lelei ma se tagata poto masani ma ia mautinoa e faitau iloiloga e uiga ia i latou. Mo i latou e faigata o latou lauulu, e sili atu e sili atu le lelei o le faia o le faʻatulagaina naʻo le faleoloa o le poto masani le matai, a leai, e mafai ona e faʻaleagaina lauulu soifua maloloina ma faʻaleagaina lau lauulu.

    Lauulu polishing meafaigaluega

    I le mauaina o se faʻamanuiaga lelei mai le faʻamamaina, e le gata o le tomai o le laʻau fulufulu ma le ituaiga o tagata kalani o loʻo faia se taua tele, ae o le lelei foʻi o mea faigaluega - e matua lamatia le faia o matitiva lelei. Mo nisi mafuaaga, o nisi tagata atamamai e teteʻe malosi i lenei faiga. Seʻi o tatou vaʻai totoʻa i le mataupu ina ia mafai ona e saʻo suʻesuʻeina mea faʻatekinisi o mea na e filifilia, ma mulimuli ane e mafai ona faigofie ona faia se filifiliga pe a faʻatau sau oe lava mea totino lauulu vali.

    Uʻamea mo le tapenaina o lauulu mo le valiina

    Ina ia mafai ona sao le faʻasologa ma naʻo pito o le tipi ese, e aunoa ma le faʻaleagaina o le laulu, e tatau ona saʻo uma pito. Mo lenei mafuaaga, polishing e le fautuaina mo i latou e ofaina galuvalu curls. Mo lauulu lalagaina, o le lalelei mea tau pisinisi o loʻo i ai se faʻapitoa masini - faʻaʻalemalo poʻo le faʻailoaina.

    E i ai ituaiga e tolu o na:

      Ma uamea papatusi. Le taugofie filifiliga. Ma o le sili ona tiga mo le lauulu, e ui lava o faufautua faʻatau atu i fale oloa faleoloa e masani ona faatalitonu tagata faʻatau o le taimi faʻafesoʻotaʻi o le uʻamea faʻamafanafana ma lauulu e puʻupuʻu, ma o lea o le aafiaga o ia sitaili e le afaina. O sea uʻamea faʻatagaina e maua i le fale, pe a fai e te le masani ona faʻaaoga. Ae o le i ai o se tasi mo galuega e le aoga.

    Ma ipu keramika. Tau maualalo. O le filifiliga e matua tele lava mai i faʻavae lauiloa (Bosch, Panasonic, Rowenta, Philips). O le aafiaga e agamalu, o le faʻamafanafana o le peleni e tutusa, o loʻo i ai i ni faʻataʻitaʻiga ma se ionizer luga (molia vaega i le faʻavae o papatusi aʻafia ai le lauulu).

  • Tourmaline coated. Le pele tala. O le filifiliga sili ona agamalu mo lauulu, aua o ipu keramika e faʻapipiʻi ma le laʻititi laʻititi o tioata tioata faʻaopoopo eseese i le taimi o le faʻamafanafana, o loʻo teteʻeina ai le leaga o le vevela aafiaga i curls. Manaia tele faʻalelei ma se vevela faʻatonutonu. O lea o le a e faʻataʻitaʻiina le filifili le sili ona lelei tulaga faʻamamalu mo oe ma faʻaititia le le lelei vevela aafiaga i luga o le lauulu.

  • Lauulu gao

    I le tele ma, e le tele eseʻesega poʻo le a le ituaiga o masini o le ae faʻaaogaina i le faiga o le faaiilaina lauulu, o le mea autu o le mafai ona faʻapipiʻi se mea faʻapitoa faʻapitoa i luga.

    E taua tele le poto o le masini e maai - aua o se lelei tipi e faʻateleina ai le lelei o le faʻagasologa.

    Mafaufauina le mea moni o masini faʻapolofesa ma uʻamea filogia uila e taugata tele, e talafeagai le faʻaalu tupe i luga o latou pe a fai o oe o se fulufulu laʻau ma o le a galulue ma lenei meafaigaluega i aso uma ma faigata. Ma mo le faʻaaogaina o le fale, pe a fai o le avega i luga o le masini e laʻititi, o le a lava le lava e faʻatau mai ai se masini o le vaega ogatotonu tau - o le teuteu aoga mai lona faʻaaogaina o le a tutusa.

    O le masani masani masini tau-tau ma maualuga-lelei faʻapitoa nozzle mo polishing lauulu i faleoloa tau e tutusa lava. Masini mai kamupani e pei o Moser, Ermila, Wahl, Wella, Oster, Jaguar, Hairway, Andis (ma le naifi poloka 45-46 mm) fetaui ma le au.

    Lauulu faaiilaina au

    I le polishing process, ose mea taua sili lea. Latou sui (4-5 taimi) faʻagasologa uma curls saʻo le faʻasaʻoina e ala ile teuteu.

    O le 'au faʻaigoaina e taʻua o se "poli fulufulu" ma o se faʻapitoa faʻapitoa na faia i le palasitika, lea e ofuina saʻo i luga o se tagata e tipiina ma momo i luga o se manoa e vavae ese mai le malologa, i se auala faʻapitoa loloʻu ma siitia. E tusa o le senitimita mai lenei maʻai punou o naifi o le masini, latou tipiina le leai fua o le lauulu i le taimi lava e faʻaalia i le slot.

    E taua tele le filifilia o se mea faʻapipiʻi i bristles sili ona lelei, aua e faʻamoemoeina i le alualu i luma o le polishing prosedur.

    Eseese nozzles eseese mai le tasi i le isi i le lautele o le naifi poloka, ma e mafai ona maua se talafeagai mo le masini ua uma ona e maua. E faigata tele le talanoa i se mea faigaluega faapitoa, aua o sea masini e gaosia e le tele o kamupani. Ae mo se faʻataʻitaʻiga, o le HG polishen hair polilisiher e manatu o le sili ona lauiloa faʻataʻitaʻiga i totonu o polofesa. O lenei mea faʻatau e mafai ona faʻatau uma i le Initaneti ma toetoe o soʻo se faleʻoloa e faʻatau atu oloa mo laʻei ma teuga.

    O le tau o lenei mea faʻaolaina masini foliga sili atu ona mamafa. Le tau faʻatau e 1000 nozila - mai i le 30 sene, 100 pamu - mai le $ 1 i le mea e tasi. I faleoloa, polishers tau mai le 800 i le 2500 rubles. Mo faʻatusatusaga: o le tau o se sauniga o le valiina lauulu o le umi o loʻo vaʻai 2500 rubles, umi - toetoe 5000 rubles. Tusa lava pe ova le tau, o penefiti o le faʻaaogaina o se polisher i le fale e manino.

    Auala e polesi lauulu

    O se faiga faigofie tele, o le mea moni, o se tino masani masani tipi ma se masini. Ae afai e te alu i le salon i lalo o le faʻaosoosoga o faʻasalalauga, faʻamoemoe i se mea ofoofogia, e aunoa ma le tele o manatu i le auala e faia polishing, ona e ono le fiafia ai i le faigofie o le faiga. Ae o lona faʻafetai ia te ia o le faʻamamaina e mafai ona fai i le fale.

    O le faasologa o gaioiga e faʻapea:

      Fufulu le ulu. Fufulu le lauulu (pe a talafeagai ai, faalua) ma le faʻamoe ina ia leai se sebaceous luʻi mai ai. E taua lenei: ona o le sebum, o le tipi muta, sili atu le mamafa, nofo ma e ono le paʻu i lalo o naifi o le masini i le taimi e faʻamamaina. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, aua le faʻaoga le fufulu ma le pulu pe a uma ona fufulu. Lauulu fausaga e tatau ona masani.

    Styling faasaʻo. Faʻaoga le puipuiga vevela ile faʻamamaina, faʻamago curls ma toso 'eseʻese ma ni uʻamea. O lauulu e tatau ona faʻasaʻo lelei, o lea o le aʻafiaga o le polesi e sili atu ona lelei. I se tulaga lautele, o tagata gaosi oloa folafola se 100% lafoaia o tipi pito, ae, e tusa ai ma tagata faʻatau tagata, o le mea moni o loʻo amata mai le 70% i le 90%, e faʻalagolago uma lava i le tomai o le fulufulu faʻatasi ma le tulaga (lamolemole) o le tagata o loʻo fulufulu. O le lamolemole le valiina, fai vave ma faigofie, naʻo le pipii i ai o manatu, ae le o manoa maloloina, e puʻeina.

    Moni poli. O se auo e faʻapipiʻi i luga o le uila, o se vaega o laulu e sulu i totonu. O mea totoe o loʻo faʻamauina i luga o le ulu ma ni togafiti (sauni muamua ni nai fasi). Faasolosolo amata i le puimanava o le ua. Mo saʻo e tatau ona alu 3-4 taimi i itu eseese. E sili le amata i le fesoasoani ma faʻasino atu i aʻa. O le tasi e faia le polishing mafai ona vaʻaia manino mai le itu le laulu e pipii i luga ole curl, ma pe e aoga le aveina o le masini i le auala atoa pe e te mafai foi ona taofi muamua. O se aliʻi ua iai le poto masani na te vaʻaia le vilivili uila ma, afai e manaʻomia, pasia ma seleulu e maua ai se moni 100% taunuʻuga. Ma o lea, e aunoa ma le misia o se manoa e tasi, o le ulu atoa e gaosi. Fuafua i le umi o le lauulu, o le faagasologa atoa e mafai mai le 15 minute i le tolu itula, i le averesi, tasi ma le afa i le lua itula. Ile pito lava, e lauʻeleʻele pito o le ulu ina ia foliga manaia le laulu.

    Faaiuga faaiu. A maeʻa le valiina, e tatau ona e toe fufuluina lau lauulu ma faʻapipiʻi se suauʻu suauu (mai le burdock poʻo le suauʻu castor). Faʻamago ma tuʻu ia curls.

  • Isi tausiga. Ina ia mafai ona umi le aoga o le lelei aʻoga, pe a uma ona faʻamamaina, fafagaina e le aunoa lau lauulu i faʻapipiʻi faʻapitoa, ma togafitia le fefaʻatauaʻi ma suauʻu ma serum e faʻalavelave i le koluse.

  • E faʻataʻutaʻu le tele o lea pe a uma ona faʻamamaina le tele o lauulu e mou atu. A o le mea moni lava, o mea uma nei a mafuaʻaga o le vaevaega e mou atu. I le taimi muamua, sa latou pipiimau i lauulu lauulu, fusi faatasi ma i latou, siitia ma punou i latou, ma faia ai isi voluma. I se faatusa faafaatusa, o manoa e pei o fulufululele. Nei latou unavelavela, smoothed, pepelo mafolafola, o lea e foliga mai ua alu le voluma.

    Faʻafefea ona polesi lauulu - vaʻai ile vitio:

    1 olo ma se masini

    I fale faʻapaleni, faʻapipiʻi lauulu e masani ona faia e faʻaaoga ai se clipper ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga. O mea lava ia e mafai ona faia i le fale, pe a fai e iai se mea e tatau ai. O le pamu mo polishing e eseʻese i le lautele ma le ituaiga o faʻapipiʻi ma ua filifilia e faʻavae i luga o faʻavae faʻapitoa a se masini faapitoa.

    O le au faʻapitoa e mafai ai ona e faʻapipiʻi laʻau laiti o lauulu ma vavae ese pito na faʻaleagaina. O le faʻavae o ana galuega e faʻavae i luga o le mea moni e faapea o le pito o le 'oti fugalaau e masani ona pipii i fafo ma tuʻituʻi atu i fafo atu o laina. O le fagu o le mea faigaluega, faʻasolosolo tutusa i le vilivae, faigofie ona tipi ese uma le aoga.

    Le aoga autu o le lelei. O le iʻuga o le faʻagasologa, e tusa o le 90% o le vaevaega o pito ua tipi ese. O le manatu taua lona lua o le saoasaoa. Ole faaiilaina o lauulu ile masini e televave atu nai lo le faiga lava lea e tasi e fai ma seleulu.

    E taua tele le faʻamamaina o loʻo faia i se mea faigaluega lelei. O lau i totonu o le masini e tatau ona maamao ina ia aua neʻi leaga le lauulu. Tele o faleoloa latou te le amanaʻia ai le faʻamaʻai o latou naifi, tuʻu ia i latou e tipiina o latou lava laulu ile fale. A blunt blade vaeluaina le lauulu, lea e na o le faʻaopopo sili atu vae vaevae. Le taimi lava, e le mafai ona matauina lenei aafiaga le lelei, ae a uma le vaiaso - o le isi, o le aofaʻi o lauulu na faaleagaina i pito o le mata e pueina lou mata.

    Afai e te manaʻo e gaosi oe lava lauulu, ia mautinoa o ia faʻamaʻamoa lau masini.

    2 Sanding ma seleulu

    O le faʻailogaina ma le seleulu e seasea ona faia i fale faʻamanuiaina. Lenei o se faʻatonutonuga umi, e manaʻomia ai le galue mamafa ma le galue malosi. Ae, polishing lauulu i le fale ma seleulu ua sili nei lauiloa.

    Oliuli e taʻimua i fusi pe toso i luga o se selu ma tipi ese le lauulu lea ua tuʻituʻi atu. O le a tatou talanoa e uiga i le faigata o le vela lauulu ma le auala e fai saʻo.

    E lua lava itu lelei ile paʻu e i ai male masini. Muamua, o se taualumaga e avanoa mo tagata uma o loʻo i ai se faʻavae o seti o lauulu mea faigaluega. E mafai ona faʻatapulaʻa oe i se selu ma seleulu.

    Lua, e itiiti lava le tulaga e leaga ai le tulaga o lou lauulu. I le masani ai, e manaʻomia le faʻaogaina o ni fale faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi faʻatasi ai ma le seleulu faʻata. O le maama o lea mea faigaluega e faigofie tele nai lo masini naifi. Salons faia e masani lenei, ma e le faigata mo se amateur e faia lenei. Ioe, ma iloa o le seleulu e faigofie le malie nai lo le tutusa i masini masini.

    O le itu pito i lalo o se laʻei lauulu e tele naua le taimi, ma o le mea lea, o le tele o ufiufi ma pito tipi e tumau i luga o le ulu.

    4 typewriter

    Fulufulu lauulu i le fale e faia e tusa ai ma le mamanu lenei.

      • Ina ia amata le laulu, ua fautuaina e fufulu faʻalelei. O mea ia e manaʻomia e ave ese ai le lauulu o le palapala, sebum ma mea o totoe o mea teuteu gaosi. O palapala laulu e mamafa ma paʻepaʻe, pe a faʻamamaina, e ono le pueina e le masini. E tatau ona faʻamamaina pe faʻapaʻu se mea e ala i le faʻamamalu. E sili le le faʻaaogaina o le shampo 2 ile 1. A maeʻa ona fufulu, e tatau ona faʻamago le lauulu.
      • O le isi sitepu e tatau ona faia aʻo leʻi faʻamamaina le lauulu - faʻasaʻoina ia manoa. O le ufiufi e faʻapaleni i le uʻamea pe a uma ona faʻaogaina le puipuiga faʻamalosi ia latou. E tatau ona e faʻasaʻo ia soʻotaga uma, ma tali atu faalatalata i le faʻagasologa, aua e faʻamoemoe i le auala e galue ai pe faʻapefea ona vali le laulu.

    Faatasi ai ma le maualuga sauniuniga e mafai ona e aveesea toetoe lava vaevaega uma.

    • Ina ua uma ona faʻasaʻo, e mafai ona e amata le polishing taualumaga.
    • E sili le faia o le polesi amata mai le tua o le ulu. O le mea faigaluega e faʻatinoina mai aʻa i le pito.
    • Tipi le tasi fasi manoa i le ua i totonu o le masini, ma toe faʻamau le vaega totoe i ni togafiti i le pito i luga o le ulu.
    • E tatau ona pasia ituʻaiga taʻitasi e ala i le kilipa i le tele o taimi, ma toso mai. I le taimi lava e tasi, o le pamu faʻapitoa o loʻo uuina e tamatamaʻilima, e mafai ona tuʻuina atu i le laʻititi o le sikuea, ae le mafai ona e liliu faʻa ata i le vaalele e tasi.
    • Ole teuteuina ole lauulu e faia na ole itu o loʻo iai vaevaega o pito, e tatau ona fuafua e ala ile mata.
    • O le mea faigaluega e faʻatinoina mai aʻa i le pito.

    Manatua o le filifilia faʻapitoa mo polishing lauulu e filifilia e tusa ma le ituaiga o masini. E mafai ona amata amataina galuega pe a faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le masini ma nofo lelei i luga.

    5 seleulu

    Afai e te faia lauulu faaiilaina ma seleulu, o tekinolosi o le a teisi ese. E lua auala.

    O le auala muamua e faʻapea.

    • O le ulu, e pei ona masani ai, e faifaʻafaʻafa, e tuʻuʻesea se vaega o manoa ma fulufulu.
    • E sili atu le lamolemole o loka ma se uʻamea muamua.
    • Ona tatau lea ona milo taʻitasi le curl i se masini faʻamoe ma tipi ese le lauulu o loʻo faʻataʻapeʻapeina faʻatasi ma seleulu lauulu laʻititi.
    • Ona mimilo lea o le filo tutusa i le isi itu ma toe fai le faʻagasologa.

    I le auala lona lua

    • o le filo e tufatufa i le lautele o le selu ma, ui atu i ai, toso.
    • Ua latou tatalaina le selu, e peiseai o loʻo fusi faʻamalosiʻau i luga o le selu, ma tulei i luma teisi.
    • O se mea na tupu, faʻapipiʻi vae vaevaega e mafai ona vaaia i le punou o lauulu. E tatau ona teuteu faʻapitoa i le selu.
    • Faʻasolosolo malie lava le selu i lalo mai le mea o loʻo amata ai le vaega i ona faʻaiʻuga, taofi e "savali" ma seleulu i totonu o lauulu na aliali i luga.

    6 Tausiga pe a maeʻa le faʻagasologa

    Faʻafefea ona fai o fulufulu lauulu, e filifili e tagata uma mo ia lava. Ma o tulafono mo le tausiga o lauulu pe a uma le taualumaga e tutusa mo tagata uma, e tusa lava poʻo a metotia na e faʻaaoga e faʻateʻaina ai le vaevaega pito. Iloa pe ua vaeluaina lou lauulu ona o le le lelei tausiga poʻo faʻafitauli tau le soifua maloloina.

    E le tatau ona faʻamoemoe i se mea umi na tupu mai le faʻamamaina pe a fai e masani ona mumu eseʻau fasi ma se fulufulu, stylers poʻo se mea oona i le "chemistry". Afai e te manaʻo i mafiafia, mafiafia curls, e tatau ona faʻatapulaʻaina le leaga le faʻatinoina o mea i fafo atu ma tuʻu lau tausiga i le toe faʻafoʻi o lauulu ua faʻaleagaina.

    Filifili se lauulu laʻititi e manaʻomia le laʻititi teuga i le fale.

    Filifili ufimata ma faʻaputuga faailogaina "toe faʻafou", faʻalogo i oloa, e aofia ai mea masani a le tino i le muamua, latou maua se aoga aoga i luga o le tulaga o le ulu, ma o lenei ua avea ma afa le manuia.

    Mea silicone e talafeagai mo le tausiga o aiga .. Latou te tuuina atu i fulufulu elastik ma faʻamau le pito. Le fiafia faʻaaogaina ole gelatin serums, latou te galulue i luga o le tutusa mataupu faavae. Curls o le a maua susulu ma foliga maloloina.

    Manatua, o totonu faʻafitauli e mautinoa o le a afaina ai le tulaga o lauulu, ma afai o le koluse vaega i totonu o oe faʻafesoʻotaʻi ma le soifua maloloina, e tatau ona e amata i le fesoasoani a le tino.

    O le laulu i luga o le ulu e suia, ma tusa lava pe o le a le tele e te tipiina, ma faʻafitauli i totonu, o toe ulu toe amata ona tipi. Faatasi ai ma le soifua maloloina sili atu, o le fausaga ma le tulaga o manoa o le a faʻaleleia. Ma o fulufulu lauulu i le fale o le a manaʻomia itiiti soʻo.

    7 nai upu faaiʻuina

    Ole taimi nei ua e iloa faʻapaleni manoa i le fale. O le faiga e le faigata, e ui i lea, e le o tatou uma o se lulu, e leai se tasi e saogalemu mai mea sese. Afai e te leʻo mautinoa i ou tomai, faʻafesoʻotaʻi le salon. A uma mea uma, naʻo le saʻo ona faʻatautaia gaioiga e fesoasoani ai i le faʻaleleia o lauulu, a o galuega e faia ma le le mautonu lima ma le leaga meafaigaluega i le fale o le a na o le faʻateteleina le tulaga.