Misi faʻamatalaina

Aisea e miti ai lice?

I le mea moni e tupu, e maua ai le papala i le tino o le tagata ma mafua ai le tele o faʻalavelave, ma o loʻo avea foʻi ma siama o faʻamaʻi, e aofia ai ma le oti, e pei o le fiva ma le typhoid. I le soifuaga o le tagata, e maua ai kutu i taimi uma ma e le gata i tagata matitiva, e oʻo foi i aiga tupu.

Na latou masani tele e faapea o se tagata e leai ni utu sa mafaufauina maʻi ma talu mai lena taimi e toatele e faʻamatalaina le miti kutu o se faʻailoga o le lelei tautupe ma lelei le manuia, e ui lava i le inosia latou mafua ai.

Aisea e miti ai lice e uiga i miti a Miller

Fai mai Miller, o utu i le miti faatusa o faʻafitauli ma e ono faʻailoaina mai maʻi ma faʻamaʻi. Na matou vaʻaia ni utu i fagafao poʻo ni povi - ua e lamatia i faafitauli tautupe ma le mativa. Miti ma lice faʻaalia foʻi faʻapea e ono pisi e vaavaai mo auga o le leai ni faʻamaʻi i le fale poʻo le fale.

Le a se mea miti ai - o se tusi miti faʻaonapo nei

Moemiti lika i le tele o le faʻanoanoa ma le tele o faʻafitauli. A e vaʻai i se poto i mea ia te oe, ia atonu e tusa ai ma uo i le lumanaʻi o le ae le amio faʻaalia. Taofi lenei iniseti inosia, o lona uiga e le o toe mamao oe po oe pele ia oe gasegase. E faʻapea foʻi ona faʻailoa mai e leisi seisi taua.

Faauiga miti - faʻamatala le miti o le tautotogo

Mafaufau pe aisea se miti poʻo le tele o lice miti miti faʻauiga miti o tautotogo miti. O le vaʻai i utu mai fafo o lona uiga o le pisinisi oe amataina o le a manaʻomia ai faʻaopoopoga taumafaiga ma taumafaiga. Miti muamua ae e leʻi maeʻa se matata mataupu - i le manuia o lau taumafaiga.

O le vaʻaia o utu i luga o fagafao o lona uiga o le leiloa i le lumanaʻi, ma afai oʻo ia te oe lava, ona e iai lea o faʻafitauli ma uo. O le puʻeina o utu i se miti e faʻailoa mai ai se maʻi, le faigata o ia o le a matua faʻateleina e oe.

Aisea miti mimiti - aiga miti tusi

I le miti, oe e faʻanoanoa i se manaʻomia malosi e tuʻusaʻo lice, o lona uiga e i ai se tulaga lamatia o le misia i luga o lou lava sese se avanoa e avea ai ma tagata sili ona mauoa, taumafai e amio sili malamalama ma mausali i mea tau tupe.

Vaʻaia o utu i se nofoaga mafana o lona uiga o le ono aʻafia o le faʻamaʻi mai lau feusuaʻiga. Vaʻai le maua o oe lava - i faʻafitauli i pisinisi, vaʻai i se isi tagata - i le tulaga manuia.

Lea taufaʻaga miti o - Igilisi miti tusi

E tusa ai ma le tusi miti Igilisi, o se miti lea e iai kutu o se tasi lea e sili ona le manaʻomia mo soʻo se tagata. Na ia muaʻi faʻailoa mai ia te oe ma oe pele ia oe faʻafitauli tau tupe, o mea leaga i lou olaga ma le galuega.

Mo se tagata fai pisinisi, o se miti faʻapea o lona uiga o se faʻafitauli tele i le pisinisi, e ono tatau ona e alu e faʻala i lalo pe tapunia atoa lau pisinisi. E i ai lava le avanoa e alu ai i le falepuipui mo aitalafu le totogia.

Na moemiti Lice - Tusi miti a Tsvetkov

O le uta e vaʻai i se miti i luga o le tino o se isi tagata poʻo luga o soʻo se mea o lona uiga o se faʻaopopoga faaopoopo i lou aiga. Vaʻai latou i luga o oe, o lona uiga o le falemaʻi poʻo se filifili o faʻafitauli, masalo e oʻo i le mativa poʻo le ava malosi.

O le a le miti a le lusi i lauulu i luga o le ulu

O foliga vaaia o utu i le ulu i luga o le lauulu, e le gata i le ola faʻapea foi ma le miti, e tautala i le mativa ma faʻamaʻi, tuulafoaia ma le faʻaletonu ia te oe lava. Aveʻese o utu e mafai foʻi ona faʻauigaina o se mausali, leai se faʻafitauli poʻo ni faʻafitauli tau tagata. Vaʻaia o utu i luga o le ulu o se isi tagata - o le ae mauaina le laki i au mataupu.

Aisea miti o nutimomoia utu

Afai i totonu o se miti oe taumafai e fasioti se tupe i taimi uma, ma ua ia sola ese mai ia te oe, lona uiga o oe o le tele galuega i le olaga moni, ae o le mea moni, e le aoga. Fai ni taumafaiga e fasioti nei iniseti - i tala e leʻi fuafuaina. A e fasia le pala pe faʻaoga i se miti - o le tali lea i le tele o ou faʻafitauli, e aofia ai ma mea tautupe.

Aisea miti miti

O se miti lelei, ua ia aveeseina faigata, manuia poʻo se tupe.

E te iloa o loʻo iai ni kupe i lou ulu, ae e te le vaʻai i ai - i le leiloa poʻo le leiloa.

E togiina le utu i se miti - i tupe poʻo tala e leʻi mafaufauina.

Crush nits i se miti - oe alu ma le mautinoa i le faʻamoemoega leai ma se mea e mafai ona taʻitaʻi seseina oe.

O pili i loʻu ulu e vaai o se mea taua i le taimi ua leva na faʻatalitali i le manuia poʻo le faʻalauiloaina.

Tusi a le Miti a Mila

O le pito sili ona taatele masani a miti tusi i nei aso. O le tusi a Gustav Miller o loʻo faʻavae i luga o le malamalamaaga o mafaufauga o tagata ma tele tausaga o galulue ma miti a le fia afe tagata.
E tusa ai ma lea mafuaʻaga, mimiti miti o se fafine, faʻaalia ai le foliga foliga mai o faʻafitauli, faanoanoaga ma loimata i lona olaga. O le puʻeina o se iniseti lava ia o lona uiga o se maʻi ogaoga, ae, e ui i lea, o latou foliga mai e le folafolaina ni suiga taua i le olaga. O lea e mafai ona tatou manatu o le faʻamaʻi o le a le e leaga.

Afai o se fafine miti le utu i luga o le ulu o lana tama, o lona uiga o ia na te tausia tele lana tama ma na te le tuua lona popolega masani mo lona iʻuga, e tusa lava pe miti.
Ole vaʻaia o se namu i lou tino o lona uiga o ni faʻalataina ma uiga mataga i tagata tuai.

Lice ma matau i luga o meaola manu ma povi, na miti o se fafine fafine, folafola taimi fiaaai ma faigata faigata tautupe, i le atoatoa mativa. Ina ia foia nei faʻafitauli, o le a manaʻomia e se fafine le fesoasoani a e pele.
Afai o le teine ​​e vaʻaia iniseti i se miti i tagata e le masani ai, o lona uiga o le faʻaalia o le le masalosalo ma le ola tutoatasi, lavelave faigata. E ono faʻapea foʻi ma le fefe i le leiloa o le mea a le tagata.

Tusi Miti a Freud

O le tusi o le psychologist Freud o se galuega faasaienisi, o lana uluaʻi galuega tele lea, e tuʻuina atu atoatoa i le tasi mataupu. O le lauiloa psychoanalyst talitonu o le po faaaliga aofia ai sauaina tagata manaoga, ma o ata e mafai ona maua ai se paleni i le va o le manaʻoga mo moe ma faʻatuatuaga manaoga, lea e masani ona le faia e se tagata se tala ia te ia lava.
Aisea e miti ai se fafine e uiga i utu i se miti mai le tusi miti a Freud? O ana faʻamatalaga uma lava e uiga i le autu o nei papalagi e fesoʻotaʻi ma le vavalalata o le olaga.

E mafai foʻi ona avea ma lapataiga e faasaga i le faʻatagaina, o le mafuaʻaga sili lava o ia faʻamaʻi. Ae o le faʻataʻitaʻiga o siama ma lo latou selu o laulu i se miti o lona uiga mo le saʻo o le afa o tagata soifua o se taunuʻuga manuia o faʻafitauli vavalalata.
Afai e vaʻaia e se tamaʻitaʻi le tele o iniseti i ana miti, ona manaʻo lea o ia e auai i le lototele faʻataʻitaʻiga ma maua ai le poto masani i lenei matata. A mailei i luga o se isi tagata fautua mai le fafine foliga mai foliga o se fou alofa po o na o se mea o manaoga.

Miti Tusi Wangi

E le pei o le lua faʻauigaina muamua o faʻaaliga po, le tusi miti a Wangi na tuʻufaʻatasia mai i upu a le faʻamaloloina sili ma le fai togafiti. O lona faʻamalamalamaina o miti e aofia ai ma tamaʻi toto sogasoga e sili atu lona faʻamoemoeina.
Afai e vaʻaia e le fafine le tupe e tasi e maua i le miti, ona maua lea o se tupe tele tele. I se miti, lea o loʻo fetuleni mai parasiti i lona lauulu ma na luluina i latou, o loo i ai se ono lelei tele. Oo i le taimi e taumafai ai lou lima ile pisinisi.

O le faʻaleagaina o fuamoa fuamoa e Wang o loʻo faʻamatalaina o se sefe saogalemu i aitalafu.
Ae o le tulaga o le moe, lea e vaʻaia e se fafine le tele o faʻaputuputu o iniseti, o lona uiga o se maʻi faigofie ma le puʻupuʻu e mafai ona fofoina saogalemu.

Miti faʻamatalaina o Evgenia Tsvetkova

O le tusitala o lenei tusi e ola i le XXI seneturi, mo lenei mafuaʻaga o ana faʻauigaga e onapo nei ma fetaui lelei ma le moni aso nei.
E tusa ai ma le faamalamalamaga a Tsvetkov, o se fafine na moemiti i se maile ua solo i lona lauulu o se mugala o le leiloa o tupe, ua atili ai le leaga o tulaga tau tupe, o le le fiafia ma faafitauli.

O le mea lea, a vaʻai se tamaʻitaʻi i le miti i se po o se namu i luga o se isi tagata, e faʻaalia ai lenei vave manuia i mea tau tupe.

Tusi o miti i aso nei

I tusi i ona po nei e uiga i le faʻauigaina o miti, e matua masani lava ona mafai ona vaʻai le faʻamatalaga e faapea, a vaʻai e se teine ​​poʻo se fafine e leʻi faʻaipoipo ni utu i a latou miti, ona avea lea ma mea e mautinoa ai le foliga mai o ni uo fou. Ma faʻataʻitaʻiina o ma namu ole palasitila faʻaalia ai le ono mafai ona fesuiaʻiina le moli i le alofa moni, faʻaiʻu ma le malaga i le ofisa resitala.

Pei ona vaʻaia i luga, o filifiliga mo le mea e miti ai lice, mo se fafine e mafai ona fesuisuiai. O le a le faʻamatalaga e tatau ona faʻalogo iai se tasi? E tofu lava le teine ​​ma lana filifiliga ma filifili le tusitala o le miti tusi e latalata ia te ia. Muamua lava, pe a fai nei iniseti i miti, e fautuaina le taulaʻi i ou lagona. Afai e leʻi aumaia se fefe ma le inosia e le utu, ona foliga mai ai lea o foliga vaaia latou te le taitaiina atu i se mea leaga. A faʻapea o se miti ma iniseti e faʻafefe, ona e tatau lea ona e iloa le faʻaletonu.

Vaʻai i siama namu i le miti

Tele numera o namu, e mafai ona e faʻafaigofie ona tagofia, faʻailo le oa o loʻo sosoʻo mai poʻo seisi lava feuiuiaiga manuia. Taumafai oe i nofoaga fou ma aua le fefe e fai ni faʻataʻitaʻiga laiti, aua e i ai se mea i le moni oa e mafai ona faʻatalitali mo oe.

O pusi fagafao o se faʻailoga leaga tele lea e lapataia ai oe i faʻafitauli tau tupe. E tatau ona faia le faʻaeteete ile puleaina o tupe ma mo sina taimi e faʻaliliu uma taua taua.

Afai e te fufulu ese le namu i lou lima poʻo se selu, ona faʻailoa lea o le lumanaʻi manuia. Faaeteete ma aua le misia lou avanoa e mafai ona e mauaina i soo se taimi. Ole fasiotiina o utu e toetoe lava o lona uiga o se lumanaʻi maua i mea tau tupe ma le tagata lava ia.

O le a le uiga o le utu i tamaiti?

Afai e leʻo se miti i luga o se miti e leʻo ia te oe, ae o le tamaititi, o lona uiga o mea nei:

  • Parasites i le lauulu - ono tupu faʻafitauli i le tamaititi. E tatau ona e talanoa ia te ia “loto i le loto” ma saili po o le a le mea o loo faalavelave ia te ia. Ae aua le faalagolago i lau fanau. Afai e lelei mea uma ia i latou, ona mafai lea ona e liliu i le tusi miti a Tsvetkov, e tusa ai ma lenei miti o lona uiga o le soona tausia o matua. Tuʻu i le tamaititi se ea: taofi le faʻamalosia e le aunoa ia te ia e faia se mea ma tuu ia te ia e faia ni ana filifiliga na o ia.
  • O se pea utu o loo i luga o le tino o le pepe faʻapea mai ia te oe e tatau ona taofi le popole mo lau fanau. Tuu le faʻasoesa tele ma aua neʻi faʻaleagaina le ola oe pele ia te oe.
  • Faʻaumatia o iniseti. Afai i se miti na e mafaia ona faʻateʻaina se tamaititi o iniseti ita, ona avea lea o se faʻailoga sili ona lelei. Fai mai a ia, e le pine ae foʻia uma faʻafitauli a aiga. Lenei le miti lelei mo i latou e i ai ni feʻeseʻeseaʻiga taua i totonu o le aiga.

Lice miti faʻamatalaina - e fesoasoani e faʻatautaia ai a latou lava miti o le a faigofie fesoasoani fesoasoani moni mafaufau ma faʻamatala i le lalolagi lauiloa.

E tusa ai ma le tusi miti a Miller

O lenei lauiloa miti tusi e le maua ai lice se paolo lelei. Ae peitai, malolo: na te le i fuafuaina ni suiga tetele. O le iniseti o lona uiga o isi toilalo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafitauli i le galuega poʻo se misa ma se pele. Ae o le faʻamamafa autu i luga o feteenaiga ma oe lava. Le mafai e talia se mea mo oe, faigata masani e uiga i foliga o se tasi pe tamaoaiga.

  • A e maitauina lice i isi tagata, aemaise i uo mamao - o le faʻailoga lea e taʻu ai lou fefe i sosaiete.
  • E tatau ona e mafaufau atili e uiga i manatu oe pele nai lo le popole i mea toetoe a le iloa tagata o le a fai mai.

Mo tamaiti, o nei namu e faʻaalia ai se taunuʻu mai ile suʻega. Ina ua maeʻa se miti, e tatau ona e mafaufau loloto e uiga i au oe lava sauniuniga mo suesuega ma faʻatumuina avanoa malamalama.

E tusa ai ma le tusi miti a Wangi

Faʻauiga o lenei tusi miti folafola atu ia te oe sili manuia i pisinisi ma mafutaga. O le tagatavaai vaai na taua le faamamafaina o le moe. Afai i se miti e maua e se tagata le fefe tele, ona i le moni olaga o lona uiga o le isi faʻafitauli: o mea uma o le a faigofie ma oe mafai ona alu i le sili ona filifilia mea.

O le fasioti o uta o lona uiga o le vave totogiina ma aitalafu uma poʻo nonogatupe. A maeʻa sina taimi puʻupuʻu, ona mafai lea e se tagata ona alu ese uma ma tiute o loʻo umia lana atotupe.

  • Tasi le iniseti na valoia le tupu faafuasei o le lumanaʻi.
  • E le faʻapea o le a avea ma mea taua e suia ai lou olaga.
  • Faʻatalitali mo se mea aoga e tupu: i le ata sili ona faamanuiaina, o le a faʻafiafiaina atili le olaga, ma a leai e na ona faʻafiafiaina oe.
  • Masalo o loʻo e faʻatali mo se manumalo i le lulu poʻo se faʻalavelave e leʻi toe foi mai se aitalafu galo.

O ni siama nini atonu e taʻu mai ai se maʻi i le lumanaʻi. Ae aua le faʻamoemoe i se faʻafitauli tele - o le a avea ma se tamai malulu, paʻeʻe isu po o isi maʻi agamalu. I soo se tulaga, e tatau ona e onosaʻia le faʻamaʻi e aunoa ma se faigata tele.

E tusa ai ma le fafine miti tusi

Lenei miti tusi faʻafesoʻotaʻi mea e le manaʻomia parasites ma faʻafitauli i fegalegaleaiga ma isi, ae le o maʻi poʻo faigata tautupe. A e vaʻai atu ua fai togafiti faʻamata oe lava, o lona uiga o le ita ia oe poʻo le taufaasese. Masalo na e tausalaina se tasi i le vevela o le taimi ma ua sili atu nei lou nifo. O le puʻeina o se palu i lou lima o se leaga faʻailoga e talanoa i se isi maʻi o ono tupu, lea e ono le afaina ai ou foliga i le auala sili. Ae o loʻo i ai ni vaʻaiga matagofie e faʻaalia ai lou manuia i le alofa i luma.

  • O se lue e le mafai ona togiina o lona uiga o se ili fou.
  • Gauai atu i tagata o siomia oe: atonu o se tasi mai au uo ua leva ona alofa ia te oe.
  • Ae ui i lea, o le tulaga e faigofie ona liua i se itu leaga: o le ili e le gata ina faʻaita, ae o le a saʻo foi ona le faʻatosina.

Afai na e vaʻaia i iniseti a selu, ona avea lea ma faʻafitauli i le lumanaʻi. Latou te le matua faʻaleagaina lou olaga, ae o le a faʻaitiitia ai le fiafia. Nei o faafitauli eseese i aso uma poʻo feʻeseeseaiga ma pele ia i latou. Ia sili atu le faapalepale i faafitauli o aiga ma uo, ma taumafai e aua le misa i mea tau.

E tusa ai ma le tusi miti a Aesop

Lice: Ole tusi miti a Aesop o le a faigofie ona faʻamatalaina ai lau miti e faʻatatau i le soʻona faʻalavelave. Louse, o se faʻailoga, o le faʻapitoa o uiga faʻamuamu ma sauaga e oʻo mai i uo mamao poʻo uo. Masalo e tatau ona e amio sili atu ma le le faʻatagaina e 'aua neʻi ula isi tagata ia te oe. Ae o le miti atonu e i ai foi se lanu ese: o isi tagata e ula ia te oe e le ona o sauaga po o le inoino faaletagata lava ia, ae ona o lau le talafeagai amio ma le osofaʻiga. Mafaufau pe o au amioga na sili atu ona taufaaleaga pe valea.

O le le faʻataunuʻuina faʻaumatiaina o maʻimutu faailoa ai le leai o ni ou faʻafitauli i le galuega ma i le fale. Taofi le mafaufau i ni faigata laiti ma manatu o tagata e itiiti taua ia te oe.

O le sapasapaia o siama mai lavalava o lona uiga e tatau ona e le toe ita pe e faʻalogo i tagata le taua ma leaga. Iloilo lau mafutaga ma isi: atonu o se misa ma se tasi e le aoga le taʻutaʻua, ma se tasi e afaina ai oe ma mafua ai le faʻafitauli masani.

Faaiuga

E pei ona e vaaia, o utu i miti e ono uiga i le tele o mea. O le faʻataʻapeina o mea taua e sili lea ona tele mai i le tele o le toilalo i se faʻafuaseʻi o oa. Ae o vavalo ma faʻamatalaga uma e tuʻufaʻatasia e se tasi mea - o faʻailoga ia ma faʻailoga e lapataia ai oe mai i faʻafitauli pe folafola le manuia. O lea e mafai e oe ona suia se mea i lou olaga e faʻafilemu ai le lavea o le lumanaʻi. O le mea lea, tusa lava pe sili ona leaga vavalo, e le manaʻomia le popole ma le atuatuvale.

Faʻamalamalamaina o moe Lice

o le tele o utu, o se faʻailoga o le mafatia, tigaina ona o le umi o maʻi, leiloa ma le mativa. O lo latou faʻaumatiaga o le laveaʻiga mai faʻanoanoa ma le faʻasaʻolotoga mai faigata. O ai foʻi le miti e suia e tagata le aoga, o le a faʻaleaga nisi tagata ulavavale i upu masoa.

Po o ai lava e vaaia o utu poʻo gata o tafe mai lona tino po o soʻo se okeni, o le a ia maua le tamaoaiga tele.

Faʻamatalaina mai mea eseese

Afai tatou te aveina le Modern Dream Book, tatou vaʻaia o loʻo faʻamatala mai ai togafiti e uiga i utu, faʻamoemoe i le vaega o le tino na latou vaʻaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o oe i luga o lou ulu, lauulu, o lona uiga o le faʻailoga lea o se maliega alualu i luma faʻamaʻi.

A o mea inosia a o nofoia le tua, le fatafata, e aunoa ma le alu aʻe i luga aʻe o le ua, e mafai e le moemiti ona fiafia i le lisiti maua tupe maua, faʻateleina tupe maua. E mautinoa o le a tupu lenei e ui i le mea moni, e foliga mai, i le mea moni e leai se mea faʻailoaina o se lumanaʻi manuia.

Ukaraina miti tusi faamautinoa i latou oe na miti o utu i o latou lauulu. E iʻu ane, o le faʻailoga lea o le vave galue. E le gata o le a faalauiloa, ae faʻamalosia tautupe; lou manuia o le a faamanatuina i le mamalu. O le a e matua fiafia.

Aisea e miti ai lice, e tusa ai ma le lauiloa Wang? I lenei tulaga, o lana miti tusi vavalo faʻamoemoeina faʻafitauli o le tagata moe o le a tatau ona foia. Afai e te feagai ma le galuega, o le taunuuga o le a atoatoa matamateina. O mea e tutupu o le a suia i mea fiafia ma mea e fiafia iai. E pei ona latou fai mai: o le a leai se fiafia, ae o le manuia na fesoasoani!

O le isi miti tusi a le Bulgarian perofeta, e taulai faapitoa i le lanu o iniseti. Leiloa ma tupe faaalu, o lena mea e faʻaliliuina, paʻepaʻe miti miti o. Ae o le pogisa namu faʻatusa faʻataʻitaʻia le lelei le lelei ma le tupe maua lelei, e aunoa ma le tele o taumafaiga i le vaega o le moe.

E i ai le manatu o Freud i le mea e ono moemiti i ai. Afai i miti po o se tagata mafai ona oona nits, lea i le mea moni o le a ia foia se lavelave, faafitauli patino. Lenei ono mafai ona aveʻesea le mea ua taʻua o le palealii o le fealuaʻi, tuʻua toatasi, le toe faʻafouina o le sa avea muamua ma vevesi, fiafia tele feusuaiga, se fegalegaleaiga fonotaga ma se paga, o le a faia ai le fiafia o le olaga.

Miti faʻamalamalamaga Hasse faʻamatala le fausaga fuafua i luga o le siama nusipea nofo. Afai latou te filifilia le tino o le fai miti ia lava, ona latou valoia lea o le vaega o faʻafitauli, popolega. Ae a matauina e se tagata moe lice i luga o se tagata o tutu i ona tafatafa, lenei o se lelei tele fesootai ma matagofie matagofie, tupe maua, suiga lelei i le taunuuga.

O lea lava tagatavaai, faʻamatala le miti a lice, lea na mafai ona latou faʻaumatia. E aliali mai o lenei taupulepulega faʻamatalaina loimata. Ae paga lea, e le o faʻamatalaina e le faʻamatalaupu le mea o le a mafua ai le mafatiaga.

O le taʻutaʻua Miller e matua le mautonu i ana taumatematega, ma talitonu o le vaai atu o utu i le miti, e tatau ona e matua popole, popole. Ma e faʻapefea, fai mai lana soa, o le mea sili na mataʻutia, o nei vevesi uma, e pei ona iloa mulimuli ane, e leai se mafuaʻaga.

Aso Fanau Vavalo

Na fananau i masina o le autumn, o tagata e moemiti o lice e valoia le tamaoaiga ma leai se aoga pisinisi. Tau lava manatua o le soona matamuli, le mautonu e mafai ona faia fetuunaiga ma faʻalavelave ai i le miti galue. E manaʻomia e ia ona taumafai e faʻatupu teisi i taimi sili atu ma le mautinoa atili.

A faʻapea o lou aso fanau i le tautotogo, ona e vaʻai totoa lea i faʻaaliga o loʻo aliali ai utu. Lenei lapataiga ina ia faʻaeteete atili ma filifili lelei i feusuaiga faʻamasaniga. E le aofia ai i le miti faʻamatalaga se tulaga e te ono aveʻesea ai oe e seisi lagona o le a lamatia ai lou soifua maloloina ma lou taʻuleleia.

Aisea e miti ai lice lea o loʻo e vaʻavaʻaia e le o le fefe, ae nai lo le ofo, ma faʻafiafia? Afai latou te tolotolo i totonu o se tuaoi e tu latalata ane, ona tumu lea o lau atotupe. Mea o le a agai i luga, ma e mafai ona e faʻaaluina tupe e aunoa ma le mafaufau moni i sefe.

Na e miti o nits faʻalu i luga o le tamaititi? I lenei tulaga, o le miti tusi fautuaina e te tuuina atu i le pepe sina mea sili atu. E manaʻomia ona ia aʻoaʻoina le tutoʻatasi, ia masani ile tiute. Mo le taimi nei, oe tausia lelei lau tama, lea e faʻafaigata ai ma faʻaalu lou olaga.

E iai le manatu faʻapea o kutu ma lili na moemiti i ai i se miti e mafai ona faʻailoaina ma le tagata moemiti. Matau lata mai. O lea o le a outou malamalama poʻo fea o latou e matua ita tele, leai se faʻaaliga. E aoga le faʻaauau pea le faauo ma tagata le fiafia e mafai ona faʻaleagaina ai manatu o isi tagata e uiga ia te oe.

Faʻapefea ona faʻamatalaina o le a le miti lice na miti? O le faʻamatalaga faʻamatala a le miti o se uiga le fiafia i se tagata na matauina se faʻaaliga vaaia. E foliga mai ua ia masani ona faʻalumaina, faʻaleagaina isi. O nisi taimi e tautala faʻaaloalo ma le faʻaaloalo. O le a oʻo mai le taimi o le a tuʻua naʻo ia e aunoa ma uo ma aiga alofa. Ma o iina foi o le a ia malamalama i le mea sese na ia faia ona o uiga o lana amio ma le tausiga. Ma na e mauaina le fautuaga o se miti tusi, e mafai ona e mafaufau i ai muamua.

Aisea na miti ai lice (faʻamatalaga o le tusi miti a Astro Meridian)

Louse o se faailoga fia iloa. Ua manatu o se namu le mama ua maua mai le efuefu ma le efuefu. O latu e matauina i totonu o reptiles na faia e Keriso po o le Taupou, ina ia maua e tagata "se mea e faia", pe fafaguina i latou mai le moe. Peitai, ona o le tele o iniseti, lo latou ola lelei, na faʻavasegaina ma mea laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, tupe siliva, fatu o laʻau totoina. E maua e Lice le tomai e faʻatupu ai timuga, e faʻatamaʻia ai le tagata e ana le fale, e faʻamaloloina ai le tagata poʻo le manu mai faʻamaʻi.

Vaai foi: o le a le mea fai miti fai 'aina, o le a le laulu miti o, pe aisea o le lauulu faia i se miti.

O namu miti faʻamalosia le tagata moemiti e mataala, aua le tuʻufaʻatasia mataupu, e mafai ona avea o se uila a manuia tautupe. O faʻamatalaga uma e faʻalagolago i le tulaga lautele o le moe ma gaioiga a se tagata i se miti.

  • O le a le miti miti i se tamaititi o lona uiga faʻafitauli i lou auala poʻo le ala o lau tama. Afai e iai sau tamaititi, ia mautinoa ia e fesili pe o lelei mea uma i lau tama.
  • Tuʻu le utu i se tamaititi - fesoasoani ia te ia e faʻafetaiaʻia faafitauli.
  • O lia i luga o le ulu o le tamaititi o lona uiga o loʻo e faʻalavelave i fegalegaleaiga. Afai e fai o ia i luga o lona ulu, taumafai e aveese i latou i se miti.
  • Vaʻaia o utu mai seisi tagata - o le a e alualu i luma ma fiafia, o isi o totoe e mafai ona matauʻa oe. O lenei ata o se faʻailoga o avanoa fou ma, a faʻamasinoina mai le faʻamatala o le moe, e mafai ona e misia latou ona leiloa ai lea e se isi tagata le faʻaaoga lelei.
  • Vaʻai i utu i le laulu o se tagata - e te fefe e te alu i se faʻafitauli, e te maua ai oe i se tulaga faigata lea e manaʻomia ai fofo vave. Lice i luga o lou ulu, aemaise i se tagata e le masani ai, tautala i ou lavelave ma matau mataupu faavae.

E lepetia iniseti inosia

E le mafai e tagata lotovale ona moe filemu, faitatala, ma faufau leaga ia oe, o le mea lena o miti aisa, lea e te tuʻimomomoina ma le le alofa. Ina ia faʻasaoina lou igoa lelei, e faʻatupuina ai le leaga o fuafuaga a fili, na ona e manaʻomia le faʻaali sili atu le faʻaeteete, malie. Le tusi miti aumai se tasi sili fautuaga: aua le soona faʻamaoni ma talitonuina.

E mafai ona e vaʻai i se miti o loʻo e vaʻaia siama namu i le afiafi o se sili ona faʻaosooso, faʻatau galuega ofo atu pe sili atu tupe maua. Ae aua le faʻatopetope ona e taliaina, e matua mafai lava e se tasi ona talisapaia lau galuega e sili atu le maualuga, ma oe ua uma ona fusia i se konekarate.

O le a le folafolaga a le tusi miti i se tasi na maua na o nits i le miti? E aliali mai o le tagata moemiti e tele se vevesi, faia taumafaiga faigata, faaalu le tele o le taimi e ausia ai se faʻailoga taua, lea e mafai ona ia ausia ma le faigofie ma le faʻatulagaina faʻalapotopotoga o le galuega.

Afai o loʻo e taumafai e faʻailoaina, maua ni utu i se miti, o lona uiga pe a e ala i le ala, faʻaalia se naunautaiga ma le mausali. O nei uiga lelei o le a fesoasoani ia te oe e 'ausia le sini o loʻo e tauivi ai. O le mea taua i mea uma e te manatua, e le tatau ona e fiu ma taofi. Ma o lea e te manuia ai!

O se faʻailoga matagofie, e tusa ai ma le tusi miti, o se miti e uiga i le selu o utu i le afiafi ao leʻi tupu se gaioiga: pisinisi poʻo faʻapisinisi. A maeʻa se faʻaaliga vaaia, o paʻaga uma, uo ma isi tagata auai i le faʻatauga o le a matua faʻaaloalo. Ole taimi sili lea ona lelei mo le tele, ogaoga feagaiga, sainia konekarate.

E mafai e tutoatasi taumafai e faʻamatalaina le miti o siama, iloa o le taua faʻasaga ia i latou faʻataʻitaʻiina le laveaʻiga mai faʻafitauli, tiute. O nisi taimi o le faʻailoga lenei o mea e te mafaufauina pe a e fafagu le fesoasoani ma le lagolago. Ma o se tasi mai oe na e le mafaufau i ai o se amioga faapena o le a mauaina.

Tuʻu iniseti leaga i se miti e maua ai tala. O lenei talafou o le a fiafia ia te oe e faʻaosofia ai. E le gata i lea, latou te popole i tupe, o le aofaʻi o le a le vave faʻaalia ua faateleina. E le galo le mea a le sefeina.

Aemaise lava le umi o faʻatalitali o le a avea ma miti lea e faʻatamaʻia ai lice mo tagata na e lagona le manaʻoga pe o feagai foi ma se tulaga faigata i mea tau tupe (i ai ni aitalafu tetele). E aliali mai, e tusa ai ma le tusi o miti, fasiotia lice valoia se tulaga le masani ai tupe o le a mafai ai ona e fola tupe tautupe ma aveesea sooga tumau aitalafu.

O le a le uiga o le fasioti, olopalaina, puʻeina, selu mai solofanua i le miti i se miti i le ulu ma le lauulu

O tusi mo miti a le tusitala, o mea na na tuufaatasia e le tasi tusitala ma tauave lona igoa.

Matou te tuuina atu se faʻamatalaga o miti tusa ma le sili ona taʻutaʻua. O lea, miti tusi:

  • E faamatalaina e Mila le miti faapena o se faʻataʻitaʻiga o faʻafitauli, atoa ai ma se lapataiga e uiga i le iai o faʻafitauli poʻo ni maʻi natia. Afai o le namu sosolo i luga o le tino, faʻamoemoe lea se motusia o le aiga sootaga. O le faʻaavanoaina o lagona e uiga ile soifua maloloina o tagata pele e mafai ona taua
  • E taʻua e Wangi se uiga 'eseʻese pe a fai o le miti a fulufulu e tau. O se tagata uliuli fafaga lelei e faʻailoa mai se ono maua poʻo se polofiti mauaʻi. Ole fuainumera tele o maʻi suka o lona uiga o se maʻi, ae e sili ona taatele - mo se faʻataʻitaʻiga, o le malulu. O le nutipalaina o le 'upega poʻo le faʻafitauli o ia lava i le miti o lona uiga solia ma aitalafu aitalafu ma faʻafitauli uma olaga,
  • fai mai le fomaʻi o Freud, o le faʻaumatiaga o nei siama e susu faʻamalositino i se miti - aveeseina o faʻafitauli tau feusuaiga,
  • Nostradamus faʻalauiloaina faʻasalalauga e faapea o le miti a lice i le lauulu e aumaia uma faamanuiaga o le ola - mamalu, faʻailoga i sosaiete, tele oa. Ae o nits faʻailoga o se faʻalavelave i le ausiaina o nei manaʻomia sini,
  • fai mai le fomaʻi o mafaufau ma faʻatautaiga Tsvetkova o le vaʻaia o utu i le laulu i se miti, faʻapea foʻi ma nits, e iʻu ai i maʻi, inu tele, ma mativa. Ae peitaʻi e leʻi faʻapea e sau lava ia, ona tatau lea ona tatou manatu e toe faʻatumu i totonu o le aiga,
  • Fai mai Hasse o le agai i luga o le miti i se miti ona o le tele o namu e mautinoa o le a taitai atu ai i le tamaoaiga, i luga o le isi tagata - i se liliuga i le tulaga e manuia tele mo oe. Ae a peʻapeʻa le ninii luga o lou tino poʻo lou ulu, ona iai lea o suiga, ae leaga.

O ai e talitonu i tagata lauiloa e na o lau filifiliga.

Aisea miti miti sisina tele, lia i tagata: tagata matutua ma tamaiti

Matou te tuuina atu i lau silafia le faauigaina o miti tusi aoina mai miti ua taunuu pe a fai o miti o miti i le lauulu. O tusi miti nei:

  1. Igilisi E faʻamautuina le amataga o suiga sili ona leaga mo oe - mativa, leai se galuega, matuia maʻi, faʻafitauli ma aitalafu aitalafu,
  2. taumafanafana. E faʻapea e te maua ni tupe maua se tele,
  3. onapo nei. E talitonu o ia mea, o se miti faapena o se lapataiga e uiga i faafitauli i le lumanaʻi o ituaiga eseese, mai maʻi o oe ma e pele ia te oe e oo i faafitauli i tupe,
  4. tupuʻaga. Na ia folafola mai e tele tupe e ono faʻaalu saʻo i lau teugatupe,
  5. 21st seneturi. Le faʻamatalaga faʻamatala lata mai ia oe i le mea moni o le avanoa e faʻaleleia atili ai lou olaga mo le sili atu - sola ese faʻafitauli o soʻo se ituaiga, maua le tamaoaiga, 'ausia lau sini faʻamoemoe ma' ausia le aloaʻia tatau. A e naʻo na e iloa o oe o le pediculosis, ma e te le mafai ona vaʻaia o latou lava namu - faʻamoemoe leiloa,
  6. Lusia tuai. E mautinoa o se miti faapena e mautinoa lava le alu atu i le tamaoaiga ma tele tupe mama. Ma o le sela i fafo o utu ma mato o lona uiga o faʻafitauli e aloese oe.

Aua le popole tele i miti leaga.

Ma sili ona taua, faʻamatala uma faʻamatalaʻupu oe ina ia silasila totoa i le lautele faʻavae o le miti lava ia ma lou tulaga i totonu pe a uma ona ala. Latou faʻailoaina pe faʻapefea ona faʻauigaina faʻailoga ma faʻailoga na mauaina i miti. Ma afai ua uma ona lapataʻiina e uiga i maʻi faigata poʻo faigata i aitalafu aitalafu - fai taumafaiga uma e foʻia nei mataupu aʻo leʻi lofia oe e faʻafitauli. Ma ia maua tupe ma le amanaiaina, e tatau ona e galue malosi. Ma o le miti o le a na o oe mo ata, ae le o se leaga vavalo po o se faʻamoemoe le faʻataunuuina.

Aofai moe

E lua masani faʻauiga. O le muamua, e leʻi mafaufauina, ae sili ona manaia: lice miti o tupe. Tasi - pe a uma se miti, e tatau ona i ai se tasi faʻamoemoe i faigata, masalo o maʻi. O se tagata o le a mautinoa e iu i se le lelei vaaiga, ma o le alu ese mai o le a le faigofie.

Na faʻataʻitaʻi e Magician Longo ona aveʻesea le mea, o loʻo fetolofi i totonu o se miti, ona e naʻo le leaga o le e ona.

O poloka taʻitasi e faʻamatala auiliili i tusi miti lauiloa e maua ai tali i le fesili pe aisea e moemiti ai lice.

Fai mai Miller

O iniseti leaga e vaʻaia i le miti e faʻailoa mai ai mea leaga i le olaga o le tagata ua moe. O le tele o latou, o le tele faʻafitauli o le a pa'ū ifo ia te ia e aunoa ma se mafaufau. I se taimi, o le faimiti e lelava e tau ma i latou. Ae afai e te le amanaʻia mea o loʻo tupu, ona tupu loa lea o le faʻaletonu. A oso mai e se tagata le utu mai lona laulu i le miti ma aveʻesea mai, na te ave se tulaga galue i le mea moni.

Afai e aliali mai le utu i se miti i luga o le ulu o se tamaititi a moe, o ia soona puleaina ana gaioiga ma masani faalavelave i lona olaga. Tausia o le suli e viia, ae e tatau ona e tuu ia te ia e sili atu tutoatasi.

Clairvoyant fesootai lice i se miti ma tupe ma tupe maua. E le pine ae maua e le tagata moe ai le manuia manaomia. E le gata i lea, o le a mafua mai i le le tele o faʻatauga tele, ae tele laiti. Tagata fai pisinisi lulu o iniseti mai o latou laulu folafola folafolaga mautu ma manuia.

O le mailei lelea solo i luga o le tino faʻaalia ai o le filifiliga faia i le mea moni o le saʻo ma o le a aumaia lelei taunuuga.

Ua tele nauna i le miti e taʻu mai ai se maʻi o le miti po o ona aiga. E le aoga le popole ia te ia, e faigofie lava ona togafitia.

Sa le amanaia foi e Miss Hasse le iniseti leaga e faʻaalia i le miti o se mea mataʻutia pe le faʻaalia foi. Nai lo lena, i lona manatu, latou faʻamautinoaina le mauaina o se lelei tupe maua ma se olaga sologa lelei pe a maitauina i isi. Le palu i luga o le tino miti o se suiga mo le lelei. Afai e leʻi muamua le miti, e leʻi faʻapitoa lava le laki, a maeʻa ona miti lea o le a mafai ona ia ulufale atu i le susulu o fusi.

O le tagata na mauaina utu i le fale, sa tatau ona sauniuni mo taimi faigata. Se mea leaga o le lice fagota. Na faʻafesoʻotaʻia e le faʻauʻu lenei gaioiga ma le taliaina o tala leaga pe le faʻalavelaveina o fuafuaga fuafuaina. E le gata i lea, faʻafitauli e aliaʻe mai ile taimi mulimuli ma faʻaleagaina le mea atoa.

Fai mai Tsvetkov

A totolo le utu i luga o leisi tagata, e le aofia ai le toe faʻatagaina o le aiga pe maua se tupemaua. O lou vaʻaia o nits o oe o se leaga leaga. Aga i luma o se tagata o loʻo faʻatali mo faʻalavelave laiti poʻo maʻi.

O le manatu o Sigmund Freud e uiga i se miti ma le iai o utu, pei o isi miti, na faamatalaina e ala i le aafiaga o uiga masani i gaioiga a se tagata. Aemaise lava, o nits i luga o le ulu po o le tino o le moe tagata na ia faamatalaina o ia o se tagata na faamalosia e lafoai feusuaiga mo sina taimi.

Peitaʻi, o le vaitau o le faʻamaʻaʻaina ua maeʻa, ma ua nofo sauni le miti e alu i le tuʻugamau uma. I le olaga moni, e masani ona ia faia fesuiaʻiga o lagona ma faʻafuaseʻi gaioiga.

E tusa ai ma Nostradamus

Le tagatavaai ofoina atu e fiafia i le miti ma utu i lona lauulu. O le tagata momoe o le a mauaina le aiga fiafia ma manuia. O le a lava le tupe, talu ai o faʻalapotopotoga e aumai ai mea laiti ae e maua ai le tupe maua tumau.

Ova tetele e maua ai faʻaaliga faapitoa.A moemiti se tele iniseti, ua iloa e le fai miti a manatu sili ona lelei. Taimi e matua lelei tele mo le faʻatinoina o soʻo se pisinisi

Vaʻai ile fale

Ae faimai foi Loff, o le vaʻaia o utu ia te ia lava o lona uiga o le moe malamalama i le le tonu o ana gaioiga e fesoʻotaʻi ma e masani poʻo uo. O le lagona o le tausalaina e mafua ai se miti e le masani ai. Ae talitonu le fomaʻi o mafaufau o se miti ma iniseti i le po ae leʻi maeʻa le faʻatauga o le a oʻo atu ai i le niniva manuia.

Afai e ufiufi atoa le ulu i le ulu atoa e aunoa ma le tuua se tasi nofoaga, o le a maua le tamaoaiga i le tagata. Lelei pe a fai o le tele o iniseti. Ma o le polofiti o le a ofo maofa le miti.

Tele samoa

Miss Hasse na vaʻaia o se lelei atoatoa i se miti ma le tele o lice. O iniseti taʻitasi o lona uiga o polofiti, ma o le tele o iai, o le tele o mautinoa o le a sau i fafo. Ole tagata e momoe ole a maua se tupe tele mai se faʻamoemoe e le masani ai. E faʻapea o le a avea i latou ma tofi poʻo le limafoai o meaalofa mai aiga.

Pe a tele le aina e se tagata, o le mea moni, e ono inosia ma le faʻatauaina o ia, pe o le a ia faʻataʻitaʻia foi. O le a le faatupuina e le au tetee le afaina, ae o le talaʻaga o le a tuua ai se lagona le fiafia i tua atu.

A o kutu i se miti faʻatasi ma isi namu, e pei o moega, e tatau ona saunia se tasi mo le taliaina o tagata e leʻi mafaufauina ma le sili faʻaaloalo. O lenei osofaʻiga o le a faʻatupuina ai le faʻalavelave, faʻaletonu ma faʻafitauli. E sili ai le moemiti e togafitia le asiasiga ma le faʻamaulalo ma faʻasao neʻi.

Crush nits i se miti

Na talitonu Wang o le miti ma le aveeseina o utu e faʻaalia ai le naunau o se tagata e 'ausia ni sini, ma soloia uma faʻafitauli i le auala. O lea, e maua tonu lava le mea na ia manaʻo ai. Na faʻamatalaina foi e Nostradamus le fasiotia o utu i le miti o se faʻailoga o le moe lelei o le tagata moe. O auaiga ma uo o le a faaaloalo ia te ia.

E tusa ai ma le tusi miti a Hasse, o se miti faapena o lona uiga o le matua le fiafia ma loimata. Na faʻamatala faʻapitoa e Evgeni Tsvetkov ia gaioiga, e le maua ai se faʻamanuiaga. I le isi itu, i le tele o punaoa, o le moe e togafitia o ni tupe mama.

Tuu ese nits

Oʻo mai i le miti lice mai le lauulu o seisi tagata e faʻaosofia ai le manaʻoga e foia faʻafitauli a isi tagata. Le moe moe amio lelei ma agalelei, lea tagata paie faaaoga ma le fiafia. E manaʻomia le vaʻai totoʻa mai le itu ma mumusu e faia ni tiute.

A liligi lisa mai o latou lava laulu, o le a momoe e le faʻafitauli mai faʻafitauli ma galuega masani ma amata ona vaʻaia ni auala fou. O le a ia faamagalo ia ona vaivaiga ma amata ona aʻoaʻo mai ia i latou. A uma le moe, e mafai ona maua tala ile meli. O talafou o loʻo i ai i totonu o le a le maua se faʻalavelave faʻalelalolagi i luga o le miti a le miti.

Taua i le aso o le vaiaso

O tatou tuaa na faʻaputuputuina laulau faʻapitoa e iloga ai le uiga o le miti faʻalagolago i le aso o le vaiaso. O nisi taimi e tatau ona mafaufau i ai o le “fesuisuiai”, ma le isi po sa miti ai miti.

  1. O le moe i le Aso Gafua e masani ona le taua. E atagia ai faʻamatalaga a le tagata lava ia ma mea na tutupu i le vaiaso ua tuanaʻi.
  2. Ole moe ile Aso Lua e i lalo ole pulega a Mars. Lulu, faʻatumuina i laʻasaga eseese, e iloga ai le malosi o le malosi o se tagata.
  3. O se miti i le Aso Lulu o faʻaalia le tulaga moni o le fai miti i se lio o aiga ma uo. O se miti pogisa e faʻaalia lona tuuatoatasi ma fiainu mo fesoʻotaʻiga.
  4. O le miti i le Aso Tofi folafola folafolaga suiga i le tautua ma le tuputupu aʻe galuega, pe a fai o se lelei lagona ua tuua o ia.
  5. O le moe i le Aso Faraile ua leva na manatu faaperofeta. O loʻo faʻailoa mai ai miti ma moomooga faamaoni o le tagata. O mea fiafia e tutupu ma mea e le manaʻo e tuʻu ai i se miti e mafai ona toe faʻataʻitaʻia mai i le mea moni.
  6. O se miti i le Aso Toʻonaʻi e mafai ona avatu ni tali i galuega ma faʻafitauli o loʻo feagai ma le tagata ua moe, pe a e foia saʻo.
  7. O le moe Aso Sa e faʻafesoʻotaʻi ma tagata o le aiga ma tulaga taua mo le moemiti. O le a sili manaia tele le olaga pe a fai o se miti mea e tupu ma faʻamanatu ia i latou.

Le Uiga o le Miti a Lice

Afai na e vaʻaia ni utu i se miti: sauni mo le tele o faʻafitauli.

Vaʻai i se mailei i luga o lou tino: faʻailoga o loʻo e feagai ai ma le ono aʻafia i le osofaʻia ma le sauaina e lou le fiafia.

Louse in the hair: o loo atagia ai le le fiafia tele mai mafaufauga uliuli pe leaga le fautuaga. Atonu o loʻo faufau e se tasi le leaga ia te oe, pe e te ono lamatia ai oe i ni ou leaga.

O le a le miti a Louse (e tusa ai ma le Psychological Interpreter)

  • Lice miti - i le mea moni, faʻatalitali faʻafitauli.
  • O le a le mea e te faʻasaina ai fua oe i se uo - i ni mea mataga e faʻatatau i le uo.
  • Ole puʻeina ole utu o se faamaʻi.
  • Na e miti le sua o le susu susu i se tasi o e pele ia te oe? O lo o e popole ia te ia, tuu ia gaogao mafaufauga, o lenei tagata o le a feagai ma faafitauli i se taimi vave.
  • Le mea e vaʻaia ai se iniseti i se tagata ese, faʻamatala foi mai e fomaʻi. Ua fefe le fai miti i faitioga a le lautele.
  • Aveesea o utu i se miti o se harbinger o se fesoʻotaʻiga ma se tagata e tutusa o ia uiga ia te oe.
  • Taʻu se mailei - i se faʻamaʻi o le a aumaia ai ia te oe le tele o mea le aoga.
  • Ole mafuaaga ole miti ole tamoe o utu I fagafao o lona uiga ole fiaʻai ma le leiloa.

Le a lona uiga mo oe pe a e miti Lice (Tusi miti tusi)

  • Afai na e vaʻai aʻo leʻi tuʻuina fua - manuia le ola o oe i faʻatalitali: leai se totogi - o le a latou maua se ulugaliʻi, tagata o aiga o le a maua se polofiti.
  • Faʻaleagaina o 'ie lino - o le filemu ua leva ona faʻatalitali o le a faʻatuina i totonu o le aiga, ma faʻafitauli o le a toe solomuli.
  • O le a le mea na e miti ai ua mafai ona e faʻateʻa lisa? O le tagata moemiti o le a foia faafitauli faaletagata lava ia, ma o le paaga fou o le a sili atu le amio lelei.
  • O le vaʻaia o vaʻai a pa o le tino - e faʻalelei ai le va ma le pele, e mafai foʻi ona maua se faʻamaʻi.
  • Vaʻava oti mati - faʻamoemoe e aveesea 'eseʻese faʻalavelave, maʻi.
  • O se maunu lapoʻa i le ulu o se teineitiiti e le mafai ona tuʻuaʻi i soʻo se auala e masani ona vaʻaia pe a aliali mai se tagata faʻamaoni i le miti.
  • I ai se ata o le auala e tuʻimomomoina ai utu? Maliu le maliu o se pele.
  • Aisea e miti ai lice o lafumanu - faʻailoa mai le fiaaai ma le leiloa.
  • O le vaʻaia o utu i lou tino o lona uiga o le ae amio le tonu i au uo tuai.
  • Ia e iloa o oe ua maua se maʻi ose maʻi o le a e faʻapipiʻi ai le taua tele.

Aisea mimiti miti, pe faʻapefea ona malamalama i se miti (Dream Interpretation of the 21st Century)

  • E tusa ai ma le tusi miti, o le vaʻai i se mea o se miti lelei; e faʻamatalaina ai oe alu ese mai faʻafitauli, manuia poʻo se tupe.
  • Ia iloa o loʻo i ai i latou i lou ulu, ae le o le vaʻai i ai - i le leiloa poʻo le leiloa, le tuʻi kutu i se miti - i tupe poʻo tala e leʻi mafaufauina.
  • O le tuʻimomomoina nits o lona uiga o oe o le mautinoa agai i lau sini ma e leai se mea e taʻitaʻia ai oe, o le vaʻaia o lolo i luga o lou ulu o se vaega o le umi ona faʻatali i le manuia poʻo le faʻalauiloaina.

Aso uma le faʻamatalaga o le miti e uiga ia Lice (tala faʻatusa a le tusitala o Aesop)

  • O se miti o loʻo e taumafai e faʻaumatia kutu i ou lima - o se faʻailoga o le aoga le aoga, faʻamoemoe e le faʻataunuʻuina, taumafaiga faʻaumatia.
  • Vaʻai i utu talanoa - e tatau ona e teʻi, maua tala faʻafuaseʻi.
  • O le vaʻai atu, o maʻau faʻaitea oe ma leai se filemu o le faʻailoga o le polofiti, tupe e te leʻi mafaufauina, fesoasoani faʻaletino.
  • O le sailia o se auala e faʻateʻaina ai le 'ava o se faʻailoga lea o le foia o se faʻafitauli ua leva ona e nofo ia oe ma, mulimuli ane, o le a oti.
  • O le a miti mimiti o le foaʻi o fuamoa o se galuega mamafa galuega o le a umi se taimi ma e manaʻomia le mataala vavalalata.
  • O le vaʻai i mea o loʻo maua ai le utu ose popolega lea e faʻalavelavea ai le taimi masani o lou olaga.
  • Vaʻaia le tele o faʻafefeina o 'aʻe ma lia e mo le manuia.
  • O se miti na e taumafai e fufulu ese utu mai lavalava ma faʻataʻamilo ai i se faʻaseʻe - ia mataala i tagata leaga, i le gaogao ma leai se aoga o vevesi, i tuuaiga sese ma faitatala eleelea.

Feiloai ia Lice i se miti (le faʻamatalaga i luga o le tusi miti a le fofo Akulina)

  • O le maitauina o se tupe ua seʻi mo se tupe pe moʻi.
  • E te vaʻai i le tele o kutu (e ui lava, atonu, e te leʻi vaʻai muamua i ai i lou olaga) - i aso a sau o le ae feagai ai ma le tele o faʻalavelave faigata, o le ae feagai ai ma nei faʻalavelave.
  • O le a le mea e ola ai lice miti i lou tino - o se miti e faʻailoa mai ia te oe se faʻamasinoga amioletonu, ma o le ae faia o se faʻamasino amioletonu, o le a e sese ona o lou faʻaituau, lelei le e maua le lototele e faasaʻo lau mea sese, ma le tumau pea i ai.
  • E peiseai ua e maua ma tuʻimomomoina se maʻi - o le mea moni o se faʻamaʻi o loʻo faʻatali mai ia te oe, o lenei faʻamaʻi o le a le ogaoga, ae o le a faʻatupuina ai lou popole, i ou mata o loʻo i ai ni popolega tele.