Meafaigaluega ma mea faigaluega

Faʻafefea ona filifili ni suauʻu taua mo le laulu

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

O tagata tomai faapitoa i meaʻai mai le tele o atunuʻu o le lalolagi o loʻo faʻaaogaina le rosemary e avea ma mea manogi. O Rosemary o se vaomatua lauolaola, a le o le isi itu ua taʻua o le "sami sau". O se igoa faʻalelei lea na tuuina i le laʻau aua sa mautinoa e tagata o le fugalaʻau na maua se lanu uliuli tele mai le sami busa lea na paʻu ifo i luga i le taimi o le tai. E i ai le manogi manogi o le laau, e manatua ai le manogi o le pine.

O tagata tomai faapitoa i meaʻai mai le tele o atunuʻu o le lalolagi o loʻo faʻaaogaina le rosemary e avea ma mea manogi. O Rosemary o se vaomatua lauolaola, a le o le isi itu ua taʻua o le "sami sau". O se igoa faʻalauiloa lea na ave i le laʻau ona o le talitonuga o tagata, o le fugalaʻau na maua se lanu uliuli lanumoana mai le sami busa na pa'ū i luga i le taimi o le tai. E i ai le manogi manogi o le laau, e manatua ai le manogi o le pine.

  • Meatotino ma le faʻaaogaina o le suauu rosemary
  • Masini lauulu ma rosemary suauu: o fua sili ona lelei
  • Mo lauulu ulu
  • Mo mago ma malulu lauulu
  • Aneti tetemū
  • Susu faʻamamaina
  • Aroma selu ma le rosemary suauu
  • Isi auala e faʻaoga ai le mea toto

    Suauu taua mo le leiloa male laulu ma lauulu

    • afaina
    • ylang-ylang
    • lauti ti
    • pine, arasi, cypress
    • rosemary
    • rosewood
    • kinnamona
    • juniper
    • cal
    • veena
    • pepesi
    • faʻasalaga

    Meatotino ma le faʻaaogaina o le suauu rosemary

    I Roma anamua, sa faʻaaoga faʻapitoa lava mo faʻafomai, ma le talitonu ai e mafai e lea laʻau ona avea o se faʻamama mo le tele o faʻamaʻi.

    I le Metitirani, lea e taua o le nofoaga fanau mai o lenei laʻau, na talitonuina o le laʻau e aumaia le manuia ma le fiafia, e mafai ona puipuia mai mafaufauga leaga miti ma e faʻapea foʻi ona faʻalauteleina le talavou. I Roma anamua, na talitonuina o le laʻau e faʻaopopo i le mafaufau, ma tamaiti aʻoga o lena taimi na latou ofuina ni pulou sa lalagaina mai laʻau o le sui o le flora e faʻamalosia ai le manatuaina. I se tulaga lautele, o se talo o mea faʻataulaitu ma solo ma masani o laʻau ma laau toto. E toʻatele na faʻaaogaina e teuteu ai o latou fale, ma e talitonu o Atua i Olympus na latou ofuina ni fusi ma mea teuteu mai nei fugalaʻau.

    I Europa anamua, le rosemary na mauaina se leo fou ma mai i le taimi nei na manatu o se faatusa o le tamaoaiga, tele ma le faavavau.

    Ma i le taimi lava e tasi, na amata ai ona faʻaaoga i le kukaina o kuka pei o se manogi ma na faʻaaogaina nai lo le masima.
    O le Eteru mai lenei laau e gaosia i le taimi o le fuga o le vao. O se tasi o vaʻaiga iloga o lenei laʻau, o le faʻaosofia lea o sela faiai e nafa ma le manatuaina. Ma le isi, o ia o se sili aphrodisiac ma o se malosi faʻamalosia o le puipuia gaioiga o le tino o le tagata. O le suʻega e aʻafia tele ai le galuega a le gastrointestinal tract, faʻaaogaina o se choleretic agent, faʻapea foi ma le taua o le teteʻe atu i mea leaga.
    Ma le isi, e taʻua o le "manogi manogi." Ua iloa ona agavaʻa e faʻamalosi ai le toto maualuga ma faʻatamaʻia le kolose ile toto.

    I le tulaga o le foliga mai o maso ma isi ituaiga o tiga, phytospecialists fautuaina le faaaogaina o se auala mo olo. I le mama ole faʻamalosiina ole gaioiga, o le mea e alu ile tino e tatau ona tuʻi ile malumalu, i le muaulu ma le ua. E fesoasoani foi i se feagai ma tulaga faigata. O le mea e aumai ai e matua taua lava e pei o se maso meafaigaluega, faapea foi ma le fausiaina o se mafanafana mafanafana ma malolo.

    A suʻesuʻe le laʻau lea, na maua e cosmetology vaega fou o atinae. Faʻafetai i vailaʻau o lenei mea, o le gaʻo e paʻu ua paʻu, ua liu pori, ua uma ona faalaugatasia le paʻu. Ole aoga taua e faʻaaoga e toe faʻaleleia atili ai le pito i luga o le epidermis, aua e faʻamaulaloina vaega faigata o le paʻu. Ole faʻaaogaina o lenei suauu e lautele ma eseese.

    A faʻapitoa, ua faʻaaogaina mo le faiga nei:

    • manogi manogi
    • fatuina o manogi manogi,
    • manogi chokes,
    • faia o ni mea fai ma ni mea mo le faʻamalosi,
    • osooso o teuteu teuteu.

    Ae, i luma o le faʻapipiʻi o le vaega mai luga o le paʻu, e tatau ona e mautinoa o le a le mafua ai afaina alergi.

    I le ala, soʻo se mea teuteu poʻo vailaʻau vailaʻau e tatau ona faʻataʻitaʻia faʻataʻitaʻia mo le faʻapalepale o tagata. Le faia o lenei mea, pulu le laititi o le pulu i totonu o le paʻu i tua atu o taliga ma luga o le pito i totonu o le tulilima. Ina ua maeʻa le 12 itula, ma o le ae le lagona ni afaina faʻapena, mu lagona, ia mautinoa o lenei oloa masani e matua talafeagai lelei mo oe.

    E le tatau ona e faʻaogaina le totoa o lenei laau i tagata agaʻi i le paʻu i le toto toto ma maʻitaga fafine.

    Mo lauulu ulu

    O lenei vaega masani e sili mo le tuputupu ae curls. O le fua mo le pulepule e pei ona taua i lalo: 20 ml o vine, e ave ese ai, 10 ml o jojoba suauu, ia avea ma mea faʻavae. Liligi 2 mataua o le rosemary ma le calamus fasi mai ai i totonu, faapea foi ma le tasi mataua o le faga ma le suauʻu birch. Faʻafefiloi le paluga i lou paʻu ma pupuni lou ulu i se pulou poʻo le solo. Tuu le ufimata mo le itula, ona fufulu ai lea i le vai mafanafana faʻaaoga se laupepa.

    Mo mago ma malulu lauulu

    O loʻo i ai foi se taleni mo mago ma malulu lauulu, mo le tapenapenaga o lea e te manaʻomia ai le 10 ml o macadamia, jojoba ma avocado suauu.

    Faaopopo 2 mataua o le calamus, ylang-ylang ma rosemary i le auga fefiloi. Liligi foi ile 1 mataua o le utu, birch ma suauʻu chamomile. Ona toe fai lea ole apalai mai le faʻatonuga muamua. Ina ia faʻalauteleina lauulu ulu ma vale le ulu, e mafai foi ona faʻaogaina le laupepa moli nei. O le mea la e i lalo o le ufimata o le solo afuala e masani ona e faʻaaogaina. I le 100 ml o le laupepa, faʻaopopo 6 mataua o okeote tailed ma le mea sili. Ona faʻaopopo lea i le faʻafefiloi kapeti ma le tipolo. O nei mea e tatau ai 4 mataua. Faafefiloi mea aoga ma apalai i manoa.

    Aneti tetemū

    E faigofie ona saunia se masikulu lauulu ma le laumei laʻau, ae a uma le faʻaaogaina muamua, o le ae matauina ua amata ona faʻaititia le pili. Uma e te manaomia o burdock suauu ma rosemary upu sii i se fua faatatau o 15 ml i 8 tetesʻe, faasologa. Faapipii le ufimata i totonu o le maʻilaʻulu ma afifi ma se solo. A uma le itula, fufulu le kulimi ma le solo.

    Susu faʻamamaina

    O se mea faigaluega e faʻavae i luga o lenei vavega faʻaaliga o le a fesoasoani foi faʻaʻofiofiʻo uʻu mago. Na o le 15 mataua o le olive olive ma le 10 mataua o le rosemary ua lava e faia lea fua. Tufatufa atu le faʻavae i luga o le umi atoa o manoa. Fufulu pe a uma le itula. E mafai ona e faʻaogaina se mata faʻapipiʻi ia le sili atu ma le faʻalua i le masina.

    Faʻalelei faʻapipiʻi le laupepa i lenei tuʻufaʻatasiga, o le a e faia le curls se lua tautua: faʻamalosia i latou mai totonu ma faʻamalieina meaʻai, ma fulufulua le laulu ma silkiness, faʻapea foi ma se ufimata lauulu ma suauʻu rosemary.

    Ae afai o oe o se tasi o na fafine e faigata tele ona faia se matapulepule i le fale, tagata poto faapitoa fautuaina se faigofie ma talafeagai filifiliga: faʻaopopo se mataua o le suauu i lau laupepa ma o lou lauulu o le a avea gofie ma usitaʻi.

    O aoga aoga o lenei laʻau e le taofi le maofa, ma afai e te faʻataʻitaʻia o se auala e tausi ai curls, o le a e fiafia i le iʻuga, aua rosemary mafai ona galue mea ofoofogia.

    Aroma selu ma le rosemary suauu

    Aroma selu e lelei foi mo lauulu. Tuu ni mataua o le pupula i luga o se selu na faia mai laupapa ma selu le lauulu. O le suauu Rosemary mo lauulu laʻau tuputupu ae o se sili ona lelei meafaigaluega, o le faʻaaogaina o le ai ai se aoga aoga i luga o le lauulu atoa. I le faʻaopopoga i le faʻaopopoina o le numera o senitimita o lau curls, e mafai foi ona e faʻaogaina i ni mataupu e i ai faʻafitauli ma le mativa.

    Isi auala e faʻaoga ai le mea toto

    O meatotino ma faʻaaogaina o le rosemary suauu e ofoofogia. Masalo ose mea multifungsi
    e te le maua tupe. I le uma o mea, o le mafaufau loloto mai i fugalaʻau o lenei laʻau e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se auala e tausi ai curls, ae o loʻo tau ai foʻi le siama o le cellulite, i le ituaiga o fofo o le vailaʻau, faʻapea foʻi ma le mata mo le foliga ma le tino.

    O se mea sili ona lelei e aumai ai se matapulepule mo faʻafitauli ma le gaʻoa o le paʻu ma le fua oka vine. Faafefiloi mea i vaega nei: 2 mataua o le mea sili ona fai i le sipuni tele o vine.

    Faapipii le maso i luga o foliga, ma ina ua uma le afa itula, aveese toega o le oloa ma se solo solo. O le fua e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaopopoina o se sipuni ti o caraway tuʻu i ai.

    O le totoʻo o lea laʻau e fesoasoani e tau ma le aveʻesea o nila pe a uma maʻila, maʻila ma fuafua. Ina ia faia lea mea, faʻaopopo ni mataua se lua o le vaega mai le sipuni ti o le popo koko. I luga ma maʻila, o le oloa e tatau ona faʻaalu faalua i le aso.

    E tele filifiliga mo le faʻaaogaina o le rosemary concentrate, ma afai e te taumafai i se tasi o latou, ia mautinoa o le matagofie meatotino o lenei matagofie ma matagofie fugalaʻau o le a faʻafiafiaina oe mo se taimi umi o le a sau ai.

    Taua o le Suauu mo Lauulu: 7 Tali i Fesili Masani

    Talu ai nei lava, ua maua ai le lauiloa togafitiga ma le tausiga o oe lava ma le fesoasoani a suauu taua. O lenei upu e masani ai i le toatele tagata, ae le o iloa uma e tagata nei phytocomponents, ma faʻapefea ona faʻaaoga saʻo. Matou te fautua atu ia e faʻamasani oe i nei vailaʻau, tulafono o lo latou faʻaaogaina ma fautuaga ile ala e faʻaaogaina ai le suauu taua mo le tausiga o lauulu. Ua matou filifilia ni fesili masani e aliaʻe mo i latou e le o masani i nei fofo aoga.

    • Fesili 1: O a mea e tatau ona iai suauʻu?
    • Fesili 2: O a vaega o loʻo latou faʻaaogaina?
    • Fesili 3: E faʻafefea ona aʻafia le lauulu ma le ulu i le suauʻu taua: laʻau, ylang-ylang, lavender, pudina, moli
    • Fesili 4: O a mea e taua tele, fai le filifiliga saʻo
    • Fesili 5: Faʻapefea ona faʻauoaina mea teuteu fale gaosi ma suauʻu?
    • Fesili 6: Faʻafefea ona fai ose suauʻu fulufulu uaea i le kinmoni ma le cloves
    • Fesili 7: O le a le manogi selu?

    Fesili 1: O a mea e tatau ona iai suauʻu?

    O nei mea e maua mai i fugalaʻau o loʻo aofia ai mea manogi feololo. O le suauu o laʻau taʻitasi e tulaga ese, aua o se faʻaopopoga o le tele o sefulu (e oʻo atu i le 100) o vaega aoga. O le ether lea e iloa ai le manogi ese o laʻau, o le mea lea ua taʻua ai foi o le "agaga" poʻo le "malosi ola" o le laau.

    Fesili 2: O a vaega o loʻo latou faʻaaogaina?

    O loʻo faʻaaoga e tagata le suauu taua mo le togafitia o faʻamaʻi eseese i mea manogi ma teuga. O vailaʻau faʻavae i luga o latou e ave tuʻufofoga, faʻaaogaina mo aromatherapy, manava ma massage, faia aromatherapy.

    O nei vailaʻau e lautele faʻaoga i le fale teuteu. E faʻaaoga e togafitia ai paʻu faʻamaʻi, e tineia ai faʻafitauli eseese o le paʻu. E taua foʻi suauʻu taua e mafai ona faʻaogaina e togafitia ma tausia ai lauulu. E tele na faʻaaogaina.

    • ia faʻaleleia le aoga o mea teuteu teuteu,
    • mo suauu compresses,
    • pe a selu le lauulu.

    Fesili 3: E faʻafefea ona aʻafia le lauulu ma le ulu i le suauʻu taua: laʻau, ylang-ylang, lavender, pudina, moli

    O vaega o taua suauʻu e sao le tui i totonu o le ulu ma fulufulu laʻau, o lea latou vave faʻaleleia tulaga o le lauulu. Ina ia foʻia faʻafitauli masani o lauulu ma le ulu, o loʻo faʻaogaina vaega nei o laau.

    1. I le faateleina o le gaʻo mea ua maua maie, juniper, ginger, lemon, verbena, mint, bergamot, cypress, cedar, sage, lemon balm, eucalyptus, pine, geranium e aoga.
    2. O laupepa o pupu lipano, moli, mandarin, muro, mago, namu e aoga mo le togafitia ole mamago lauulu.
    3. Ina ia faʻaalia le malosi ma susulu atu i lauulu na faʻaleagaina i le taimi e vali ai pe faʻapipiʻi, fesoasoani moli ma geranium.
    4. Oe mafai faʻamaloloina le faʻateleina o le paʻu lauulu i le rosemary, calamus, petitgrain, coriander, verbena, pine, arasi, cypress, mint ma le pulu.
    5. O le esters o chamomile, geranium, basil, lemon balm, rosemary ma fua citrus uma o le a fesoasoani e faʻamama le mamago o le fefete; eucalyptus po o le rosemary o le a fesoasoani i le mativa.

    Laau laʻau e faʻaititia lelei le gaʻoa o le ulu, faʻamamafaina ai le susulu ogofie ma faʻapaleni ai lauulu.

    Rosewood ma cendana e matua taua lava mo fulufulu lauulu ma le ulu, latou te fafagaina malosi le aʻa matutu ma aveese le lauulu leiloa, o le mafiafia ma le le mautonu, vaevae vae ma le susu, toe faaleleia le fausaga o lanu ma faaleagaina lauulu.

    O le suauʻu Ylang-ylang ma le lavender e taua foi i latou uma, latou te faʻapaleniina le lauulu, faʻaʻupegaina ma pupula, maua ai se aoga i luga o aʻa, faʻamalosia ma faʻafailele.

    Fesili 4: O a mea e taua tele, fai le filifiliga saʻo

    O mea taua e tatau ona faʻatauina sili i faleoloa faʻapitoa ma fale talavai. O nei vailaʻau e fola faʻamalosi, o loʻo i ai i ni vailaʻau malolosi ma e fefefe i le susulu o le la, ma o latou afifi e tatau ona faia i tioata uliuli ma faʻamaufaʻailogaina. I le avea ai o se tulafono, o le tele o le palu e le sili atu nai lo 10 ml.

    Mo suauu taua faʻaaoga fagu tioata o le tioata uliuli ma se tamaʻi voluma

    Faʻapea foi i luga o le afifiina e tatau ona faʻailoaina le taimi o le gaosiga ma fata le ola o le vailaʻau. Mo le tele o suauʻu taua, e le sili atu i le 3 tausaga, mo citrus sipi - 1 tausaga.

    Faufautua! Faitau lelei faamatalaga i luga o le afifi. E maua fua faʻamatalaga mai itu eseese o le laʻau.

    Ina ia faʻamaonia le lelei o le oloa, pe a uma ona tatalaina le palu, fuafua lona manogi: e tatau ona sologa lelei, ae le o maʻai.

    Fesili 5: Faʻapefea ona faʻauoaina mea teuteu fale gaosi ma suauʻu?

    O mea taua e mafai ona faʻaaogaina e faʻalauteleina ai mea teuteu tino, e lua ua maeʻa ona faia ae na faia foi i le fale. Ae e tele nuʻu:

    1. O le teuga o laupepa ua mamanuina e fufulu ai palapala i luga ole lauulu ma le ulu, o lea ole faʻaopoopoina o ethers ia latou e le aoga. Muamua, i se taimi puʻupuʻu latou te le maua se taimi e faʻatino ai. Lona lua, o nei vailaʻau e le faʻateʻa i totonu o le vai, o lea la latou aafiaga i luga o le lauulu o le a itiiti.
    2. O vaega o nei mea e tui loloto i totonu o le paʻu, ulufale i le toto ma le limfe. Sauni-saunia balms ma masikulu uʻamea o loʻo i ai faʻasao, vali, surfactants ma mea manogi e afaina ai le soifua maloloina. O loʻo fegasoloaʻi le esters o meaola ma o latou sao i le paʻu, e ono afaina ai le soifua maloloina.
    3. E tatau ona iai seisi vai o le oloa e tausi ai meaʻai ile suauu taua. Suauu e tatau ona faʻaopopoina muamua aʻo le faʻaaogaina, talu ai o le tele o vaega volatile evaporate i le taimi o teuina. E i ai le malosi ma manogi manogi o le esters, o lea la e le tatau ona maualuga o latou mafaufau, 5 mataua lava e lava mo le tasi apalai o se vaega o se ufimata poʻo se pasama.

    Fesili 6: Faʻafefea ona fai ose suauʻu fulufulu uaea i le kinmoni ma le cloves

    O le esters e sili ona tuʻufaʻatasia ma suauʻu e leʻi toto o loʻo tupu mai, lea e taʻua o le faʻavae poʻo le faʻavae. Ina ia saunia le paluga, ave 2-3 sipuni tele o le faavae, faʻamafanafana i se vevela o 35-36 tikeri, faʻaopopo ni nai mataua o le suauu taua ma faʻaoga ile faʻamago lauulu e leʻi fufuluina.

    Faufautua! Le taimi faʻaalia o compresses i luga o le lauulu e mai le 1 itula, ae o le tulafono e faʻaaoga iinei: "O le umi, o le sili atu." Afai e mafai, tuʻu le paluga i luga o le lauulu i le po ina ia o vaega e tui loloto i le loloto i le lauulu ma le ulu.

    Talu ai o le vaega o le suauʻu e volatile, e sili atu le ofuina o se palasitika pulou i luga o le paluga. O le solo taele taele ua faʻateleina ai foi le aoga - le aoga o se sauna.

    Fesili 7: O le a le manogi selu?

    Aroma combing o le faʻaaogaina o suauu taua i lauulu ulu ma se selu. Mo lenei faʻagasologa, ua faʻaaogaina se pamu faʻapipiʻi faʻapitoa.

    Mo manogi selu, e sili le filifilia o selu ma nifo na faia mai mea masani.

    O nai mataua o le oloa filifilia ua faʻaogaina i nifo o le selu ma ua amata ona selu le lauulu i itu uma, tutusa le tufatufaina o le mea i luga o le umi atoa. Fai le manogi selu i le taimi lava e fufulu ai pe o le aso pe a maeʻa.

    Faufautua! A maeʻa le faʻagaioiga ma seʻia oʻo i leisi taʻele, o le lauulu e sosolo ai le manogi o le suauu taua. Mo lenei mafuaʻaga, faʻataʻitaʻi aʻo leʻi faia lona tuʻufaʻatasiga ma au mea manogi masani ma mo le faapalepale o tagata.

    Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
    Faitau atili iinei ...

    Suauu taua mo lauulu - e faʻatupuina le tamaoaiga: macadamia suauu, rosemary, lavender, ylang ylang

    O taua suauʻu na gaosia ua 5000 tausaga talu ai, e pei ona molimauina i suʻesuʻega o mea mai anamua mai nofoaga eseese i luga o le paneta. Talu mai aso anamua, o lauulu o se punavai o le matagofie ma atoatoa. O a latou ituaiga e matagofie le maofa, aemaise lava talu ai o mea taʻitasi o loʻo i ai ana lava aoga aoga.

    Faʻamolemole ia maitauina aʻo leʻi filifilia se suauu taua mo lauulu, e tatau ona e faʻatuina se faʻafitauli e te manaʻo e tuʻu ese.

    Ma le isi, e mafai ona faʻamasani oe i mea ma faʻailoga o soʻo se mea e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo togafitiga ma mo puipuia.

    Suauu Macadamia

    E maua mai fua o laʻau e ola i le itulagi o Ausetalia. Ole suauʻu Macadamia mo lauulu e iai le tele o le palmitic fat acid. O le mea lena e manaʻomia mo le natura o le siva ma gaosia e le sebaceous glands o le tagata.

    I se faʻaopopoga, e faʻamalieina i le linoleic, stearic, oleic ma lauric acid. E iai vitamini E, B, faʻapea foʻi ma le zinc. I totonu o aoga aoga o le taua suauu mo lauulu tuputupu ae, le faʻafouina faʻafouina o le leaga ma e oʻo lava lanu lanu e tatau ona maitauina. Curls avea ma ofu tino ma maloloina.

    O le malamalama faʻatulaga o macadamia suauʻu mo lauulu maua vave faʻaaogaina ma faigofie le faʻaaogaina. Ae ui i lea, o lona tau e le maualalo, talu ai o le auala e maua ai lenei oloa e faigata tele. Ae o le tulaga lelei ma le faʻamalologa ua saunia faʻamaea atoatoa mo nei tau.

    E mafai ona e faʻaaogaina le macadamia suauu mo lauulu e avea ma mea aoga mo se mata, poʻo le mama foliga.

    Faatasi ai ma le umi ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻamavae atu i le faʻafitauli o le mago o curls.

    1. Burdock suauu mo lauulu

    Burdock suauu o se toetoe lava masani aoao vailaʻau e mafai ai ona e foia faʻafitauli e pei o le fefete, lauulu leiloa, mamago uluulu. E fautuaina mo i latou e i ai foliga manifinifi, malepelepe ma vaevae. I se faʻaopopoga, burdock suauu mo lauulu e tatau ona mafaufauina e tina talavou - ina ua maeʻa ona fananau latou manaʻomia lava e faʻatautaia se ala o le toe faʻafoe gaioiga e faʻaaoga ai le burdock suauu mo o latou lauulu.

    Afai e faʻaaogaina le burdock suauu mo lauulu i lona mama foliga, aunoa ma ni mea faʻaopoopo, ona fautuaina lea e faʻamafanafana aʻo leʻi faʻapipiʻi ile ulu i le vai taele.Ua maeʻa le suauu i le lauulu, tuu i luga o se pulou palasitika ma afifi lou ulu i se mafanafana mafanafana poʻo solo taele: burdock suauu sili atu le lelei O loʻo faʻaalia ona uiga faʻamaloloina ile maualuga maualuga.
    O le burdock e le na o se faʻaaliga foliga - o le mea moni ua na o se togafiti faʻamaneta, ma o le burdock suauu mo lauulu o le sili mautinoa lea o lenei.

    Mo lauulu gao

    • juniper
    • tipolo
    • se moli
    • moli
    • lauti ti
    • rosemary
    • Melisa
    • pepesi
    • cypress, paina
    • arasi, eucalyptus
    • bergamot
    • Sina
    • togafiti

    Mo lauulu ua faaleagaina

    • lavender
    • se moli
    • rosewood
    • camomile
    • seevae
    • geranium
    • tagata fai tulafono
    • ylang-ylang
    • muro

    Aua nei galo o suauʻu taua-lelei suauʻu taua e iai le filemu, e oʻo lava, malamalama, faasolosolo manogi, e manatua ai le laʻau lea na fai ai. E taua tele suauʻu manaʻomia e faʻasolosolo malosi, o lea e masani ona faʻaopopo i mea teuteu mo laulu (shampoos, tonics, serum).

    Ole suauʻu pito sili ona sailia mo lauulu

    Moli suauu taua - O aso nei o se tasi o sili ona lauiloa suauʻu taua, ua aofia ai i le British Pharmaceutical Code ma ua lautele faʻaaogaina i vailaʻau, cosmetology ma kuka. E taua le suauʻu e maua mai i le faʻapipiʻi i le uila o se paʻu fou o moli moli, ina ia maua ai le 1 lita o le suauu, e te manaʻomia le gaosia o le 300 kilokalama o le paʻu.

    O le suauu e faʻafilemu ai ma faʻamalosiʻau, fesoasoani ma le atuatuvale, moe, faʻalogo, fesoasoani i le cellulite, faʻaleleia atili le faʻamalamalamaina, faʻamalamalamaina le matua o mea, ma faʻamaʻiina le gutu.

    O lenei suauu o le a fesoasoani e faʻateʻaina faʻalemafaufau, e talafeagai mo le laulu olea faapea foi ma le mago, paʻu leaga.E faʻaosofia ai le tafe toto ma toe faʻafouina le toto.

    Talu mai aso anamua, o moli na fegalegaleai ma le lafulemu, tamaoaiga ma le agalelei. O le manogi o le suauʻu e mafanafana, suamalie, manatua o le manogi mai le laititi, faʻatumuina i le mafanafana, o le naʻo le suauu e fiafia i ai tagata uma e ala i le manogi.

    Bay taua suauu - mauaina e ala i le faʻamamaina uʻamea mai laulaau o se laulaau maualuga, o le manogi o le suauʻu e matua manogi lava, maʻai ma osooso. Le suauu ei ai se tulaga ese vailaʻau, e fesoasoani i popolega, faʻaititia tulaga, o le suauu faʻamalieina ma faʻamalieina ai o tatou tino.

    Bay suauu fesoasoani i le togafitia o le leiloa lauulu, faaosofia tuputupu ae, fafaguina moe folika, puipuia le susu ma isi faamai o le ulu, o le suauu aafia ai e le gata i le folikelulu, ae o le lauulu o ia lava, fafagaina ma puipuia le malepelepe.

    Geranium taua suauu - Ole suauu sili ona faigata e aofia ai le sili atu ile 200 vaega. E maua le suauʻu ile faʻamama uila ile laʻau fou ma lanumeamata, o le manogi e fugalaʻau, e pei o le rosa, le lanu o le suauu e mafai mai le saturated samasama i le laʻititi lanumeamata.

    O le suauu faʻamamaina le paʻu o paʻu ma le fofoʻe, ua i ai aneti-inflamasi, faʻamalologa, antimicrobial ma bactericidal meatotino. Faalelei le leo o le cerebral ipu, faʻamalieina le faʻaititia, faʻateleina le mafaufau ma le tino.

    Geranium suauʻu o se tasi o nai ona ei ai se malosi malosi i luga o le paʻu ma ua talia lelei. O ona tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasi tulaga lelei o le a faʻatagaina ai le faʻaaogaina o le suauʻu mo le paʻu mago, faaleagaina le lauulu, e ono pala.

    Ylang Ylang Taua Suauu - o se tulaga ese o le aphrodisiac suauʻu (faʻateleina erotic faʻatosina), fafine Polenisia faʻaaogaina le suauu o le manogi. Le suauu ua i ai le manogi, suamalie ma mauoa fugalaʻau manogi. Manaomia 50-60 kg. Ylang Ylang fugalaau e maua le 1 lita o taua suauu.

    O le suauu e iai le aʻafiaga lelei ile faʻafitauli ole tino, faʻafilemu le atuatuvale, faʻamalieina, fesoasoani ile insomnia ma le PMS.

    I le vaitaimi o Victorian, o le ylang-ylang suauu na aofia ai i lauulu ulu e faapaleni ai, e faʻaosofia ai ma faʻamalosia le toto o le ulu o le ulu, fafagaina o ia, e talafeagai mo ituaiga uma o lauulu. O le suauu e tui i totonu o le loloto o vaega o le paʻu ma faʻamalosia lona toe faʻafouina; e talafeagai mo le mamago ma le gaʻo paʻu. Ua leva na faʻaaoga le suauʻu e faʻamalosia ma faʻamama fao.

    Lavender suauu taua - ua iloa e le suauu lautele o se tasi o manogi autu ile aromatherapy, o le suauu o se malosi antiseptic, bactericidal ma regenerating sooupu. Mo le mauaina o le 1 lita o suauu taua lavender, e tatau ona faʻagasologa 100-200 kg. lavender fugalaau, o le manogi o suauu laʻau, fou, sina sili malie. E oo lava i Roma anamua ma Eleni, o le suauu lavender na aoga ma matua talisapaia ona o lona manogi ma faamamaina meatotino.

    Ole suauu e faʻaaogaina tele ile tausiga o lauulu: e faʻaitiitia ai le papala ma le susu, ua fetaui lelei mo le mamago, faʻavaivaia, paʻusisi ulu. e fetaui lelei ma isi suauʻu.

    Cinnamon taua suauu - maua mai paʻu mago, patu, laʻau o se laʻau o le aiga laurel genus cinnamon (Cinnamomum). O meatotino a le kinnamona taua suauʻu e mafai ona eseese, latou faalagolago i luga o le vaega o le laʻau na latou maua mai ai. E le mafai ona faʻaaogaina le paʻu o le suauu taua mai le paʻu o le laʻau, ona o le malosi o le ita. O le suauʻu laulaʻau suauu e i ai foʻi le aoga o mea, ae le o se mea malosi, i luga o le paʻu o le suauʻu faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina. O le suauu maua mai i le paʻu ua i ai le manogi masani o manogi, ma o le suauu maua mai i laulaau manogi e pei o cloves ma e masani ona taugofie nai lo le suauu mai le paʻu.

    Le sua e faʻaaoga mo le leiloa o laulu ma faʻaosofia ai le tuputupu aʻe. E iai le faʻamafanafana o le suʻesuʻega, e faʻaosofia ai le toto i le ulu o le ulu ma, e tusa ai ma mea, o meaʻai e ati aʻe lauulu ulu.

    Suauu Taua Rosemary - o le suauʻu e maua mai i lala o se tamaʻi laʻau malulu, oe manaʻomia le 100 kilokalama o lala e maua ai le 1 lita o le suauu taua. Suauu e faʻamamaluina ma antiseptic meatotino.

    O le suauu Rosemary e faʻamalosia ai lauulu, faʻamalosia, fesoasoani i le togafitia, leiloa le laulu, faʻamama le gase ma faʻaleleia le tulaga o le ulu, faʻaititia le tele o le gaʻoa, foliga mai o lauulu mama mama, sili ona lelei mo i latou e paʻu lauulu uliuli.

    Suauu Taua Suauu - le sili ona mamana faʻa-natura antiseptic, o le lautele-lautele-suauʻu suauu. Mo le taimi muamua, tagata Aboriginal Ausetalia o aʻoaʻo e uiga i le faʻamaloloina meatotino o le lauti laʻau ma vave ona avea lea lauiloa i uma konetineta. I le gasologa o taimi, na iloa ai e le suauʻu laau suauʻu le American ma European Pharmacopoeia o se antifungal ma siama.

    O le suauu ua faʻaaoga mo le leiloa o lauulu, le faʻamamaina o le susu, le alu i le ulu, sili ona lelei mo le pulu o le uila. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le ulu e amata ona manava, ma le laulu o lauulu e matua faʻamalosia, o le toto faʻataʻamilomilo o le ulu mo le faʻaleleiina ma le faʻalauteleina o lauulu. Tea tree oil ua faʻaopopoina uma ituaiga o mea teuteu tino: kulimi, kulimi, laupepa, iʻa, fagu, emulsions.

    Fautuaga mo le Faʻaaogaina o Suauu Taua

    • Mulimuli ile fua na fautuaina e le tagata gaosi.
    • Aua le faʻaaogaina le suauu taua pe a e le fiafia i le manogi.
    • Aua le faʻaaogaina ni suauʻu le faʻaaogaina i le paʻu ma le faʻapipiʻi o le tino, o lenei mea e mafua ai le mumu pe oʻo foi i ni mu (ae o loʻo iai ni suauʻu e mafai ona faʻaaogaina: lavender, pulu lipano, suauu laʻau o le laʻau).
    • I le taimi o maitaga, e sili le aloese mai le faʻaaogaina o suauu taua.
    • A faʻaaogaina ni suauʻu taua, ia mautinoa ia savili le potu.
    • Faʻamama tapunia suauʻu taua i totonu o se mea pogisa, ma o suauu manogi olaina e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa
      .

    Faʻamafanafana Faigofie Suauu

    Talofa
    Afai ei ai le taimi ma manaʻo, o le a ou taʻuina atu ia te oe e uiga i le tele o auala mo le tuputupu ae, na ou oo ia te aʻu lava ia pei o se lapiti, ae mo le taimi nei o le a ou toe faaauau le tala i le mafanafana sui.

    Cinnamon Essential Oil O nei Meaʻai

    O le vailaʻau o le Cinnamon oil e vaʻaia vaʻaia vitamini, tannins ma cinnamon alcohol, lea e tali tonu lava mo le vave tuputupu ae o lauulu.

    Ou te faʻaaogaina le uila manogi taua i luga o aʻa. 3 mataua o le kinamoni ether ua fefiloi lelei i le 20 ml o le suauu autu ma faʻapipiʻi i aʻa. 20 ml o le 2 sipuni.

    E i ai le mafanafana ma le faʻafefeina o le suauʻu kinamoni i luga o le ulu. E matua faʻamalosia ai lauulu tuputupu ae. E mafai foi i moli lauulu, ma vave tele atu nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu tipolo. O le mea lea, Ou te le faʻaaogaina mo le manogi selu.
    Cinnamon ester e le gata e mafai ona faʻavaveina le tuputupu ae, ae taofi foi le leiloa! Moni, o le mea le lelei o le mumu o le ulu ma le muaulu, temporal lobes, ae o le tau lea mo se foliga malu.

    Tuputupu ae 2.5 cm.
    Tofotofoga vaitaimi o 1 masina.
    Le tau o 434 rubles.

    Aura Cacia Bay Taua Suauu

    Bey ether e maua mai i le mati o loʻo ola i North India ma Amerika.
    Ma o le a le aoga le fofo? E faʻaalia le faʻamafanafana ole suauʻu Bay, o lona uiga e faʻatelevave le tafe toto ile itu o lauulu.

    alopecya.ru

    Ole suauu taua o le Bay o se mea aoga mo le tuputupu ae o lauulu. Ae e iai foʻi ona faʻaletonu: ole manogi malosi, e le fautuaina tagata mama. Ae e ui lava i le manogi, lea ou te le manaʻo i ai, sa ou faʻaogaina atoa le fagu. O le taimi sili lenei o laʻu laulu. Ona ou toe faatauina lea o le isi ma faataʻitaʻi le 1 masina. 2cm lauulu alamanuia. Le tau o 618 rubles.

    Faʻaaoga faʻatasi ma le kinnamen suauu taua. 3 mataua o le Bay ether ua matua fefiloi lelei i le 20 ml o le suauu ma faʻaaoga i aʻa. 20 ml o le 2 sipuni.
    Aua neʻi galo e fai se suʻega alergi aʻo leʻi faʻaogaina ethers! Le faia o lenei mea, palu le taua suauu ma ni nai mataua o le base oil ma faʻapipiʻi i le punou o le tulilima. Aua le sisina le suauu taua i luga o lou paʻu! Faavaivaia i le suauu faavae, pei ona ou fai atu. A leai, e ono oso oe. Faʻafefea na e iloa pe e te maʻi? Afai ua aliali mai le 24 itula mumu, e mafai ona e faʻaogaina saogalemu. Ou te toe fai atu, o le kinnamona suauu e i ai le meatotino o mafua ai mumu, faʻateleina toto tafe i le paʻu, aua e te popole. Ma aua le faʻatau, faʻamolemole, taugofie suauu taua.

    Mea taua mo le laulu talosaga

    Muamua, o nai upu e uiga i le faʻaaogaina o suauu taua mo lauulu. E tatau ona manatua o suauu taua i lo latou foliga mama e seasea faʻaaoga. Ua latou faaopoopo atu:

    • i totonu suauu suauu, o le filifiliga o lea e faʻalagolago i le ituaiga o lauulu. O mea taua e tatau ona iai mo lauulu ua faʻaopopoina i le faavae ile fua faatatau o le 7-15 mataua i le 1 kulimi. Ole taunuʻuga ole auga ua faʻaaoga lea ile lauulu e pei o se ufimata: muamua ile lauulu laʻau, sosoo ai ma le umi atoa. Ona tuu lea o se pulou palasitika ma solo. Masker ma taua suauu taofi mo le 40-60 minute. Ona o loʻu fufulu o loʻu ulu i le masani ala. O matapulepule ma le suauʻu taua mo lauulu fai 1-2 taimi i le vaiaso. E tusa poʻo fea faʻavae ma taua suauʻu mo lauulu o le fea ituaiga e sili ona faʻaaogaina, faitau i lalo.
    • i moli. Tusa ma le 5 mataua o le taua suauʻu faʻaopopo e faʻaopopo i le vaega o le faʻamalama. Lenei metotia o le faʻaaogaina o suauʻu e talafeagai mo tagata e faʻaaogaina o laulu uʻu. E tatau ona maitauina i lalo ole faʻaopopoina o suauʻu taua e sili ile mea e fai mo i latou. E le faigata tele le faia o le shampoo naʻo oe, o lea ua faʻatau atu ni faʻavae faʻapitoa e faʻatagaina oe e faia ai le shampoo i lau oe lava faʻatonuga i le afa itula, e aunoa ma le faʻaogaina chemistry le aoga. O le ae mauaina ni nai fua faʻatulagaina ma faʻamatalaga auiliili i totonu o le tusitusiga Le auala e fai ai sau suʻega oe lava->
    • i le pulu fufulu. A maeʻa ona fufuluina lau lauulu i le faʻamama ma le conditioner, fufulu lou lauulu i se mea na fai muamua. I le vai mafanafana poʻo le faʻapa'ū o laʻau (talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, nettle), faʻamama 10-15 mataua o le suauu taua.

    Suauu Taua mo Lauulu i foliga mama ua faaaogaina mo le manogi selu. O le manogi selu e faia i lauulu mago, mago. Faʻaaoga 2-3 mataua o le suauʻu taua filifilia i le selu ma amata selu mai pito o le lauulu, faasolosolo lemu i luga i aʻa. O lenei faiga e aoga ma manaia, manogi masani o suauu taua o le a fesoasoani e tuʻu ese le popole ma le lelava, o nisi o latou e maua ai le filemu o le mafaufau, o isi o le a totogia lelei, faʻamalosiʻau ma maua le malosi.

    Ina ia aoga le suauu taua, faʻalogo i le manogi, e tatau ona manaia mo oe.

    Multifunctional Essential Oils mo Lau Malosiaga

    O mea taua e tatau ona iai i le laulu e iai le eseʻesega o mea ai, o isi e sili ona talafeagai mo le mamago lauulu, o isi mo le uu. O loo i ai aoao taua suauu talafeagai mo uma ituaiga o lauulu. Talu ai la latou fausaga lautele, latou te fesoasoani i le foia o le tele o faʻafitauli. Muamua lava, multifunctional taua suauʻu mo lauulu e talafeagai mo le faʻamalosia, puipuia ma le toe maua. O mea taua ole suauu o le a fesoasoani i le ola maloloina o lauulu umi.

    O mea taua e tatau ona iai mo ituaiga uma o lauulu e aofia ai: ylang-ylang, lavender, neuroli, geranium.Lalo o se mea e uiga i na taʻitasi.

    Mo masks ma taua suauu mo uma ituaiga o lauulu, faavae suauu pei o olive, avoka, popo, almond, burdock.

    No. 1 Ylang Ylang Essential Oil mo Lauulu

    Ylang-ylang taua suauu o le a fesoasoani e aveese soʻo se faʻafitauli! E faʻamalosia ma faʻafouina, faʻaitiitia ai le mananaia. Ole suauu taua ole Ylang-ylang e masani ai le faʻagaioioiga o le sebaceous glands, o lea la e faʻatoʻatoʻa lelei mo le laʻuina lelei o laulu uila (masima ma manogi selu). Masker ma ylang-ylang fesoasoani taofi le lauulu lauulu ma faanatinatiina le tuputupu ae o fou. O lenei suauu e faʻaaoga tele i le tau faʻamauina, e aoga tele. Ua lava le faʻaoga i pito o le lauulu 10-15 minute ona faʻamamulu lea o lou lauulu.

    E mafai ona faʻaopopo le suauʻu taua Ylang-ylang i soʻo se masikulu lauulu. O iinei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua mo se lauulu lauulu soo o ituaiga uma. O le faʻaaogaina o lenei ufimata faʻatasi i le vaiaso o le a faʻamalosia atili ai lauulu, maua ai le malosi ma susulu ai.

    Vaega

    • 1 kulimi burdock suauu
    • 1 kulimi suauu olive
    • 15-20 mataua o le ylang-ylang taua suauʻu

    O mea uma e fefiloi ma faʻaalu i le malulu lauulu 40-60 minute ao le i teuteuina. Faʻaoga lenei ufimata faʻatasi i le vaiaso, o le a e fesoasoani i lou laulu e tausia le soifua maloloina ma le matagofie! E tutusa lelei foi foliga mo le toe faʻaleleia o lauulu na faʻaleagaina ma le uliuli.

    I se faʻaopopoga, o le ylang-ylang taua suauʻu o se aoga aphrodisiac, faʻamalieina le popolega ma maua ai le malosi, fesoasoani i le toe malosi pe a uma se aso faigata.

    Nu. 2 Lavender taua suauʻu mo lauulu

    Ole suauu taua o le Lavender mo lauulu e lautele foi. O lenei suauʻu ua faʻaaoga e toe faʻaleleia le fausaga o lauulu, faʻamalosia lautele, e teteʻe i le susu ma le laʻau matutu, lelei le teteʻe atu i pito vaevaega. Lavender taua suauu e talafeagai mo ituaiga uma o lauulu. O le fua e faʻamalosia ai, toe fuataʻi ma tausia le lauulu ma le lavender suauu taua:

    • 1.5 kulimi burdock suauu
    • 1/2 tsp suavaia vitamini A
    • 1/2 tsp suavai vitamini E,
    • 10-15 mataua o le suauu taua lavender

    O se matapulepule ma le lavender taua suauʻu mo lauulu o loʻo taofia mo le 40-60 minute, faʻapipiʻi ma fufulu ile auala masani.

    Le manogi o lavender mafai ona ogatasi soo se setete. A vaivai, e faʻamafanafana, a e popole, e faʻamalieina. O le faia ole taele faʻatasi ma nai mataua o le lavender i le po, o le a e tuʻua atoa le faʻamalologa ma le fiafia, ina ua uma ona e maua se moe lelei i le po.

    No. 3 Neurolys suauu taua mo lauulu

    Mo lauulu, neuroli taua suauʻu o se tasi o sili ona taua oloa. Masini lauulu ma Neuroi taua suauu o le a fesoasoani e aveese soʻo se faafitauli. Mo faʻamalosia lautele, e faʻaaogaina ma le suauʻu burdock, i le taua e teteʻe i le susu ma le paʻu mamago - faʻatasi ai ma le suauʻu castor. Neuroi suauu taua e mafai ona faʻaaogaina i pito o le lauulu 5-10 minute ao le i teuteuina.

    Mo le faʻamalosia lautele, lauulu tuputupu ae ma faʻateleina i le tele, e mafai ona e faʻaaogaina lea fua:

    • 1 kulimi suauu popo
    • 1 kulimi suauu avoka
    • 10-20 mataua o le neuroleigh suauu taua

    E faʻamau foi le ufimata ile lauulu ile 40-60 minute. Faʻamama i se masani auala.

    O le manogi o neuroles masani ona avea o le faavae mo manogi fatuga. O lenei suauu e tosina mai, avea o se aphrodisiac. E faʻaoga e pei o se antidepressant, e fofoa ai i aso uma faʻafitauli, atuatuvale ma fesoasoani e malolo ai ma malolo.

    Nu. 4 Geranium suauu taua mo lauulu

    Geranium suauu taua mo lauulu o se isi lautele fofo. O lou faʻaaogaina e te mafaia:

    • faaosofia lauulu tuputupu ae,
    • taofi le toe paʻu i fafo
    • aveese loa le susu
    • faʻavasegaina lauulu gao

    Ona o le lauulu e mafua ai, lea e mafua mai i le atuatuvale, vaivai, leai o vitamini ma leaga fafo atu tulaga, o lenei tuufaatasiga o le a fesoasoani:

    • 1 kulimi suauu popo
    • 1 kulimi suauu olive
    • 1 kulimi lanu pepa pe iloa
    • 15-20 mataua o le geranium suauʻu taua

    Matou te faʻafefiloiina uma vailaʻau seʻi vagana le suauʻu popo ma faʻapipiʻi i lauulu o le ulu, olo lelei. O loʻo tufatufa atu le suauʻu popo i le umi atoa o le laulu. O se mata pulepule e tumau i le 30-45 minute. Ona fufulu ese lea ile laupepa masani.

    ! E le fautuaina e talosaga mo faʻaleaga i le papala.

    Afai e te maua le ogaoga mu po o isi lagona le lelei, o le ufimata e tatau ona fufulu vave.

    Taua taua mo le Mago Fulufulu

    O suauu mo le fulufulu mago lauulu gaosia o loʻo gaʻo. O ia suauʻu fesoasoani fesoasoani faʻafouina le lauulu fausaga ma taofi le susu i totonu o paʻu sela. O mea taua e tatau ona faʻamalosia ai le metabolic پروسي, ma sela e talia mea latou te manaʻomia. O le mea taua o loʻo i ai i le tino se aofaʻi o vitamini ma minerale na.

    O mea taua e aoga mo le laulu mago o loʻo faʻaaogaina i luga o le faʻavae o suauʻu faavae e pei o castor, linseed, argan suauu, olive ma peach suauʻu.

    Nu. 5 Sandalwood taua suauu mo lauulu

    Sandalwood taua suauu e lautele faʻaaogaina i cosmetology e fatu foliga ma lauulu oloa tausiga. Ona o lona moisturizing meatotino, o suauʻu eseni taua suauʻu aoga i le taua e faasaga i maanuminumi. E aoga foi mo mago ma le malepelepe. Mea taua ia maua regenerative, antiseptic, anti-inflammatory ma isi meatotino. Mo le mama lauulu tausiga, o lenei fua e talafeagai:

    • 1 kulimi suauu olive
    • 1 kulimi suauu lafo
    • 1 moa fasi
    • 10-15 mataua o le suauʻu eseni taua

    E omo uma le ufi, o mea uma e fefiloi. O le mata e faʻaaoga i se auala masani mo le 40-60 minute. Faʻamama i se masani auala.

    O le manogi o le suauʻu taua suauu taua filemu malu ma faapaleniina. O le a fesoasoani e faʻafetaui le moe i mafaufau ma mafaufauga leaga pe a manava aʻo leʻi moe. O le aso atoa, o le manogi o cendana e fai ai se fatuga faʻamalosia ma musuia oe e fofo toetoe o soʻo se mataupu.

    Nu. 6 Jasmine taua suauʻu mo lauulu

    O le suauu taua o le Jasmine e talafeagai mo le tausiga mālie o le paʻu maaleale, mamago ma leaga lauulu. E faʻamalulu malie ma toe faʻamalosia. E lelei tele mo le faigofie le tausiga.

    Toe faʻafouina le fausaga o lauulu, faʻamama le mamago ma le malulu o se faʻapipiʻi:

    • 2 kulimi argan suauu,
    • 1 tsp suauu lafo
    • 2 mataua o vai inu vitamini A ma E,
    • 10-15 mataua o le meli taua suauu

    O mea uma e fefiloi ma faʻaaoga mai aʻa i pito o le lauulu. Matou te fofoina le ulu ile mo ni nai minute, ona tuu lea i luga ole palasitika pulou ma afifi le ulu ile solo. Uu le ufimata mo 40-60 minute ma fufulu ese i le masani auala.

    O le suauu taua o le Jasmine e faʻamalieina ai ma le filemu ma faʻamalosia ai le faʻamalologa. O lenei suauu e mafai ona faʻafiafiaina ma faʻamoemoeina. Malamalama ma manaia manogi o melati e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le manogi selu faʻatasi ma aoga mo le tino ma le agaga.

    Nu. 7 pine suauu taua mo le laulu

    Ole suauu taua ole pine e faʻaaogaina lautele mo le tausiga o lauulu. E faʻamalosia, toe faʻaleleia, puipuia le leiloa o lauulu, fai le laulu e sili ona puleaina ma faʻaitiitia le soʻona faʻamamago o lauulu ma le ulu. Ole suauu pine e faʻamalosia ai le faia ole gase ole sebaceous, ona e le gata ina faʻamago ile mago, ae faapea foi ile lauulu uʻumi. Ina ia faʻaitiitia le soʻona faʻamago ma malulu lauulu, faʻaaoga le teuteuga ia:

    • 1 kulimi suauu lafo
    • 1 tsp burdock suauu
    • 10 mataua o le pine suauu taua

    O le tuufaatasiga e apalai mo 40-60 minute i le masani auala.

    O le manogi o paina o le a faʻamalosia, faʻamalosia, faʻatupuina le faʻamoemoe ma faʻamutaina le osofaʻiga. Pine suauu taua faʻamalamalamaina le mafaufau ma faʻasaolotoina malosiaga. O lenei suauu e lelei mo selu ile amataga ole aso.

    No.8 Juniper taua suauʻu mo lauulu

    Juniper suauu taua mo lauulu e aoga tele! O le a toe faʻaleleia le susulu ma le malosi i le lauulu, fesoasoani e aveese le paʻu mamago ma aveese faʻamamaʻi. O le suauu taua ole Juniper e sili ona talafeagai mo le laulu mago, ae mafai foi ona faʻaaoga mo isi ituaiga lauulu. O le suauu taua o le Juniper e talafeagai mo le maaleale o le ulu, aua e faʻaaogaina tele le malu ma malu. O se aoao lautele mo lauulu ma juniper suauu foliga pei:

    • 1-2 kulimi suauu suauu
    • 7-10 mataua o le juniper suauu taua

    Matou te fefiloi mea uma ma apalai muamua ile lauulu, sosoo ai ma le lauulu i le umi atoa. Uu le ufimata mo 30-45 minute, ona fufulu ese lea i le masani auala.

    E mafai foi ona e faʻaopopoina le 1 sipuni tele ai ile fua. o se suʻiga o laʻau juniper. Mo le kuka - 1/4 ipu o laʻau mamago, faʻatumu i le 1/2 ipu vai vevela.

    Le manogi o juniper faʻamalosia, faʻatulaga se lelei ma aoga galuega.

    Taua taua mo le Oily Hair

    Ole taua ole suauʻu mo le suauʻu uʻu e faʻailoaina ile maualuga o mea o loʻo i totonu o vaega e faʻalauteleina le masani ai ole galu. I le faʻaaogaina o le suauʻu lava e tasi, o le a fesoasoani i lou laulu e faʻatumauina le manaia ma foliga lelei mo le umi. Ole mea taua e tatau ona fai ile laʻau manogi ole a faʻamalosia, toe fuataina ma fai le laulu e sili ona vaʻaia.

    Nu. 9 suauʻu taua ole suauu e taua mo lauulu

    Ole aʻafiaga o le suauʻu taua ole grapefruit e tatau ona matauina ile tele o talosaga. Ole taua ole suauʻu ole vine e faʻaaoga e faateʻa ai le tele o le mago ma le gaʻo o mea, e fai ma mea faigaluega i le vaeluaina

    Grapefruit taua suauu ufimata mo lauulu gaʻoa

    • 1 kulimi suauu fatu vine
    • 1 tsp sikoa
    • 10-15 mataua o le moli mata o suauu taua

    Matou te fefiloi mea uma ma apalai muamua ile lauulu ma fusi lelei, ona sosoo ai lea ma luga o lauulu i le umi atoa. Alu mo le 30-45 minute, ona fufulu lea i se auala masani.

    Grapefruit Dandruff Taua Suauu Masini

    • 1 kulimi suauu apricot kernel,
    • 3 mataua o suauʻu taua ole suauu,
    • 3 mataua o le ylang-ylang taua suauʻu,
    • 3 mataua o le lauti lauti taua suauu

    Matou te palu uma mea ma faʻaaoga i luga o le ulu mo le 30-40 minute. Ona fufulu lea i le auala masani. A ogaʻi seborrhea, e faia se masikulu aʻo le i fufuluina ulu uma mo le 2 vaiaso. Mo puipuiga - 1 taimi i le vaiaso.

    Ole suauu taua mo le suka e aveʻesea i tagata e teteʻe ile fualaʻau.

    No. 10 Cedar suauu taua mo lauulu

    O le suauu taua o le Cedar e aoga e faʻasaga i le lauulu leiloa. O fulufulu e maua atili meaʻai ma faasolosolo ifo le paʻu paʻu ifo teisi. Ina ia taofia le leiloa, e mafai ona e faʻaaogaina le fua lea: i le 1 kulimi. olive, peach poʻo burdock suauu faʻaopopo 10-15 mataua o le arasi suauu taua. Faaaoga, uu le 40 inisi ma fufulu ese i le auala masani. E aoga foi se mata faʻapolopolo ma mea e tele:

    • 1 moa fasi
    • 1 kulimi suauu olive
    • 1 kulimi vai suamalie
    • 10 mataua o le arasi taua suauu,
    • 10 mataua o le rosemary taua suauʻu

    O le meli e tatau ona faʻainu. E tuʻufaʻatasia mea uma i aʻa o le laulu ma le umi atoa mo le 40 minute. Ona fufuluina lea o matasili i le masani masani.

    No. 11 Melissa suauu taua mo lauulu

    Melissa taua suauu e sili mo gaʻoa lauulu ma o le a avea ma fesoasoani faamaoni i le taua faasaga i le susu. I le faʻaopopoina o lenei mea taua ole suauʻu ile faʻamalama i taimi uma e te fufuluina ai lou lauulu, e mafai ona e aveesea loa le palapala i totonu o nai masina.

    Ufimata mo faʻamalosia tino uʻamea ma le suauʻu samani

    • 1 kulimi uu pamu gaʻo,
    • 1 tsp suauu fatu vine
    • 10-15 mataua o le lemon balm suauu taua

    Uu se ufimata mo le 10-20 minute. Ona latou fufuluina o latou lauulu, e le mafai ona faʻaaoga le balm i le pito, ma o lou lauulu o le a lava susu.

    Nu. 12 Patchouli taua suauʻu mo lauulu

    Patchouli taua suauʻu faʻalelei faʻalelei le laulu ma le soifua maloloina, fesoasoani i lo latou tuputupu aʻe ma faʻateleina le ova. Ina ia faʻamalosia le lauulu, e aoga le faʻafefeteina le ulu ma mea taua namu. Ina ia faia lenei, oe manaʻomia 1 tbsp. suauu faavae (macadamia, apricot or grape seed) ma 7-15 mataua o namu namu. O le paluga e faatatau i lauulu lauulu ma olo lelei mo 3-5 minute. Ona tuu lea o le fusi luga o le lauulu mo le isi 10-25 minute ma fufulu ese i le auala masani. Patchouli taua suauʻu suauʻu ma faʻamalosia o latou lauulu. Ina ia faʻamalosia le lauulu i aʻa, faʻaaoga lenei fua:

    • 1 kulimi suauu popo
    • 1 moa fasi
    • 10-15 mataua o le suauʻu taua suauu

    Faafefiloi mea uma ma apalai i lauulu lauulu. O le suauʻu popo ma le patchouli o loʻo suauʻu mafai ona tuʻu 'eseʻese i le lauulu i le umi atoa ma faʻaiʻu. Uu le ufimata mo le 60 minute, ona fufulu ese lea i le masani auala.

    O le namu e faʻasaina matua faʻaaogaina i le maʻitaga.

    O le manogi namu e tumu i fafie. O le a ia toʻafilemu, faʻatulaga mo le sogasoga ma le fatufatuga i soʻo se tulaga. O lenei suauʻu e maua ai le malosi ma e tele na faʻaaogaina o se aphrodisiac.

    O mea taua e tatau foi ona talafeagai mo le laulu oleulu. geraniums ma junipers.

    Taua suauu mo lauulu

    Le leiloa o lauulu o se autu sili ona maaleale, talu ai o mafuaʻaga o lenei mea e mafai ona matua ese lava: mai le faʻaititia vitamini le afaina ma le popole i autoimmune faamai. I le le lava o vitamini, popolega ma mea faigata i fafo, o mea taua ole suauʻu mo lauulu o le a avea ma fesoasoani aoga.

    Afai e leai ni mea e maua mai i ufiufi o le lauulu, e tatau ona sailia se mafuaʻaga ma e tatau ona faia lenei mea i fomaʻi faʻapitoa, aua e naʻo tagata tomai faʻapitoa o le a mafai ona puipuia ai e le gata i lou lauulu, ae o le soifua maloloina, ma atonu ola.

    O mea e sili ona aoga e faʻatatau i le faʻaletonu o suauu taua o laʻau ti, thyme, petitgrain, chamomile, muro ma nutmege.

    No. 12 Tea Laʻau Taua Suauu mo Lauulu

    O se tasi o mafuaaga o le leiloa lauulu o le susu. Tea tree taua suauu o se tasi o sili ona lauiloa antiseptic sui. E faʻaoga i le cosmetology masani e faʻateʻa ese ai siama ma fungi. Pei ona e iloa, mativa e masani ona mafua mai ia i latou. Aneti tetemū, ita, latu o le a fesoasoani i se fua:

    • 2 kulimi suauu olive
    • 7 mataua o le lauti lauti taua suauu,
    • 3 mataua o le suauu taua lavender,
    • 3 mataua o le rosemary taua suauʻu

    O le paluga e faʻapipiʻi i lauulu o le lauulu ma faʻaosoina i totonu o le ulu ma ma faʻatautaiga gaioiga mo 10 minute. Ina ua uma lena, e tatau ona faʻamamaina le ulu i le polyethylene ma le solo ma tausia le ufimata mo 20-25 minute. Ona fufulu lou lauulu i le masani masani.

    Nu. 13 Thyme taua suauʻu mo lauulu

    Ole aoga suauʻu ole thyme e fesoasoani e toe faʻaleleia atili le laulu sa faʻaleagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le faʻapipiʻi, curling poʻo le pisia. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaopopoina 5 mataua o le thyme o le suauu taua i le tautua o le samuini 1 taimi i le vaiaso. I le tulaga o lauulu leiloa, o lenei fua e sili atu le lelei:

    • 2 kulimi suauu faavae (linseed, olive po o popo),
    • 7 mataua o le thyme taua suauʻu,
    • 3 mataua ole tipolo suauu taua

    Ole suauu taua mo le laulu e matua faʻateleina le gaioiga o suauʻu gaʻo. O le pulupulu i le tulaga o le leiloa faʻaaogaina 2 taimi i le vaiaso mo 1-1.5 masina.

    Nu. 14 Petitgrain taua suauu mo lauulu

    Petitgrain taua suauu fesoasoani i le taua e faasaga i le fefete ma faʻamalosia lauulu tuputupu ae. I le teteʻe i fafo e lava ona faʻaaoga e tasi le vaiaso o se vaega o se faʻapipiʻi ma le meli:

    • 1 kulimi suauu olive
    • 1 kulimi vai suamalie
    • 10-15 mataua o le vai vitamini A, E, B,
    • 5-10 mataua o le petitgrain essential oil

    E tuʻufaʻatasia uma mea ma faʻapipiʻi i lauulu laʻau ma le laulu i le umi atoa mo le 30-40 minute. O le faʻamoe e fufulu ese i le auala masani.

    Contraindicated i latou oe ua afaina i citrus fua.

    ! Ata puʻeina. Aua neʻi faʻaaoga aʻo leʻi alu i fafo i le la, aemaise i le selu manogi.

    Nu. 15 Chamomile suauu taua mo lauulu

    Chamomile o se sili aoga aoga vailaau. O le suauu taua Chamomile fesoasoani e feagai ma lauulu malulu ma mago. O lenei suauʻu o le a aveʻese ai le susu susu ma faʻaola lou laulu, malosi ma mauaa. E mafai ona e faʻaogaina o se vaega o se faigofie ufimata ma faʻamaʻi suauu poʻo, ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, faʻatasi ai ma isi mea i le ufimata nei:

    • 2 kulimi. l olive, castor, burdock poʻo almond suauu,
    • 10 mataua o le chamomile taua suauʻu,
    • 5 mataua o le suauu taua lavender,
    • 5 mataua o le vai vitamini E

    Ua fai le ufimata ma fufulu ese ile masani masani. E tumau i le 30-45 minute. Faatasi ai ma le matua faʻaleagaina ma le leiloa o lauulu, o se ufimata faia e 2 taimi i le vaiaso mo 6-8 vaiaso.

    No. 16 Myrrh suauu taua mo lauulu

    O lenei suauʻu e tau ai siama, pupuga ma manua. Myrrh suauu taua faʻaleleia atili ai meaʻai paʻu, lauulu pa'ū pa'ū itiiti, ma le faʻaaogaina umi e avea ma mafiafia ma malosi.

    Fulufulu mata ma le pulu moli taua i le lauulu leiloa:

    • 1 kulimi suauu lafo
    • 1 kulimi burdock suauu
    • 15 mataua ole muro taua ole suauʻu

    Ole faʻapipiʻi e laititi lava le mafanafana ile vai taele, faʻapipiʻi muamua ile aʻa ma sa faʻamama faʻalelei i totonu, ona tufatufa lea ile umi atoa. uu le ufimata mo le 60 minute, ona fufulu ese lea i le masani auala.

    Nu. 17 Taua Suauu o Nutmeg mo Lauulu

    Nutmeg suauu taua fesoasoani fesoasoani taofi lauulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaopopoina i le faʻapipiʻi poʻo le faia o faʻamau.

    Ia faaeteete, ona o le fatu suamalie suauu taua ua i ai sili manogi manogi o le a le fiafia tagata uma. I se faʻaopopoga, e faʻaosofia ai le neura o le tino ma le moe ai pe a uma ona faʻaaogaina o le a matua faʻafitauli tele. E le gata i lea, ua manatu o se tasi o sili ona aoga taua suauʻu i lauulu tausiga.

    Ole mea taua e tatau ona fesoasoani ile paʻu e leai rosemary, pine, juniper ma neuroles.

    Faigofie Suauu mo Tuputupu Ae Oulu

    Taua suauu mo lauulu tuputupu ae ua lava e faʻaaogaina o se vaega o masks 1 taimi i le vaiaso mo le taimi atoa aʻo e tuputupu aʻe lauulu. Poʻo le faʻaaoga muamua mo 6-8 vaiaso. Ia e tatau loa ona fai le malologa ina ia aua neʻi e vaʻaia. A maeʻa le 2 vaiaso, ona mafai lea ona toe faʻaaogaina le suauu mo le laulu. Mo le tuputupu aʻe malosi, lauulu e manaomia vitamini A, E, B, gaʻo gaʻo ma collagen. Mea taua o le suauʻu mo lauulu o loʻo i ai nisi o nei vitamini ma fesoasoani i mea gaʻo a isi vaega o masker e faʻasusu i totonu o le loloto o vaega o le paʻu. Ina ia saunia lauulu i faʻatauga talafeagai o kolagen, faʻaopopo i masker suauuavoka, popo suauʻu, lanisi. Faʻaaoga foi suauʻu taua suauʻu, aua o loʻo i ai le tele o antioxidants, e fesoasoani foi i le faʻatelevave o tuputupu aʻe.

    Nu. 18 Taua suauu o moli, tipolo ma le mandarin mo lauulu

    Ole suauu taua moli e lelei tele mo le ulu. E fafagaina ma aveese le mago, fafagaina le lauulu. E iai le tele o faʻaaoga o le suauʻu lauulu o le Lemon, na te toe faʻaleleia, faʻamalosia, faʻamalamalamaina, ma faʻavaveina le tutupu aʻe o lauulu. Mandarin taua suauʻu, faʻaopopo i le faʻatelevaveina o tuputupu ae, faʻafoʻi susulu ma susulu. O le faʻaaogaina uma o nei suauʻu, e te saunia se meaʻai lelei mo lauulu, e mafai ai ona e vave tupu ola maloloina ma malosi lauulu.

    Citrus lulu mo lauulu tuputupu ae:

    • 2 kulimi suauu popo
    • 7 mataua o moli suauu taua,
    • 7 mataua ole tipolo suauu taua,
    • 7 mataua o le mandarin suauu taua

    O le mata e faʻaaoga i se auala masani, o aʻa e tatau ona faʻataʻoto mo le 3-5 minute. Le ufimata taofia mo 40-60 minute, ona fufulu ese lea i le masani auala.

    No. 19 Rosewood Essential Oil mo Lauulu

    O le suauu taua Rosewood fesoasoani e televave faʻateleina lauulu tuputupu ae e tusa lava a lemu tele tuputupu ae. Faʻaaoga lenei fua:

    • 1 kulimi suauu olive
    • 1 kulimi suamalie almond suauu
    • 15 mataua o le rosewood taua suauʻu

    A manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo le 1/2 sipuni i lenei faʻavae. meli. E fefiloi mea uma, apalai mo le 40-60 minute, fufulu ese ile masani masani.

    O le suauu taua Rosewood o se tasi lea o sili sili antidepressant ma harmonizing suauu.

    No. 20 Cinnamon taua ole suauu mo lauulu

    E i ai le aoga o le suauʻu taua o le Cinnamon, o loʻo iai le tele o vitamini e manaʻomia mo le tupu o le laulu. Faitau atili e uiga i mea vitamini e manaʻomia mo lauulu ii-> I le kināmoni, le ala lea e faʻaaogaina lelei:

    • 1 kulimi suauu popo
    • 1 kulimi suauu macadamia,
    • 15 mataua le kinamoni suauu taua

    Matou te fefiloi mea uma ma apalai i lauulu mai aa e oʻo i pito, tuu mo le 30-40 minute ma fufulu ese i le auala masani.

    Cinnamon essential oil e ala mai i le lototele, faʻatuatua i le malosi a le tagata, e fesoasoani e faʻateʻaina le fefe ma lagona o le tuʻua naʻo ia.

    O mea taua e tatau ona faʻaaogaina mo le tuputupu ae o lauulu. arasi, nifoa ma le pusi.

    Puipuiga saogalemu

    Aʻo leʻi faaaogaina, e tatau ona siakiina soʻo se fofo mo le faʻaletagata lava ia. Faʻaitiiti sina tamaʻi suauu poʻo le paluga ua saunia ile paʻu i luga o le tapulima pe ile tulivae ole tulilima, tuu mo le 10-15 minute ma iloilo le aʻafiaga. Afai ua aliaʻe lagona le lelei, e mafai ona faʻaaoga le mea faigaluega lea.

    Afai e te maua ni lagona le lelei, o le taualumaga e tatau ona vave taofia.

    O sua taua mo le laulu o ni fesoasoani lelei i le tausiga ma le faʻamalosia. O lenei ua e iloa pe faʻafefea ona filifili le mea saʻo ma faʻafefea ona faʻaaoga taua taua suauʻu mo lauulu ma maualuga le aʻafiaga. Filifili mea teuteu masani, tumau matagofie ma maloloina!

    Lavender

    O se suʻesuʻega na faia i rodents faʻamaonia le agavaʻa o le suauʻu lavender e faʻateleina ai le numera o folika lauulu ma fesoasoani faʻamalosi ia latou (1). E i ai foi antimicrobial meatotino ma e mafai ona faʻaogaina e tau ai siama ma faʻamaʻi fungal. O isi penefiti e aofia ai le mafai ona faʻamalieina le tumutumu ma faʻamalolo matutu, maʻilaʻila, vaevaevae.

    Rosemary

    Lenei o se tasi o sili sili ona lelei lauulu oloa. E faʻaaogaina e faʻateleina ai le sela metabolism ma faʻamalosia le faʻamalologa. E taofia ai foi le pulu, togafitia le susu ma le paʻu o le tino. Ave 3-5 mataua o le rosemary suauu ma faʻaopopo le tele ole olive. Galu le paluga i lou ulu. Faatali 3-4 itula, ona fufulu lea.

    Chamomile

    O le suauʻu Chamomile e faʻapupula atili ai le susulu ma le malu ile lauulu, faʻamalieina ai le ulu. E mafai foʻi ona faʻaogaina mo le faʻamalamalamaina masani. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le afa o fafine e valiina o latou lauulu lagona atili aulelei pe a uma le vali. Ae o oloa masani e aofia ai vailaʻau mataʻutia e mafua ai le tele o faʻafitauli tau le soifua maloloina. Ma o le filifiliga a se isi filifiliga masani e mautinoa ai e le afaina oe (2).

    O le suauu taua o le arasi e faʻaaoga e faʻaosofia ai pea lauulu. E faʻateleina le lapopoʻa i luga o le ulu, faʻamalosia le tupu o le laʻau, puipuia le paʻu o lauulu, faʻaititia le paʻu o le paʻu. E togafitia foi alopecia agamalu.

    E mafai ona faʻaolaina lelei i le uluulu. E alu lelei ma le lavender ma le suauʻu popo. E mafai ona e faʻaopopoina 2-3 mataʻu i lau fufulu pipi.

    Clary sage

    O le ester o le linalyl acetate o loʻo i totonu o le sage faaitiitia pupuga o le paʻu. Sage galue foi o se fofo masani mo le mageso ma o se antibacterial sooupu.

    E mafai foʻi ona faʻaogaina e fesoasoani tuʻu ai le faʻatuatuaina ma le paleni o hormones. E faʻaititia le maualuga o cortisol i le tino, e fai o se masani aneti-faʻanoanoa tulaga. Ina ia tuʻuese le atuatuvale, faʻapipiʻi ni mataua i lou tapulima ma malumalu.

    Sage tuʻufaʻatasi matagofie ma le suauʻu jojoba. O mea uma e lua o le a fesoasoani e aloese ai mai le papala ma flaky spot lea e mafua ai le laʻei.

    Lemoni mutia

    Lemongrass o suauu taua ei ai faʻamalologa meatotino ma avea o se faʻamamaina aoga. E faʻamalosia le foliga i laʻau, faʻamalieina le paʻu ma le faʻatiga i le papala. O se tasi suʻesuʻega na faʻaalia lona mafaia ona faʻaititia ai mataʻele ina ua fitu aso o le faʻaaogaina. Ina ua mavae 14 aso, o le aʻafiaga na atili faʻateleina (3).

    Faaopopo 10 mataua ole laʻau i se fagu moli. E mafai foi ona e fufuluina 2-3 matau i aso uma i totonu o le ulu i tua ma le conditioner.

    Pepepa

    Peppermint suauu ei ai malosi antiseptic meatotino. E le gata i le togafitia, ae e oʻo foi le fesoasoani e faʻateʻa ese ai le utu. A faʻaaogaina, e maua ai e le mili se lagona lelei o le malulu. E i ai faʻafilemu lagona, fesoasoani e faʻaititia le paʻu paʻu.

    O le Peppermint e faʻagaioi ai lou mafaufau, faʻaosofia lou mafaufau, maʻea ai lou popolega ma faʻamama ai le tiga. Faʻaopopo 2-3 mataʻu i le laupepa poʻo se conditioner e ala vave i le taimi e taʻele ai le taeao.

    5 aoga lelei o suauu taua

    E tele aoga o le faʻaaogaina o suauu taua. O le a ou faasoa atu sili ona faigofie mea.

    1. Faatupuina lauulu ulu. Ole mea taua e tatau ona fai ma mea e ofo ai pe a sau ile lauulu. E te le manaʻomia le faʻaogaina o oloa e aofia ai vailaʻau. Topical rosemary ma arasi o le a fesoasoani puipuia ma toe foia le lauulu lauulu.
    2. Aveesea le susu. O le isi masani masani o le faʻafefea ona aveʻesea le susu. O lenei paʻu faʻaletonu ua afaina ai le 50% o le lalolagi. Lavender ma le tipolo o loʻo iai le faʻamalologa ma le faʻamaloloina o meatotino. O le a latou fesoasoani ia te oe le tau i lou susu ma faʻamama o isi faʻafitauli. O le a e faagaloina le mea a le peeling ma le vevela o le ulu.

    1. Faafaileleina lauulu. E faʻalu e tagata le tele o tupe ile tausiga oloa. Peitai, oloa faʻaletonu ma kemisi faia sili leaga nai lo lelei. E sili le faʻaaogaina o suauʻu taua e iai le moisturising, faʻamafanafana, aneti-inflamasi ma antiseptic meatotino. O i latou o mea masani i meaʻai mo au lauulu, e faʻamalosia ai ma maloloina.
    2. Puipuia le gaʻoa. O le sebaceous glands e nafa ma le tausisia lelei lelei o le faʻamamaina. Ole mea lea e maua ai lou laulu e ola maloloina. Peitaʻi, o le tele o suauʻu e atili ai ona gaosia, tusa lava pe a maeʻa ona fufuluina. Peppermint o le a fesoasoani ia pulea sebum gaosiga. O le a faia pupula lau curls ma faʻasaoina mai i le tele o gaʻo.
    3. Malolo le popole ma faapaleni hormones. Suesuega faʻaalia ai o le popole e fesootaʻi tonu i le lauulu o le tino ma le hormone le paleni. E mafua ai le mumū ma le vave teʻi o le folulu, e mafua ai o latou leiloa (4). Lavender ma le sage o le a faaitiitia le popolega ma fesoasoani masani e toe suia le folikel regression faagasologa.

    Suauu Rosemary

    O le suauu Rosemary mo lauulu e mafai ona iloa faʻafetai i le manogi fou o lenei faʻapitoa laʻau ma ni laupepa malamalama. O le tumau o gofie, malamalama, leai se lanu.

    O lenei meafaigaluega o se mea e iloga ai le antiseptic, e tatalaina pori o le ulu, ma e fesoʻotaʻi foʻi ma mea taua suauʻu mo lauulu ulu. E le gata e faʻamamaina ai le aluʻeseʻe ma faʻamamaina le ulu, ae taofia foi le leiloa o curls.

    Afai o lau curls e matutu ma magaugofie, rosemary suauu mo lauulu e atoatoa. Ma le faʻaopopoga, e mafai ona fufulu curls o toega o mea teuteu gaosi. Ae ia mautinoa ae leʻi faʻaaogaina, e tatau ona feutagai ma tagata faʻapitoa, ona o nisi o latou fai mai o le rosemary suauu mo lauulu atonu e le talafeagai mo tagata maualuga toto, epileptics ma maʻitaga fafine.

    Mai lavender

    Lavender lauulu suauʻu ua i ai le manogi fou ma malu. E mafai ona e faʻapea mai o le manogi e atagia atoa ai ana meatotino: e faʻamalieina le paʻu ma le tele o foliga, ma e faʻaaogaina foʻi lautele mo le puipuia.

    Ole antibacterial meatotino ole suauu ole lavender mo lauulu e mafai ai ona faʻaogaina mo nai maosiosia laiti ole ulu, e faʻapea foi mo le susu ma le vevela. Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau, o le foloa fatuulu e faʻamalosia. Ma o lenei fesoasoani e faʻamalosia le curl i le umi atoa, o se faʻaiuga o le faʻavavevave o latou tuputupu aʻe.

    O le puipuia o faʻaaogaina taua o suauʻu mo le laulu e puipuia ai foliga o laʻemalu, leiloa o curls, ma pe a faʻaogaina saʻo, fafagaina curls, faʻamamaina le faʻamago ma le susulu.

    Faʻamolemole ia matauina o le suauu lavender mo lauulu e le faʻaaogaina i lona mama foliga poʻo se faʻavae, ona o lona maualuga tele. E masani lava ona faʻaopopoina i mata faʻapipiʻi, mea teuteu, faʻapipiʻi manogi ua faia.

    Ylang Ylang

    Ylang ylang taua suauʻu mo lauulu ei ai le manogi lelei ma pe a uma ona faʻaaoga ua tuua se manifinifi auala o manogi i luga o curls. E ui ina le fiafia i ai nisi tagata, o lea la i le tulaga lea e fautuaina e faʻaaoga ma le sua o le tipolo.

    E faʻaaogaina lenei mea faigaluega e faʻaumatia ai pe puipuia ai le soʻona faʻaʻumiʻu ma le mago, le paʻu ole laulu. Talu ai faʻaleleia le toto toto o le ulu, o isi mea taua o le suauʻu mo le tupu olaola ua i ai se taua tele.

    Lelei tele mo ulu pulu. Mo lenei mea, 1 vaega o loʻo faʻafaileleina i 3 vaega o le isi faʻavae. Fofoai tatau ona faia ia le itiiti ifo 2 taimi le vaiaso ae e te leʻi fufuluina lou lauulu. Ma oi latou e faʻaaogaina le lanu lanu masani e mafai ona faʻaopopo ia i latou le taua suauʻu ylang ylang mo lauulu. Lenei e matua faʻaleleia atili ai le lelei o le vali ma maua ai se manogi manaia.

    Eseese gaioiga ma lenei mea faigaluega e i ai aafiaga lelei i le soifua maloloina o curls. Mo se suiga, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se fofo ole verbena, mili, paina poʻo le lauti laʻau. Ae ui i lea, o se tagata faʻapalepale suʻega e fautuaina ae leʻi faʻaaogaina. E fai lenei mea, apalai le 1 mataʻu i le paʻu o le pito i totonu o le tapulima.

    Afai e le i iloa ni mea leaga, e mafai ona e faʻaogaina saogalemu lenei oloa. I se faʻaopopoga, e tatau ona e mulimuli i faʻatonuga ma faʻatonuga, aua a ova le lava e ono iai se afaina.