O faʻafitauli

Telogen leiloa lauulu o le a lea

E ala i le auiliiliga o faʻamaumauga lata mai, na mafai e saienitisi ona faʻamautu ma le atinaʻeina o le faʻaleaganuu, e le gata o le tele o faʻamaʻi faateleina, ae o nisi o latou na matua taua tele. O le mea moni, i aso nei ua faigata ona feiloai ma se tagata soifua maloloina. O le mafuaʻaga mo lenei mea: le lelei le siosiomaga, o le aafiaga i luga o le tino o le tele o mea leaga, le faʻaaogaina o le le lelei-poʻo le fesuiaiga o taumafa, faʻapea foi ma le ola maloloina o tagata o aso nei.

E masani lava, o vailaʻau fesoasoani tagata manumalo i le tele, o nisi taimi e sili ona faigata faʻamaʻi, ae o le tiaʻea o faʻafitauli o ia togafitiga ma le toe faʻafoʻiina le ola e tumau pea le faʻafitauli. E itiiti se mea ua iloa e faʻapea, o le tino, faʻavaivaia e le faʻafitauli o le tino, e toso mai mea aoga ma vitamini mai le lauulu laʻau na leiloa i le taimi o le faʻamaʻi. O lenei mea e afaina ai o latou foliga, fausaga, tuputupu aʻe, ma o se tagata amata ona vave alu le pa. O lenei auala faʻafomaʻi i vailaau e taʻua o le telogenic hair loss. O lona atinaʻe e manaʻomia se tali vave ma se isi lavelave togafitiga, a le o lea ua ono lamatia le laulu o le tagata maʻi.

Mafuaʻaga o le telogenic alopecia

O mafuaʻaga mafuaʻaga o le atinaʻeina o le telogen alopecia o loʻo natia i le faʻalavelaveina o le masani ai le faia o fulufulu mata, ona o le le lava o meaʻai ia i latou. O lenei tulaga e mafai ona amataina e ala i le tele o mea leaga, i totonu o nei:

  • hypovitaminosis ma le leai o ni sikaili elemene,
  • faaitiitia le puipuiga puipuia mai le talaaga o le masani malulu, faʻasolosolo gaioiga, ma isi,
  • siama
  • maualalo hemoglobin
  • autoimmone faamai
  • vailaau mo taimi uumi
  • togafitiga togafitiga
  • maualalo le kori i mea ai
  • leai se malosi, vaivai, vaivai le mamafa, etc.

O le telogen hair loss e tele na maitauina i fafine. I totonu o tane ma i tamaiti, e sili atu le taatele, ae, o se tulafono, e sili atu le malosi ma vave. E talitonuina sese o lenei ituaiga o alopecia e i ai le kenera faʻavae ma e mafai ona mautofi. O se mea e masani ai, e aʻafia ai le saoasaoa o le taofiga o le pala ma le nofoaga o loʻo pa'ū, ae e le aliali mai i luga o le tulaga o le atinaʻeina o se tagata.

E faʻapefea ona faʻaalia le telogenic ituaiga lauulu?

Telogenic lauulu malulu e le tupu vave i le maea ai o se faʻamaʻi pe taofi le inuina fualaau. E atiaʻe ina ua mavae ni nai masina mai le amataga o le maʻi, lea na mafua ai le solia o le faʻatinoina o le laulu folikel. Muamua, o le laulu e amata ona mou ese atu ma leiloa le masani ai le susulu masani, ma ina ua mavae sina taimi o latou toe gau ma leai se ola.

Lauulu leiloa e tusa ai ma le telogen ituaiga o loʻo iloga e maitauina faʻaitiitia laulu o lauulu. O le faʻagasologa e umi tele, e toʻatele tagata gasegase e le vave matauina suiga i o latou lauulu ma le lapoʻa. Lenei le afaina ai le ala ma le aoga o le togafitiga o le faamaʻi, faaitiitia le avanoa o le tagata e toe faaleleia.

O tapulaʻa o faʻavae o le togafitia o le maʻi

E le pei o isi ituaiga o laulu, o le telogen alopecia ma lona taimi faʻataʻitaʻia e mafai ona togafitia lelei, lea e aoga i le 9 mai le 10 mataupu o le faʻamaʻi. O le faʻavae sili o togafitiga o le faʻatinoina o metabolism, faʻapea foi ma le malosi o le tino o le tino ma vitamini ma minerale. O nei mea uma ua faʻatinoina e ala i le faʻatulagaina i le tagata maʻi o se meaʻai faʻamalosia i meaʻai, vitamini-mineral complexes ma fafo fafo, o le gaioiga o lea e faʻamoemoe e toe faʻaleleia le fausaga o lauulu manifinifi.

E taua tele i le taimi o le faʻailoaina o le maʻi e iloa ai le itu taua na aʻafia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le pathological. Aunoa ma le aveeseina o ona aafiaga leaga, e te le mafai ona talitonuina i le lelei o faʻaiuga o le togafitiga. O le faʻatinoina o le moe moe, o meaʻai lelei, lafoaʻi leaga leaga, aveina o ni vailaʻau faʻafomaʻi o le laulu, valiina o lauulu, le puleaina o mea faʻatupu ma le faʻatupuina o le faʻatupuina o le a faʻateleina ai foi le avanoa o le toe malosi atoatoa.

Ole togafitiga ole telogenic baldness o se faiga faigata ma e le faigofie e pei ona ono foliga mai i le taimi muamua tilotilo. Ole mafuaaga lea e tatau ai ona faʻatuatuaina ile fomaʻi agavaa ma e leai se mea e tatau ai ile tagata lava ia ile togafiti, e i ai mea e le lelei ai.

Faʻamaʻi i le fanau

O le leiloa o lauulu i se tamaititi o se faʻailoga mataʻutia lea e tatau ona faʻamalosi vave ai ona matua e fai ma saili loa vave togafitiga. I le tele o tulaga, o le fulufulu i tamaiti e telogenic tupuaga ma atiaʻe faʻasaga i tua atu o faʻamaʻi pipisi muamua, gaioiga faʻalavelave, faʻafitauli o tulaga faigata, le maua o meaai, hormonal faaletonu, autoimmune faagasologa, ma e oo lava ofuina pulou fufusi.

Tusa lava poʻo le a le mafuaʻaga o le alopecia i tamaiti, o le faʻagasologa e faʻaalia i le vave tulaʻi o lauulu i talavou talavou, e fesoʻotaʻi ma se faʻaopopoga o lo latou le mautonu ma faʻavaivaia ai folika lauulu. O lenei mea e faʻamataʻu ai matua uma, aua e leai seisi e faʻamoemoe e pa'ū lauulu i la latou tama.

O le telogenic baldness e le o le matua. E faʻataʻitaʻia faʻatasi ile taimi tutusa uma i tamaiti laiti ma tamaiti o le vaitausaga o aʻoga faʻapea foi ma tamaiti aʻoga. O le mafuaʻaga lena e tatau ai i matua ona faʻalogo tele ia latou fanau, ia siaki e le aunoa le tulaga o latou laulu ma mataitu pepe meaai ina ia mafai ai ona aveʻesea mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻamaʻi, aua le misia ona uluaʻi faʻailoga ma taofia le atinaʻeina o faʻafitauli o le tino i le taimi.

Le leiloa o lauulu i le tamaititi o se faʻailoga lea mo se asiasiga vave i se fomaʻi o tamaiti ma trichologist, aemaise lava pe a tupu i luga o le talaʻaga o faʻamaʻi masani, faʻafitauli tauimasui ma faʻamaʻi endocrine (hypothyroidism, maʻi suka i tamaiti, etc.). O lenei faʻailoga e masani na o le faʻaaliga e faʻaalia ai le leaga o le tulaga o se tamaʻi gasegase ma le atinaʻeina o faʻafitauli matuia i lona tino. Ole mea lea, e le tatau ona tolopoina le asiasiga i le fomaʻi, ona o le vave e amataina togafitiga, o le tele foi lea o avanoa mo tamaiti e toe malosi atoatoa.

Telogen alopecia: 7 mafuaʻaga autu o lauulu leiloa

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo lauulu toe. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Alopecia o le mea e tupu mai i le leiloa atu o lauulu, ae le o le faiga lava ia. O mafuaʻaga o le pulu, se vaega pe atoa, lauulu manifinifi e eseese: faʻamaʻi o totoga, popolega, o le aafiaga o mea ese. Diffuse ma, o se tasi o ituaiga, telogen alopecia o se taatele masani lea e afaina ai fafine muamua, ae o tane e masani foi i na foliga. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, o lauulu mai le itu atoa o le ulu, o isi vaega o le tino e pa'ū malosi ma tutusa.

E mananao tagata uma e maua le mafiafia o lauulu.

  • Se tala e uiga i le telogen alopecia
  • Mafuaʻaga o le atinaʻeina o le ulu ulu ulu
  • Togafitiga talafeagai
    • E uiga i diffuse alopecia

Se tala e uiga i le telogen alopecia

O lenei faʻafitauli e taua foʻi o le faʻatusa, aua e fesoʻotaʻi ma le afaina o le faʻagaioia o le tino. Ua le o toe tupu le folika ulu, latou momoe momoe, vave ona alu i le tulaga o le malolo pe, i tulaga faasaienisi, telogen. Ina ua mavae le tolu i le fa masina, latou faigofie ona paʻu'ū. Nai lo lea, e aliali mai lauulu lauulu. Afai e te faʻamama le mafuaʻaga o le pala, o lauulu e mafai ona aveese mai le moe ma faʻamalosia e toe tupu.

Mafuaʻaga o le atinaʻeina o le ulu ulu ulu

Telogen alopecia o lauulu ulu e aliali mai i le tele o foliga. I le taimi umi, o le laulu e pa'ū i totonu o le ono masina, i le tele - o le pala e sili tele vave. E vaevaeina foʻi le vaega faʻapitoa e tasi, pe a oʻo atu timuga i se taimi vave mo ni nai masina. Nai lo le malosi ma le soifua maloloina o lauulu, le lanu o lauulu fealofani foliga mai.

Mafuaaga o telogen alopecia:

  • Faia ni vailaʻau. Ae faimai foi nisi o lipoti, mai le ulu ulu pa'ū mai le 150 i le 300 lauulu i le aso (pe a o le masani mo se tagata soifua maloloina o 100 lauulu). O vailaʻau e mafai ona mafua ai le telogen alopecia o ituaiga eseese o cytostatics, antibiotics, interferon, androgens, ma antiestrogens. Faapea foi ma antipsychotics, antidepressants ma isi vailaʻau e afaina ai le faʻatinoina o le laʻau tiroid, o tulaga o le hormonal ma le toto tafe.
  • Le paleni. Le lava o le zinc, uʻamea, gaʻo gaʻo taua, vitamini D, ma porotini i le tino. O le leai o minerale e tatau ai mo le tino e tau atu ai i le taofiofia o le tuputupu ae o lauulu folikel. Ole leiloa o minerale e le masani ona mafua mai ile le paleni meaai, ae faapea foi ma le tele o faʻamaʻi toto, gastrointestinal tract.
  • O faʻamaʻi pipisi maʻi e tupu ai le inʻa o le tino.
  • Endocrine system faamai ma hormonal leaga. Ole telogen alopecia e tupu i le tele o fafine pe a maeʻa ona fanau pe o aveina foi ni vailaʻau faʻapipiʻi: o le maualuga o le estrogen i le toto e faʻaitiitia, lea e umi ai le lauulu tuputupu ae vaega. Alopecia atonu o le muamua faʻailoga o se ogaoga o le faʻaletonu o le tiroid: hypothyroidism poʻo hypoparathyroidism.
  • Ole faʻalavelave ole tino, popolega, male atuatuvale. Ae faimai foi nisi o lipoti, e leai se fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo i le va o alopecia ma mafatiaga na maua, ae o fuainumera latou masani ona faʻamalosia e le tasi le isi E tusa ai ma se isi faʻamatalaga, o le mea a le pala e maua ai e le tagata le le mautonu ma e tau atu ai i le faʻamalosi faifai pea
  • Le manuia le tui. Alopecia e mafai ona tupu pe a maeʻa tui, o se faʻailoga taʻitoʻatasi o le tino. E tusa ai ma nisi suʻesuʻega, i le lima mai le ono mataupu, o le alopecia ua tupu eseese na tupu i tagata na tuiina e puipuia ai le kulupu B hepatitis.
  • Tulaga masani. E tusa i fuainumera, o se faafitauli masani tutusa e masani ona tupu i aiga vavalalata.

I nei tulaga, tatou te le o talanoa e uiga i le atoa maliu o folikel. Afai e te malamalama ma faʻaumatia le mafuaʻaga o le faʻafitauli i le taimi, o le laulu e tatau ona toe fuatai mai. O gutu o le folikel e tupu aʻe i le tusa o le 10 tausaga pe a maeʻa le lauulu, ona oʻo lea foi o le laulu fulufulua o le a le gaosia i lo latou tulaga.

Togafitiga talafeagai

Telogen ma isi ituaiga o pulu o loʻo faʻamaonia i aso nei e auala tele. Trichoscopy (e faia le faʻaaogaina o se mea pueata faʻapitoa) e mafai ai ona e iloiloina vaega masani o le lauulu. E mafai foi ona e faia se phototrichogram, e fesoasoani e iloa ai le aofaʻi o lauulu i le tuputupu ae tulaga ma le tulaga o le leiloa. O nisi taimi e faia ai se biopsy - papalagi sampling. Faʻavae i nei faʻaiuga, latou te faʻatulagaina se polokalame togafitiga.

E uiga i diffuse alopecia

Ile 80-90 pasene o mataupu, telogen diffuse alopecia e togafitia. Ina ia aoga le togafitiga, e fautuaina e aveese mafuaʻaga autu o le pala ma mulimuli i nei fautuaga:

  1. faʻatautaia se olaga feaveaʻi, taʻalo taʻaloga,
  2. malolo sili, aveese le vala o le le lava le moe,
  3. mataituina hormonal tulaga
  4. faʻavasegaina taumafa.

O meaʻai tatau e tatau ona faia i se auala e faʻamalieina ai le tino ma minerale uma e manaʻomia mo le soifua maloloina lauulu, vitamini, faʻatasi ai ma le zinc, uʻamea, selenium, 'apamemea, L-cysteine, biotin, faʻapea foi ma le polotini ma gaʻo gaʻo taua e sili ona taua.

O meaai lelei o le ki lea i le ola maloloina

Afai o se tasi o mafuaʻaga o le leiloa o le faʻamalosia soʻo, o aso uma e faʻaalia

E oʻo lava i ia fuataga e lava mo le toe faʻaleleia o le alopecia pe a maeʻa i le masani, i le saoasaoa manaʻomia. Ae i le faʻataʻitaʻiga, tele metotia faʻaosoʻoga e masani ona manaʻomia. Fomai faatonuina le lotoifale togafitiga, vailaau e aveesea lauulu mai le tulaga o telogen. E aofia ai: Minoxidil, Aminexil, Dixidox, Anacaps, Creastim complex ma isi vailaau. Stimulants of hair growth mafai ona avea ma fofo balms, creams, spray, masks. Tele o latou e i ai contraindications.

Fofo faʻapitoa mafai ona fesoasoani i se maʻi

E i ai isi auala toe faaleleia. Mo se faʻataʻitaʻiga, physiotherapy. O nei aso, ua faʻaaogaina togafitiga plasma. Ole vaega laʻititi ole plasma faʻapaleniina ile platelets e tuiina i totonu o le ulu, ma e faʻamalosia le tuputupu aʻe o fatu.

Mafuaʻaga ma le togafitiga o le diffuse alopecia

Tuʻu lauulu? O e aveeseina pea lauulu mai le selu? Ua uma na e asia se fomaʻi - trichologist (lauulu faapitoa)? O e maua maʻi auga? Ona faʻamatalaga lea e faapitoa lava mo oe.

Lauulu leiloa o se mea sili ona le fiafia i ai. O lenei le faʻagaioia leaga e aʻafia ai le lagona, ae o le lagona o le tagata o ia lava.

Muamua, tatou vaʻai poʻo le a le eseʻesega o le pulu. O le vave lea o le leiloa o le lauulu, lea e iloga i lona tutusa i luga o le ulu. Lenei e sili ona le fiafia i ai mo fafine, ae mafai foi ona afaina ai alii. Toeitiiti lava 90% o mataupu o tagata gasegase asiasi i se trichologist o le i ai o le salalau prolapse. E le aliali mai lenei maʻi i le lanumoana, a e o le leaga o le tino, e iʻu ai i se faʻalavelave leaga. E tele taimi, o mata ma lauulu e mafai ona paʻuʻu faʻatasi ma le laulu ile ulu, e faʻailoa mai ai le i ai o le mamafa tele. E faigofie le togafitiga a le alopecia.

O a faʻailoga o loʻo i ai i le maʻi o le prolapse?

O lenei faamaʻi e mafai ona tupu i ni ituaiga se lua: telogen ma anagen.

Mafaufau ile telogen Deposition i sili auiliiliga. O le masani lea e taʻatele o le leiloa. O lona aano e taoto i le mea moni o le lauulu i le taimi o le ogaoga o le vevesi i le tino ua le toe tupu ma alu atu i totonu o se maitaga, se tulaga malolo. O le mea lea, latou te pauu i fafo ma le faigofie faigofie selu pe faʻamalumaluga.

O folauga o laulu e amata ona galue masani i le taimi lava e faʻaumatia ai le mafuaʻaga o le atuatuvale. Fou laulu e aliali i tafatafa o le muaulu. O le faʻamutaina o lauulu leiloa e faʻatusa mai ai le toe faʻaleleia atoatoa o le tino mai i se le atoatoa ma le amataga o le olaga masani. E le gata i lea, o mafuaʻaga e taofi ai le leiloa o loʻo tumau pea tulaga o le hormone, fealofani i totonu o uiga.

O le a le mafuaaga o le faʻaleagaina o le timu?

E sili atu nai lo le lava mafuaʻaga mo le leiloa lauulu i le lalolagi nei. E masani lava, o le tagata gasegase e malamalama i le mea na ia maua ai lenei faamaʻi. O mafuaaga autu:

  1. O meaʻai e leai se porotini
  2. Togafitiga
  3. Faigata malosi,
  4. Ogaoga matuia faamai
  5. I siama lata mai ma siama
  6. Leaga leaga, soona ulaula ulaula,
  7. O faaletonu i le tino o vitamini A, faʻapea foʻi ma le le lava o vitamini,
  8. Oncological faamaʻi
  9. Togafitiga mo taimi uumi ma antibiotics, antidepressants,
  10. Maʻitaga

Pei ona e vaʻaia, e tele atu lava mafuaʻaga e ala ai ona faʻaletonu lauulu. Ma o le togafitiga o lenei faʻafitauli o le a manuia pe a amata i se taimi vave. Ole telogen alopecia e le mafai ona amataina, o lauulu e faigata ona toe maua, ae afai o le togafitiga na filifilia lelei, ona iai lea o avanoa uma e manuia ai. Aua le talitonuina cosmetologists oe na folafola e fesoasoani ia te oe e toe maua mafiafia mafiafia. E toʻafia fafine o loʻo faʻaalu i tausaga taʻitasi a latou tupe i fale lalelei, lea e aliali mai laʻau toe fofoa mai i nisi o mea faʻataulaitu. I le tulaga o le alopecia, e sili atu ona vave talanoa i se fomaʻi.

O le a le anagen ituaiga o diffus baldness?

O le lauulu lea e tupu ile taimi puʻupuʻu. O mafuaaga e leiloa ai lauulu e:

  1. Togafitiga
  2. Mamafa afaina,
  3. Poʻa oona
  4. Aveina vailaʻau malolosi.

O le lauulu lea na fofola i totonu o le folikel ua leai se taimi e tupu ai, ua vave paʻu i lalo ona o le mea moni o le tino ua lafo uma lona malosi i le taua faʻasaga i se sili atu ona ogaoga faʻafitauli. E vave tele le tutupu o lauulu nai lo le vevesi. Ma afai ua filifilia togafitiga agavaa, o lona uiga o le lelei o laulu fou e sili atu nai lo mea tuai. E faʻapea foi, o lauulu mimilo e mafai ona faʻasaʻo ma susulu, ma sasa sao e mafai ona maua se faʻaʻupu ole malie.

Faʻapea foi, o lenei faʻamaʻi e mafai ona tele taimi, ma vaitaimi o faʻateleina ma le faʻamagaloina. Lenei e le oʻo atu i le atoatoa o le pulu, ae o vaega o le laulu o le a faifai pea le leai. O mafuaʻaga mo lenei mea e le o iloa, ae o le faʻaletonu e tupu i le laititi tulaga. Togafitiga i lenei mataupu o le a le maua ai se manino faʻataʻitaʻiga. Mo tamaitai faapena, e mafai ona e fautua faʻataʻitaʻiina ni fulufulu masani poʻo ni faʻaopopoga i le lulu.

O le a le "mamanu o le pulu"?

O le laulu lea e leiloa, e vaevaeina e nisi vaega. O vailaau faʻaonapo nei e faʻaaogaina le siata Ludwig e suʻesuʻe ai le faʻamaʻi, lea e lisiina ai lenei teteʻe i fafine:

1). Diffuse leiloa e ala i le ituaiga o fusi - lauulu latalata i le malumalu ma luga o le "masani vaevaega" o le ulu amata ona malepelepe. O le leiloa, pe a fai e le faʻaaogaina le togafitiga, e oʻo atu ai i le maʻila (o ata muamua 3 ile laina ile ata. Eseese tulaga)

2). Diffuse prolapse e ala i le ituaiga o faamoega - e alu i le auala tutusa e pei o le pulu i le ituaiga o fasi. I luga o le vaeluaina, o lauulu amata ona pa'ū i lalo, ae sili vave atu. I lenei mataupu, o follicles e manua, o se taunuuga o mea latou te toe galulue leaga i le lumanaʻi. Afai e le lava le faʻatulagaina togafitiga, o se mea pala i luga o le ulu faia se lio, o le mea e taʻu o le "faamoega" (laina lona lua o ata i le ata).

3). Diffuse prolapse e ala androgenetic ituaiga - e sili atu taatele i alii. I fafine e masani ona maua i lenei faamaʻi, o le hormone testosterone ua maualuga na i le toto. E i ai foi a latou lauulu sili ona tino ma lauulu o foliga. E tau atu i le toeitiiti mae a le pala (lona tolu laina o ata i le ata).

Faʻafefea ona feagai ma le pauna ma lauulu leiloa?

Afai e amata ona e maitauina ua paʻu lau lauulu, vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Masalo o le mafuaaga o le puluvale e sili atu ogaoga. E aoga foi le faʻafesoʻotaʻi o fomaʻi - se trichologist. Mo tamaitai, e taua foʻi le siakiina ma le gynecologist ma le endocrinologist, pasi suʻega mo hormone. Togafitiga ua filifilia mama na o ia, e fuafua ai uiga o le tino ma le iai o faʻamaʻi i le anamnesis.

E mautinoa lava le mauaina o le mafuaʻaga o le pala. E faʻasaina ona faia ni togafiti aoga pe a e maʻi.

O le vave e amata togafitiga, o le sili sili. Ile tulaga masani, ole galuega ole finauina ole pulu, ole taofi lea ole paʻu ua paʻu, ona faʻaosofia lea o latou tuputupu aʻe. E masani ona faʻatonuina ni meaʻai faʻapitoa e maua i le vitamini A, zinc ma le uʻamea, selenium, e taua tele mo lauulu. Faapitoa shampoos ma isi mea teuteu aoga e aoga foi i taua taua. Vitamini complexes atiaʻe aemaise mai le faʻafitauli o le alopecia ma ia faʻamalosia ai le tuputupu ae o laulu fou e maua ai se lelei.

O se tautua lelei i se faʻafitauli e pei o le pala e foaʻi e vailaʻau masani. Ia mautinoa e fufuluina lou lauulu i le decoctions o laulaau e le faigata e maua i se fale talavai po o togalaʻau. O le chamomile lea, ma le nettle, ma oak bark. Manatua ia faia masks aoga tasi i le vaiaso. E tatau ona aofia ai aniani, mumu mumu, mumu, mustard ma isi lava meaʻai mauoa i vitamini.

Aua neʻi ofo pe a fai mai e lau fomaʻi fualaau pailate ma antidepressants. Ole lagona filemu e aunoa ma neura, o le ki lea ile mafiafia o lauulu. O loʻo i ai foi seisi filifiliga e faʻaumatia mafuaʻaga o le pulu - faʻasaʻo laser o folika. I le faʻaaogaina i le fale, e mafai ona sui atoa le laser comb - le aʻafiaga o le a le faʻaitiitia.

O le uumi umi, matagofie ma maloloina e le o se miti, o se mea moni. Aua le tamoe oe, ia e maloloina ma fiafia. Lou lalelei e na o ou lima!

-->

Aisea e tupu ai le telogen alopecia?

O mea na mafua ai le telogen hair loss e tele naua, e ui lava i le mea moni e na o le tasi le mafuaʻaga - e le o sologa lelei folauga.

A maeʻa le leaga o le tino i le lauulu, e umi se taimi ae leʻi amata ona aliali mai le pupula o le tino, lea e faʻafaigofie ai ona faʻailoaina se mafuaʻaga malosi. I se tulaga lautele, o mea nei e mafai ona iloa, o le aofia ai e aoga manatu:

  • Faaitiitia le puipuiga puipuia. Talu ai o le paʻu lea o le tulaga o le le puipuia o le puipuia o se faʻafitauli lea, o le amataga o mea i le leiloa o lauulu o se eseese o faʻamaʻi, faʻamaʻi, masani malulu,
  • Ole vitamini. O le le lava o vitamini ma minerale o se mafuaʻaga o le le saʻo o meaʻai o taumafa faʻamalosi, olaga pisi, sili atu mea e fiafia i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le itiiti ifo o aofaʻiga o meaʻai fualaʻau i le meaʻai,
  • Anemia Ui i uamea ono mafua mai i le fanauina o pepe poʻo taotoga. Aʻo se isi mea, o mea e le lelei ai le uʻamea o le iʻuga o le le paleni lelei,
  • Aautoimmone faamaiO aʻu o se soli tulafono le puipuia o le puipuia o le tino, o le faʻaiuga o le mea e le masani ai ona tali atu i aano o loʻu lava tino.
  • Manatu faʻamalosia, ole tino male tino - o le sasaina lea o tagata faigaluega i nei onapo, o latou masani i aso uma o loʻo faʻailoaina i le moe, le malolo o le taimi malolo, le le lelei o taumafa ma isi faʻatapulaʻa e faʻatamaʻia ai le tino, faʻamalosia ai o ia e galue i le tulaga o lona lava malosi,
  • Taliʻi vasega o vailaʻau togafitiga - E faapitoa ona aoga lea i antibiotics, hormonal fualaau, ma isi,
  • Paʻu faamaʻi epidermis o le ulu, mo se faʻataʻitaʻiga, seborrhea poʻo le faʻaititia o folliculitis.

Ituaiga o Telogen Maliu

I faʻailoga o le leiloa lauulu i le telogen phase, e tele ituaiga e mafai ona iloga, lea e ese uma i le faʻatupuina o mea taua ma i le gasologa o le faʻamaʻi.

  • Anagen poʻo le vave amata le taunuʻu mai. O lenei ituaiga o pulu puaa o loʻo feagai ma i latou na i lalo o le le lelei aafiaga o vailaʻau, o se febrile tulaga, e matua uiga ese lava pe a maeʻa faʻamaʻi, ma isi. Faʻafefea ona iloa lea ituaiga? O uiga lelei foliga o foliki, na vave lava alu i le vaega malolo, e ui lava i le tulaga masani sa tatau ona latou i ai i le anagen phase mo se taimi umi. O se suiga tele o moli i se moe a le malo e faʻaalia i le 1-1.5 masina talu ona faʻatupu le malosi,
  • Le tuai faʻataunuʻuina o le anagen phase. O se lavea maʻeaʻina o lenei ituaiga o pulu ua matauina pe a uma ona fanau. I le taimi o le maitauina o le fetus i fafine, o le tele o matauila, o lona aofaʻi e oʻo atu i le averesi o 95-98%, sa i le vaega o le tuputupu ae, na mafua mai ona o le faʻateleina o mea i totonu o hormone i le tino. A oso le faʻatupu faʻaletonu o le hormone, ua alualu pea le numera o le "moe" moli i le 10-20% - fafo e foliga mai o se faʻafuaseʻi alopecia - o le lauulu ua aʻe i luga o ni manoa. O le tali lava lea e tasi e maitauina i le soloia o le OK, pe a suia le hormonal, mafua ai le faʻamutaina o le umi umi le tuputupu ae vaitaimi i se vaega o folikel, na mafua mai i le hormonal background,
  • Faʻapuʻupuʻu le anagen syndrome - o mafuaʻaga o lenei ituaiga o le pulu e leʻi faʻamalamalamaina. I lenei tulaga, i le vaitaimi o le tuputupu ae i se taimi i le taimi, o le isi faʻaopopoga i le umi o le lauulu taofi - o le mea ua taʻua o le "coma" o pulu ua le faʻatagaina ai lauulu ia tuputupu aʻe atili, ma uma o latou ola umi. O ia laulu e paʻu ese mai le pulu, e le pa'ū i le isi vaitaimi o le malologa, ae na o le le gaoioi. O lenei tulaga o le a faʻaauau pea seʻia aveeseina le mea faʻatupu vevesi, ona e le o taimi uma e mafai ai ona maua lenei mea, a o lea filifiliga o le alopecia e le mafai ona togafitia.
  • Amata ona maeʻa le malologa. I le averesi, e maua ai le moli ile telogen phase mo le 1-1.5 masina. Talu ona amata tuputupu ae le taimi muamua, o le tuputupu aʻe lauulu e le eseese i le malosi ma le soifua maloloina, ma o lea vave ona paʻu i fafo. O se tali faapena e masani ona maitauina pe a uma ona ave ni vasega o vailaau,
  • Faateleina le telogen phase umi. O le le lava o le la e masani ona aʻafia ai le tulaga o lauulu. O lenei ituaiga alopecia e maitauina i le faitau aofai o tagata i matu o latitude. Pe a faʻateleina itula ile ao ile vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e tele naua o lauulu na tupu, ae i le taumalulu vaitau lauulu e paʻu ese i ni aofaiga laiti.

Pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e lava le tasi o faʻailoga iloga o le telogen alopecia, o lona uiga, faʻateleina o laulu. O fea e pa'ū ai lauulu - i luga o le ulu, i luga o le lauluʻulu pe a maitauina le puluʻi - ua le taua. A maeʻa auiliiliga ma suʻesuʻega, o le a mafai e le fomaʻi ona fuafua le ituaiga o alopecia ma faatonuina vailaʻau mo togafitiga.

Faʻafefea ona togafitia?

Fautuaga lautele mo tagata mama:

  • Tetee mai mea masani i aso uma
  • Faaalu se taimi e malolo ai
  • Faia se soifua maloloina galuega-i-malolo fua faatatau,
  • Aveese ia mea faʻatiga,
  • Aua neʻi faʻaogaina le vevela vevela (solo fulufulu, curling iron, curlers, ironing, etc.),
  • Aua le faʻaogaina straightening ma perm,
  • Suia mai le vailaʻau i le natura lanu poʻo le matua lafoaia valivali,
  • Afai e mafai, musu e inu fualaau oona hormonal, mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau tuʻufofoga,
  • Faʻateleina le puipuiga - mo lenei mea e mafai ona e aveina imunomodulating vailaʻau,
  • Ina ia aofia ai tele fualaʻau ma fualaʻau i le meaʻai, e mafai ona e ave vitamini complex.

O nei auala uma o le a tuʻieseina ai gasegase masani e pei trichokinesis, trichoclasia ma moniletrix.

Togafitiga o loʻo faia i lalo o le vaʻavaʻaiga o se fomaʻi na te faʻatonu laupepa mo le faʻaaogaina i fafo pe a uma ona maua iʻuga o se suʻesuʻega o le gasegase. E masani lava o faʻailoga e aliali mai i telogen alopecia, e tutusa lelei ma faʻailoga o le androgenic alopecia. I soo se tulaga, le ala o togafitiga o diffus telogen botdness tatau ona masani i taimi uma o le umi o le togafitiga faatonuina. Afai e te le faia lea tulaga pe faʻalavelaveina le ala, maitauina le mapusaga, ona le mafai lea. I le faʻaopopoga o vailaʻau, ua fautuaina malosi tagata mamaʻi ina ia faʻaaogaina le laoa lalelei ma le faʻamalosiina o lauulu, o le mafuaʻaga lea o laupepa meaai mo faʻavaivaia curls e lelei.

Fofo togafiti

Telogen alopecia aofia ai se umi ma masani togafitiga, o le mea lea e filifilia ai se vasega o matapulepule, oe manaʻomia e faʻamaeʻaina e ala i le faʻamaeʻaina o le numera faʻapitoa o taualumaga. Naʻo le uma lena ona e vaʻai i ni mea moni moʻi - ma se faʻamamaʻi, faʻatalitali mo vave taunuʻuga e le talafeagai.

Ma le telogen telogen leiloa lauulu, fufuluina sooupu ma faʻaoso mo le faʻapipiʻi i totonu o le uluila e lelei. Nettles, coltsfoot, ma burdock root o lo o faʻaaoga o mea mata mo gaioiga herbal. E i ai foi le aoga i le iloiloina o le aoga o le matapulepule.

Faʻafefiloi 2 fuamoa fuamoa, 100 g sour cream / kulimi ma 50 ml brandy - o lenei palu faʻaogaina i le fulufulu ma olo i totonu o aʻa. O le ufiufi lauulu i se ata tifaga ma se solo mafanafana, matou te faʻatali i le 20 minute - i le taimi lea, o le ava malosi e faʻamafanafana le paʻu, lea o le a tuʻuina atu ai le tosoina o le toto i le ulu, ma maua ai le paʻu ma le pulu sela i meaʻai, okesene, vitamini ma minerale. Talu ai o le ufimata o loʻo i ai le samasama, e mafai ona e fufuluina ese e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamoe - o le lauulu o le a mama ma fetaui lelei. O se isi vaega o le ava ava e aofia ai le faʻaogaina o le vodka - o lea fua e sili atu le taugofie ma taugofie - e tatau ona e tausisi i le ipu vai arasi i luga o le afa lita o vodka ma olo le vali i totonu o le fulufulu lauulu - susu le pulou mo le 30 minute,

  • Ufimata leai 2 vitamini + Hydration

O lenei tuufaatasiga e talafeagai mo lauulu lanu, lea e masani ona mago, aemaise moni mo faʻamalamalamaina curls. Mo le ufimata, e tatau ona faʻafefiloi 50 ml o burdock suauu, suauu fofo o vitamini A ma E i le aofaʻi o nai mataua ma se ampoule o dimexide. O le paluga e faaaoga i luga o le umi atoa o le lauulu. Ona o dimexide, vitamini ma minerale loloto tui i totonu o sela, ma o le suauu lulu le lauulu, fai i latou lamolemole, aveese le matutu,

O lenei tuʻufaʻatasiga e sili atu mo le toe faʻaleleia ma le faʻagaioia o lauulu ulu. Matua pamu ua palu faatasi ma le yolk ma le meli - mea uma ave vaega tutusa. Se pulou faʻapipiʻi ua faʻaogaina naʻo le ulu o le ulu - e manaʻomia ona teuina i lalo o le vevela taele mo le itiiti ifo 2 itula - fofo o loʻo teteʻe i le laulu e faia i se vasega i isi aso uma.

O le a le telogen alopecia?

Telogen alopecia o se le tumau le lauulu leiloa i le telogen tulaga.

E tolu vaega o lauulu tuputupu aʻe: anogen, cathogen ma telogen.

Ole taimi ole matua ole vaega malosi lea ole laulu e tupu ile 7 tausaga.

I le taimi lea, o loʻo i ai le vave vaevaeina o sela e alu aʻe i luga o le folika tatala, tuputupu aʻe e ala ia te ia, ona sosoʻo lea i totonu o le ulu, ma fausiaina se lauulu laʻau. I le anogenous phase o le 85% o lauulu uma.

O le cathogen o se suiga tulaga lea e umi atu ile 1 masina. O le aʻa o le laʻau i lenei vaitau ua leiloa ni meaʻai mai le papilla lauulu ma amata ona faʻaleagaina. O se faʻaiuga o lenei mea, o le atrophy o le lauulu pulu e tupu.

Telogen - malologa vaega, umi o le 6 masina. I lenei laasaga, o le lauulu lauulu faasolosolo agai i luma i luga o le paʻu ma pa'ū i fafo. O lona uiga, lauulu leiloa i le telogen tulaga o se gaioiga faʻasolosolo. Ile masani ai, o se tagata soifua maloloina i lenei tulaga e leiloa le oo ile 100 lauulu i aso uma.

O le telogenic hair loss o se gaioiga lea o le lauulu i lalo o le faʻamalosia o le tele o itu faʻafitauli o loʻo vave ona pasi mai le vaega malosi o le anogen i le cathogen, ona sosoo ai lea ma le telogen.

Talu ai o le lauulu o loʻo i le telogen phase mo le 6 masina, o le faateleina o le laulu e tupu, tonu lava pe a mavae lenei vaitaimi pe a uma le popole. O le mea lea, e le fegalegaleai tagata ma le popolevale le tumau i lagona faʻaalia

Ole auala pito sili e saʻo e suʻesuʻe ai le pala le tumau o le suʻega DAKA, o loʻo pisia ai soo ile laʻau ile mea e iai ile dimethylaminocoric aldehyde.

O lauulu i le telogen stage e leai ni pulu migimigi, o lona uiga latou te le o pisia i se faʻailoga.

Mafuaaga o le tutupu mai

Le foliga o telogen alopecia e mafai i soʻo se matua, talu ai o le mafuaʻaga autu mo lenei mea o le popole.

Faiga faʻamalosi e mafai ona faʻamalosi tino ma lagona - o nei:

  • ootia faʻanoanoa
  • faateleina le fiafia o le neura e mafua mai i fafo aafiaga le lelei,
  • sese fua o le moe ma le malolo, faʻateleina le lelava,
  • taumafa saʻo, le lava vitamini, anemia,
  • faʻapaʻu
  • fanauina o se tamaititi
  • faatosinaga o le siosiomaga itu i lauulu folika: UV ave, malulu,
  • le soloia o le hormonal fanau fanau,
  • faagaoioia follicle taotoga.

A uma ona fananau, e faʻailoa uma e fafine lauulu tele. O le mea moni o le taimi o le maitaga, o le tino o loʻo i lalo o le faʻalavelave o hormones, o se faʻaiuga lea o loʻo i ai le laulu i le vaega malosi o le anogen i le taimi o le maʻitaga - e faʻamatalaina ai le i ai o lulu lauulu i fafine maʻitaga.

O le muamua auga o le alopecia le tumau o le faateleina o lauulu, ma e ese mai ma androgenic alopecia, lea e matauina le laulu o lauulu e maitauina i isi (o i ai avanoa i luga o le ulu), ma telogen alopecia, ua faʻaititia sina paʻu laititi i le paʻu o le laulu laupepa.

E mafai ona e iloiloina telogen alopecia e ala i le suʻesuʻeina o le pa'ū pa'ū: o le lauulu laei foliga foliga maloloina, e le gau, ma lona laulaʻau e paʻepaʻe.

Faatasi ai ma lenei tulaga, i le averesi, e tusa ma le 20% o lauulu ua leiloa.

Laasaga o le faamaʻi

Ole mea lea, ole tulaga ole faʻamaʻi e le iloga, talu ai le mea na tupu e le tumau ma e faʻaalia ia lava ile tele o masina pe a maeʻa le faʻafitauli pe a uma ona fanau. Ole auala ole lauulu e mafai ai ona oʻo ile tausaga, seʻia uma uma lava lauulu e vave ona alu ile telogen stage pauu i lalo.

Ma, o toega o sela tina amata toe faʻateleina, le atrophied papilla ua toe faʻafouina ma toe, faia se pulu fou lauulu. O le mea lea, o se fou vaega o lauulu tuputupu ae o le a sau - anogen.

Faitau e uiga i le vaega autu autu o le pala i la tatou tala.

E mafai ona fofo?

Togafitiga o le telogen alopecia e le talafeagai, talu ai o lauulu i le telogen tulaga ua faʻasalaina e paʻu i fafo.

Ae ui i lea, e mafai ai ona faʻaleleia atili le tulaga o curls ma mea teuteu faʻataʻitaʻia le toe faʻaleleia o le fausaga o lauulu laupepa, tuʻuina atu faʻaopopo faʻaopopo i pulu. Afai e te tuʻuina atu lau lauulu faʻaopopo i lenei vaitau, o le a latou tuputupu ae faʻamalosi ma soifua maloloina nai lo le taimi muamua.

Togafitiga le tumau Fulufulu

Togafitiga o le soona lulu lauulu, muamua, e tatau ona taulai i le faʻamaloloina o mea leaga na mafua ai ina ia aua e leai se toe afaina.

O le toe faʻaleleia o le maʻi o le gasegase, faʻasaʻoina le olaga, taumafa o mea taua ia i le togafitiga o le telogen alopecia.

O se mea faʻapitoa faʻaaogaina e faʻaaogaina o metotia o masini faʻaleleia tino i le togafitiga o le tulaʻi:

  1. Eletise eletise o lauulu folikel.
  2. Vailaau avanoa e faʻaleleia ai le microcirculation i le vaega o folika.
  3. Tuʻuina atu o togafitiga mata faʻaleleia tino i lauulu e ala i le electrophoresis ma le electroincorporation.

O le taua o vitamini i togafitiga togafitiga e taua foi. E i ai se iʻuga lelei o le vitamini o le kulupu B ma le kalasiu i mea maualuga.

I nisi tulaga, ma e mo naʻo faʻafomaʻi mafuaʻaga, o nei tupe e mafai ona tuʻuina atu i tagata gasegase ma le pala le tumau, pe a fai o le faʻagasologa e o faatasi ma lauulu pa'ū e oʻo atu i le 50% ma e vaʻaia fafo i luga o le ulu, i le tulaga o le ogaoga manifinifi.

Lauulu tuputupu ae vaega

Lauulu tuputupu mafai ona vaevaeina i ni vaega o le tuputupu ae. Ole amataga ole tuputupu aʻe o le anagen, sosoo ai ma le catagen, ma le vaega mulimuli o le fuluʻina le taamilosaga o le telogen (dormancy phase). Le umi o le vaega mulimuli o le averesi 100 aso, ina ua maeʻa ona i ai se teteʻe mai le le gaoia lauulu mai le paʻu, nai lo lea o se mea fou amata ona tupu i le folikel.

E masani a, se tagata i le 80-100 lauulu leiloa i aso uma. Ole atiaʻeina ole telogen alopecia ua molimauina ile suia o foliga vaaia ole lauulu ile ulu, o latou fausaga, atoa ai ma le leiloa o aso uma o le sili atu ile 100 lauulu ile vaega ole malolo.

Le faʻaalia o le telogen alopecia i tamaʻitaʻi.
Ituaiga o le faʻamaʻi:

  1. Matuitui telogen alopecia - Matauina lauulu lauulu e maitauina i le gasegase e le sili atu nai lo le ono masina. I lenei vaitau, faʻafitauli o le mafaufau e taofi na oi latou pe faasaga i le talaaga o le togafitiga.
  2. Atoatoa telogen alopecia - o le leiloa lauulu e le taofia mo le 6 masina, o nisi taimi o faʻailoga o le faamaʻi e tumau pea i le gasegase mo le tele o tausaga.

O le faʻaititia o le paʻu o le ulu i le tele o mataupu faʻaletino e tupu faʻasaga i le talaaga o le atoatoa lelei. O le vave o loʻo sailia e le gasegase se feutagaiga ma se trichologist, o le faigofie foi lea ona faʻatinoina mafuaʻaga o le maʻi alopecia ma taofia lona toe atiaʻe.

Mafuaʻaga o le faamaʻi

I le tulaga o le atinaʻeina o le diffus alopecia, o mea i fafo ma totonu faʻapogai e ono afaina ai le amataina o le pathogenic masini. I lenei tulaga, o faʻailoga muamua o le amata alopecia aliali i le tagata maʻi i ni masina talu ona maeʻa le afaina.

Lauulu tuputupu taamilosaga.
Diffuse telogen alopecia mafai ona atiaʻe i mea nei:

  • vaivai le malosi o le tino - le i ai o taimi faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino, masani malulu, lata mai matuia faʻamaʻi,
  • hormonal tulaga paleni - afaina le faʻaaogaina o le endocrine faiga, faʻamutaina o le faʻailoaina o vailaʻau tuʻufaʻatasi, maʻi ma faʻapau lelei, menopause,
  • le lava o elemene taua ma vitamini i le tino o se taunuuga o le tausami meaai, faaumiumi anapogi, helminthic osofaʻiga,
  • vasega togafitiga ma vailaʻau antibacterial,
  • afaina tele ma le afaina o le tino i le tino ma uamea mamafa,
  • psycho-lagona mamafa tele,
  • autoimmune faamai, mo se faʻataʻitaʻiga, systemic lupus erythematosus,
  • paʻu faʻamaʻi o le uluulu: seborrhea, faʻaititia le folliculitis.

E taua le iloa! O se aʻafiaga o le afaina ai o mea i luga o le tino o le tagata gasegase, o le lauulu taamilosaga suiga (le umi o le anagen po telogen phase faateleina pe faʻaititia), lea e tau atu i le vave ma faʻateleina le leiloa o lauulu, o le atinaʻeina o alopecia diffuse.

A faʻailoaina le telogen alopecia i le sili atu i le 90% o faʻamaʻi, e alofagia le faʻalauiloaina. O togafitiga faʻapitoa o loʻo faʻamoemoe e faʻaumatia le aʻa o le alopecia faʻaleagaina ma le toe faʻaleleia o gaioiga metabolic i le tino o le gasegase.

Ituaiga o togafitiga

  • togafiti o le lalo o faʻafitauli o le faʻafitauli o le mafaufau,
  • ala togafitiga ma vailaau faʻateʻa e faʻateʻa ai le le lava o vitamini ma minerale, anemia,
  • taliaina o sui faʻapitoa,
  • faʻatulagaina o galuega ma malologa faʻatulagaina, faʻasoasoaina o lava le taimi mo le po moe,
  • o le tuʻusao o faʻamalosi tino ma le mafaufau-faʻaitino,
  • meaai paleni.

Mo se aʻafiaga o le lotoifale i luga o vaega o le ulu, e filifilia e le trichologist le soʻona togafitia i fafo (shampoos, oona, suauu, togafiti suauʻu poʻo tui i totonu o siama o hormonal fualaau).

I le vaitau o faʻapitoa togafitiga mo telogen alopecia, o le uiga faʻasaga i lauulu e tatau ona avea ma le tele o le mafai: e fautuaina fafine e aua le vevela faʻamalosi ma se fulufulu mata pe faʻasaʻo lauulu ma uʻamea, aua le aloese mai le pulu ma valiina lauulu mo sina taimi.

Togafitiga togafitiga mo telogen alopecia.

Ole tulaga taua ile togafiti ole telogen alopecia ole faia lea ole auala e oʻo ile iuga. E le mafai ona e taofia le togafitiga pe a maʻea ese faʻailoga taua, talu ai i lenei tulaga o le atinaʻe o le toe afaina e le maalofia. O le faʻaiʻuga e faʻamaeʻaina le togafitiga e faia naʻo se fomaʻi agavaa, faʻavae i luga o faʻamaumauga mai se suʻega faʻapitoa a le gasegase.

Lauulu laasaga atinae

Ina ia malamalama pe o le a le telogen hair loss, e tatau ona e malamalama pe faʻafefea a latou olaga taamilosaga. Tagata tomai faapitoa iloa tulaga nei o atinae:

  1. Anagen. Follicle sela vaeluaina vaeluaina, o se faʻaiuga o lauulu o loʻo atiaʻe ma tuputupu aʻe. Melanin ua faia, tuuina atu i paʻepaʻe se paolo. O lenei laasaga e tumau ile tele o tausaga.
  2. Catagen. E le o toe gaosia le pigment, o sela e le toe vaeluaina. O le umi o lenei vaega e tele vaiaso. O ia o le transitional.
  3. Telogen O mama e malolo, o lauulu e amata ona paʻu i fafo. E faigofie ona latou valavala i le faiga o selu.

O le telogen diffuse alopecia o se faʻafitauli lea e tele naua taimi e oʻo ai i le malologa. O na lauulu e faigofie lava ona paʻu'ū pe a faʻaaogaina se lauulu lauulu, selu, fufulu ma isi. O lenei faamaʻi e mafai ona matuia pe ono.

E mafai ona toe faʻafuaseʻi?

O le telogen alopecia o le faʻagasologa o lauulu na mafua mai, ona o le aʻafiaga o le le lelei faʻamalositino ma faʻalemafaufau i itu ole tino.

Aunoa ma le talanoaina o le mafuaʻaga autu o le diffus alopecia, o le a tupu le lauulu faaumiumi o le a tupu.

I le tele o taimi, o le toe faʻafuaseʻi o le le mautonu le tumau o le faʻamauina ua matauina i fafine ina ua uma fananau mai.

E le o se mea na tupu faʻapea e fautuaina e le au atamamai le fuafuaina o se maitaga mulimuli ane e le i atoa se 3 tausaga talu ona fanau mai le pepe, ona e tele se taimi e toe faʻafoʻi atoa ai le tino.

O le faʻatuatuaga o le tagata gasegase ia te ia lava, toe faʻafoʻiina o le paleni o lagona, o se soifua maloloina olaga - latou vave ona toe faʻafoʻi le tulaga o curls i le masani ai ma fesoasoani e aloese ai le toe foʻi i le lumanaʻi.

Le a le mea e mafua ai le pala

E tele mafuaʻaga mafuaʻaga o lauulu leiloa lea e amata ai ona manifinifi le lauulu i se saoasaoa maualuga. Le taatele o mafuaaga o le pala o le heredity. Peitaʻi, e iai isi tulaga e manaʻomia e tagata uma ona iloa.

Alu i le 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi

  1. E tuufaasolo mea. Le sili ona taatele lauulu lauulu mea. I tane, e masani ona fuafuaina lea i paʻu o paʻu, aemaise ile pito i luga ole ulu. E matauina e fafine le manifinifi o lauulu. O mafuaʻaga o le gafa ole alopecia e le o malamalama atoatoa.
  2. Hormonal vala. O le le paleni o le hormonal e mafai ona oʻo ai i le leiloa o lauulu le tumau. Ole taimi e ave ai le faʻafitauli e masani ona taofia lenei faʻagaioiga, pe a maeʻa ona toe amata le tuputupu ae o curls. Nisi fafine o loʻo tulaʻi i ai lauulu pe a uma ona maʻitaga pe o le a fanau, ma le amataga o menopause. Peitai, e le tumau. Mo alii, lauulu manifinifi mafai ona amata i le amataga o le matua ma, o se tulafono, o se taunuuga o le kenera predisposition i pulu.
  3. Malo ole soifua maloloina. E tele faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le paʻu o lauulu, pei o le: faʻafitauli ma le thyroid gland, le papala ma isi faʻamaʻi o le paʻu (psoriasis, lichen, seborrhea).
  4. Mamafa Mea na tutupu e tau atu ai i le ogaoga o le popolevale le mafaufau e ono afaina ai le le tumau o lauulu. E mafai foi ona tupu i ni nai masina pe a maeʻa le teteʻe i le tino. Le tele o lenei mea e tupu ina ua mavae se faʻafuaseʻi poʻo tele mamafa leiloa leiloa po o se fiva.
  5. Vailaau. O nisi vailaʻau e mafua ai le leiloa o lauulu. O lenei itu aʻafiaga e aofia ai vailaʻau togafitiga e faʻaaoga e togafitia ai le kanesa, faʻapea foʻi ma vailaʻau e togafitia ai le soʻoga faʻafitauli, o le faʻanoanoaga, ma le toto maualuga. Ole ituaiga paʻu lea ole pa ole a taofi pe a uma ona inu vailaʻau.
  6. Lauulu. Alopecia mafai ona tupu pe a fai o loʻo masani ai le fusimui ole lauulu, vevela lauulu mea e mago, uila uʻu. Le tele o faʻaaogaina o le faʻamalama, selu ile selu malosi e mafai foʻi ona maua ai le laʻititi paʻu ma le magulu ole laulu.
  7. Mativa taumafa. O nisi tagata e ono pa'ū i le laulu pe a uma le leiloa tele o mamafa, masani sili atu nai lo 15 kg. Alopecia tupu ile 3-6 masina talu ona leiloa le mamafa. O lenei mea e mafai ona amata atiae pe a le lava meaai i vitamini, vitamini ma minerale.

Mafuaaga o Diffuse Leiloa

Telogen alopecia atiaʻe pe a le toe fai e tagata le laulu e faʻataunuʻuina a latou galuega faʻavae. E masani ona mafua mai ona ua leai se mea.

O mafuaaga autu o lenei faʻavae:

  • taimi faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau
  • oona,
  • malosi le susulu
  • meaʻai poo le saʻo (masani lava monotonous) taumafa,
  • vaivai le malosi puipuia
  • papala
  • faʻamatalaga o fatugaʻo, ate, tiroid gland,
  • le lava le aofai o aoga aoga vaega, vitamini,
  • auga o le tui, muamua faagaioiga,
  • le lava uʻamea
  • Le vaivai tele pe a maeʻa galuega faamalositino poo ogaoga maʻi,
  • lagona faʻanoanoa, mafatiaga,
  • faʻamaʻi pipisi
  • hypothyroidism (masani ona ogaoga le leiloa o lauulu o le muamua faʻailoga o lenei faʻamaʻi),
  • faateleina le maualuga o prolactin.

Alopecia ola

Alopecia areata (po o le faamoega) o se maʻi suka e mafua ai le leiloa o lauulu i vaega laititi o le paʻu. Ole tele o balding vaega e mafai ona mai le 1 cm pe sili atu foi, aua a aunoa ma togafitiga e mafai ona latou faʻateleina. Lauulu leiloa e masani ona matauina i luga o le ulu, ae o isi vaega o le tino e mafai foi ona afaina. O se tagata o loʻo feagai ma lenei faʻamaʻi e ono matauina lauulu o lauulu i luga o le aluga, i le taʻele poʻo luga o se selu. I taimi e seasea lava, matauina atoa lauulu.

E le o iloa le mafuaʻaga tonu o le focal alopecia. Peitai, e masani ona ia tupu i tagata o loʻo i ai ni talaʻaga o aiga o isi maʻi suka, pei ole maʻisuka ituaiga 1 poʻo le rheumatoid arthritis.

Alopecia areata i fafine e seasea. O mea taua i totonu o le atinaʻeina o lenei ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona avea o se faʻaoso malosi poʻo se gaioiga e pule ai o ia i le tino.

Faʻaiuga

I le maitauina o se paʻu paʻu o le paʻu i luga o le ulu, e tatau ona e vave talanoa ma se fomaʻi o le a filifilia le talafeagai togafitiga mo le telogen alopecia ese. Tatau le faʻatuai i se asiasiga i se fomaʻi faʻapitoa. A leai, o le leiloa lauulu e mafai ona salalau solo i luga o le ulu.

O le a suesueina oe e le trichologist, iloilo le tikeri o le pala ma faatonu oe i suʻega talafeagai. O le faʻamoemoe e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻafitauli. Afai e te asiasi i le fomaʻi i le taimi, o le leiloa e ono taofia pe a uma le 2-3 masina.

Trichoscopy

Trichoscopy o se suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai se ata o le lauulu i luga o le komipiuta komipiuta. E faʻatautaia e le fomaʻi faʻaaoga se masini faʻapitoa - se trichoscope.

Faʻafetai i le tele o faʻatelega, o lenei faʻagaioiga e mafai ai ona e sailia e uiga i le i ai o mea fulafula, suiga o le paʻu, le tulaga o lauulu. O le mea la ua tupu, ua iloa faʻapitoa e le faʻapitoa le tulaga o le tulaʻi.

Trichoscopy e le mafua ai aʻafiaga, afaina. E matua leai sona tiga. I luma o oe le mafai ona faʻaogaina le laulu vali, styling oloa. O le taualumaga e masani ona faia 10-15 minute.

Ata pueata

O faʻamaumauga na mauaina pe a maeʻa le ata puʻeina o loʻo sili ona saʻo. O le tagata tomai faapitoa e le gata e iloiloina le tulaga o le paʻu ma lauulu, ae na te mauaina foi ata sili ona lelei o latou.

A maeʻa lenei suʻesuʻega, e mafai ona e fuafuaina:

  • togafitiga manuia
  • le numera o lauulu i le 1 sikuea. cm (mo brunettes, redheads, blondes, brown browns, eseese fua faatatauina fuafuaina),
  • paʻu o le tino (suiga i le sebaceous glands, vascular mamanu, afaina, peeling),
  • le pasene o lauulu o loʻo i ai 'eseʻese vaega o le atinaʻe.

O sea suʻesuʻega e sili atu ona talafeagai mo le maʻi lava ia. E mafai ona ia tilotilo i le ata ma iloilo le tulaga o le paʻu ma lauulu. A manaʻomia, faʻaali atu i se isi fomaʻi pe afai e iai se masalosalo e uiga i le maʻi.

Ole falemaʻi e naʻo le 2 taimi e asiasi ai. Muamua e tatau ona e saunia nofoaga filifilia. Ina ia faia lenei mea, suluʻi lauulu (o le lapoa o le nofoaga lafoa e sili atu i le 10 mm le lautele). Le taimi lona lua, faʻapitoa e faʻatautaia se ata pueata ma faʻatusatusa ata o isi sone.

Togafitiga o le telogen alopecia

Ina ua maeʻa ona maua le maʻi, ua filifilia e le fomaʻi le togafiti e sili ona talafeagai mo togafitiga. Ina ia foia ai le tulaʻi na o le faʻaaogaina o maʻa faʻapitoa e le aoga.

E manaʻomia togafitiga faigata. Muamua lava, e tatau ona e tau ma le mafuaaga autu o le pathology, ae le o mea e tutupu.

Afai e te le amataina togafitiga i le taimi, ona faigata lea o le toe faʻatuina mai ni meaola ua maliliu. A uma lenei mea, e oʻo foi i lauulu lalulu o le a le aliali mai. I lenei tulaga, na o matauila transplantation le a fesoasoani.

Fautuaga lautele

O le leiloa o lauulu e mafua ai le ogaoga o mafatiaga, o le a atili faateteleina le tulaga. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e faʻatonutonu ou lagona ma toʻafilemu.

E fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o vailaʻau ma togafitiga faʻafomaʻi faʻaaogaina tupe mai fafo, homeopathic complexes, vitamini. E tatau foi ona mafaufau totoʻa i lau meaʻai, faʻamalosi ai le metabolism, aloese mai le popole popole.

Ile taua ole telogen alopecia, e masani lava ona faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa. I totonu o sili ona aoga o Minoxidil, Folligen ma Tricomin.

"Minoxidil" o se vailaʻau e tuua ai e gasegase se tele tele o faʻamaoniga talafeagai. E faʻatinoina faʻamatalaga biokimia ma tatala faʻafefe potassium i le faʻaleleia atili o le membrane permeability o sela. O le mea la ua tupu, ua matua tele le faʻatupulaia o lauulu.

Togafitiga ma Minoxidil o le a aoga tele pe a fai o le tagata gasegase e talavou. E tatau ona maitauina o lenei vailaʻau e sili atu ona aoga i tamaʻitaʻi.

O le lalo ole lelei o ia fofo, ole toe tuu i tua ole mafaufau. Ina ua uma ona taofi, e faʻatinoina le gaogaoʻaiga o sela.

O le "Folligen" ma le "Tricomin" e faʻatupuina se vailaʻau i togafitiga faigata. O nei vailaʻau o le a mauaina lelei taunuʻuga pe a fai e te tuʻufaʻatasia ma isi auala e tau ai le pulu.

Togafitiga ole plasma

I le taimi ole togafitiga ole plasma, e faʻapipiʻi ai e se tagata faʻapitoa ni vailaʻau e mau ai le platelet i totonu o le ulu o le maʻi. O le taualumaga e faia i ni laasaga:

  1. Muamua e tatau ona e ave le toto mai le gasegase.
  2. Ona faʻatinoina lea o le faʻamasinoga. E faia faʻalua, ona e mafai ona maua le numera aupito maualuga o platelet.
  3. Ua tatalaina le plasma. E iloga ile va ole mativa ma le mauoa ile platelets (o le mea mulimuli e faʻaaogaina mo le taualumaga).
  4. O le tagata tomai faapitoa e faʻalauiloaina le plasma.

Le aotelega

Ole tausiga faifaipea, o le tausia faifai pea mo lou soifua maloloina o auala masani ia e faʻatumauina ai mafiafia ma matagofie mo se taimi umi. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le tele o lauulu leiloa e le mafai ona aloese. I ia tulaga, e le tatau ona taumafai e taulimaina oe lava ia le faafitauli. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ua maua.

Le tele o taimi, togafitiga mo telogen alopecia e manuia. Ole umi ole togafitiga e faʻalagolago i le maʻi e fuafua pe o le a le tagata maʻi na te amanaia le fautuaga a se fomaʻi faʻapitoa

O faʻailoga autu o:

  • mumu o le ulu,
  • vevela ma mumu
  • manifinifi ma malepelepe lauulu
  • leiloa o lauulu i mea fono (folini folo manifinifi)
  • faaleagaina o fao.

Alopecia areata e faigata ona togafitia, o lea e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma auala faʻapitoa.

I alii ei ai se faʻamaʻi faʻapena, o lauulu e mafai ona amata ona paʻu'ū faʻafuaseʻi (mai le ulu, laulu mata, lauulu). Ole faʻagasologa ole toe amataina o latou tuputupu aʻe e mafai foʻi ona amata vave.

O le mafuaaga autu mo le leiloa lauulu o se autoimmune tali atu, pe a paʻu paʻu paʻu ma iloa ai o sela o le tino iloa lauulu lauulu o se mea ese ma amata ona tau ma i latou. O le uluaʻi faʻailoga o le alopecia areata e lapotopoto-foliga pauna (foci ono tuʻufaʻatasia). O alii uliuli fulufulu mata e sili atu ona maua i le faʻamaʻi lea.

Focal ma soʻo se isi ituaiga o alopecia i tamaiti e mafai ona mafua ai se tamaititi taua lagona ma mafaufau. Mafuaaga mo le leiloa lauulu:

  • mafatiaga
  • afaina o le ulu
  • faʻamaʻi pipisi (flu, pneumonia, smallpox),
  • le lava vitamini
  • kenera
  • helminthiasis.

Nesting baldness e masani ona afaina ai mata ma fulufulu mata o le tamaititi, lea e matua faʻaleagaina ai le tulaga. E avea le tamaitiiti ma mea e ulagia ai, sauaga ma tausuaga leaga a tupulaga.

Androgenic alopecia

Androgenic alopecia (androgenetic) o se faamaʻi e taitai atu ai i le maeʻa lauulu. O le mea lea e tatau ai ona amata togafitiga ile amataga muamua o faʻailoga. O lenei ituaiga o pala e atiaʻe ona o le mataʻutia o lauulu tuputupu ae i androgen hormones. O lenei faʻamaonia e mafua mai i mea faʻatupu, e mafua ai le paʻu i le tele o le laulu folikel. Le tele o taimi, tane mafatia i lenei, ae talu ai nei e mafai foi ona maitauina le faʻamaʻi i feusuaʻiga fafine (i ai o loʻo matauina ua faateleina le tulaga o androgen).

Vaega taua:

  • manifinifi o lauulu
  • malulu e feololo le leaga o le ulu
  • toaga i le pito i luma ma malumalu,
  • faʻatasi o botak patches.

Tagata ma androgenetic alopecia mafai ona i ai le faateleina o tulaga o myocardial infarction ma se faʻaopopoga i le lelei o prostatic hypertrophy. I le fulufulu o fafine ua manifinifi i le ulu atoa, ma le lauulu leiloa ua le solomuli. Androgenetic alopecia i fafine e seasea taitaiina atu i le pala.

O le fulufulu mata e mafai ona togafitia i steroids: Ditranol poʻo Minoxidil, e ono mafua ai le laulu ulu.

Cicatricial alopecia

Lenei ituaiga o pala o loʻo faʻailoaina i le talatala o laʻau i nofoaga o lesi ua leai atoa ona o faʻaleagaina tumau. O paʻu i lenei nofoaga ua lamolemole ma susulu atili. O nisi taimi e te ono matauina o le paʻu i luga o le nofoaga na aafia mumu ma amata ona vavae ese, ma o se taunuuga o lenei, foliga mimigi foliga. O le maʻila, e pei ona e iloa, puipuia ai le foliga mai o lauulu fou.

Lenei ituaiga o pala e seasea, i na o 2-3% o mataupu uma. O lenei faiga e mafai ona amata ma le le mafaufauina mo se tagata, ae o nisi taimi laulu e pa'ū tuusao "i luma o mata", lea e o faatasi ma le vevela ma le tiga.

O mafuaʻaga o le atinaʻe e le toʻatele. Le tele o taimi, o le cicatricial ituaiga o alopecia ua faia ona o mea na:

  1. Manua
  2. Paʻu faʻamaʻi (lichen, lupus erythematosus, psoriasis),
  3. Oti i le Fulufulu,
  4. Mu
  5. Neoplasms,
  6. Tausaga nofoaga,
  7. Suluiga
  8. Maʻi pipisi
  9. Uiga alofa.

I fafine, le faʻamaʻi e mafai ona amata tupu i le taimi o menopause ma e sili atu taatele i le tausaga o 40. E mafai ona faʻamalolo naʻo le taotoga - e tatau i le fomaʻi ona totoina faʻamalosi mama mai le paʻu lelei i le totonugalemu o le pulu.

Aofai alopecia

Lenei o loo tatou talanoa e uiga i le atoatoa baldness e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i so o se vaega o le tino. O fulufulu mata, fulufulu mata ua paʻu, 'ava ma mogamoa e le tupu. O le faʻamaʻi e tupu i tagata matutua ma tamaiti matutua. E iloga i le faʻafuaseʻi o le lauulu lauulu ma le leiloa atoa o lauulu folika i se taimi puʻupuʻu.

Alu i le 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi

E faʻapea foi, e mafai ona alualu i luma le faʻamaʻi ma, a o leʻi paʻu uma lauulu, o le a maitauina e le tagata maʻi se matataʻi poʻo le faʻafoliga o se taula.

Peitaʻi, o le mafuaʻaga tonu o faʻailoga o le faʻamaʻi, e le o malamalama atoatoa i ai. E ui lava i lea, e talitonu saienitisi o popolega i mafaufau, e manatu foi o se mea e mafua ai ona mafua ai le pala. Aofai alopecia e le o se mea o i ai i se siama pe afaina foi ma, o le mea lea, o le tulaga e le pipisi.

Ole vave ole pa'ū ole paʻu ole ulu e taʻua o le sili ona taua lea ole faʻailoga o lenei faʻamaʻi. TA o se mea e tupu fua i le autoimmone e le afaina ai le soifua maloloina i le taimi e tasi. Ae ui i lea, o le soʻona pa'ū paʻu mafai ona iai se aafiaga ole mafaufau.

Lolo alopecia

Tagata e iloa muamua e uiga i lenei faʻafitauli, saili e ala i soʻo se auala e suʻe ai ni auala eseese e mafai ona faʻagesegese le gaioiga o le lauulu lauulu. Lenei ituaiga o pala-o se tasi lea o sili ona taatele - e tupu i tagata matutua ma tamaiti.

E masani lava, o le pala e faʻatasi ma le maʻimau ma seborrhea, e i ai le faʻaumatia o le fao laʻau. I le avea ai o se tulafono, o le faʻailoga lea o isi maʻi. Anemia ma isi faʻaletonu o hormonal ua faʻateleina ai le avanoa o le pa'ū paʻu.

Vali, shampoos, varnish ma isi oloa e mafai foi ona oso ai se faamaʻi. Faʻaopopoina avanoa o atiaʻe alopecia mausali o fafine pe a uma ona fanauina ma i le taimi o le menopause.

Diffuse alopecia e afaina ai fafine i le tele o taimi nai lo aliʻi, ma i le tele o tulaga - o tagata matutua.

Mea e mafua ai TA e aofia ai:

  1. Faʻamaʻi faʻatasi ma le fiva
  2. Nisi ituaiga o taotoga
  3. Mafaufauga malosi
  4. Maʻitaga
  5. Oe teteʻe
  6. O meaai maualalo i le kalori ma le fiaʻaai,
  7. Uamea le lava
  8. Fualaau (beta poloka, anticoagulants, retinoids, tui),
  9. Faʻamaʻi o le uluulu (psoriasis, dermorritis seborrheic o le uluulu),
  10. O le faʻailoaina mai i ave o le ultraviolet.

O le faʻailoga autu o le faʻaopopoina o le leiloa le lauulu, ma e le gata i luga o le ulu, ae o isi vaega foi o le tino: i totonu o keti, lima poʻo vae, mata o mata.

Seborrheic alopecia

Seborrheic alopecia o se faamaʻi o siama o le ulu e mafua ai le pala. O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le galueai o le sebaceous glands. I le taimi lava e tasi, o le faʻateleina o le gaosi oloa e maitauina. Seborrheic alopecia e sili ona taatele i alii. E tele lava lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tagata matutua. Muamua lava, e mafai ona maua i luga o le ulu, ae o loʻo i ai tulaga o le laulu e toʻesea i isi vaega o le tino. E tusa ai, togafitiga taimi e puipuia ai le leiloa ma faʻavaveina le tuputupu ae o lauulu.

A o le i maitauina e le tagata le faʻaititia o le aofaʻi o lauulu, o le a lapataʻiina o ia e le tino e uiga i lenei ma le fefete ma seborrhea. E mafai ona lagona le mafuaʻaga ole sebaceous:

  • uliuli lauulu
  • susu mativa: muamua - paʻepaʻe, ona - samasama, faʻatasi ma le paʻu,
  • peʻa ma le faʻamama o le dermis,
  • mafiafia o le stratum corneum o le epidermis.

O nei mea uma e mafai ona o faatasi ma le vevela, ma i le isi laasaga, ua amata ona tulaʻi mai lauulu. Muamua, seborrheic alopecia e maitauina i totonu o malumalu.

I lenei ituaiga alopecia, o le tamaʻi faʻatusa e amata i le 30 tausaga le matua. Lauulu manifinifi i le temporal-parietal vaega, ma o le a tolopoina faaauau pea i le tulaga mai le parietal i le pito i luma. I fafine, o le a le solia le amio a le tino. O le lauulu e le paʻu vave i se taimi ma tutusa. Tamaiti maua lenei ituaiga o le pala i le taimi o talavou. E alualu i luma le faamaʻi i le lotolotoi o seborrhea.

Togafitiga Alopecia: Faiga sili

Ae leʻi faia e le fomaʻi le auala saʻo e togafitia ai, e manaʻomia le faia o le suʻega o le toto. O le fulufulu gofie e faigofie ona suʻesuʻe. O le galuega a le fomaʻi o le faailoaina o le ituaiga ma mafuaʻaga o lauulu leiloa. A faʻapea o loʻo masalomia e se fomaʻi le masalosalo, o le tulaʻi mai o le mea lea e mafua mai i vaega o fafo, o le tagata maʻi o le a faʻatalanoaina e iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

A oʻo mai i le masalomia o isi maʻi e mafai ona oʻo ai i le alopecia, e faʻailoa mai ai se faʻailoaina o le itu lea. I le isi itu, afai e talitonu le fomaʻi o le pulu o se mea tutoʻatasi o le maʻi, o le a faia se suesuega o le lauulu (trichogram) faia. Ole filifiliga ole togafitiga e faalagolago ile mafuaʻaga ole maʻi ua maua. Afai o le pala lea o le mafuaʻaga o se isi faʻamaʻi, e tatau ona amata le togafitiga o le mafuaʻaga mafuaʻaga.

Seʻi oʻo mai talu ai nei, o le alopecia o se maʻi e le mafai ona togafitia. O aso nei, o vailaʻau e faʻamalosia ai le tuputupu ae o lauulu ua lauiloa. Afai e le taua ni suiga o le faʻatulagaina o le pulu, ona lava lea o le faʻaaogaina lelei tausiga faʻaaoga ai le saʻo oloa i fafo atu (shampoos, conditioners, masks with vitamini A, E ma le group B), o le galuega lea o le toe fausia ma toe faʻafouina le soifua maloloina, ma faʻaosofia ai foi le fausiaina o pulu fou .

E mafai foi e se dermatologist ona fautuaina vailaʻau ma Minoxidil e faʻamalosia ai le toe faʻaleleia o lauulu. I lenei tulaga, mesotherapy mafai ona fesoasoani - o se togafitiga e aofia ai micro-nila ma tamai nila. I lenei auala, o le faʻagasologa o le 'aʻai ma le toe faʻafouina o folasaga o lauulu ua faʻamalosia.

I se isi itu, pe a fai o le paʻu lauulu e faigata ona togafitia ma alualu i luma i taimi uma, e tele auala manaʻomia - toe suia le lauulu po o lauulu lauulu.

O lea la, e faʻapefea ona togafitia alopecia:

E le manaʻomia nisi togafitiga o alopecia, ona o le laulu e tupu na o ia. Peitai, i isi tulaga, togafitiga mafai ona fesoasoani i le tuputupu ae lauulu pe ufiufi latou matauina matauina. E fautuaina e togafitia le pulu i le amataga o ona faʻaaliga, ae leʻi leiloa le tele o lauulu. E tele ni metotia e fofo ai le faʻafitauli:

  1. Togafitiga togafitiga. O loʻo faatonuina pe a faʻapea o le mafuaʻaga o le alopecia o le faʻamaʻi taua. E lua vailaʻau e sili ona manaʻomia i le togafitia o le lauulu e iai, e aofia ai Minoxidil ma Finasteride.
  2. Togafitiga I le avea ai o se tulafono, lauulu e tupu i le pito i luga o le ulu. O taotoga e mafai ona faaleleia atili ai lauulu na totoe. I mea faʻapena, lauulu poʻo le sulu i le sipiʻi. Uma ituaiga togafitiga e taugata ma tiga, ma e tatau foi ona mafaufauina pe a fai o isi togafitiga e le aoga.
  3. Masini ma lauulu. O se saogalemu ma le le fomai vailaʻau e suia ai le faʻafitauli. O lenei metotia e fetaui lelei lava mo tamaʻitaʻi e manaʻo e ufiufi lauulu tumau pe le tumau foi. E tele laʻei sili ona laei ma laʻau faʻalenatura na faia i mea masani, ma taugofie.
  4. Faia o suiga olaga. Lenei, o le mea moni, o le a le toe faafoi lou lauulu leiloa, ae e mafai ona fesoasoani e puipuia atili atinae o alopecia. Ia mautinoa e iai sau meaai paleni. Ua tatau foi ona e mafaufau i le faʻaaogaina o meaʻai faʻaopoopo, pei o vitamini mo lauulu, e faʻamalosia ai le tuputupu ae ma faʻamalosia foi. Taualumaga e mafua ai le faaleagaina o lauulu e tatau ona aloese mai ai.

Puipuiga

O le baldness o se faamaʻi e le mafai ona 100% puipuia. Ae ui i lea, e mafai ona e tausia lelei le soifua maloloina ma le lelei tulaga o lauulu. Mo lenei faʻamoemoe, e aoga le faʻaaogaina o meaʻai paleni e tamaoaiga i meaʻai. Saunia le tino i vitamini A, C, E, vaega B ma isi vaega e pei o le zinc ma le uʻamea (manaʻomia mo le gaosiga o keratin, o le autu lea o le poloka fale o lauulu).

Alu i le 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi

Leai se taua taua vaega i le meaʻai o le apamemea, aua e i ai aafiaga taua i le lanu ma le fausaga o lauulu. O le soifua maloloina lelei o le a aoga i le vaʻaia lelei o lauulu. E tatau ona manatua o le valiina, faʻasaʻo poʻo le curling mafai ona faʻaititia le lauulu ma, o le mea lea, mafua ai o latou leiloa.