O faʻafitauli

Aisea e tiga ai aa o lauulu: saili mo le "tagata solitulafono"

Le ulu tiga e maua ai le le fiafia, e le faʻatagaina oe ona e mafaufau totoʻa i galuega pe faʻamalolosi atoatoa. Ae o isi taimi lagona tiga e le gata i le ulu, ae ma lauulu. E sili atu, i lauulu ulu. E foliga mai i se tagata, lona paʻu tiga i le aʻa sone. O auga ma mafuaʻaga o lenei maʻi e matua ese lava. Saili pe aisea e afaina ai lauulu i luga o le ulu, ma pe faʻafefea ona e foʻia lenei faʻafitauli.

Faailoga o tiga

Le tele o taimi, tagata faʻamatalaina le tulaga pe a tupu le lauulu i luga o le ulu tiga, e pei ona taua i lalo: o se faʻamalosiʻau, malosi, monotonous lagona i luga o le laualuga atoa poʻo se nofoaga ese, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le ulu. Gatalia, mu masani ona tupu. E foliga mai i se tagata le fufusi uʻamea e tuu lona ulu. E i ai foi se mea faapena - o le "helasthenic pulou", pe a fai o le tagata maʻi e fusi i le fusi, faʻatusa ile lagona o se pulou mamafa i luga o lona ulu.

I le mea moni, o aʻa (folikel) o le lauulu e le mafai ona afaina. I mea uma, latou te le maua ni faʻaiuga. Ole mea lea, e sili atu saʻo ona faʻapea o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le papala. O loʻo iai alatoto ma faʻamalosia tino o neula. Ona o lenei mea, o se tagata e tupu i le tiga pe a tosoina e lona lauulu.

E ui lava i le mea moni e le o le folika e tiga, ae o le paʻu, o lenei lagona e mafua ai le le mautonu. E mafai ona tupu i tagata o tausaga 'eseʻese. O le uumi ma le mafiafia o filifili e leʻo se mafuaʻaga. O le faʻafitauli e aʻafia uma i latou e ana le lauulu lauulu, aulelei, alu ifo i le ogatotonu o le pito i tua pe lalo ifo, ma i latou e ofuina se bob 'oti. O lea E taua le malamalama i le mafuaʻaga ma taumafai e faʻateʻaina.

I le auala. A tiga o aʻa o faʻasologa o manoa, e masani ona amata ona paʻu'ū malosi le lauulu.

Mafuaaga o pathology

E le o se mea e tupu fua o lauulu ua taʻua o se faʻailoga o le soifua maloloina lautele o tagata. Afai latou te paʻu i fafo, vaevaega, vaevaega, aua le susulu - o mafuaaga e mafai ona natia i totonu o le tino. O le mea lava e tasi e faʻatatau i lagona le mautonu i folikelolo. O nisi taimi o faʻailoga lea o maʻi:

  • vegetative-vascular dystonia,
  • isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o loʻo fesoʻotaʻi ma vasospasms. E oo lava i faʻafitauli e faigata ai ona faʻataʻamilo toto,
  • furunculosis,
  • migraine
  • dermatological faamaʻi - psoriasis, seborrhea, ma isi,
  • faatosinaina herpes,
  • tui neura.

E taua le faʻaitiitia o isi faʻalavelave i le gaioiga o le tino e faʻaosofia ai le tiga i lauulu:

  • suiga o le hormonal (maitaga, menopause, isi mafuaaga). O se masani "solitulafono" o le solia o le lauulu,
  • atuatuvale - o le tagata e masani ona feteenai, lea e mafua ai se pulou i luga o lona ulu,
  • le lava o vitamini, minerale,
  • soona faigaluega, vaivai. E masani lava o se faʻaopopo faʻailoga o lenei tulaga o le le mautonu o tamatamailima i lima ma vae.

Peitai, tusa lava pe i le tagata soifua maloloina, o aʻa o manoa e mafai ona tiga. O le tele o lea taimi e mafua i:

  • manava, se manuʻa i se vaega faapitoa (i tua o le ulu, luga o le pale),
  • susunuina ona o le le saʻo le pisia, lulu lauulu pe faʻaaogaina se uʻamea uʻamea i le aʻa,
  • vaeluaina suiga. Lauulu ua masani i le tulaga tutusa, o lea i le taimi muamua e mafai ona afaina,
  • fufusi gase - o le maualuga o le siʻusiʻu poʻo ni buni e faʻatupuina ai faʻailoga le manaia i le pale. I nisi o fafine, o tiga e tupu ona o le masani ona ofuina o le laulu, i isi e mafai foi pe a uma le sitaili muamua (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le faʻafitauli autu o le faʻafitauli o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga poʻo isi maʻi),
  • malo mamago ma le susu,
  • curls - faʻamalosiga i luga o follicles faʻateleina,
  • se tali teteʻe i solo poʻo isi mea teuteu teuteu,
  • uaea leaga, o ona nifo e faʻaleagaina ai le epidermis,
  • faaumiumi faaalialia i le malulu, lea e faaosofia ai le faaitiitia o alatoto. O lenei mea e mafua ai le tiga i le aʻa,
  • faaputuga o lauulu, lauulu, mea mamafa i lauulu,
  • laei o se laʻititi, ae le tele, pe pipiʻi.

Fai mai nisi fafine, o aʻa o lauulu palapala e masani ona afaina ai. O le tele o sebum na o ia e le mafua ai le tiga, o lea Lenei thesesese mafai ona faamatalaina le mafuaaga:

  1. Ole manaʻo e ufitia ni ie mama e le mama, e le soloia e teineiti latou, ae aoina latou ile lusi. O ituaiga laulu faapena e mafai ona faʻalavelavea ai le masani ona feosofi ile toto ile aʻa.
  2. Ole gaʻo gaʻoa ma ua afaina ai o se nofoaga mo le faʻatupuina o microflora pathogenic. Afai o le paʻu e i ai microcracks, manuʻa, o lenei mea e faʻatumuina i faʻamaʻi dermatological, o le faʻaiuga o le mea ua amata ona tiga o folika lauulu.

Auala e foia ai le faʻafitauli

Afai o lou laʻau lauulu e matuia ma masani ona tiga, o se taimi lea e fai ai sau suʻega. O le dermatologist poo le trichologist o le a fesoasoani e faʻatautaia le maʻi. E aoga le asiasi i le tagata e nafa ma le mafaufau, fai suʻega (e aofia ai mea teteʻe).

E mafai ona e taumafai e tutoʻatasi tutoʻatasi mafuaʻaga masani o tiga i le root zone. Mo se faʻataʻitaʻiga, sui le faʻapipiʻi ma le pepe hypoallergenic shampoo ma fai lemu lauulu soʻo.

E tatau ona lava ni nai aso e matau ai pe a o tiga pea le fol a. A leai ni faʻaleleia atili, e tatau ona e sailia se fesoasoani faʻafomaʻi.

Tausiga tatau ma puipui

O nei tulafono e talafeagai mo teineiti, ona o le tele o mafuaʻaga, mafatia mai le tiga i le aʻa sone:

  1. Filifili vali i lauulu ituaiga.
  2. Taumafai soʻo e teuteu luga lauulu i le tino o fulufulu, fulufulu manu, fai se maualuga maualuga, fusi, pipiʻi fusi mau.
  3. Faʻatau se selu e le afaina ai le paʻu ile maʻi nifo. Mea e sili ona lelei - laupapa pe faʻatasi ma le faaputuga masani.
  4. Alo ese mai le tele o faʻaaoga o styling oloa i le taimi styling.
  5. Fai pulou, puipuia lauulu ma dermis mai ultraviolet leisa, overheating, malulu.
  6. Taumafai e 'ai atoa. Faʻaititia le masima, suamalie, falai meaʻai i lau taumafataga.
  7. Aua le tuulafoaia se moe maloloina.
  8. Aoao e tetee tulaga faigata, itiiti le popole.
  9. Alu i totonu mo taʻaloga, savali.
  10. Mulimuli i le tumama o le lauulu.

Symptomatology

I le avea ai o se tulafono, tiga e salalau solo i luga o le ulu, ae mafai ona faʻaalia malosi lava ia i vaega faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i okipital poo parietal eria. E mafai e se tagata ona lagona se ituaiga "pulou" i luga o lona ulu, monotonous tiga o le laititi o le ogaoga pe lagona se laititi.

Faʻafefea e lagona le tiga o le laulu?

O le tiga e mafai ona lagonaina i le lotoifale (i soʻo se vaega o le ulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pito i tua o le ulu poʻo luga o le tumutumu o le ulu), ma luga atoa o le ulu. E masani lava o lagona le faʻamafanafana, e faʻamanatu i le ofuina o pulou. E i ai foi se faʻamatalaga fomaʻi e pei o le "neurasthenic pulou" poʻo le psychogenic tiga. Atonu e lagonaina le tiga tiga poʻo le itiiti o le seʻi.

O mafuaaga o le tiga. Aisea e tiga ai le ulu i aʻa o le lauulu?

E le mafai e le laulu o latou aʻa. O le mea moni, foliga mai, o le le mautonu o se mafuaʻaga o nisi mafuaʻaga. O lona uiga, o lagona tiga e mafai ona tupu mai le:

  • fusifusi lauulu pe ofuina se fulufulu uumi ulu,
  • le saʻo le lauulu ma le ulu o le ulu,
  • hypothermia o le paʻu o le ulu,
  • faʻaletonu fegalegaleaiga (aofia ai ma tatau ona o VSD),
  • afaina ai lagona
  • mafatiaga ma le le paleni o meaai.

Ole solo lelei

O le mafuaaga taatele e mafua ai ona o aʻa i luga o le ulu tiga e masani ona masani ai - ofuina se fusifusi fulufulu uumi, fusifusi le lauulu lauulu, puʻeina lauulu ulu poʻo se fusi uauaʻi. Faʻaauau pea lauulu fufusi e tau atu ai i lagona le lelei, o le le mautonu nofo mo 2-3 aso. I le taimi lava e te taofi masani masani i lenei ituaiga o lauulu, le mautonu ma le tiga o le a alu ese na o latou.

Aulelei, faʻafomaʻi, togafitia tagata

Afai o le tiga i aʻa o le laulu e le malolo, o vailaʻau o le a fesoasoani e aveesea. E pei ona faʻatonu mai e le fomaʻi, e faʻaaogaina moli, e faaaoga talatalanoa, ma e iai taimi e fai ai tui. I le mea a tupu pe a pa'ū se vaega o le paʻu i luga o le ulu, faʻaaogaina lidocaine i foliga aerosol.

Afai o lagona le lelei e fesoʻotaʻi ma popolega faʻaletonu, ua fautuaina e fomaʻi le aveina valerian, motherwort tincture, Magne B6 poʻo ona faʻatusatusaga. I le le lava o vitamini, e aoga e inu vitamini complexes i faʻalua taimi i le tausaga (mo se faʻataʻitaʻiga, Pantovigar, Alerana, etc.).

Mo le tausiga o lauulu ma le ulu, lea e masani ona tiga, e aoga le faʻaogaina o mea teuteu hypoallergenic. E mafai ona e filifilia i latou na mamanuina mo maaleale epidermis. O le faʻaleleia o le totoina o aʻa ma faʻamalosia le alu atu o le toto i le faʻamalositino, o le a fesoasoani le lanu o le pepa vevela. E mafai ona faʻatau i le fale talavai ma faʻaaogaina e tusa ma faʻatonuga. Ae o lenei mea e le mafai ona faia pe a iai ni manuʻa, maʻimau i le paʻu, ma o loʻo i ai foʻi ma le aʻafiaga o le atinaʻeina o se gaioiga teteʻe (suʻega muamua le oloa i le tapulima).

Faʻaititia ole paʻu, o le mumu mumu vevela faʻamalosia le toto tafe i moli, lea i le tele o tulaga, e le lava le laulu mo le soifua maloloina ma le matagofie.

I le fale, e aoga le faʻaaogaina o fua faʻaʻo a tagata mo faʻafailele pulupulu. Latou te faʻaleleia foi le toto ma tuʻuina atu le okesene ma mea aoga i aʻa. Ina ia mafai e le paʻu i luga o le ulu ona taofi tiga, 1-2 taualumaga ua lava. Filifiliga filifiliga:

  1. Faʻasusu le sami poʻo le masima masani i le epidermis ma lauulu. O le umi o se pulupulu maso o 15 minute. E lava lea e faʻamamaʻi ai le paʻu ma faʻaleleia lona manava. E le tatau ona lapoʻa masima, a le o le isi itu e ono afaina ai le paʻu. Afai ua maeʻa ona tipi i luga o le ulu, uaea - le ufimata e le mafai ona faʻaaogaina. Aʻo isi lava taimi, o le faʻatusatusa o le faʻaaogaina o le 2-3 i le vaiaso.
  2. Mea e fai ai le Mustard Blend. Faʻaleleia le tafe o aoga aoga i aʻa o curls ma faʻamalosia le tuputupu ae o lauulu. E faigofie lava le tapenaina o le vailaʻau fofo: mamago mago efuefu tuʻufaʻatasi ma mafanafana vai seia oʻo i le ogatotonu o le tele mafiafia masima kulimi. Tuu i luga o aʻa o le lauulu mo le 60 minute. Ina ia taofia moli taofi le tiga, e tatau ona faia se vasega o 10 vasega. O latou taimi e faʻamoemoeina i le ituaiga o manoa: mo gaʻo, o le malologa e 5 aso, mo le masani ai, e manaʻomia le malologa o le vaiaso. Mo le paʻu matu, o se mata e faʻaaoga i aso uma 10 aso. E moni lenei mea pe afai e leai se mageso poʻo ni manuʻa i luga o le ulu.
  3. Faʻaaogaina se Honey Oil Mask. 1-2 sipuni tele o le suauʻu olive e faʻafefiloi ma le 1 sipuni tele o burdock concentrate (faʻatau atu i le fale talavai). O nei mea uma e faʻamafanafana sina mea i le vai taele. 4–5 mataua o le vitamini E. o loʻo faʻaopopo ai iinei. O lenei fofo ole gaʻo e mafai foi ona faʻatauina i le fale talavai. Le mea mulimuli e 2 sipuni tele o le meli faalenatura. O se homogenous, lelei fefiloi mafanafana tufatufa atu i luga o lauulu lauulu ma tuai pamu feoai. Faʻamafanafana le lauulu i le taʻele pulou poʻo se ato o le polyethylene, sosoo ai ma le solo. A maeʻa le afa itula, fufulu ese ma le faʻamalama. Ole taimi ole auala ole 2-3 ile vaiaso.
  4. Faaaogaina le sukalati paluga. Ina ia avea le lauulu e masani ona taofi le afaina, o le nei laupepa e aoga mo i latou: o le sipuni meli e palapala i le 2-3 puʻeu yolks, ma i le maea ai o le fausiaina o le busa, o se sipuni fou o le fou aloe suava ma 1-1,5 sipuni o laupepa lae ua faʻaopopo iina. O le paluga e tufatufa atu i luga o le maʻa e aunoa ma le milimili, tuʻu i luga ole pulou palasitika. A maeʻa 20-25 minute, fufulu lou lauulu i se faʻamalu malu. Ole aʻa le toe afaina pe a e faʻaaogaina le paluga faʻalua i le vaiaso.
  5. Talosaga ufimata uila. 150 g o laupepa laumei fou i lalo ma le aano o meaʻai poʻo se blender. O mea uma e tupu e faʻafefiloi ma le sipuni ti o le masima eleele lelei ma le sipuni tele o le suauʻu castor. Le tufatufaina tufatufa i luga o aʻa, lea na afaina ai i taimi uma, ma ina ua uma le 35 minute fufulu ma se moli malu. Ole maualuga ole aofaʻi o vasega ile vaiaso e 3.

Ole mea nei e fesoasoani ile aveeseina o lagona le mautonu pe a tiga le paʻu ole ulu.

  1. Fulufulu o le ulu. Oe faigofie lava le faʻamalieina lemu o le paʻu i ou tamatamai lima, ma e mafai foi ona tufatufaina faʻamalolo masima, masima, ma fatuga gaʻoa i le epidermis. O nisi taimi e selu lauulu i se maso pulumu fesoasoani.
  2. Asiasi i se sauna, taele. E faʻaleleia ai le toto, e mafua mai ona le toe afaina aa.
  3. Le mapusaga. E aoga pe a fai o le mafuaʻaga o faʻamaʻi tiga e maua i le popolega i totonu, popole, ma le popole. E manaʻomia ona tape le moli, alu ese mai le soona pisapisao, ave se tulaga faʻalelei ma taumafai e tuʻufaʻatasia mai mea o loʻo tutupu. O sauniga e tatau ona fai ma masani.
  4. Vasega vasega. Toe faʻafoʻi le filemu o le mafaufau, e i ai le aoga aoga i le mafaufau o le soifua maloloina ma fesoasoani e faʻafetaiaʻia mafatiaga, e masani ona mafua ai le tiga o aʻa.
  5. Aromatherapy. O le esters o leisa, leisa, basil poʻo se isi lava mea e te fiafia iai, faʻamalieina ai ma faʻamama ai le popole.
  6. Le tino faʻatasi. Ole isi auala e mimiti ai vasospasm ma faʻaleleia le toto.

I le lauulu lauulu le toe afaina, e mafai ona e faʻaaoga vave ni auala. O tiga i le aʻa sone e faigofie lava ona aveʻesea, ae naʻo le taimi e le fesoʻotaʻi ma gasegase matuia. Afai o faʻailoga popole mo se taimi umi, ae leai se faʻaleleia atili, oe manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi e foia le faʻafitauli.

Mafuaaga o le tiga i lauulu

Soʻo se tiga e faʻailo ai le solia o le faʻamaoni poʻo galuega a totoga ma aano. I le tulaga pe a oʻo i le tiga i le ulu, e ono foliga mai e i ai fafo fafo. Ae ui i lea, o gaioiga i totonu o le tino e masani ona oʻo mai ma faʻailoga tutusa.

Lalo matou iloiloina le mafuaʻaga autu o le ogaoga tiga i le lauulu tuputupu ae sone.

Afai o oe o se fiafia i le ponytail laei, atonu e masani ona e masani feagai ma le tiga o le paʻu pe a uma ona e pa'ū lou lauulu. O le mea moni, ofuina fulufulu lauulu i le tele o tulaga e avea ma mafuaʻaga autu o le tiga i le uluulu.

Lenei e mafua mai i le mea moni o le malosi feteenaiga o le lauulu e mafai ona afaina ai le paʻu seia oʻo i le faʻavaeina o microcracks. O sitaili faapena lauulu e faigata ai ona fealuaʻi le toto ma faʻafailele i lauulu, e mafua ai le leiloa o lauulu.

Le faʻaogaina o mea teuteu le lelei o lauulu e mafai ona faʻateleina ai le maaleale o le uluulu. E aliali mai i le maʻi le gaogao ma le ufiufi mataʻutia i foliga o tiga, maʻi, paʻu ma faʻamalama.

O le lauʻeleʻele o le fulufulu ua niniʻi ma le tele o vaʻa. Faʻaleagaina o le faʻamasinoga e mafai ona mafua ai tiga tiga. E tele lava taimi, o ia faʻailoga e tutupu i tagata e mafuli-vascular dystonia, faʻapea foi ma le au tetee o pulou i le taumalulu. Faafitauli i le toto toto e mafai ona mafua mai i le le lava o vitamini ma minerale i le tino.

· Fai lelei headgear

E tele tamaʻitaʻi e maua i le ulu tiga, ma le le iloaina o le mafuaʻaga mo lenei atonu o le latou pulou e sili ona fiafia iai. Ole faaumiumi ole ofuina o se mea le aoga ole pulou ua mafai ai ona mafua ai le le mautonu male tiga i aʻa o le lauulu.

O le "pulou Neurasthenic" o se galue ulu mo tagata e le masani ai lagona. Le mautonu i le faʻatinoina o le neura e mafai ona mafua ai le le talafeagai o tiga i soʻo se vaega o le tino, ma o le maʻi o le ulu e le faʻatagaina.

O le a le mea e fai pe a paʻu aʻa lauulu?

Afai o le faʻaletonu i luga o le ulu na avea ma faʻalavelavea mo se taimi umi, e mafai ona mafua ai le spasmodic ulu tiga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻauia togafitiga faʻafomaʻi.O aso nei i luga o fale talavai e tele vailaʻau tiga e tuʻuina atu e aunoa ma se talavai ma e leai ni afaina ogaoga. I soo se tulaga, a o leʻi aveina ni vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi.

Aua nei galo e uiga i aoga lelei o vitamini mo le faʻaaogaina o le toto ma le aʻoaʻoina lelei o lauulu. E tatau ona taumafaina vitamini ma minerale i vasega 2-3 taimi i le tausaga.

O le laina a le ALERANA ® ua atiaeina se tulaga ese o vitamini-mineral complex lea e lagolagoina faʻavaivaia aʻa mai totonu. O mea e 18 e faʻatino ai le gaʻo o le amino acids, vitamini ma minerale e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o le soifua maloloina o le lauulu, fesoasoani i le faʻaleleia o le toto ma puipuia le vaskular spasms. O le faʻalua lea o le vailaʻau, e atinaʻeina i le mafaufauina o gaioiga o aso uma o le laulu o lauulu, faʻatagaina oe e satura malie le folikel ma mea taua, faʻamaonia le sili ona lelei le faʻaaogaina o le vaega ona o lo latou malosi tuufaatasi. O suesuega faʻamama na faʻamaonia ai le maualuga o le aoga o le vitamini ma mineral mineral ALERANA.

I le ala, pe afai o le lauulu lauulu e tiga e mafua mai i faʻalavelavega o loʻo alu atu, se ufimata meaai e faʻamalosia ai le microcirculation mafai ona foia le tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ALERANA Masker faʻamalosi tino taumafa e faʻaalia manino le faʻamaloloina o o foliga o lauulu, faʻaleleia o latou taumafa. Faʻafetai i lenei, o aʻa e maua ai le lagolago talafeagai ma faʻaola malosi.

Mafuaaga o le ogaoga tiga o le lauulu i luga o le ulu

O mafuaʻaga o le tiga i lauulu e tele ma e eseese. O mea e sili ona le mautonu o latou e faʻaalia na o sina le mautonu, o se lagona le manaia e tupu i aʻa o le laulu.

O faʻafitauli e sili atu ogaoga e tele ina faʻatupuina ai le tiga tele.

  • Fai lelei teuga - fusi, fili, fusi. Afai o le lauulu e masani ona faʻamauina fufusi mo se taimi umi, o lenei, i le iʻuga, amata ona afaina ai le ulu. Ua taʻetaʻei (microcracks le maitauina, ae mafua ai le le mautonu), e mafua ai le tiga. Afai o le mafuaʻaga o lenei, o lona uiga e sili atu le lafoaia o le felanulanuai mo le itiiti ifo 1, 5 - 2 masina, ona toe amata lea, ae aua e te faia e sili atu nai lo faʻalua taimi i le vaiaso,
  • O le isi mafuaʻaga e mafua ai ona mafuaʻaga lauulu o lauulu i le ulu o se suiga i laei. O lenei mea e aʻafia tele i le suiga i le vaeluaina, faʻataʻitaʻiga o le folaina itu ma isi I lenei tulaga, o lagona le lelei e aliaʻe i nisi vaega ona ua masani ona fai faʻataʻoto i le taʻoto i se itu, ma o lenei ua e suia le itu o le latou tilt. Latou "taumafai" e toe foi i latou i le masani tulaga ma teʻa faʻaleagaina le ulu. O ia tiga e alu i luga o ia lava pe a mavae sina taimi. E tupu foi pe a fausia i se umi umi ona o se siʻitia tele i le mamafa o lauulu,

  • O le le saʻo o tausiga o se mafuaʻaga masani lea e mafua ai ona tiga le lauulu. I lenei tulaga, o le le lagolelei e le malosi, ae tumau, o lea e faʻailoa mai e le paʻu le palu poʻo le laupepa e le fetaui ma ia,
  • O le selu ua filifilia lelei o se mafuaʻaga masani. E masani lava, palasitika selu malosi eletise ile aa, mafua ai lagona le manaia po o sina tiga tiga,
  • Muluulu o lauulu i luga o le ulu o e o matutu paʻu mamago e masani ona tiga. E masani ona faʻaalia lea i latou e i ai le ituaiga fefiloi lauulu, aua o loʻo faʻamalolo mo le ituaiga lea e faʻamamago ai le papala. Tagata e ana le fulufulu lauulu e faigofie, ao latou filifilia oloa e faʻamalieina lelei. O le faʻafitauli o le mamago paʻu e mafai ona foia i faʻapitoa pulou lea e faʻaaogaina na o aa, ma fufulu e fesoasoani faʻafouina le epidermis vave,
  • O faʻafoliga o faʻafitauli e sili atu le ogaoga o le le mautonu. E masani lelei o ia ia i latou e maua mai fualaʻau - vascular dystonia ma isi faʻamaʻi. O le faʻaiuga o le le lava o le faʻataʻitaʻiga, o le toto faʻamalosia o le laulu e taofi ai ma tiga e tupu, pe a fai e te maitauina muamua ia faʻailoga i totonu ia te oe lava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, tiga e mafai ona tupu pe a uma ona i le malulu e leai se pulou. Spasm o alatoto toto e tau atu i le solo faʻaletonu,

  • Neuralgia o le mafuaaga lea e sili ai le sili ona tiga tiga e tupu i aʻa o le lauulu i luga o le ulu. A oʻo se uaua, o le ganglia o faʻasolosolo i totonu o le ulu, ma le faʻaletonu e tupu i le vaega o le auala o le ganglia. E faʻaopopoina pe a e kiliki i nisi itu poʻo le taimi e siʻitia ai ma siʻitia ai manoa i nei vaega. Neuralgia o loʻo togafitia i le fomaʻi - neurologist. I le fale, e manaʻomia e maua ai le vevela mago, e mafai ona e aveina ni vailaʻau tiga, ona o nisi o latou e aoga ile tulaga lea.

O tiga e mafai ona tupu ona o le faʻaaliga manino - manuʻa, maʻimomoe ma isi. E le gata i lea, o mafuaʻaga atonu e le o manino - popolega, atuatuvale. Aua neʻi e faʻaititia ni faʻamatalaga o le mafaufau pe a e faigofie ia latou.

Faʻafefea e tupu le tiga ile pito i luga ole ulu?

O le faiga o le tutupu ai o tiga i le uluulu i le taimi o se suiga o lauulu laʻei e fesoʻotaʻi ma le itu o le ola o lauulu. O lenei faʻatapulaʻa e faʻatulagaina genetically. Le tele o lauulu e faʻalagolago foi i ai i le tele o auala. E mafai i le va o le 10 ma le 90 tikeri. I se faʻaopopoga, o le faʻataʻavale itu ua faʻapolokalama foi.

Ina ua suia nei tapulaʻa (vavaeeseina, selu ma siitia le lauulu i luga, soona tosoina le lauulu i le paʻu, ma isi mea), tupu tiga. O loʻo fesoʻotaʻi ma le mea moni o loʻo taumafai le lauulu e toe foʻi i lona tulaga masani, ae lagona le teteʻe atu. O tisu i lauulu e tetee i ai, ma mafua ai le tiga.

O gaioiga galue e fesoasoani e faʻatatau ai leiloa ma tiga o le ulu

E tele auala o le a fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli:

  1. Faigofie vevela (tuu i luga o se pulou po o se sikafu),
  2. Le vai mafanafana poo le taele,
  3. Fulufulu o le ulu
  4. Masker e faʻaleleia ai le toto ma faʻamafanafana.

Afai e tiga o aa aa ma fulufulu lauulu i taimi uma, ona e aoga lea faʻaaoga masks masani. E mafai ona avea ma togafitiga ile fale ma pepa mumu, sinapi, aniani, masima sami, ma isi. E le gata o le a faʻaleleia atili ai le toto, ae e faʻafaileleina foʻi. Faʻapea foi ona soʻo faʻafoma lou ulu. E mafai foi ona fesoasoani fesoasoani fusi faʻapitoa. Ae afai o leiloa ua malosi, talanoa i se trichologist. O se faʻaiuga o togafitiga lelei, e le gata o le a e faʻaletonu le faʻaletonu i aʻa, ae o le lauulu lava ia o le a avea ma susulu ma ola maloloina.

Tausiga lelei o palapala lauulu

O le fausaga o fulufulu folini o se mea latou te le maua le faʻaiuga o le neura. O lona uiga la, e leʻo ni aʻa na leaga, ae o le ulu. Ina ia aumaia i se tulaga maloloina, e taua le 'ai saʻo. Lenei mea e le gata o le a fesoasoani i le paʻu, ae ia faʻamamaina foi le laulu ia lava.

O le le lava o vitamini ma minerale ua afaina ai le paʻu. Afai e le lava lau meaʻai mai a latou meaʻai (i le taumalulu, i vaitaimi o le le lava o vitamini), ua fautuaina e ave multivitamin complex ua faʻatau atu i fale talavai.

O meaʻai saʻo o le ki lea i le manuia o lau lauulu

Lelei iloiloga faʻaaoga oloa faʻailogaina "mo lauulu, fao ma paʻu" poʻo le "Beauty."

17 mafuaʻaga o aʻa tiga

Trichologists (fomaʻi faʻapitoa o latou gaioiga e faʻatautaia i le suesueina ma le togafitia o tatou ulu ulu) faʻailoa mai le 17 sili ona mafuaʻaga o lenei faʻafitauli:

  1. Le tutusa fulufulu mulimululu. A palapala le ulu, faʻateleina le gaʻo o paʻu e faaputuputu, lea e faʻateleina ai siama ma le fefete. Ona o lenei, o le paʻu e tataa i o tatou lauulu ma folasaga ua faʻaita, ma e te lagonaina le tiga. O le faʻaputuputu mai o le mea faʻafefete e mafai ai foi ona tupu ai le alu ile susu.
  2. Ua masani ona fufuluina. Afai e te fufuluina tele lau lauulu, o le paʻu mafai ona mago ma faʻavaivai.
  3. Fai lelei lauulu. Afai e te manaʻo e fai ni uumi uumi, fusiua, 'auʻaʻo, poʻo ni' auivi, o le paʻu i lou ulu e ono soona faʻalavelave tele. E mafai ona e lagona le sili ona le mautonu i le afiafi, a maeʻa se aso umi ona e faʻamalolo ai lea o lou lauulu mai le tafeaga.
  4. Sala ulu. I le afaina ai o le ulu ma le migraines, e mafai ona tupu le mageso o maso ma ipu o le ulu, lea e mafua ai le tiga ole paʻu. O le le fiafia e masani ona tupu muamua ile tua o le ulu pe a e tago i ai, ona taulai lea ile pito i luga ole ulu.
  5. Fungal siama. Afai o iai lou maʻi ile ulu, e mafai ona mafua ai le tiga i lauulu ulu. Oe mafai ona iloa le faʻafitauli i le i ai o le mageso ma peeling, poʻo ni maʻaleʻale amata ona amata lemu alu gaʻo.
  6. Lauulu. Afai ona o le tele o mafuaʻaga ua e le maua ai lauulu (ona o chemotherapy, fanau mai, hormonal le paleni), oe ono ono faʻaalia foi faʻateleina paʻu o le pa'ū.
  7. Fai pulou fufusi. O pulou pulou, pulou, pulou ulu poʻo isi pulou ulu e mafai ona tuʻuina ia tutusa le aoga i le laeiina o ni laei malulu.

  1. Lelei filifilia oloa tausiga. Moli mo lauulu ma le balm e mafai foi ona faʻamamago le paʻu i lalo o le lauulu pe e faʻaosofia ai foʻi le maʻi oso le mafaufau.
  2. Faʻalavelave o mea e fai i le pito i lalo o le peʻa. Afai ei ai ni ou faʻafitauli i alatoto (mo se faʻataʻitaʻiga, vegetovascular dystonia), o latou faʻasolosolo o maʻi mafai ona faʻaosofia ai foi se lagona o loʻo tiga lou folini lauulu.
  3. Allergic tali. E masani lava ona aliaʻe le tiga o le mafuaʻaga ona o le faʻaaogaina o ni mea teuteu matitiva, ae o isi taimi, o meaʻai o loʻo afaina ai le faʻafitauli e tasi.
  4. Mamago ea. Ona o le le lava o le susu, le paʻu mafai ona vavae ese, ma, o lea, avea atili nofouta i ituaiga eseese o uunaiga. Talu ai le ea malulu i le taumalulu, o le lagona o le tiga i le lauulu e ono aliali mai, lea o le a faʻateleina ma le paʻi uma i luga o le ulu.
  5. Ole vitamini. O le iʻuga o le le lava o vitamini atonu o le mamago uluulu poʻo lona predisposition i le atinaeina o siama faʻamaʻi. O le iʻuga, o le faʻateteleina o le paʻu o le aʻa o le lauulu.
  6. Maʻitaga O le amataina o se ola fou i le tino o le fafine faʻaosofia ai le oso i totonu o hormones, ona o le mea e mafai ai ona faʻalavelavea le kelenese o le ulu.
  7. Mamafa, loto vaivai ma le lelava. Aafiaga uumi taimi e aʻafia ai le tino o le fafine i le tutusa ala o le vitamini le lava poʻo le le lelei o meaʻai. Afai e tiga o lauulu i le tumutumu o lou ulu, atonu ua uma lou tino.
  8. Hypothermia. A e manaʻo e fealuaʻi solo i le tau malulu e leai se pulou, o lou ulu i taimi uma e faʻafetaiaʻia ma se maʻemaʻea o le pa'ū maualuga ma le hypothermia, o lona uiga ua faʻaopopo lona faʻaaliga.
  9. Suiga o le vaitau ma tau. E le gata i soʻoga, ae o le paʻu o tatou paʻu e mafai ona tali atu ai i fesuiaʻi o le tau, aua e manaʻomia foʻi i le faʻaititia o paʻu ma suiga o le susu.

Mafuaʻaga o lauulu aʻa tiga ma fofo i le faafitauli

O mafuaʻaga autu i lagona tiga o le papala o:

Suia lau laʻau poʻo fulufulu. O lenei mafuaʻaga e masani ona popole i tagata e ana le laulu uumi. O le nonoaina o laulu i le solofanua solofanua poʻo le fusi faʻatasi ma se fusi e fusifusi ua oso ai le ita i le ulu, ma o nisi taimi e oʻo ai i ni manua. O lauulu e tali atu i le suiga o le aoga tulagavae. I le i ai i se tulaga e le masani ai mo i latou, o le ulu e lagona le le manuia. E masani ona le mou ese le tiga mo ni nai aso.

O se filifiliga e foia ai lenei faʻafitauli o le tuʻu ese lea o le laʻei fulufulu laʻei ma laʻau lauulu mo se taimi umi lava, ina ia malolo ai ma toe faʻafou le ulu.

Ulutala. O le hypypmermia e afaina ai le soifua maloloina o curls ma le ulu. O le le fiafia e fesoʻotaʻi ma le tiga tiga o lauulu e mafai foi ona tupu mo lenei mafuaʻaga. O ia lagona e masani ona feagai ma fafine ile tautoulu - ole tau malulu. Afai e te le ofuina pulou poʻo isi lavalava i le vaitau malulu, e mafai ona e malu lou ulu. O pulou pulou ma le le mautonu e mafai foi ona mafua ai le tiga i le vaega o lauulu.

O le auala e fofo ai le faʻafitauli o le ofuina o se pulou filifilia i le vaitau malulu, e le solia lou ulu, faʻalavelavea ai le toto.

Le lelei tausiga. O le faʻaaogaina o mea le talafeagai o lauulu mea e mafai ona mafua ai le susu, mago ma faʻaopopoina atili o le ulu.

Ole musu mai laupepa, balms ma le teuteuina o oloa e le talafeagai ma le ituaiga o laulu ole auala e foia ai lenei faʻafitauli. Ina ia aveese faʻaletonuga mai le maʻi i luga o le ulu, e mafai ona e faʻaaogaina le ufiufi uila. Ina ia faia lea, e tatau ona palu se laititi o le sinapi efuefu ma vai i se homogeneous tumau o sour cream ma faʻapipiʻi i luga o le ulu mo le 20-30 minute. Ona tatau ona fufuluina le ufimata i vai mafanafana.

Matauina tulaga ma mea tutupu. E taʻitasi le tagata e teteʻi atu i popolega. Faʻafitauli ma le tele o aafiaga faʻaletonu le afaina o le tino atoa. E faʻapena foʻi le paʻu ma le ulu maloloina. Ona o le malosi o lagona lagona, o vaʻai o le papala vaapiapi, mafua ai se le fiafia tingling i le pito i tua o le ulu ma se lagona o le faʻamalosi laupepa le vaaia.

O le tali i lenei faʻafitauli o le toe faʻaleleia o le psycho - lagona tulaga. O le mapusaga ma faʻamalosi tino ia o le a fesoasoani ia te oe e faʻaletonu ai lenei faʻamaʻi. I se tulaga sili ona faigata, tiga vailaʻau mafai ona faʻaaogaina. I le tulaga pe a leai se mea e lisiina fesoasoani i se fesoasoani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi.

Faʻamai o le cardiovascular system. O le leaga o le toto e mafai ona mafua ai le tiga o le lauulu. Ae ole a foʻi, ia lagona e masani ai tamaʻitaʻi ua maua i fualaʻau - vascular dystonia. I lenei faʻamaʻi, o vaʻa e matua malamalama tele i vevela vevela, omiga ma hypothermia.

I lenei tulaga, ina ia mafai ona aveʻesea le tiga i le itu o aʻa o le ulu, e manaʻomia ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia uma itu taua e aʻafia ai le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Paʻu faamaʻi. O mea e le fiafia ai, e pei o le fufusi, peeling ma le paʻu o le ulu, e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le paʻu. Ma seborrhea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopopo atu i isi mea taua i luga, o iai le tiga o lauulu.

Naʻo le toe malosi atoatoa o le a fesoasoani e faʻateʻesea lagona le lelei o le uluulu. O le mea lea, aua le faatuai le malaga i le fomaʻi - dermatologist pe trichologist.

Puipuia o le tiga lagona o aʻa o le ulu

O nisi fafine e foliga mai o le a tiga i aʻa o le ulu. E mafua lea ona o le maualuga o le lagonaina o le paʻu, ia e mafai ona mautofi. Soʻo se toʻa e faigofie le puipuia nai lo le faʻamamaina. O puipuiga puipuia e aofia ai:

  • FofōOle manaia ole faʻafofogaina ole gaoi e fesoasoani e faʻafetaui ai le feteʻenaʻi ma tele le faʻamatu ole ulu ole ulu. O le faia o faʻataʻitaʻiga lelei e puipuia ai le tiga i aʻa o le lauulu, faʻapea le faʻaleleia atili o le tulaga o le lauulu. E mafai ona faia i le fale, pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  • Lea. O le saʻo filifiliga o mea tau tausiga o le a talafeagai mo le ituaiga ma uiga o lauulu. Mo meaʻai ma le soifua maloloina o le ulu, e manaʻomia le faʻaaogaina o matapulepule faʻapitoa mai mea masani. E tele lo latou aoga, e faʻamalosia le paʻu ma lauulu i mea aoga.

A pulumu lauulu e tatau ona faʻatau mai na o mea masani, ma aua le aʻafia i mea teuteu oloa.

  • Soifua maloloina maloloina ma lelei meaʻai. Meaʻai tatau ona paleni. O meaʻai tatau e aofia ai fualaʻau, fualaʻau ma fualaʻau. Ma le le lava o vitamini i le tautoulu - taumalulu vaitaimi, e aoga le ave o vitamini e lagolago ai le tulaga o le uluulu ma le lauulu. O le taʻalo lea o taʻaloga ma le lafoai o mausa leaga o se fofo lelei mo maʻi uma!

Togafitiga leai vailaʻau

  1. Salu masima. O le masima sami o se mea lauiloa fesoasoani i le tausiga o lauulu. E le gata e fesoasoani e faʻateʻa ese le tiga, ae ia toe faʻaleleia le paleni masani o le paʻu, faʻamalosia le toto. Pulu lauulu pe a uma ona fufuluina ma apalai le laʻititi o le masima sami i aʻa, fofo lou paʻu i gaioiga lemu, tuu mo le 15 minute. Fufulu e aunoa ma le faʻamalama.
  2. Fofō Ole faʻamalieina ole faʻamalosi ma suauu taua ole a fesoasoani e faʻafilemu le popole, faʻafilemu neura ma faʻagaioia ai le toto. Faia le ulu faʻatautaia i gaioiga lamalama solo. Mo aromatherapy, e sili atu le faʻaaogaina o suauu faʻamalie o chamomile, lavender, ylang-ylang, pudina, faʻamatuʻu i le vai i se fua faatatau o le 1: 2.
  3. Le mapusaga Afai oe faʻafesoʻotaʻi tiga ma le tutupu ai o faʻafitauli tulaga, ona o lou maʻi mafua ai e ala i se "ovatele" o le neura faiga. O le malologa sili ona lelei o le a fesoasoani e aveʻesea le faʻaititia o le popole ma toe faʻaleleia le "susulu" ulu. Faaalu se taimi sili atu i fafo, faia yoga, mafaufau loloto. Afai e masani ona tupu suiga faʻaletonu, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa.
  4. Tausiga tatau Filifili bristles ma lauulu masani ma sisina laupapa. Faʻaaoga naʻo paʻu malulu e aunoa ma ni uʻamea ma ia le fusifusi fulufulu uila. Alofa laʻei lauulu, seasea tuʻu lau lauulu i fulufulu ma fusiua.

Afai o le tiga i aʻa o le lauulu e "televave" faʻalu soo, mafaufau e uiga i le suia o lou olaga. Faapaleni le meaʻai, faʻaleleia le auala o galuega ma le malologa, tuʻu taʻaloga i lou olaga. Ma e le pine a e faʻagaloina e le gata i faʻafitauli o lauulu, ae e faʻapea foʻi i isi maʻi na e faʻapopoleina ai oe.

Vitio aoga

Aisea e afaina ai le ulu?

Aisea e afaina ai aʻa lauulu?

Faʻafefea lelei ona laveaʻi le tiga o le paʻu i le ulu?

Le mautinoa le mea e fai e faʻalavelave ai lou lauulu? Afai na amata ona e lagonaina le faʻafitauli talu ai nei ma e te le maitauina le vavaeina o le paʻu poʻo le tele o lauulu, taumafai e feagai ma le faʻaaoga metotia fale.

Tuʻu saʻo lau tausiga mo lauulu

E le gata o se mea lelei mo le kulimi e fetaui ma le ituaiga paʻu o lou ulu, ae faʻapena foi selu. Taumafai e faʻaaoga selu pulumu pulumu poʻo pulumu i vali faʻaleaganuʻu, mumusu fusi paʻu faʻapipiʻi ma uʻamea faʻapipiʻi ma fusi uʻumi tino.

Ma, o le mea moni, tuu lou lauulu lagona le saolotoga masani ona masani ai - e aunoa ma le fufusi ma faigata lavelaveina o laei ma laei.

Salu masima sami

Faʻapelepele lou ulu ma le masima masima, i lalo o le faʻafitauli o le sili ona paleni lelei lou ulu, e faʻalauteleina ma, ma lagona le lelei, tiga o le a muta tusa lava pe a maeʻa se siʻusiʻu poʻo se faʻaumiumi uumi o fusi mafiafia.

O le a matua aoga fulufulu masima pe a palapala lauulu ma e tatau ona e aumaia uma i le faasologa atoatoa. Mo le kuka, faʻaaoga le lelei le masima sami, sasaa i le vai mafanafana ma olo lemu i lou ulu.

O le umi o le taualumaga e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 minute. A maeʻa le fusi, o le lauulu i luga o le ulu e tatau ona matua fufulu ma le fafagaina o le moega.

Ufimata ufimata

O se ufimata faʻapipiʻi e faʻaosofia le aoga o vaʻai toto ma faʻamafanafana ia folulu o le laulu. Faʻafetai ia te ia, oe e le gata o le a aveesea ai le tiga i totonu o lauulu, ae o le a maitauina vave le maitauina o latou tuputupu ae fua faatatau.

Ina ia tapena le mata, ave le pulu sinapi ma le mafanafana burdock suauu ma fuamoa. Faʻasolo lelei le faʻafefiloi palapala seia maua le tumau o le kulimi mafiafia susulu ma faʻapipiʻi i lauulu laʻau.

Ina ia faʻalelei lelei le mata, ia mautinoa e faʻapipiʻi lou ulu i se solo mafanafana ma aua le fufuluina pe a ma le 20 minute.

Meli mata

I lalo o le faʻamalosiʻina o le meli, o loʻo faʻamalosia folika o lauulu ma faʻasolosolo le gaʻo o le paʻu o le paʻu. O le tele o taimi e te faia ai se ufimata, o le mafiafia o lou lauulu o le a avea.

E mafai ona e kuka i ni nai minute: palu ai ni nai sipuni o meli, burdock poʻo suauʻu olive, ni nai mataua o vitamini E, faʻamafanafana le paluga ile laititi vevela ma apalai i lauulu ma le ulu. Tuu le ufimata i lalo o le mea faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 30 minute, ona fufulu faʻalelei lea.

Nai lo le masima masani, e mafai foi ona faʻaogaina mea na faʻatau. Ae fai ma le faaeteete la latou filifiliga. Afai e te maitauina ni aʻafiaga, ia vave ona musu e faʻaaoga le mea faigaluega.

O afea ou te manaʻomia ai se fesoasoani mai se fomaʻi?

O nisi taimi o mafuaʻaga o le tiga o le laulu ma o latou aa e le o le aʻafia o le faʻaosofia o fafo, ae i faʻafitauli faigata o le soifua maloloina. I le tulaga lea, e tatau lava ona e vaʻai i se fomaʻi.

Le taimi e fai ai lenei mea:

  1. Afai o le lauulu tiga e masani ona afaina.
  2. Afai e leai se metotia o loʻo lisiina i luga e faʻamamaʻia ai le le toʻa.
  3. Afai e te matauina se fesoʻotaʻiga i le va tiga tiga o lauulu ma allergies.
  4. Afai o le tiga e o faatasi ma lo latou vave laulu leiloa.
  5. Afai e te matauina le foliga mai o le ogaoga paʻu i luga o le ulu, mageso po o susu.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe vave ona e maua i le trichologist. A maeʻa ona e iloa ma faʻavasegaina tonu le mafuaʻaga o le tiga i lou lauulu, e ono maua ai oe i le physiotherapeutic poʻo vailaʻau mo togafitiga.

Afai e tiga le lauulu o lou ulu, mafaufau pe faʻafefea ona suia lou olaga. Masalo e te manaʻomia le tele o le malologa, e ono e iai i le ea fou ma saga alu aʻe.

I le fesili o le a le mea e fai i le tiga o le paʻu ma lauulu, le tali atonu natia e oo lava i lau meaai ma le alofa o taʻaloga. E le se mea ese, a o nei vala e lua e taua tele ile tatou soifua maloloina.

Faʻafefea ona feagai ai ma lenei maʻi leaga?

O le tiga i lauulu e mafai ona maua ai oe i se mea e le masani ai, ona e mafai ona e tu i luga o le puipui o le le malamalama mai isi. E tusa i fuainumera, o tamaʻitaʻi taʻitasi lona lima o loʻo afaina i lenei "maʻi." O le mafuaʻaga mo lea mea e mafai ona avea ma le leai o vitamini i le tino, ma le leai o se tatou siʻosiʻomaga. Ae ui i lea, e manaʻomia le fesoasoani.

  1. Faʻatau se pulu maso faia mai fulufulu masani (sili ona lelei ile laʻau). E le gata o le a faʻaleleia atili ai le toto, ae o le a avea foʻi ma auala e puipuia ai mo oe.
  2. Faʻaaoga ni mea e faʻaalu i ai lauulu e talafeagai mo lau laulu.
  3. Malolo. Malolo sili atu, o lenei foʻi le togafitiga.
  4. O le moe ua taua tele. Malolo mo le itiiti ifo 7 itula. Aua le taofia oe mai i le fiafia.
  5. Faaaoga vitamini.
  6. Savali ma lauulu manifinifi masani masani. Aveese ma selu lelei mea nei aʻo leʻi alu e moe.
  7. Aua neʻi faʻaoga soʻosoʻo ma le le talafeagai ia laʻasaga o lauulu.
  8. Manaia oe lava ma se faʻamaliega faʻamalositino ao leʻi moe.
  9. Afai o le tiga e o faatasi ma le leiloa o lou lauulu, o lona uiga e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa. E mautinoa lava fesoasoani ia te oe e maua se auala lelei o le tau faʻatasi o le faʻamaʻi.
  10. E mafai ona e faʻaalu i togafitiga a tagata ma faʻamalosia le lauulu. Nei o nisi o fua:
  • Aveese le 100 kalama o le masima i totonu o le aʻa o aʻa o burdock, faʻaopopo ni nai mataua o moli ma lavender. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, susu le lauulu ma tausia mo le 30 minute. Ona fufulu ese lea ma le decoction o chamomile
  • Royal jelly (50 ml) fefiloi ma le sami buckthorn suauu ma vitamini E (2 ml). Faaaoga nei mea uma ile susu susu. Salu lemu i le ulu ma tuʻu pea seʻia pala. Ina ua uma lena, fufulu ma aisa le laumei.

O nei fua e mautinoa e afaina ai e le gata i le tulaga o le ulu, ae e faapea foi ma le lauulu atoa.

Ia, masalo ona pau lena. O le mulimulitaia o nei aoga muamua fesoasoani ma metotia, lou lauulu o le a ola i se olaga atoa, ma o le a galo e uiga i le ono faigata faʻafesoʻotaʻi ma latou. O le mea ua tupu, o oe o le pule a matagofie, maloloina ma malosi curls. Malie lelei leaga

Le lelei tausiga

Suia o masani masani (shampoo fou, balm) poʻo le saʻo le filifilia o fulufulu oloa e le tutusa ma le ituaiga o laulu e mafai foi ona mafua ai le le fiafia. O le tele o faʻaaogaina o varnish, gels, mousses ma isi mea e lalagaina ai lauulu e le aoga i lou curls, faʻaumatia ai ma avea ai i latou mamafa, pefu ma palapala vave nofo i lalo i curls (laau). O le mafuaaga lena, a palapala le ulu, e paʻu le aʻa ulu.

Ole iʻuga o le le filifilia o le faʻamoe, conditioner poʻo le palama e mafai ona mago le paʻu ma le susu. O le paʻu paʻu e mafai foi ona tupu ai le magulu o le lauulu ma avea ma aʻa o le mafuaʻaga e mafua ai ona tiga aʻa. I lenei tulaga, e taua le lafoaia o oloa faigata tausiga e fiafia i emollients ma moisturizers mo lauulu manifinifi.

Foi, lauulu oloa oloa aofia ai selu, selu, maso pulumu mo lauulu. Ioe, e tatau foʻi ona faʻaogaina ma le faaeteete ma faʻaeteete ua filifilia e tusa ma taʻiala nei: natura o le mea, antistatic ma saogalemu mo le uluulu.

Allergic tali

E masani lava o se tali le mautonu i le fesili pe aisea e mafua ai ona faʻaalia ni mea teteʻe atu i aʻa o le ulu i le ulu tiga. O nei onapo, ua matua lauiloa ai oloa o loʻo tausia ai ni vailaʻau ma ni suauʻu, ia e mafai e lo tatou tino ona tali atu i se aʻafia.

Ae le i faʻaaogaina se mea fou (suamalie, balm, ufimata, suauu, lauulu vali, perm), aua nei galo e faʻataʻitaʻiina mo se aʻafiaga teteʻe i se tamaʻi vaega o le paʻu. E masani a, le suega e fai i luga o le paʻu i tua atu o taliga. Afai i totonu ole 24 itula e leai ni mea e taʻu mai ai ni mea teteʻe (mageso, maʻi, mumu, peeling), e mafai ona e faʻaogaina saogalemu lenei mea faigaluega mo lauulu. Afai e te leʻi faia se suʻega, ma aliali mai na aliali mai, e tatau ona e faʻatopetope ona e taofi le faʻaaogaina o meaʻai alergens. Faatasi ai ma le faifai pea o tiga ma le vevesi, ua tatau lava ona alu sau fomaʻi.

Faʻanoanoa ma le le paleni lelei

O le mea e leaga ai le olaga o tatou taʻitoʻatasi, e aunoa ma ni mea e popole ai pe a oʻo i le tino, o galuega soona fai ma faigata. Afai ua maeʻa se isi faʻafiafiaina na e lagonaina le tiga i aʻa o le lauulu, ona mafua ai lea o le mafuaʻaga e tele lava ina fesoʻotaʻi ma le popole. Taumafai i le mea lea e inu le mama fualaʻau faʻamalieina, soli elemene selenium, magnesium ma se vasega o vitamini B o le a fesoasoani foi e faʻamalosia ai ou neura. Tausi lelei latou. Aua le popole fua ile mea e tasi, ma ia e manatua, o fiafia uma e atagia mai i lou soifua maloloina.

O le soifua maloloina ma le lalelei o lauulu o le 90 pasene saunia e maualuga-lelei, maloloina meaai. O le i ai i aso uma o meaʻai fou, fualaau suamalie ma fualaau faisua e aoga tele le aoga o le lauulu. Ua leva ona matauina o le umi nofo i mono-taumafa e le taitai atu ai i se mea lelei. Tatou meaai e tatau ona eseese.

E aoga tele i le taumafa o meaʻai maua i vitamini C (e taua tele mo tatou vaʻa) pei o papalagi, pasili, kapisi, brokoli, blackcurrant, ma sitreti uma. O pi, pi, lentil e tamaoaiga tele i vitamini B. Ma le maualalo gaʻoa povi, puaa, moa, o le a maua ai e le tino le tele o porotini ma amino amino talafeagai, a aunoa ma le lauulu e le ola.

Auala e faʻateʻaina ai tiga

Faʻafefea ona aveeseina le le lelei i tiga i aʻa o le lauulu? E lua auala e faʻamaloloina ai le ulu tiga: vailaʻau ma lē le vailaʻau. Togafitiga metotia aofia ai le aveeseina, mapusaga o le tiga ma le tiga i le tele o pills, suauu, vitamini. O fautuaga ii e mataʻutia ma e sili le faʻafesoʻotaʻi o fomaʻi faʻapitoa mo lenei ituaiga fesoasoani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le trichologist pe a maeʻa ona suʻesuʻeina lelei le ulu, o loʻo i ai le lauulu ma lona suʻesuʻega lautele o le a mafai ona faʻatonuina se togafitiga mo se tagata lava ia.

Le faʻaaoga o vailaau faʻamamaina o tiga i aʻa o le lauulu

A o le i sailia se fesoasoani mai fomaʻi ma fualaau, e mafai ona e taumafai e aveese oe lava ia le tiga. Le faia o lenei:

  • taumafai e aua le faia soʻo fulufulu tino, laʻau poni, aua neʻi faʻaogaina le uʻamea filo ma le uʻumi tino,
  • taumafai e faʻaititia le faʻaaogaina o le styling oloa (varnish, mousses, gels, etc.),
  • ia mautinoa o lou selu e faia i mea masani, e le tefuliina lou lauulu ma e le afaina ai lou ulu ma maʻi nifo,
  • alu ile taele / sauna o le a faalauteleina le ulu ulu ma le toto feaveaʻi,
  • faʻataʻitaʻia se ulu fulufulu ulu o le a faʻaleleia ai le toto ma faʻamama le spasm,
  • i le vaitau malulu, fai se pulou mo le vaitau,
  • amata taumafa saʻo, 'aʻai sina masima, falai, suamalie,
  • filifili se lauulu, balm, conditioner tusa ma lou ituaiga lauulu, soʻo se teine ​​fulufulu mafai ona fesoasoani i lenei,
  • aua neʻi galo e fai ni mea lelei faafogafoga e le itiiti ifo i le 4-5 taimi i le masina,
  • vaʻai ou neura, aloese mai le popole.

O nei fesoasoani uma i se lavelave o le a fesoasoani e faʻagalo e faʻavavau mafuaʻaga e afaina ai aʻa.