Misi faʻamatalaina

Faʻamatalaina o miti a Stork

Malo o morpheus (uiga o fuaitau) - o se miti (masani malosi).

Morpheus o le atua o miti i Eleni tala faasolitulafono, o le atua o le apaau, o le atalii o le moe atua Hypnos. Na faaali Morpheus i tagata i miti, ave le ata o so o se tagata. Na te silafia lelei le auala e faʻataʻitaʻi ai i le leo ma le leo e tautala ai le tagata na ia faʻaalia. Naʻo taimi o totoe na ia tausia ai ona foliga.

O le faʻaupuga "i lima o Morpheus" ua faʻaaogaina foʻi, o lona uiga - o le tumau i se miti, moe.

O le fasifuaitau "i lima o Morpheus" i le Igilisi - e paʻu i lima o Morpheus.

Morphine (o se vailaʻau malosi) e faaigoaina foi e fesootaʻi ma lenei atua. O le tusitala Bulgakov Mikhail Afanasevich (1891-1940) ei ai le tala e igoa ia Morphine. Faamatala le tala pe na faapefea ona avea ma fomai ma vaisu i lenei fualaau.

Morpheus (i le Ancient Greek Μορζης - "shaper", "le na te mamanuina miti") - le atua o miti i le tala faʻasolopito Eleni. O lona tama o Hypnos - le atua o le moe. Morpheus e mafai ona faia soo se ituaiga ma foliga i tagata i se miti. Na te silafia lelei le auala e faʻataʻitaʻi ai i le leo ma le leo e tautala ai le tagata na ia faʻaalia.

Na faʻaataina e tagata Eleni ia Morpheus o se talavou faʻalemafaufau ma tamaʻi apaʻau i ona malumalu. O nisi taimi e aliali mai ai Morpheus o se toeaina 'umi' ava ma se poppy fugalaʻau i lona lima. O Morpheus sa masani ona faʻaali i ofu uliuli ma fetu siliva o lo o salalau solo i luga. I ona lima o lo o ia uuina se ipu ma se vai poppy, o loʻo iai se malolo, faʻamoe se teuga moe. O nisi taimi na te ofuina se pale o fugalaau poppy i luga o lona ulu, e faatusa i miti.

E tatau ona mulimuli Morpheus i miti a tupu ma toa. O le faʻailoga autu o Morpheus o auala e lua i le lalolagi o miti. O le faitotoa nifo elefane mo miti pepelo ma le pusi nifo mo miti moni. I faailoga ma uiga o le Atua, uliuli e masani lava ona iloga (e pei o le lanu o le po ma le le amanaia) ma poppy fugalaau.

Ovid tusia i le "Metamorphoses": "O le Alii o le Miti o le tama o le faitau afe o atalii, o se ituaiga atoa, ae mai ia i latou uma na ia usuina Morpheus, o le na iloa le auala e avea ai ma soo se tagata soifua i le loto. E leai se Miti mafai ona tauva ma ia i mea tau atamamai e pepelo ai foliga o tagata." "O lona leo, o lana savaliga, o ona foliga sa pei lava o le ata muamua. E le gata i lea, sa ia toe taʻu sao a latou lavalava ma e masani ona alu i fafo i le lalolagi."

Klychkov Sergey Antonovich (1889 - 1937)

"Prince of Peace" (1928) - "Bainki ... bainki ... malolo ma lagona o loʻo e i ai i tua atu aʻu, pei o tua atu o se pa maa ... ioe, o aʻu o se aliʻi taua ma lau auauna tuai ma e fiafia i ai! A o e malolo i lima o le morpheus, O aʻu, iloa, i le gutu, i le pu ... oe vaai, o le a ou faʻalogo i mea uma ma vaʻai, ma atonu foʻi o le ua iloa ai o ia, e tatau ona ia tuʻuina atu seisi selau rubel ia te ia ?! "

Chekhov Anton Pavlovich (1860 - 1904)

"O mea talafeagai" (1884): "Faalogo mai, o mai i loʻu fale ma taʻu ia Mary Vlasyevna aua le ita. Ou na o le tasi le itula ou te moe ai. Plynin. E te malamalama? Moe." fusi o Morpheus."

“Na ou fetaui i totonu” (1882): “Ina ua mou ese le tagata mulimuli ma mataupu o Morpheus ua leva ona i totonu o le pulou, ua ou mumusu. "

Pushkin Alesana Sergeevich (1799-1837)

Miti: "Ou te usuina se miti, e le mafaatauina meaalofa o Morpheus"

Delvigu: "Ma o lenei ma lana laʻau e le o vaaia ia Morpheus e tau atu i le sese sese uma. Ua amata ona pogisa le vaʻai. Ua e mapuea, ua pa'ū lou lima i luga o le laulau, Ma ulu lou ulu mai tauau i le fatafata, ua e moe. I le nofoaga lava e tasi. Aso Lulu I aao o Morpheus Le agaga le faʻamaoni ia teuloto, Ia ou paie. "

Eugene Onegin 8, 28 (e uiga ia Tatiana): "O ia e uiga ia te ia i le pogisa o le po, Seia oʻo Morpheus seʻia oʻo mai, E masani lava, o taupou faʻanoanoa."

Faʻamalamalamaga o miti tusi - o le a le talafatu miti e uiga i

  1. Azara. Fiafia fonotaga, alofa.
  2. Amerika Le amataga o se fou laasaga i le olaga.
  3. Igilisi I faʻafitauli o aiga.
  4. Wangi. Malolo faʻatusa fiafia mea tutupu.
  5. Grishina. Manuia ma tulaga tau tutoatasi tautupe.
  6. Sasaʻe. I le faʻatau mai o se fale fou poʻo le siʻitia.
  7. Fafine. Manuia le faʻaipoipoga.
  8. Winters. I se masani lelei.
  9. Manaia. I le fanau mai o le pepe.
  10. Le vavalalata Maʻitaga.
  11. Aesop's Tusitala. I mea fiafia.
  12. Laitiiti Velesov. I le fealofani.
  13. Feololo Hasse. E tatau ona e faia le tele o taumafaiga ina ia 'ausia le tulaga o se pele ia te oe.
  14. Tagata Lusia. O le a suia le olaga.
  15. Aiga tamoe. Poloaiga i le fale ma i le galuega.
  16. Le tagata malaga. O nisi taimi o se miti e mafai ona faatusa i le moomoo i se pele poʻo se atunuʻu.
  17. Aso nei. O le a avatu ia te oe se meaalofa.
  18. Iukureini. O le moe e mafai ona folafolaina fiafia se faʻaipoipoga ma foliga o fanau, ma le afi.
  19. Esoterika. Ua suia le olaga ua leva ona faʻatalitali.
  20. 21st seneturi. Fautuaga Faaipoipoga.

Fai mai Denise Lynn, o le miti e mafai ona faʻailoa mai le tulaʻi mai o ni manatu fou, aumaia i le ola lea, o le ae mauaina se tulaga faʻamanuiaina manuia.

I le miti, o le vaʻaia o se ofaga i le toʻotoʻo ma le tele o fuamoa o se ofo faʻaalia e le mafai ona e teena.

E taua le miti fafine: le miti a se teine, fafine, alii

Afai e miti le teineitiiti o se teine, e leʻo toe umi ona latou faia lea o se ofo. E tusa ai ma le tusi miti a Vanga, o le ae feiloai ma se tagata agavaa o le a avea ma toalua.

Le miti a se fafine folafola folafolaga maitaga ma le olioli o le tulaga faatina. E tusa ai ma Esoteric Tsvetkov, oe lauiloa i le isi itupa.

Afai na e moemiti o le fetagofi e lele i luga o se faamoega, ona e sauni lea mo se suiga ile galuega

O se maitaga poʻo faʻaaliga vaaia ai le fanau mai o se tama tama. E tusa ai ma le tusi miti faaonapo nei, o le a tuuina atu oe ma se manaia manaia.

O se auvaʻa na vaaia i le malo o Morpheus, o lo o valoia ai se tamaloa manuia i le galuega, le fanau mai o le suli poʻo le tatalaina foi o se pisinisi fou o le a aumaia ai se tupe maua. I se alii nofo toʻatasi, o se miti faʻaalia mai o le taimi e amata ai se aiga ma mafaufau e uiga i fanau.

E te iloa i totonu o Saina, o le oa e faatusa i se olaga umi, toʻamalie ma talitonuina i le lumanaʻi? O le mea lea, o le vaʻaia o lenei manulele i le po vaʻaia o se lelei faʻailoga.

O suiga o le cardinal e faʻaalia ai miti a le aiga o le paʻu i le po. O se mea taua o le a tupu i le olaga. Tele faatauga pe toe suiina e mafai. Faʻapea foi, o latou manuia o le a faʻafiafiaina ai fanau ma fanau a fanau.

Lauulu lanu: uliuli, paʻepaʻe, samasama, tele-lanu stork

  1. I se miti, o se paʻepaʻe paʻepaʻe folafolaina fou faamasani ma se tagata malosi. O le a Ia fesoasoani ia te oe i le feagai ai ma faafitauli umi.
  2. Afai o le manu na i ai le efuefu lauulu i se miti, ona i ai lea o avanoa uma o le manuia. Tali i luga le faʻatinoina o fuafuaga ua leva na leai se lototele e faʻatino ai muamua. E tusa ai ma le tusi miti i aso nei, e mafai ona puipuia ai mea e te fiafia i ai, o lea ua oʻo i le taimi e amata ai feutagaiga poʻo le foia feteʻenaʻiga.
  3. O le au uliuli na vaaia i le malo o Morpheus, o loʻo folafola mai ni aʻafiaga e oʻo ma le lotoleaga. E tusa ai ma le tusi miti a Miller, oe solia se ituaiga o loka ma o le a e matua salamo tele.
  4. O se samasama samasama i miti po e vaʻaia e tagata e masalosalo i le saʻo o latou gaioiga. E leʻi leva na i ai se mea faigata, ma e le mafai ona e alu ese mai ai i se isi itu. Aua le fefe, ae gaoioi, ma o le a liliu uma mea.
  5. O nisi taimi i se vaʻaiga i le po, o se manulele atonu e tele ni ona lanu. Fai mai o lenei olaga o se tagata moemiti ua tumu i mea na tutupu o loʻo vave ona sui e pei o ata o le kaleidoscope. E taua le aua nei galo le isi mea.

Afai i se miti na e maua ai se manulele, ae pueina se isi manulele, ona o le mea moni o le a tatau ona e tele popole e uiga i fusiua tuai.

Manulele lapo

O le πελαau e faasino i manulele lapopoa. Ae o nisi taimi i se miti e mafai ona e vaʻaia na o se tino tele i le tele. O lea vaʻaiga faʻaalia lipoti i se mea taua na tupu o le a faʻaliliu ai le olaga i lalo.

Ae o le tamaʻi laʻau, e masani ona moemiti i se mafutaga loto gatasi ma ni mea e le masani ai. E tusa ai ma le miti tusi 21st seneturi, o le a e faia se talanoaga ogaoga ma se pele.

A e moemiti o se tamaititi o nofo i le ofaga e le o ni moa, ona tupu lea o se mea e tupu tele i le olaga

O le fuamoa moa iloa i se miti o le faʻailoga lea o le a lagolagoina e se pele ia te ia taimi faigata. E tusa ai ma le tusi miti a Azar, o le a faʻafiafiaina tamaiti i a latou taumafaiga.

A faʻapea na fofoa le tamai moa, ona fesiligia loa lea o oe mo se fesoasoani, ae afai o ia na sola ma sauni e lele atu i fafo o le faamoega, ona faʻatalitali lea mo ni mea manaia.

A fai o le miti na latou matamata ai i se moa o le au paʻu, ona e moemiti lea i lou aiga. O le fafagaina o se tamaʻi manulele i le po o se faʻailoga lea e manaʻomia e tuʻuina atu le tele o le taimi e fesoʻotaʻi ai ma aiga.

Aofai o tagata

O le vaʻaia o se tasi maʻa i le malo o Morpheus, o se faʻailoga talafeagai lea. O le ae maua le manuia i au taumafaiga, alofa ma le malamalama i totonu o le aiga. E tusa ai ma le tusi a tagata Rusia miti, faaaliga mafai folafolaga folafolaga maitaga.

O le vaʻai atu i nai manulele i miti - i le faʻamaoni ma alofa alofa. E tusa ai ma le tala a Gustave Miller, o loʻo faʻatalitali mai oe mo le manuia i pisinisi, ma e mautinoa o le moni o Tsvetkov, o se miti na folafolaina mai ai le tele o fanau.

A fai le miti a miti ma moa, ona muamua lea o se mea e tupu ma aiga. I le fonotaga, o fesili taua e faʻatatau i le tofi o le a talanoaina.

Le vaʻaia o se lafu manulele i miti po - i le faʻaiuga o le mataupu, na tele le taimi ma taumafaiga. E tusa ai ma le tusi miti a Aesop, o lenei ua e le fiafia ma ua e faʻanoanoa i le mea na tupu, peitaʻi ina ua uma ona talanoa ma sau uo, faʻamoemoe e nofo i lou loto.

Na e vaʻai i se vaega o le kiona-paʻepaʻe storks i se miti? Sauni mo se pati fiafia ma uo. O le fonotaga o le a aumaia ai le tele o lagona lelei.

Amio: lelei pe leaga

Afai i se miti o le manu na saunia lelei, flippant ma ia tuu ia lava stroke, ia e le pine ae o le a laki. Mo tagata pisinisi, o le miti tino o le maua o se tupe mama i se fou poloketi. E tusa ai ma le tusi miti aiga, faʻatalitali ai oe i faʻalavelave o le alofa.

Afai e malo le faʻatagata gao, taumafai e piki i le po, ona e sauni lea mo le teʻi ma le solia o fuafuaga. E te faʻamoemoeina se mea, ae o le manaʻo e le o le faʻataunuʻuina e taunuu. Faʻafuaseʻi, o se mea o le a tupu sese, ma o le a le mafai i lou malosi e faʻasaʻo ai le tulaga. Taumafai e talia ma le faʻamaoni le toʻilalo ae leʻo le loto vaivai. O le mea moni, i tua o le lanu uliuli sau lava paʻepaʻe. Fortune o le a toe ataata vave.

E tusa ai ma le tusi miti a Vanga, ia vaʻai se paʻau i le miti i le vanimonimo - ia feiloaʻi ma se tagata le masani ai

Afai e osofaʻi e se manulele i le malo o Morpheus se tasi o ana uo, ona avea ai lea o le mea moni lenei tagata ma faʻafitauli, ma o le a ia manaʻomia lau fesoasoani.

Na e miti i le tagata talimalo e leʻo amanaiaina oe? Faitau fua i ou malosiaga ma aua e te faamoemoe i se fesoasoani mai fafo. Aua le avea lagona e malemo ai o le leo o le mafaufau, ma o le a liliu mea uma pei ona e te manaʻo ai.

E tusa ai ma le tusi miti a Azar, ia vaʻai i paʻu palapala pe maʻi i le miti o po - ia misa ma se pele ma se malologa o mafutaga.

Faʻataʻitaʻiga i se miti: vaʻai i le lagi, i vai, luga o le taualuga o se fale, ia uu i lima ma isi mea faapena

  1. Afai e te moemiti ma le nofoia e nofo i luga o le tumutumu o le fale, ona e i ai lea i le ala saʻo. E mafai ona e auiliiliina lelei le tulaga ma vaʻavaʻai lelei i mea o loʻo tutupu, lea e mafai ai ona e alu ese mai le vai mago, alu ese mai soʻo se tulaga ma ausia manuia. E tusa ai ma le tusi miti a fafine, o avanoa mo le feiloaʻiga ma lou agaga paaga e maualuga pei lava e leʻi i ai muamua.
  2. Afai o se manulele i le po po moemoe nofo i totonu o le laau lata ane i lou fale, ia mautinoa ia mautinoa o le mafutaga ma lau pele o le a susulu i lanu fou. I le lagomeli i le mafutaga na tumau ai i le olaga atoa, aloese mai mea pepelo ma mea sese. Manatua o le faamaoni ma le faʻaaloalo i le paga o le autu autu lea mo se manuia olaga faʻatasi. E tusa ai ma le erotusi tusi miti, e i ai se tagata latalata ane e mafai ona faia oe fiafia.
  3. O le vaʻai i se po e vaʻaia le fetagisi o loʻo nofo i totonu o se faamoega o se faʻailoga lea ua oʻo i le taimi e faʻatulaga ai le olaga faʻaleaiga ma fealuaʻi ai ma se pele i se tulaga fou o le mafutaga. Afai e lua storks na nonofo i le faamoega, o lea, e tusa ai ma Lyudmila Shereminskaya, o se feiloaiga ma le afa lona lua ma le faaipoipoga ua fuafuaina.
  4. Na e vaʻai i se auila i le miti i le vai? O lea, o oe o se lelei ma malosi le malosi e mafai ona faia tele. E tusa ai ma le miti tusi o Winter, maua le tala lelei. E tusa ai ma le Esoteric Tsvetkov, o se fiafiaga manaia o le a sau.
  5. O le taofia o se manulele i le miti - i le faamalamalamaina o mea. E le pine a e maua le mea e te manaʻo ai. O le mea taua - aua neʻi e matamuli, laa agai i lau sini.

Na e miti o le fetagofi e fafaga moa? Ma, o le a maua oe i se tulaga faigata, ma o le ae manaʻomia le fesoasoani a uo po o tauaiga

E tusa ai ma le miti a Fedorovskaya, o le vaʻai i se miti gaogao o loʻo avea ma faʻailoga lelei. E mafai ona e feagai ma faʻafitauli, ae faʻafetai i lou mataala ma le faʻautauta, e te aloese mai le faʻasaniga malamalama.

Faʻamalamalamaina o isi miti e uiga i le auila: miti o se manulele ua oti, se moa na pa'ū mai i le faamoega

O le manulele mate i le miti folafolaina taufaasese ma le le fiafia i tagata. E tusa ai ma le miti a Aesop, o se miti e faʻailoa mai le maliu o se toto aiga.

Ia vaʻai i le faʻa stork na lavea le taʻavale i miti po - i faʻafitauli ma leiloa. A na ola le manu, e i ai le avanoa o le a manuia mea uma. Ae a faapea e oti le manu, ia e sauni lava le mafaufau e leiloa.

O le toto toto, miti o faafitauli o pele ia te oe. A e tausia se manuʻa manuʻa, e manaʻomia se fesoasoani i se tauaiga.

Afai na e moe i le mageso faʻaleaga i le miti, e tatau ona e galue malosi e ausia le sini.

O le vaʻai i se manulele ma le apaʻau malepelepe i le malo o Morpheus - i ni suiga e leʻi mafaufauina o le a mau ai se le mautonu. O mea uma o le a le alu e tusa ai ma le fuafuaga, ma e tatau ona e vave suia i tulafono fou.

Na ou miti faapea o le moa ua paʻu i fafo mai le faamoega, ma sa e taumafai e fesoasoani ia te ia? A tamaoaiga o le a lamatia. E le tatau ona "sasaa ese lou lauulu" e uiga i lenei, aua o le a le mea lava mea uma o le a foia na o ia.

Miti e uiga i faʻatau folafola mea tutupu eseese. E mafai ona avea ma faʻaipoipoga ma maʻitaga, poʻo le le fiafia i tagata ma leiloa le fiafia i le olaga. E tusa ai ma le tusi miti a Italia, o le vaʻai po mo tagata aiga vavalo o le fealofani ma le filemu, ma mo i latou o loʻo i atunuʻu ese - toe foʻi i le aiga.

Oti, vali, selu, vavae ese efuefu ni manoa pupuu - o le a le uiga o lenei mea i le miti a se fafine

I se miti, e mafai ona e vaʻaia uma lau oe ma seisi tagata. Talu ai o lauulu o se faʻailoga o le malosi, o le mea o loʻo valoia o le tagata e ana le laulu na vaʻaia.

Matagofie, uumi, teuteuina lelei o miti o se tulaga o le a maua ai le tele o le poto masani fou ma faʻaosofia ai le olaga ia lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, e malaga ai. E le gata i lea, e mafai ona mamao ese le auala, i totonu ole taulaga. Voyage folafola mai le tele o lagona manaia, se manuia faʻamaeʻaina mataupu. A faʻapea o le faiga pisinisi lea, ona gata ai lea i se tulaga saʻo. E mafai lava pe a maeʻa, o le galuega e alu i luga ma e tatau i se tasi ona faʻatali se siitaga. Afai o le mea moni o mea o le a alu leaga mo oe, ia a uma lea miti o le a lelei mea uma.

Pulu pupuu poʻo se laʻei fulufulua o se miti e faʻalavelavea le faigamalaga, i fuafuaga le faʻaalia, i le mea moni e le oʻo mai le malaga o loʻo loma o le a le aumaia ai le faʻamoemoeina.

E leʻo lelei le iloa mamao a le fili i se moe talatala. I se taimi lata mai, e manaʻomia e le pule o ia fili le le fiafia, faʻaseseina, faʻalataina o se pele.

Le isi faʻamatalaga - miti e leʻi faʻataunuʻuina

Ae o le fili lalagaina oe lava taitai atu ai i le vave faaipoipo. Afai o le taimi lava lea e tasi e lalaga mai ai le lipine mumu i totonu o le fili, ona avea lea o le tane o se tamaloa aiga lelei, ma o le faʻaipoipoga o le a manuia.

O lauulu i se miti, teteʻe i luga pe le selu, atagia ni faʻamatalaga le lelei. Mo fafine e leʻi faʻaipoipo, o se miti faʻapea e folafola se faʻaipoipoga le manuia ma se olaga le fiafia. O fafine faʻaipoipo e tatau ona vaʻai i o latou toʻalua ma taumafai e sui le va mo le lelei sili atu. A leai, e le mafai ona 'alo ese mai feeseeseaiga a le aiga, faʻalavelave, ma le tetea.

Ae afai o lau miti e uiga i lauulu na tupu na o ia i soʻo se vaega o le paʻu, o lona uiga o le foliga mai o se ili. Ae o lana faigauo o le a faʻalavelave ma le manaia.

Tafuna miti Morpheus, faamatalaina o miti

Lenei o se fegalegaleaiga miti tusi e mafai ona e faʻamatala ai au miti.

O le moemiti o le ki i le malamalamaaga i le tagata lilo malamalama Miti aumai ni tali i fesili, lapatai ma valoia le lumanaʻi. O le mea taua o le mafai ona faʻamatala saʻo i latou i le fesoasoani mai o se tusi miti.

O lenei i le database o miti tusi 3197 faʻauiga o miti.

Na fai sau miti e te popole ai? Faʻalautele ou masalosalo ma matou O le fofoa o miti.

E lē masani a miti ma e le taunuʻu.Masani masani e taunuu mai le aso e sosoo ai i le iva masina.

Ina ia mafai ona tauloto lelei au miti, e tatau ona e suia le laupepa i vaiaso uma, i.e. A maeʻa aso 7 uma, faʻapipiʻi le ulu o le moega i le isi itu, ia o loʻo tuu i lalo vae. O se miti lelei e tatau ona taʻuina saʻo ma i se auala lelei e taʻu ai i se tagata le ala foʻi lea e tasi, ae sili atu le tusi i lalo i lau tusi faʻapitoa. O le taimi lava e vaʻaia, e leʻo manino mai i taimi uma, ma o lea la e tatau ona toe avatu se faʻatauga tele, lea e tatau ona toe faia ile 3 taimi.

O le faia o le moemiti o se tasi o auala o introspection, faʻatumuina lau tusi aso, faʻaaoga ma faʻatusatusaina faʻauiga o faʻailoga i tusi miti eseese, faasolosolo ona e atiaʻe lau oe lava faʻatusa faʻatulagaina ma o le a mafai ona e fausia se tagata miti tusi.

Ala i le malo o miti

E talitonuina o le atua o le moe faʻamalieina se tagata i ai poppy sua, togafiti ia te ia mai se pesini tele. Ma e le o se mea na tupu: i luga o le ulu o Morpheus o loo i ai le pale o nei maaleale fugalaʻau, ma o le mea tonu lena o le faʻailoga o miti. I totonu o Eleni, o ata o Morpheus o loʻo maua i ipu omea, aʻo isi tagata Roma na maua i luga o sarcophagi.

Ina ua maua se tasi o vailaʻau, sa ia te ia le igoa "morphine" poʻo le "morphine" na o le moe taumafaina uma moe.

Na ou miti e uiga i le lauulu o se fafine

Tatou amata i le matagofie. O lea la, oe mafaufau pe aisea e miti ai lauulu. Ae leai. Na e vaʻai ia i latou e aulelei, lamolemole ma silika, e umi ma matagofie. Ia e iloa o loʻo faʻatali se malaga mo oe. E le gata i lea, o le faigamalaga o le a manaia ma tumu i lagona lelei. Afai o le malaga e fesoʻotaʻi ma galuega, ona e manuia ai lea, ma peʻa taunuʻu mai ile fale e mafai ona e faamanatuina se siʻitia. Afai o le taimi lea i le olaga moni e te le sologa lelei, ona uma lea o se miti o le a manuia mea uma. E tatau foi ona faamamafa i le mea o moemiti lauulu o lo o moemiti iai. Le faʻauiga miti e faʻamatalaina o se malaga faʻalavelave poʻo le mea moni o le malaga e le ola e tusa ma faʻamoemoe, fuafuaga e le i taunuʻu. Afai o se fafine miti o ni pulou umi - e le o se faʻailoga lelei lea. O lona uiga, i se taimi lata mai o le a le fiafia ma faaseseina. Masalo faalataina le pele. E le gata i lea, o tofa uumi o loʻo faʻamatalaina o ni faʻamoemoe le faʻataunuʻuina. E leaga pe a e miti i fulufulu ma le le mautonu lauulu. Mo se fafine e leʻi faʻaipoipo, o lona uiga ua faʻaletonu le faʻaipoipoga ma se olaga le fiafia. O tane ua faʻaipoipo e tatau ona gauai atu io latou agaga paaga ma suia a latou mafutaga mo le lelei. A leai, o le tetea ma le toʻatele o le mafutaga motusia. E te iloa pe aisea o le moemiti o lauulu na tupu na o ia i luga o se paʻu paʻu? E le gata i lea, i se taimi lata mai o le a maua ai e se fafine lana ili, o le mafutaga faʻaaloaloga o le a le manaia ma tiga mo ia.

Miti a alii

Mo sui o le malosi feusuaʻiga, o le faʻamatalaina o miti o loʻo iai le lauulu o loʻo iai se uiga ese. E filifilia agafesootai ma tautupe manuia, galuega, soifua maloloina:

  • afai o lauulu e tupu i soʻo se vaega o le tino - o lona uiga ia mauoa ma maua tupe i se tele tele,
  • pe'āfai e tele lauulu i le fatafata - o loʻo fesoʻotaʻi lea ma le soifua maloloina ma le malosi,
  • afai e te selu lou lauulu ma fai lau oe lava sitaili - e faʻaalia le manuia i taumafaiga uma,
  • pe a faʻafuaseʻi ona tupu le lauulu o se tama pala - lea e tau atu i se manaia aso, o se mafutaga fou ma ni lagona alofa.

O le laʻititi lauulu leiloa i se miti i luga o le ulu o le tamaʻi ata se olaga toʻafilemu, e aunoa ma lagona faʻaosofia ma lagona

Afai i se miti na paʻu uma lauulu i le taimi e tasi, ona tatau lea ona e mafaufau i faʻafitauli, misa, faʻafitauli o aiga, le fiafia, faʻalata ma teteʻa.

Le Malo o Morpheus: O Le Uiga o Faʻaaliga

Talu mai aso anamua, o le moe e manatu o se koluse i le va o le ola ma le oti, o le mea lea, o tatou tuaa e le toe fafagu se tagata i lima o le miti. Sa talitonuina e alu le agaga i se malaga, ona toe foi ai lea i le tino. Ae ona o le fafagu malosi tele mai, ua mafai ai ona ia tumau pea i se isi lalolagi, ona ua le maua se taimi e toe foi mai ai.

O le moe o le mea lilo lea o le natura, ma mea na tutupu i le taimi na taumafai ai e malamalama i le sili mafaufau o tagata mo le sili atu ma le seneturi. O le moni amataga o miti e le o iloa atoatoa, e ui i tele alualu i luma faasaienisi. Ma o le fuaitau "le malo o Morpheus" e naʻo le uiga lava o le mea e alu ese ai le agaga mai le tino mo le taua o le malaga atu i isi lalolagi.

Lauulu miti tamaloa

Mo alii, o le fesili "o le a le miti o lauulu mo" e matua ese uiga. I se tulaga lautele, o se miti mo le malosi feusuaʻiga e fesoʻotaʻi ma agafesootai ma mea totino, galuega, soifua maloloina. Afai e iloa e le tamaloa lena i se miti ua tupu lona laulu (i so o se vaega o le tino, e le gata i luga o lona ulu), o lenei i le tamaoaiga ma maua. Afai o loo i ai le tele o lauulu o luga o le fatafata, ona maloloina lea ma tumu i le malosi, malosi. Ae e mautinoa le mafai ona fai atu i le mafuaaga e ala ai ona leiloa le lauulu o se tamaloa. I le tasi itu, o sea miti e faʻailoa mai ai le toʻamalie ma le ola o se tagata, e aunoa ma ni mou malie ma lagona. O lenei faʻamatalaga o loʻo faia se miti, pe a fai e iai se faʻaletonu leiloa pe a selu. I le isi itu, afai ua paʻu uma lauulu i se taimi vave - o lona uiga o le leiloa ma le vevesi, teteʻa ma faʻalavelave i totonu o le aiga, le fiafia ma faʻalataina. O se lelei faʻamatalaga o le tusi miti e uiga i mea miti a lauulu, pe afai e tupu vave le laulu o se tama. Lenei mo fou fiafia fonotaga, alofa naunautaʻi ma mafutaga fou. Afai i se miti na ia selu lona lauulu ma teuteu lemu, faia o se laulu i lauulu, o le mea moni o le manuia e faʻamoemoeina i taumafaiga uma.

Faailoga Taualoa: Paʻele o Lauulu

E i ai le miti faʻapea e taofi ai e le tagata lona laulu i lona lima. O sea miti o se faʻailoga o le iʻuga. O lona uiga e iai le kolosi ma se olaga fou i luma. Ae faʻafefea ona alu - e faʻalagolago uma lava i au oe lava gaioiga. Ua manino mai le miti, o le taimi nei e taʻitaʻia le lumanaʻi o le Lady o Fate. E aoga le mataala i lenei faʻailoga ma au gaioiga uma e tatau ona fuafua manino. Tasi le faaiuga sese, ma mea uma ole a felelei atu ia tartarara.

O sea miti e le aofia ai le manatuaina poʻo le toe faʻatuina mai i mafaufauga o le a le matagofie o le miti. Ma e leai se aoga pe a fai na miti o se tamaloa poʻo se fafine. O le mea taua o lauulu i lou lima. Ole faʻailoga sili lea.

O le a le mea e tupu i le taimi o le moe

O lenei tulaga o se mea e sili ona manaia i lea e sau ai le mafaufau lalo ifo. E faifai pea ona galue le faiai, ae ese le auala i lo le taimi e ala ai. Ole metabolism ole tino e faʻagesegese tele, lea e fesoasoani ai i le sologa lelei o le toe faʻaleleia o le tulaga sela.

I le taimi muamua, na talitonuina o le "malo o Morpheus" o se tulaga le iloa i le taimi lea e toetoe lava leai se mea e tupu, ae o lenei mea e le mamao. E ala i le tele o faʻasaienisi faʻataʻitaʻi, ua faʻamaonia o le faiʻai e galue malosi i le taimi o moe.

I le taimi e ala ai, na te mauaina le faitau miliona o faʻailoga mai lagona faʻamalosi e ala i neitone sili ona lelei, lea i vaega eseese o ia mafua ai le fiafia mai. Ma afai o mea uma e tupu i sela o le faiʻai e mafai ona faʻaititia i faʻagasologa o le taofiofia ma le fiafia, e talafeagai lava ona o le gaioiga gaioiga o nisi mafua ai le le gaioi o isi. O lenei mea taua ua taʻua o le "pule", o lona uiga, o le sili atu o sela eseese i luga o isi.

O suesuega lata mai ua faʻaalia mai o le "malo o Morpheus" o se tagata i se tulaga, lea e faʻapitoa ai vaega o le faiʻai o le faiʻai, i totonu o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga o neurons. Ua taʻua i latou o le aʻai faʻatulagaina. E faʻatautaia le tafe mai o faʻamaumauga e ulufale i le faiʻai, ma o se ituaiga foʻi o fesuiaiga e nafa ma le gaioiga poʻo le le gaoia o tatou iloa.

E oʻo mai lava i le Soviet academician Pavlov, e ala i le faia o ni faʻataʻitaʻiga i maile, na faʻamaonia afai o fesoʻotaʻiga uila e fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga o le reticular faʻatino ma faʻatino i luga, e vave ona paʻu manu i se miti moni.

E iloa e tolu tulaga o le moe.

  1. Moe vave. E matua aʻoaʻi. A o faagasolo lea, e ono mimilo e se tagata laupepa mata ma vae. O le tagata moe e faigofie ona ala, ma e masalo o le a ia le mautinoa pe na moe.
  2. Tau malu le moe. E sili atu le toʻamalie ma loloto. O le metabolabolism e faʻagesegese, ma o mata e le tali mai i se malamalama.
  3. O le telegese moe e iloga i le malolo atoa. E leai se tasi ma leai se mea e mafai ona fafaguina le tagata moe, pei ona faʻamaloloina lagona. O lenei vaega umi pe tusa o le 60 minute. O le vaitau lea e tupu ai le toe faʻafouina o sela i le tino o le tagata.

O vaega e mulimuli tasi i le isi ona toe faʻasolo mai lea i le isi itu. O le taamilosaga umi mo le itula ma le afa.

Ua faamaonia pe a fai o se meaola ua matua leai lava mai le moe, e mautinoa lava o le a oti vave, talu ai o le moe o se vaega taua o le olaga. O lona uiga o le malo o Morpheus e tatau ona matua faʻaeteete i ai, ma i se taumafaiga e faaseʻe taimi, e le tatau ona tuulafoaia e se tasi.

Faailoga o le taunuuga

E i ai se isi faʻamatalaga o miti o lauulu. Ma e le afaina le moe tamaʻitaʻi poʻo le fafine. Afai i se miti na e vaʻai i se lauulu i lou lima, ia e iloa - o le faʻailoga lea o le iʻu. Lelei le malamalama? Fai atu! O lea ua e latalata atu i se olaga fou. O le a le mea o le a ia te oe. I le taimi nei oe ua i luga o le koluse, ma o loo e taitaia e Lady Fate. A o faia filifiliga, mafaufau ma fuafua faʻalua taimi i le taimi muamua. Talitonu mai ia te aʻu, tasi le faaiuga sese, ma o le malaia o le a le fiafia ia te oe. Ma o iinei oe le mafai ona faitau i le a le laulu o miti, ma e le manatua le auiliiliga o le miti. Afai e te mauaina se lauulu i lou lima, manatua, o se faailoga sili lenei.

O le a le umi o le taimi e alu ai e moe?

O le fesili pe fia itula le malologa e manaʻomia e i tatou taʻitoʻatasi, ma o lea fuainumera e amata mai le 5 i le 12 itula. O le taimi sili e mafaufauina ai o le valu itula le moe. Peitaʻi, o lona umi, e faʻamoemoe lava i tausaga, talu ai o pepe fou faatoa momoe e oʻo atu i le 22 itula i le aso, aʻo tagata matutua e oʻo i le 12 tausaga.

O le a le uiga o le moe ma tagata uliuli uliuli?

E masani i se miti e mafai ona e vaʻai i lauulu o isi tagata. O lea miti fai mai e tatau ona e mafaufau i lou lava olaga ma ola mo oe lava. E le tatau ona faʻalavelave i le faʻamoemoe o isi tagata ma aua le aveina o latou faʻafitauli i le loto, a le o lea e tatau ona e totogia le le faʻatauvaʻa i gaioiga.

Faalogo foi ia te oe lava

Eseese miti tusi o le lalolagi faʻalauiloa isi faʻauiga o se miti ma lauulu ese:

  • Clairvoyant Vanga: e tatau ona e mataala i se mea le manaia mea na tupu, taumafai e aua le faʻalavelave ma mea lamatia,
  • E tusa ai ma le faʻamatala a Miller: i le taimi nei o loʻo faia ni gaioiga faʻasoesa, mo le taui e mautinoa e oʻo mai,
  • Fai mai Tsvetkov: e mamao le auala i luma ma e suia le olaga i mea e sili ona lelei
  • Mosalemi tusi miti: atonu faalataina i totonu o se tasi aiga, faalavelaveina ma le le faalauaiteleina o isi vaega,
  • E tusa ai ma le Freud: o le ono mafai ona faigofie se manumalo ile fatufatuga poʻo le pisinisi ona o le fesoasoani a uo poo e masani,
  • Fai mai Hassa: i lou siʻosiʻomaga o loʻo iai se tagata faufau leaga e aumaia faʻafitauli,
  • Soothsayer o Nostradamus: e tatau ona e mafaufau i ou lava faʻafitauli ma ave ia sili atu le ogaoga.

O le selu o lauulu i le miti i luga o le ulu o se isi tagata o lona uiga o le soifua maloloina o lenei tagata. Afai e maʻi, ona faʻalelei atili lea o ana mea.

E vaʻai i le lauulu uumi i le gutu - o le a lea mea

O le miti lea e maua ai le lauulu i le gutu ua faʻamatala e le faʻamatalaupu o se lapataiga. O se tagata e tatau ona mafaufau i lana amio ma faʻamatalaga, iloilo ana gaioiga ma faʻamatalaga. E faʻapea e mafai ona faʻasalalau faʻalauaʻiteleina ou mafaufauga lilo poʻo ni mafaufauga. Ma o lou latalata liʻo o le a lotoleaga ma faitatala, ma o le tuʻuaʻiga i lau talatalanoa ma lou lava faatamala.

Latou te ofuina le lauulu i o latou gutu, atonu o le a i ai se tasi o le a vevesi misa

Ma le isi mea, o le miti sa i ai le lauulu i le gutu e mafai ona faauigaina le saunia o se tagata mo le tautala faʻatalanoa ma le poto. I le lumanaʻi, e mafai ai le tulaga lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le olaga pisinisi, pe a fai o iai fuafuaga taua mo feiloaʻiga ma soʻotaga maualuga. O le vaʻai o loʻo atagia ai le faʻamanuiaina o le faʻatautaia o fefaʻatauaiga ma fautuaina i tatou lava i paaga i le itu lelei.

Isi faʻauiga o miti lea na faia ai lauulu na miti i le gutu:

  • aua le faʻataʻitaʻia tupe faigofie, e folafola mai faʻafitauli tetele,
  • leai se mea e te manaʻomia e faʻatopetope i lalo o le faʻamalosiga o lagona, oe manaʻomia se filifiliga manino ma paleni,
  • o se tagata na te uʻuina se ituaiga faʻalilolilo ma e tumu i lagona tiga,
  • masalo o se mea faʻaopoopo ua uma ona taʻuina i le olaga, ma le miti faʻapea le taofi o lou gutu tapunia,
  • i le olaga moni e i ai se lagona o malaise ma e tatau ona pulea e se tagata ana gaioiga.

Afai i se miti a se tagata aveʻesea le lauulu mai lona gutu, o lea e te leiloa iloa oe iloa le taufaaleaga i tua o oe ma matua afaina ai le faaleagaina lou talaaga. Afai o lenei laulu ua umi tele, ona e foliga mai e le mafai ona e mauaina se gagana masani ma se tagata sili ona taua ma malosi. A aunoa ma ni taumafaiga mamafa ma taumafaiga, o le a le aoga a fefaatauaiga faia.

Meaʻai ma lauulu: faʻauiga o tusi miti

O lauulu i meaai i se miti e tusa ai ma le miti tusi e eseese faʻauiga. O nisi o i latou e o mai i lapataiga ma tala taua, o isi - le faitatala, le mata faʻapito, i le naunau e fetaiai ma mea faigata.

E leai se faʻauiga e tasi

Mafaufau i tusi miti lauiloa a le lalolagi:

  1. Fai mai Miller. O le aano o le moe o lona uiga o le moemiti le lelava mai le taimi nei olaga i aso uma ma le manaʻoga mo fesuiaiga suiga, o le manaʻo mo faʻafiafiaga ma se suiga o vaaiga. I le olaga moni, e te manaʻomia le fesuisuiai au gaioiga, fai ni tusitusiga o le fatufatuga, pupula lanu ma lagona faʻafiafia. Ona toe foʻi mai lea ole lagona fiafia.
  2. O lauulu i meaʻai i le tusi a le miti a Wangi o lona uiga o se aura le lelei i se tagata: faitatala ma mea mataga o loʻo taamilo solo. I le olaga moni, e tatau ona e faʻaeteete ma i se talanoaga e aoga le mataituina o lau tautalaga, ina ia aua neʻi e luluina se mea faʻapopoleina.
  3. Fai mai Tsvetkov, o se miti e lapatai mai o le faitatala e tupu mai i se tagata i lona siosiomaga, e matua lepetia ai le igoa o le fai miti.
  4. O le miti Isilama tusi vavalo o papupuni ma papupuni na aliaʻe i le ala o le faasalalauina o tala.
  5. Fai mai le tusi miti Farani o se pu e faamoemoe mai i mea na tutupu e foliga mai manino ma manino.
  6. E tusa ai ma le tusi miti a Longo, o le fai miti ua lamatia mai i le lotoleaga ma tagata lava ia ma le auauna atu ia te ia lava ma le leaga o a latou gaioiga.
  7. O le tusi miti i nei ona po, o loʻo faʻaalia ai o loʻo i ai le feiloaʻiga ma tagata agaalofa ma atamamai e faigofie ona faʻaseseina le moemiti. I le lumanaʻi, e le tatau ona fesoʻotaʻi ma tagata e le masani ai. Toe mafaufau i lou lava olaga ma le faʻavaeina o mataupu faʻavae fou o le a le o se mea e sili atu.

Tagata fefaatauaiga miti i lauulu i meaai pe a le mafai ona faasiiloina e isi tagata ausia ma le alualu i luma. I le olaga, latou te le aitaʻia e faʻafefe feʻau ma se naunautaiga mu e ausia tele. Aua le saeia ou lima ma liliu i se manamea, o le ai ai se aso malolo i lou auala!

O afea o le a taunuu ai le miti?

O le ata vaaia i se miti masani e le tau aumaia le taua tele o le lalolagi. Peitai o se miti faavaloʻaga e vave ona fuafuaina e le miti. E o faatasi ma lagona manino ma lagona fiafia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le miti e uiga i lauulu i meaʻai. E iai le talitonuga o miti faavaloʻaga e taunuu e aunoa ma le taunuʻu, e ui lava e le o iai se vaitaimi. O isi taimi e 10 tausaga pe sili atu foi e faʻapipiʻi ai le moe. O miti faapena e tumu i faʻapitoa taua ma e taunuu i lalo o soʻo se tuutuuga, e ui lava ua faia e le tagata nisi o auala.

O mea laiti uma i le moe taua

Miti, e ui lava latou te tauaveina faʻamatalaga taua, ae le o mea uma e taunuʻu. E seasea miti miti. O se maualuga maualuga e ono moemiti o le a taunuu o le:

  • i le Vaiaso Paia mai ia Ianuari 7 e oʻo ia Ianuari 19,
  • i le aso tolu o masina taʻitasi.

E talitonuina o miti na tupu i le po o aso tele tapuaiga lotu e vavalo, ma taunuu moni i le afa muamua o le aso.

O itula o taeao, o le po mai Aso Gafua e oʻo i le Aso Lua ma le po muamua o soʻo se masina, faʻateleina le avanoa o le moe.

Aafia le miti faavaloaga ma faʻavasega mea o tutupu:

  • vaega o le masina (i le masina atoa le ono mafai ona e vaai i lou lumanaʻi e maualuga tele),
  • taumafanafana po o le taumalulu solstice.

E taua le faʻapipiʻi lea i miti na moemiti mai Aso Tofi e oʻo i le Aso Faraile, ona o lenei aso ua manatu faapitoa (faʻasatauroina o Keriso ile Aso Faraile Lelei). Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e amata pisinisi taua i lenei aso.