Alofaia

Lauulu leiloa mai mafatiaga - o le a le mea e fai?

O se olaga galue, o le mea moni, ua oʻo ai i se faʻafitauli pea i totonu. E taua ona faʻataunuʻu uma galuega ina ia mafai ona ausia sini manaʻomia. Ole leiloa ole laulu ole tino e masani ona tupu, lea e masani lava ona mafua mai i nei ona po ole olaga. Alopecia o se faʻailoga o gaioiga faʻafitauli e mafai ona tupu i le lumanaʻi le faʻaletonu o le tino.

Natura o le tulaga

Faigata vailaʻau e tupu i le isi popolega. O le lelei poʻo le leaga o le natura o lagona faʻasino atu i le tuufaatasiga o le hormone adrenaline. I le tele o taimi e faʻatamaʻia, e faʻatamaʻia le metabolism, o sela o loʻo tumu i le okesene. Ole faʻaitiitia o le faʻalavelave e aʻafia ai foʻi le faʻamilosaga ole alu. Ua tupu loa le vaʻai tele o vaʻa. Faatasi ai ma le faʻaititia o le tafe atu o le toto i le folikel, o folasaga o lauulu iloa o le okesene okesene.

Ole faaletonu o minerale ma vitamini e mafua ai le le ola tuputupu aʻe. O paʻu tuai e paʻu i fafo, ma o mea fou e le fausia i la latou nofoaga, loka faasolosolo malie mai manifinifi.

O le taulaiga o moe moe e mafai ona i ai se eseʻesega foliga ma le vaega o le faʻaleagaina. E atagia mai le faʻafitauli o le lauulu e ala i faʻafitauli o le ulu, e faʻaalia ai foi ma le pa'ū faʻafuaseʻi o faʻafitauli o le popole. Faatasi ai ma le tasi adrenaline rush, o le tino e mafai ona taui mo le aafiaga. I taimi uma o loʻo matelaina le okesene, o se tulaga masani na faʻaletonu i le tulaga o le lauulu ua maitauina. Dandruff, seborrhea e aliali mai, o ogalaau e leiloa, leai se ola. A oʻo mai le selu, o le tele o ogalaau e tumau lava i le pito i luga.

Fuafuaina le mafuaʻaga - mafatiaga

E oʻo i le fale, e faigofie ona tutoʻatasi tutoʻatasi le malosi o le leiloa. Ina ia faia lea mea, naʻo le taofi i luga o ou lima i autafa. Afai e sili atu nai lo le 5 iunite o totoe i lima, o lona uiga e tatau ona toe iai le lauulu i le tino. I le le maua o le taimi togafitiga togafitiga i le tino, mafai ona toe faaleleia taunuuga e mafai ona tupu.

Afai e vaivai le folo ona o faʻafitauli o le popole, o loʻo maitauina aʻi auga:

  • ogalaau ua mamago, manifinifi, malo,
  • suia pigmentation
  • satauro-vaega ma porosity e le gata i vaega, ae faapea foi i luga o le umi atoa,
  • curls e faigata e selu, faigofie mo le fausiaina o nonoa,
  • faʻamaloloina o vaega taʻitasi,
  • mago, susua o le ulu, susu, susu e aliali mai.

Taua! Afai e faʻaalia muamua faʻailoga muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le trichologist. Masalo i le lavelave o togafitiga, o le a manaʻomia le faʻatalanoaga o le fomaʻi o neula. O le Trichologist na te faatautaia se mai gasegase, suʻesuʻeina le tulaga o le fulufulu lauulu i le taimi nei.

Faʻaiuga

Ina ia faʻamautu le mafuaʻaga tonu o lauulu leiloa, o le a manaomia metotia nei:

  1. Faʻamatalaga komepiuta micro-vitio.
  2. Iloiloga totoʻa o lauulu - o se iloiloga o le tulaga o minerale.
  3. Suʻega ole toto.

O komepiuta micro-vitio diagnostics e mafai ona iloa tonu pe o le popolega o le mafuaʻaga o le leiloa. Faatasi ai ma le faaumiumi o lagona mamafa, ua matauina le faaitiiti o le lauulu fufuluina. O le tele o vaega o le vaʻaia, e taʻu mai ai o se taimi umi o lagona le paleni.

Faʻaita tiga

Neurosis, popolega, atuatuvale, le naunau - mafua ai le faasolosolo taofia o folau lauulu. O faʻaaliga i fafo atu o le tele-o faʻasoasoaina ma lagona faʻanoanoa faʻatupu ai le ita.

Le faiga o le mamafa i luga o le lauulu:

  1. Pule i le faʻamalositino o le faʻamalosi e sosolo ai i le faʻamatuʻuina atu o le adrenaline. O faʻaletonu i le endocrine faiga faʻaosofia ai le le paleni o le hormonal. I le laasaga muamua e afaina ai le tulaga o lauulu.
  2. I le lumanaʻi, o suiga o le mafuaʻaga o le oge o le okesene, o le le lava o meaʻai i le toto. E le mauaina e le tino ni vaega taua. Taofi le laulu.
  3. I le umi o le leai o le okesene, vitamini, minerale, o sela na fausia ai le matauʻa ua faʻaleagaina. O le mea na tupu, o le faʻavaeina o toʻotoʻo fou e le tupu le mea, ae o loʻo paʻu paʻu i fafo.

Auala e feagai ai ma mafatiaga popole

Togafitiga o lauulu e amata i sili ona lelei oloa tausi. Moli, conditioner, spray mo le faʻamalosia e tatau ona filifilia mai laina masani. Suesue ma le faʻaeteete le tuʻufaʻatasiga mo parabens, faʻasao.

Ua fautuaina e lafoai a latou mea ma mea faigaluega e fai ai le lalagaina - solo fulufulu, auli, mousse, varnish. I le toe faʻaleleia o meaʻai fulufulu, e aoga le puipuia o iko mai soʻo se mea faʻamalosi tino ma masini. Maluaga luga, maualuga siʻusiʻu, pisia, curls - faʻavaivaia le aʻa faiga.

Auala e taofi ai le leiloa ona o popole popolega:

  • Ua fautuaina e inu se kosi o multivitamin, e aofia ai vitamini o vaega B, A, E, C, D, minerale - uʻamea, magnesium, calcium, zinc, phosphorus, yodium, selenium.
  • Matau mataupu faavae o le lelei meaai lelei: fualaau faisua fou, fualaau aina, iʻa, sour-susu oloa tatau ona i ai.
  • O se vasega o ulu ulu e faʻaleleia atili ai le tafe toto, faʻavavevaveina le tafeina o meaʻai i moli.
  • O mea faʻamalosiʻau i fale e tele a mea o loʻo aoga. E faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le burdock suauu, nettles, esters o cendana, bergamot, meli, meaʻai fefete.
  • Mesotherapy mo lauulu, tui o vailaʻau, vailaʻau vailaʻau togafiti e aoga: latou faʻamalosia gaioiga metabolic i le pulu, faʻaleleia microcirculation.
  • Ina ia toe faʻaleleia lagona paleni, mafai ona e faia faʻamafanafana faʻamafanafana, faia o aromatherapy, aʻoaʻo respiratory gymnastics, yoga.

O le faʻamaoniga autu o le aulelei malosi lauulu o lagona lelei. Ina ia faʻaopopoina ai le malosi o le popole, e tatau ona taʻaloga. Savali i le ea fou, o se moe atoa, maualuga-lelei moe - o le a fesoasoani e toe faʻafoʻiina le susulu masani, faʻaliloloina o uila. Le taua tele o le tausiga taualumaga. Ole masani ile tausia o lauulu ole a fesoasoani e foia ai le faʻafitauli ole paʻu o lauulu.

Vitio aoga

Lulu lauulu ma le lauulu lauulu ona o le popole.

Leulu o le tino pe a mavae le popole! Laʻu tauiviga! O vaifofo sili mo le paʻu ese!

Auga - Alopecia

O le Alopecia o le igoa faafomaʻi mo le pulu atoatoa. O se faʻaiʻuga ua faia pe a paʻu le laulu faʻasolosolo ma maitauina vaʻaia o loʻo oso i luga o le ulu. O mafuaʻaga o lenei mea e ese ai, ma e masani lava o se tuʻufaʻatasia o ni isi o mea i fafo atu ma i totonu atu, e faʻafaigata ai la latou faʻailoaina vave.

I totonu o sili ona taatele mafuaaga o le pala, fomai valaau:

  • suiga o le hormonal,
  • papala
  • inu ni vailaʻau
  • gasegase faʻamaʻi o totoga i totonu,
  • ogaoga pe faaumiumi lagona.

Pathology e iloiloina pe a fai o le sili atu lauulu 100 tumau pea i lima pe a selu. Ole mea o latou o se masani masani faʻafouga o lauulu ulu. O lauulu uma, sosolo i se umi 'umi (na faʻataʻataia genetically), oti, ma i lona tulaga ua amata ona ola se laʻau fou mai le pulu tutusa lava.

Ae i lalo o le faʻafitauli o faʻafitauli, o paʻu o paʻu pa'ū i totonu o se tulaga moe po o le oti. Ma o le tuputupu aʻe o lauulu fou taofi. O le laulu e faʻaalu malie ma, afai e le faia ni faʻamalosi faʻapitoa, o pulu e vave lava aliali mai i luga o le ulu.

O moe moe e mafai lava ona toe faʻafoi i le ola galue, o e ua oti - leai. O le mea lea, o le vave togafitiga e amataina, o le sili atu ono ono o le toe faʻaleleia o lauulu.

Faʻaalia le tino

E tele taimi, e faʻatupu le taua o le popolega ile faʻatupuina o faʻaleaga e faʻatinoina ai le leaga o lauulu. I le maitau a le tele o tagata ua masani tele i le ogaoga ogaoga tulaga masani latou te le matauina uma ma amata le sailiga mo isi mafuaʻaga o le botdness atoa, leiloa o taimi taua.

O lauulu e pa'ū mai le mafatiaga ona o suiga o le hormonal mafua mai ai, ma mafua ai le le lelei o taumafa o aʻa. O le mea lea, o le pala e le amataina vave, ae i sina taimi pe a maeʻa mea le lelei na matou oʻo i ai (e oʻo atu i le ono masina).

Soʻo se ituaiga faʻatuatuaina e mafua ai faʻafitauli o nei mea i le tino:

  • a le adrenaline faanatinati e faʻaleleia ai le paleni o le hormonal,
  • faaitiitia o capillaries, e mafua ai le solia o le toto,
  • faaitiitia le puipuiga puipuia, lea e tatalaina ai le auala mo faʻamaʻi,
  • moe faʻafitauli e faʻateleina ai le atuatuvale ma faʻaosofia ai le faʻanoanoa,
  • faʻateleina o faʻamaʻi o totoga i totonu.

Ae o le mea sili, o hormonal suiga e atagia i luga o lauulu. Latou le lelei afaina ai le tulaga o le paʻu ma faaosofia ai le "momoe moe" o lauulu folikel.

Ituaiga o mafatiaga

O faʻafitauli e tutupu i taimi pupuʻu ma mo se taimi umi lava. I le faʻafuaseʻi o tigaina, o se osooso i luga i le toto maualuga, vaskular spasms ma taua tele oso. Afai e faʻamalieina vave le tagata, ona faʻatonutonuina foi lea e le tino o le tulafono lava ia. O suiga faʻasolosolo e le ati aʻe. Ole mea lea, tusa lava pe o le taimi puʻupuʻu faʻamamaina o le lauulu na matauina, e pasi vave tele e aunoa ma nisi faʻaopopo faiga.

Afai o se tagata o loʻo feagai pea ma mafatiaga poʻo i lalo o le mafaufau mamafa, faʻasolosolo suiga suiga e masani ona tupu, lea e mafua ai le tuai tele le oti o folasaga lauulu.

E le gata i lea, o lenei mea e tupu i se tulaga sologa lelei, ma o faʻailoga muamua o le alopecia mai le popole e mafai ona faʻaalia na o ni nai masina. Lauulu i le muamua taofi le tuputupu ae, ma o le a faatoa amata amata latou leiloa leiloa.

O faʻailoga nei o loʻo popole ai:

  • faigata moe pe ala i luga i le po,
  • lagona o le faifai pea mafuafua lelava,
  • masani ona tupu malulu,
  • tiga masani o le ulu, ogaoga o le tau,
  • maitauina faʻaititia i faʻatinoga
  • faʻaletonu mafaufau, faʻaititia le mafai ona mafaufau lelei.

Tusa lava pe le a tumau le ulu atoa o lauulu i luga o le selu, pe afai e lua pe sili atu o loʻo i luga o faʻailoga o loʻo mauaina i le taimi e tasi, e tatau ona e faʻaeteete i lou lava mafaufau mafaufau ma faia vave auala e togafitia ai le popole.

Le mea e fai

Ole a le mafai e taofi le pala seʻi uma ona faʻaumatia le aʻa autu. O lona uiga e te manaʻomia ona mafai ona e iloa popolega i le taimi ma aʻoaʻo pe faʻafefea ona e feagai ai.

I nisi o tulaga, vailaʻau atonu e manaʻomia, ae masani lava e mafai ona fai i tagata fofo ma faʻataʻitaʻiga galuega ia oe lava.

Faamalosi malosi

E taua tele le iloaina e le o le faʻamamaʻi e ia le mea e leaga ai, ae o le tatou le saʻo le tali atu iai. E le mafai ona alofia tulaga faigata i lenei lalolagi o aso nei. Ae, afai e te le aʻoaʻo pe faʻafetauia lelei ma tali talafeagai, e mafai ona e faʻaleagaina atoa lou tino, ae le naʻo le leiloa o lou laulu mafiafia.

Vave vave oe i luga ma metotia nei:

  • mānava faʻamalositino - fesoasoani i le soʻona faʻamalieina ma le okesene saturation o le tino,
  • feliuaʻi - toe faʻaleleia le paleni, fesoasoani i le faʻatulagaina o le galuega o sisitema uma,
  • faamautinoaga - o se ituaiga o self-hypnosis, pe a fai ma le fesoasoani o faamatalaga lelei o le mafaufau tulaga suia,
  • galuega e te fiafia i ai - tuʻuina atoa i lau mea fiafia, o se tagata e motusia mai mafaufauga le lelei ma malolo,
  • faʻamalositino faamalositino - fesoasoani i le gaosiga o endorphins e faʻamama ai le faʻamalolosi, faʻatupuina le puipuiga.

E sili atu le taua le malamalama ai, o le olaga e le mafai ona aofia ai naʻo vaega lelei. O tulaga le lelei o le a tulaʻi mai atili. Ma e aoga le aʻoaʻo ina ia e iloa ai e le o ni faʻafitauli, ae o se faʻamoemoe e suia. Ae pe mo latou mo le sili atu faalagolago ia i tatou.

Meaʻai lelei

E taua tele i tulaga vevesi le mataituina o au mea ai. O a matou meaʻai ua tuua le tele o mea e manaʻomia: ua tumu i suka, gaʻo ma vailaʻau. O se tino maloloina pe sili atu foi pe sili atu ona feagai ma lenei.

Ae i lalo ole popolega, e oʻo lava ile laʻititi o le taua o vitamini ma minerale e taua. E tau atu i le faʻamaligiina o le laulu, faʻateleina le le mautonu ma leiloa.

Teu lau kesi i aso uma:

  • fou fualaau aina ma fualaau faisua o le autu autu o vitamini ma minerale,
  • meaʻai taumafa poʻo iʻa - o loʻo aumaia le porotini ma mea taua amino amino,
  • oloa susu, ae maise le sisi faigata - o le a maua ai le tino ma kalisiu,
  • nati ma fatu - mauoa i vaega e maua ai, o loʻo i totonu
  • Falaoa atoa ma cereals o sili sili ona lelei saunia o B vitamini mo le soifua maloloina lauulu.

E manaʻomia e le aofia ai le ti, kofe, ituaiga uma o meainu ma sugary carbonated drinks, gaʻo meaʻai.

O meaʻai faapena o le a fesoasoani e le gata i le faʻaleleia atili o le tulaga o lauulu, ae faʻapea foi ma le faʻamalosia lautele o le tino, lea e taua tele mo lona masani faʻagaioia i lalo o mafatiaga.

I maʻi faigata, e ono manaʻomia togafitiga o vailaʻau. E le mafai ona e mafai ona faatonuina au fualaau naʻo oe. E oʻo i mea e tuʻuina atu ile tele o vailaʻau mo togafitiga ole alopecia e tatau ona filifilia saʻo, ma sili atu i loʻo iai hormone.

I nei aso, o fulufulu vai e fai ma le minoxidil e matua lauiloa. Latou fesoasoani moni, ae na o se vaega o lavelave togafitiga.

Ae o mea teuteu teuteu taualumaga ma fofo le mafai ona telegese lemu le fua faatatau o lauulu leiloa ma lava taofi atoa le pala. Le sili ona aoga:

  • dermaroller faʻaaogaina serum restorative ma vitamini sauniuniga,
  • ultrasound poo le laser stimulation o lauulu folau,
  • galvanotherapy ma le faʻalauiloaina o complexes faasaga i le leiloa ma e faʻamalosia ai lauulu tuputupu ae,
  • cryotherapy o se taimi puʻupuʻu faʻaalia i malulu, fagua moe moe fol.

Taua! I le amataga tulaga o togafitiga, mafai ona tupu lauulu lauulu e tupu. O lenei faʻalapotopotoga e aveesea lona paʻu feoti, maua se avanoa mo le ola fou.

Ina ia maua se faʻaiuga tumau ma mausali, e tatau ona faia se togafitiga o le 10-15 taualumaga. Ae e tusa lava pe a uma, pe a fai e te le aʻoaʻoina feagai ma mafatiaga, lauulu leiloa o le a toe amata vave lava.

Fofo togafiti

Fofo togafiti e sili ona taugofie ma faigofie ona faʻaaoga. I le tulaga o lauulu leiloa ona o neura, togafitiga ma i latou e mafai uma i totonu ma fafo. O i latou foi, o ni tulaga lelei o le puipuiga e faʻaopopoina ai le malosi o le tino ma puipuia ai le popole alopecia:

  1. Herbal teas. Mint, lemon balm, elecampane, sage, hop cones, chamomile, oregano, Ivan tea, ginseng o loo gaosia i le fua o le sipuni tele i le ipu vai matala ma latou inu i le 2-3 taimi i le aso mo se kosi o 1-1.5 masina.
  2. Polo mo vaimama. A maeʻa ona fufuluina, e fautuaina e fufulu le lauulu i le decoctions o burdock root, burdock, chamomile, celandine, lavender. O lenei mea e faʻaleleia atili ai le tulaga o le lauulu, faʻamalosia aʻa, puipuia le tulaʻi.
  3. Masker 2-3 taimi i le vaiaso, e fautuaina le teuteuina o le lauulu i laʻei manaia. Mea aoga e aofia ai le meli, fuamoa fuamoa, teuteu omea, propolis, aloe sua po o pulup, encapsulated vitamini, ma suauu faalenatura suauu. O fua e mafai ona mauaina pe faia e oe lava oe.

O le afiafi o le 10-minute ulu faʻapipiʻi ma tamatamailima lima o le a faʻafuaseia ai le popole, faʻamalosia le toto, faʻavaveina le moe i le moe ma faʻalelei tulaga o le paʻu. E tatau ona avea ma masani ma faʻafiafia masani. Tele pe a faia e lau pele.

Puipuiga faiga

Ina ia le toe tulai mai le fesili, pe a pa'ū lauulu popole, o le a le mea e fai, e taua le aua nei galo e uiga i le puipuia. Aloese mai le toe faia o le faafitauli:

  • faamalositino masani
  • mafaufau lelei
  • manava faamalositino
  • tausiga lelei o lauulu
  • meaai maloloina sili.

Aua le popole pe afai e te matauina lauulu lauulu ogaoga - o le a na ona faʻateleina le atuatuvale. Ae afai i totonu ole 1-2 masina e le mafai ona e taulimaina lenei oe lava, ia mautinoa e saili se fesoasoani mai tagata faʻapitoa. Masalo o mafuaʻaga o le pala lea e sili atu ogaoga, ma e te manaʻomia le siakiina ma fomaʻi togafitiga.

E mafai ona paʻu lauulu ona o neura?

O faʻamalosiʻau taugofie e aʻafia ai tulaga ole manoa. O le leaga aafiaga o le mamafa i le lauulu e mafua mai i hormonal le paleni.

Muamua, ona o le masani ona o le popole i luga o le tino, o le maualuga o le hormone i le toto, ona i ai lea o ni suiga i le endocrine faiga, o se taunuuga o le fulufulu mata e faʻalavelaveina e le okesene ma aoga vaega. I le taimi lea, o le aofaʻi o lauulu e tumau tutusa, ae o le tuputupu aʻe o mea fou taofi. I le lumanaʻi, o loʻo iai pea le fiaaai o le okesene, e faʻaosofia ai le oti o lauulu. O na lauulu o loʻo iai nei ua amata ona manifinifi, ona tupu ai lea o pulu.

Faʻafefea ona taofi lauulu e mafua mai neura?

Mo le togafiti o alopecia, ua fautuaina e faʻaaoga fofo vailaʻau. O le ufiufi sinapi o loʻo i ai le faʻamafanafana o faʻamalosia ma faʻaleleia le alu atu o le toto i ona soʻo o se filifiliga lelei. Mo ia, palu le 1 kulimi. l sinapi o le sinapi, 2 kulimi. l lauti lauti ma 1 fuamoa keke. O le tapenapenaga o loʻo tuʻuina atu i le paʻu o le ulu, ma mea e totoe o loʻo tufatufa atu i le umi atoa o manoa. Vai lemu le oloa mo le 15 minute, ona fufulu ai lea ile vai mafanafana.

I le tulaga o le gau o le lauulu pe a uma le faʻamoemoe, ua fautuaina e faʻaaoga se garlic-onion mask. E faʻamalieina le tino, taofi le lauulu e faʻateteleina, vave ai le tuputupu aʻe ma faʻamalosia folau o lauulu. Mo kuka, e tatau ona e palu 2 kulimi. l aniani ma kalaka. Faʻaoga gruel i le ulu, ma a maeʻa le 1 le itula, fufulu ma faʻamalama. Ina ia faʻaitiitia le manogi leaga o aniani, ua fufuluina ia maea i le acidified apple cider cuka.

E i ai se isi aoga aoga fofo mo lauulu leiloa - uliuli kumina suauu. Le sili ona aoga suauu kumina i ufimata. Ina ia saunia le oloa, caraway suauʻu faʻafefiloi ma le suauʻu olive ma faʻaopoopoina sour cream. O mea uma e ave i ni mea tutusa. Ua faʻaaoga se matapulepulega, fai le faʻamalositino gaioiga mo le 10 minute, ma toe tuu mo le kuata itula ma fufuluina.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faʻaaogaina se laʻititi o le mama caraway fatu suauʻu faʻamafanafana i totonu o le vai taele i luga o laina, ona tufatufa atu lea i lona umi atoa ma se selu fafie. O le oloa e teu i luga o le ulu mo 1-2 itula, ma fufulu ese faʻaaoga i le faʻamalama.

Lauulu toe faaleleia ina ua mavae le popole ma le puipuia

Muamua lava, o le ulu e tatau ona faia se toe faʻaleleia atili ma faʻalauteleina le tuputupu ae o manoa. Ina ia faʻaleleia le toto o le ulu, e mafai ona e faʻaogaina ni masini e pei o le Darsonval poʻo le laser comb. Ole faʻaaogaina soʻo o matapulepule ile fale e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai manoa pe a mavae le popole.

I le muamua faailoga o le pala ina ua mavae lagona femalagaiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o neula e faʻaleagaina mafuaʻaga o neura, talu ai faʻapopolega ma le leiloa lauulu e fesoʻotaʻi. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e asia se trichologist ma endocrinologist e siaki le tulaga o manoa ma le maualuga o hormonal.

Ae o le a faʻaleleia atili lauulu tulaga ma puipuia le pulu, oe tatau ona tausisi i na fautuaga:

  1. Faaaoga vitamini complexes e faaleleia ai lauulu tulaga, faʻapea foi ma meaai mauoa i vitamini A, B, D, E.
  2. Aua neʻi faʻataʻuina ma se fulufulu ulu pe faʻaalu uʻamea, a o latou faʻamamago aiʻai.
  3. Faia oe lava-faʻapipiʻi o le ulu, aua e faʻaleleia ai le tafe toto ma faʻamalosia le tuputupu ae o manoa.
  4. Faʻaaoga maso toe faaleleia ma suauu taua poʻo le fufulu lou ulu i le decoctions of herbs. Ina ia toe faʻafoʻia ia foliga o lauulu, ua fautuaina e faʻaopopo le sua aniani, burdock suauu, birch tar i le mata.
  5. Faʻaaoga oloa lelei e tausi ai oloa. E tatau foʻi ona i ai ni vailaʻau mo mea fai ile lautetoto ma faʻaputoma. Mo le puipuia ma le togafitia o le pulu, Sulsena faapipii mafai ona faʻaaoga i sulugatiti, e faʻamalosia le galuega a foliki.

Ae o le tulafono e sili ona taua o le tausisi i le toʻa i soo se tulaga. I le mulimulitaia o nei fautuaga, e mafai ai ona faʻalelei lau laʻau pe a uma le faʻafitauli e ala i le lalea ma lalelei.

Aisea e palasi ai lauulu

O le leiloa o lauulu o se tasi lea o faʻafitauli e masani ona feagai tagata. E le gata i lea, e tutusa uiga i aliʻi ma tamaʻitaʻi i soʻo se tausaga. Mo le leiloa lauulu mafuaaga mafai ona eseese:

  • popolega tulaga
  • tupuʻaga
  • faamaʻi
  • taumafa faigata
  • togafitiga o togafitiga
  • ua vaivai le tino
  • ogaoga gaioiga, ma isi

Natura lauulu pa'ū o se faʻamalositino faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e le tatau ona e fesili ifo ia te oe lava pe aisea ua paʻu ai lauulu i luga o le ulu ma popole pe a iai se tamai fusifusi i luga o le selu. Tulaga masani, e mafaufauina pe a pa'ū 50-100 lauulu mai le ulu i aso uma.

Afai e pa'ū malosi le lauulu, vave manifinifi le laulu, ma o lenei maitauina pe a fufuluina, selu, e foliga mai e aoga se trichologist.

I le maeʻa ai o suʻega ma suʻega o suʻega, o le a faʻamautu e le fomaʻi le mafuaʻaga ua paʻu ai lauulu i luga o le ulu ma fautuaina togafitiga.

Ua leiloa natura

O lauulu pa'ū masani e masani ai i tagata uma. O loo i ai i tagata matutua ma tamaiti. I le taimi lava e tasi, e sili atu le le mautonu o lauulu i tamaʻitaʻi, ma o le masani ai lea, pe a mafaufau i uiga faʻapitoa o le tino o le tane. Tuputupu Ae ole laulu ole 25 cm i le tausaga.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai faʻalavelave uma i luga o igoa e faʻailoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea e sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautuaina oe e te musu e faʻaaoga le tupe lea o loʻo iai nei vailaʻau. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia o le initaneti mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

O fafine e iloga i le le lava o le lauulu i le ao, ae ui i lea, e le pei o tamaloloa, o feusuaʻiga lelei e mafai ona vave tupu lauulu o le umi manao, aua i tausaga taʻitasi o le faʻaopopoga o le umi avanoa e mafai ona oʻo atu i le 12-70 cm (mafaufau i le ituaiga, soifua maloloina o le lauulu, ma le tausiga talafeagai).

O le averesi aofaʻi o lauulu i luga o le ulu e:

  • lauulu lauulu –90-100 afe,
  • mumu lauulu - oʻo i le 60 afe,
  • lauulu uliuli - 70 afe.

Ole fua ole curls ole faʻalagolago i le mafiafia ole lauulu laʻau. O fulufulu uumi e pa'ū ifo maualalo.

Ua leiloa le maʻi

Tagata taʻitoʻatasi e masani ona vaʻai mo lauulu, vaʻavaʻai le soifua maloloina o le laulu ma lona mafiafia, vave maua se tulaga le masani ai, o le soona faʻamalosiina. Aisea ua paʻu ai lauulu? Mo lauulu leiloa mafuaaga o loʻo faʻailoaina i mea nei:

  • tupuʻaga - le pa'ū lauulu o se uiga lea o aliʻi ma e taʻua o le androgenetic alopecia.
  • fafo, physiologics. E toʻatele e talitonu o le pulu gofie na tuufaʻatasia na o, ma o lea tele fesili e tulaʻi mai pe aisea e paʻu ai lauulu. Ole tulaga ole laulu e faalagolago ile tele o mea e mafai ona fesoasoani ile paʻu ole laulu, pei ole le lava ole porotini, tulaga faigata, oona ile toxins, faʻamaʻi, chemotherapy togafitiga, faʻasolosolo ole hormonal.
  • manuʻaga poʻo faʻagaioiga.

Tupulaga ma isi ituaiga o alopecia

Lauulu leiloa mo mafuaʻaga mafuaʻaga e masani lava mo alii. O uluaʻi faʻailoga e ono aliali mai i le amataga o le 14-16 tausaga. O se faʻailoga o le laʻau faʻaletonu ua feaveaʻi mai le tina i le tama. O le mea lea, afai i le itu a le tina ona uso ma lona tama e seasea ona lauulu, o lona uiga i le tama, e ono, lauulu o le a manifinifi vave vave vave.

O le mafuaʻaga lona lua ua amata ai ona paʻu lauulu atonu e nana i le i ai o se ala e pei o alopecia faʻapitoa. O lenei faʻamaʻi e taatele i alii ma tamaitai. I tagata, lauulu e pa'ū ifo i totonu o le lotoifale, o le mafuaʻaga lea o le "nests" aliali i luga o le ulu e leai se laulu. E mafai ona e taofia lenei laulu lauulu pe a e amata togafitiga i le taimi, ma pe a uma le ono masina, o le a amata ai ona toe maua le lauulu. Afai i totonu o le 2 tausaga le oi ai nei fokus e le ova tele, ae fou e le aliali, ona mafai lea ona e tapunia i latou i le taumafai e vaʻai lauulu.

E le gata i lea, o tagata e masani ona popole e uiga i le mafuaaga e pa'ū ai lauulu i luga o le ulu, ma e le o nisi itu. O lenei diffuser alopecia, pe a paʻepaʻe tutusa le laulu. I nisi o tulaga, e mafai ona e faia e aunoa ma togafitiga. Ma le cicatricial alopecia, o le laulu e mou atu i se vaega faapitoa o le paʻu lea ua fai ai le 'ie papala ina ua maeʻa manuʻa poʻo faʻagaioiga - o le la lea e pito sili ona taatele. O le mea moni, e tele isi mafuaʻaga o le cicatricial alopecia. Talosaga i le trichologist o le a faʻatuina le mafuaʻaga ma aveʻesea. Ae i soo se tulaga, na o se taotoga e fesoasoani i le toe faaleleia lauulu lauulu pe a uma cicatricial alopecia.

Faʻamaʻi e mafai ona afaina ai lauulu

Ina ia iloa pe aisea e tele lauulu paʻu e pa'ū ai, e tatau ona e vaʻai i se trichologist o le a faia le suʻega atoa. E masani ona maua o le mafuaʻaga o le lauulu leiloa i se teine ​​poʻo se tamaloa e mafai ona fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi:

  • atuatuvale o se tulaga le lelei lea e faʻaletonu ai le soifua maloloina faʻaletonu, ma faʻamalosia foʻi le pa'ū. Afai o le faʻamalosia e tumau, o le laulu e mafai ona avea ma manifinifi ma le faʻavaeina o iloga botd spot,

E le gata i lea, o le mafuaʻaga na amata ai ona paʻu malosi lauulu e mafai ona: maʻi suka, malulu, matuia taotoga, chemotherapy togafitiga.

Lauulu leiloa ma se pulu

E tele taimi e popole tagata mama i le mafuaaga e pa'ū ai lauulu pe a uma ona mata. Aisea e paʻu ai lauulu o se teine, e mafai ona e mauaina mai se trichologist pe a maeʻa auiliiliga auiliili o le auala e tausia ai le ulu.

Aisea le laulu e pa'ū ma se pulu? Ole mea taua lava e taʻoto ile vailaʻau malosi ile ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masani ona pisia, faʻataʻitaʻiga, faʻaogaina o vailaʻau faʻaosofia e mafua ai lenei iʻuga. Afai o le leiloa o lauulu ma pulupulu e le fesoʻotaʻi ma lenei, latou mafai ona taitai atu i se tulaga tutusa:

  • hormone le paleni
  • onkologi
  • tataʻi
  • o le amataga o se mafutaga mafanafana (lea e masani ona faʻamatalaina le mafuaaga e leiloa ai lau laulu talavou),
  • mafaufau loloto
  • inu fualaau
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, toto, thyroid gland,
  • fulu o le paʻu.

Afai e faʻavae mai pe aisea e pa'ū malosi ai lauulu ma tele taimi, ona e tatau lea ona faia se togafitiga atoa o le faʻafitauli faafitauli.

Faamaloloina lauulu manifinifi

Aisea e pa'ū ai lauulu - o mafuaʻaga mo lenei e ese. Ole mea e masani ai, pe a fai o le tagata maʻi e popole i le mafuaʻaga ua amata ai ona teteʻe vave mai le laulu, e mafua mai lea i le i ai o le ogaoga mafatiaga, ogaoga faʻafitauli o le tino.

Aua neʻi e teʻi pe aisea e paʻu ai lauulu pe a fufuluina, ma afai e te 'ai le mea sese. Ina ia mafai ona mafiafia ma soifua maloloina le laulu, e tatau ona i ai le tele o oloa i le taumafataga i aso uma ina ia mautinoa le sapalai o vitamini ma meaʻai mo le tino. Afai e mulimulitaʻi le tagata i se meaʻai maʻimau, o le le lava o elemene aoga faʻasolosolo foliga, fulufulu laʻititi faʻamalosi, lauulu e manifinifi ma pa'ū. O le mea la ua tupu, ua tu mai le fesili: aisea e paʻu ese ai lauulu i luga o le ulu?

Ae peitaʻi, ina ia e maua mai le faʻafitauli, e te manaʻomia e le gata o loʻo faʻaoga ni faʻapipiʻi ma ufimata faʻapitoa, ae ia faʻatulaga foi lau meaʻai. Naʻo le taimi lava e mafai ona toe fuatia le laʻau malosi, a o le taimi lava e tasi e aveʻesea le mafuaʻaga autu o le mafuaʻaga o lauulu e pa'ū pe a maeʻa maso (le talafeagai filifilia oloa tausiga mafai foi ona taitai atu ai i lenei tulaga).

Lauulu leiloa i vaega filifilia

Aisea ua tulaʻi mai ai se mea gase i luga o loʻu ulu? I totonu o mafuaʻaga ma faʻatonuga ma fafo, faʻafitauli tino. Afai e leai ni tagata gaogao i totonu o le aiga, o le mafuaʻaga e ala ai ona paʻu le lauulu i luga o le ulu atonu o se popolega faʻatonuga. I le malosi o lagona, e masani lava ona amata ona aʻe le lauulu "paʻu", ma o le iʻuga, o le soʻona faʻamaluluina o laulu e ono tupu.

Afai e leai ni mafuaʻaga mafuaʻaga na amata ai ona teteʻe vave lauulu, e tatau ona e vaʻai i se trichologist, fofo, o le a faʻatulaga se suʻega ma vaʻai fomaʻi. Naʻo se auiliiliga o suʻesuʻega o le tino o le a fesoasoani e faʻailoa pe aisea ua faʻafuaseʻi ai ona paʻu lauulu ma faʻatonu se togafitiga atoa.

Afai o mea uma e masani ai ma se neura, ae o le laulu ua manifinifi, oncology ma gynecological pathologies mafai ona afaina ai. E masani lava, o le mafuaʻaga na amata ai ona paʻu le lauulu o le: AIDS, gonorrhea, STDs, ma isi. A maeʻa ona iloa e le fomaʻi le mafuaʻaga ua manifinifi le laulu ma pa'ū i fafo, e tatau ona e faia se togafitiga atoa o le faʻafitauli autu.

Faʻafefea ona fai feagai ma lauulu leiloa o se faʻaiuga o le popole

  1. Ia mautinoa e asiasi i se trichologist ma siaki le hormonal tulaga o le tino,
  2. Amata aveina vitamini mo lauulu i totonu: vitamini A, B6, B12, D, E, PP
  3. Alu se faʻatautaiga o fulufulu mata - o le mea lea e manaʻo e faʻapipiʻi fulufulu ulu i le okesene ma avatu ia i latou le malosi. Ina ua maeʻa le faʻafofoina, o le vaega pito i luga o le epidermis ua faʻafouina ma o le laulu faʻaleleia atili ona foliga,
  4. Faʻasiasi pe faʻalua i le vaiaso, fai ni pulupulu ulu faʻalelei: faʻavae i luga o le meli, se fufui o laʻau (aemaise o le nettle ma burdock root) poʻo le paluga fefiloi mai vitamini i luga,
  5. Suia le laulu i le tasi e iai mea masani ma e leai ni vailaʻau faʻamalosi,
  6. Ina ia faʻaititia le vevela togafitiga o lauulu: lauulu lauulu, uʻamea, uila faʻataʻamilomilo, aua e mulimulitaʻi ona o latou lauulu e matua mago,
  7. Ina ia alu ese oe mai se tulaga faʻatuatuaina: faʻatulaga faiga faʻamaliega mo oe lava (mo taʻitasi, o le mea e maua ai le fiafia o oe lava - mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma se taʻele malolo, faʻatau, o se ipu cappuccino - e le afaina o le mea taua) o lenei gaioiga e aumaia le fiafia ma faʻaopopoina tulaga lelei i lou olaga).

Leiloa o laulu leiloa o se matua le fiafia tulaga e tatau ona taulimaina. Afai e te le taofia lauulu leiloa i se taimi vave, ona a uma lea ona mafai ona e nofo ma le seasea lava ma manifinifi loka, lea e faigata tele e toe foi atu i lona muamua density.

Le faiga o le popole i luga o lauulu

O se faʻaiuga o se popolega poʻo ni lagona o le mafaufau i se mea ua tupu, o se faʻaletonu e tupu i le endocrine faiga, e mafua ai le faʻaititia o le gaosiga o hormone e nafa ma le gaioiga o folikel. O le le paleni i le va o estrogens ma androgens mafua ai lauulu leiloa. O le mea ua tupu, alopecia mafai ona atiaʻe. E sili atu ona faigata ona togafitia lenei faʻamaʻi.

Stressful condition fesoasoani i le tatalaina o se tele tele o le adrenoline. Vasospasm tupu, ma o le tafe o meaʻai i lauulu laʻau ua faʻaititia. O le 'aa e faʻasolosolo lemu. O fulufulu i lalo o faʻafitauli e le o toe tupu.

Lauulu togafitiga

Matamata lauulu manifinifi ona o mafatiaga o se mea le manaia gaoioiga. O se gaioiga faanatinati e manaʻomia. A pa'ū lauulu mai le popole, iloa e le fomai le mea e fai. Amata togafitiga i le taimi, e mafai ona e faasaʻoina le tulaga.I le isi itu, o le tolopoina o se asiasiga i se fomaʻi faʻapitoa e faʻateleina ai le avanoa e nofo ai ma manifinifi curls ma foci o le paʻuʻi luga o le ulu.

Faʻafefea ona taofi lauulu iloa iloa trichologist. Ina ua maeʻa faia le suʻega talafeagai, e aofia ai pasi pasi suʻega, na te filifilia se faʻapitoa togafitiga. E mafai ona aofia ai:

  • Mesotherapy - o le faʻailoaina o meaʻai i lalo o le paʻu.
  • Fofō Fesoasoani e aoga i moli okesene, faʻalauteleina lauulu tuputupu ae.
  • O le mauaina o vailaʻau e mafai ona toe faʻatonutonuina le toe faʻatinoina o galuega a vaega o le tino na afaina ai ina ua uma le popole.
  • Le taliaina o vitamini ma minerale complexes.
  • Le faʻaaogaina o le faʻamalolo faʻapipiʻi, balms, masks.
  • O le toe faʻaleleia o lauulu o le a fesoasoani fofo e faʻavae i luga o fua o tuʻaiga masani vailaʻau e faaaoga ai le sinapi, aniani, kaliki, le lanu mumu o le pepa mumu.
  • Physiotherapeutic metotia - darsonvalization, ozone treatment, vacuum treatment, cryotherapy, ultraviolet radi.

Togafitiga e umi se vaitaimi. O le onosai ma taumafaiga o le a tauia i le uluuluola mafiafia.

Fautuaina faapitoa

O le usitaʻia o tulafono faʻapitoa i le taimi o togafitiga o lauulu o le a fesoasoani e faʻavaveina le faʻamalologa o gaioiga. E manaʻomia lenei:

  • Faʻasaʻo taumafa i le faʻatamaʻia o meaʻai i mea taumafa o loʻo i ai uʻamea, porotini, ma vitamini B.
  • O vailaʻau e tatau ona faia e faʻataʻitaʻiina mo lo latou agavaʻa e faifai malie ai le tupu o laulu. A manaʻomia, talanoa i se fomaʻi e uiga i le faʻaitiitia o tui poʻo le toe foʻi.
  • Sui mea tau lauulu i mea malu i luga o mea masani.
  • Faʻamago afu e aunoa ma le faʻaogaina o se masini faʻauluulu. Afai e mafai, vavaeese le faʻaaogaina o papatusi, uʻamea.
  • Aloese mai tulaga faigata, popole neʻi popole. Faʻaavanoa taimi mo malologa, faia a malolo malolo, savali ile ea fou ma malolo ile natura.

Faʻafefea ona toe fuatai le toʻafilemu o le mafaufau?

Ole sao ile taimi ose taimi faigata ole a fesoasoani ai ile moe atoa. E tatau ona e momoe pe a ma le fitu itula i le aso. O le moe e fesoasoani e faʻamalieina le faʻaititia o le popole, faʻaititia lagona o le popole.

O se mea taua mo le toe faʻaleleia o le tino i le taimi o le popole ma le le mautonu o lauulu o le soifua maloloina ma le soifua maloloina meaʻai, faamalositino. Endorphins gaosia i le taimi o toleniga e iai se aoga aoga i luga o le lautele o le hormonal. Aua le faʻavaivai i le faʻanoanoa i le faʻamalosiina o lauulu. I aso nei, ua lava auala e feagai ai ma lenei faʻafitauli.

Puipuiga o le lauulu lauulu

Ole mea e teu ai lauulu ole mafuaʻaga ole auala e faʻalavelave e manaʻomia ai le puipuia o ia.

  • E tatau ona faʻaititia le leaga ole aʻafia ile faʻaletonu o le tino, faʻaavanoa le taimi e malolo ai ma moe ai.
  • Afai e le mafai ona tutoʻatasi tutoatasi lagona le mautonu o se faʻaiʻuga ua paʻu i lalo lauulu, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mo fesoasoani.
  • O le itu lelei i le neura e faʻatinoina i vailaʻau faʻafefe. E tatau ona filifilia i latou e le fomaʻi, o le vailaʻau mo oe lava ia e mafai ona maua ai i le neurosis ma le atuatuvale.
  • Suia lou olaga soifua i le tuʻuina atu o le tele o taimi e toaga savali i le ea fou.
  • Faʻatumauina se soifua maloloina o meaʻai. O se paleni o meaʻai maua ai le tino ma le malosi e manaʻomia e feagai ai ma mafatiaga. O meaʻai e tatau ona i lalo ifo le faʻatolu i le aso. Meaai mama e tatau ona aloese ai, aemaise pe a afaina i meaai leaga. E manaʻomia le saunia o se taumafataga o le taeao atoa, e faʻaitiitia ai le naunau ia oka meaai i le aso atoa. E le fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai suamalie, ma mea gaosia, faʻapea ai ma le iai o gaʻo trans. O fualaʻau 'aina, fualaʻau, meaʻai e maualalo le gaʻo, moa, ma nati e tatau ona faʻatumauina i le taumafataga.
  • Le taliaina o vitamini-minerale complexes faamalosia le tuputupu ae o le lauulu, faaleleia le tulaga lautele o le tino, taofi le gaogao.
  • Taʻaloga e mafai ona fesoasoani e taofi le leiloa o lauulu pe a uma le popole. Latou faʻamalieina le popole popole, ua mafai ai ona e faʻamalieina ma lagona le toʻamalie. E mafai ona e filifilia soʻo se ituaiga e te manaʻo i ai - tamoʻe, aloalo, aau, tiʻetiʻe uila, siva. O se auala lelei e faʻamamaina ai le popole o le yoga. A maeʻa ona faʻaalu ni nai minute e faia ai lenei mea, o le a mafai ona e faʻamamaina lou tino.

I soʻo se auala e tatau ona fesoasoani ile tino toe malosi. O le taimi lava e tupu lenei, lauulu tuputupu ae o le a toe amata, ma o le a maua ai le lauulu muamua foliga.

Leiloa o manoa i le leai o ni faiga mafai ona oʻo i le pala. O sea vaʻaiga e mafai ona 'aloʻese mai le taimi e ala i le tineia o le mafuaʻaga na faʻatupu ai lenei mea. O le faʻaletonu ole laulu ile tele o taimi ole taimi e talanoa ai i se fomaʻi. O taimi faʻatulagaina na fuafuaina e mautinoa ai se iʻuga lelei.

Le afaina o le tiga mamafa ile lauulu

Faʻaauau ona popole le mafai ona i ai i le ogaoga o galuega, popolega mo tamaiti, mea masani a le tagata. Le tulaga o le lauulu suia lemu ma tupu i ni laasaga:

  • O se taunuuga o le popolevale i le tino, o se le paleni o hormones tupu mai.
  • Suiga i le endocrine faiga e mafua ai le solia o le paleni o taumafa o lauulu folau ma le okesene ma mea. Le aofaʻi o lauulu o loʻo tumau pea, ae o le tuputupu aʻe o mea fou taofi.
  • Ole faʻaavanoaina ole faʻafuaseʻi ole okesene e "fasia ai" le folini o le laulu - o loʻo iai nei laulu ua feoloolo ma feoti, ua tupu le pulu.

Faateleina le leiloa o lauulu ma le le mautonu faafuasei

I le maeʻa ai o lagona vevesi, e mafai ona tupu le pala, faʻapea foi ma le suiga o lanu lanu, lea e mafua ai le lanu efuefu. Lauulu leiloa tupu mo mafuaaga nei: o fulufulu taʻitasi ulu o loʻo i ai se tamai maso e faʻamalosia i lalo o le faʻamalologa o hormones i lalo o le popole. I lenei vaitau, ua fai faʻamalosi le moli ma faʻaleagaina - le paʻu manifinifi.

Trichotillomania

Trichotillomania o le leiloa lauulu tosoina e fesoʻotaʻi ma popolega faʻasoesa poʻo faʻafitauli mafaufau. Afai o tamaiti i lalo o le 6 tausaga le matua, o le faʻamaʻi i le tele o tulaga e alu ese na o ia. I luga o le matua malamalama lelei, o le faʻamaʻi e faʻamatalaina e le faʻamaʻi popolega, maualalo le faʻamoemoeina o ia lava, tulaga faʻanoanoa, schizophrenia: manaʻomia togafitiga manaʻomia.

Faafaatusa, trichotillomania faʻaalia o ia lava i foliga o le faʻamalamalamaina o le laulu i luga o le ulu poʻo isi vaega o le tino - tagata gasegase toso mai mata, fulufulu mata, lapotopoto na oso foliga. Sone o le pala e tele pe tasi (vaʻai i ata), o le paʻu paʻu o se mea masani.

Trichotillomania e masani ona o faatasi ma le trichophagia - o se maʻi e faʻaalia i le 'ai o loimata maligi. Ole mafuaaga autu e taʻu ai e fomaʻi le faaletonu ole mafaufau. I le le lava o togafitiga, o faʻalavelave mai le faʻamaʻi o le gastrointestinal mafai ona oʻo i se iʻuga oti.

A faʻapea e te vaʻavaʻaia faʻaalia foʻi le faʻamaʻi, ia mautinoa ia e vaʻai se fomaʻi. Maua se dermatologist e siaki mo faʻamaʻi o le ulu.

Faʻafefea ona taofia Nervous Hair Leiloa

Stress o se faamaʻi e ao ona togafitia aʻo leʻi avea ma gasegase tumau. Talanoa i le fomaʻi o le a ia faatonuina se vailaʻau fofo.

A maeʻa le faʻatamaia o le mafuaʻaga o le popole, asiasi i se trichologist ma endocrinologist e siaki le tulaga o le lauulu ma iloa ai le hormonal tulaga o le tino.

  • Ave vitamini mo lauulu toe fuataina: e mafai ona avea ma fualaʻau ma fualaʻau 'oa e tele i vitamini A, B, D, E poʻo ni sauniuniga faʻapitoa.
  • Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o mea teuteu masini: lauulu lauulu ma curling uʻamea faʻamago lauulu ma faia ia magaugau.
  • Fai le fale tausi mea. O le faʻatautaiga o oe lava i le uluulu e faʻaleleia ai le toto, faʻamalosia le tuputupu ae o laʻau fou. Fai ia lē aunoa i ou tamatamaʻilima poʻo se selu ia mautinoa ai le totoina o le okesene o le 'okesene. Fai ni suauu e faʻavae mai i luga o meaʻai e toe faʻafaileleina ai faʻapipiʻi poʻo le fufuluina o lou ulu i meaʻai laʻau.
  • Faʻaaoga oloa lelei e tausi ai. Pulea le aofaʻi o lauulu ua paʻu i fafo, faʻaaoga ni faʻapipiʻi ma laupepa faʻamalosiʻau e faʻamalosia ai ma malosi le fafagaina o lauulu vaivai.

Ae sili ona taua, taumafai e nofo toʻafilemu i soʻo se tulaga!

Lauulu lauulu

Aisea e faaali mai ai le pala i alii? E iai faʻamatalaga malamalama mo lenei mea:

  • afaina hormonal
  • tausaga
  • leaga leaga - ulaula, ava malosi,
  • Ova taimi
  • afaina o meaai
  • faʻamaʻi o le faʻamaʻi, fungal, maʻi pipisi, ma isi,
  • taumafa faigata
  • tupuʻaga
  • le lava vitamini.

Ina ia taofia le pala, e tatau ona e sailia pe aisea le lauulu e pa'ū tele i tele. E naʻo le fesoasoani lea e mafai ona suʻe

Fafine leiloa lauulu

E masani ona popole fafine i le mafuaaga e pa'ū ai lauulu i luga o latou ulu, aua o pologa matagofie o se tasi lea o itu sili ona lelei o le feusuaʻi lelei. Aisea lauulu e manifinifi ma pa'ū:

  • tausiga le talafeagai - feula-faamagoina, masani sulu, perm, tumau valiina, faailogaina, fale, ma isi,
  • fulu o le paʻu
  • onkologi
  • le afaina vitamini o se tasi o mafuaaga aisea lauulu e pa'ū i le pa'ū,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, endocrine system, faʻavaivaia imuniti,
  • mafatiaga
  • leaga siosiomaga
  • menopause, fanauina, ma isi

Afai e matauina e se fafine le matuia o le manifinifi o lona lauulu, e le lava le tau na ona iloa pe aisea le lauulu e pa'ū i le tautoulu. E manaʻomia le faia o togafitiga e toe faʻafoʻi mai ai le natura toʻatele ma le tosina mai o pupuni.

Leulu o tamaiti i tamaiti

Aisea e paʻu ese ai lauulu o pepe? O se tasi o fesili e masani ona popole i matua. Le faafitauli o le leiloa o le uiga o tagata o tausaga uma, e aofia ai tamaiti. Ina ia iloa le mafuaʻaga ua leai ai le lauulu o le teine, ua tatau ona e vaai se fomaʻi. Atonu o le mafuaaga o le fulufulu lauulu, ma atonu o se ogaoga pathology.

A maeʻa le suʻega, ona iloa tonu lea pe aisea ua paʻu ai lauulu i tamaiti, ma ua mafai loa ona amata togafitiga atoatoa. O mea taua e mafua ai faʻamalosia le laulu e mafai ona:

  • manua fuata lauulu
  • fulu o le paʻu
  • gasegase i totonu
  • aniva
  • popole neura.

Aisea lauulu e pa'ū i totonu o se tamaititi - e tatau ona e mautinoa iloa i ai e taofi ai le faʻafitauli o le paʻu ma toe faʻafouina le masani foliga ma le maualuga o le laulu.

Le mafai ona afaina

I le lomiga aso nei, matou te mananao e laga se matua matuia, ma mo le tele o teineiti tiga, le mataupu o le afaina o hormonal. Faatasi ai ma le faʻaletonuina o hormonal, o le fuaitau: "hormones e ulavale" - avea ma se uiga ese atoa.

Pei ona e iloa, i totonu o tatou tino e tele a le tele o hormone e faʻatinoina le taua taua tele mo tatou. Hormones, atonu e fai mai se tasi, faʻatonutonu le metabolism i totonu o tatou tino, ma e aʻafia ai foʻi ma le tele o gaioiga faʻasolosolo, tusia newsme.com.ua.

Uma hormones tatau ona i ai i se manino paleni, ae afai latou tulaga amata amata ona suia, o lona uiga, e i ai se le paleni, lea e tau atu i le matua ogaoga taunuuga.

O le le paleni o hormones i teineiti e matua ogaoga taunuuga, ma afai e tupu lenei tulaga, e tatau ona taulimaina vave, a leai, o taunuuga o le a matua matuia.

Le tali a le tino fafine ese i le leai o le hormonal ma o nisi taimi, e foliga mai, o uiga masani e mafai ona mafua mai le na o le hormonal le toilalo. Sei o tatou mafaufau muamua i se lisi o faʻailoga e mafai ona tupu i le hormone le le aoga.

Faailoga o hormone le le aoga i fafine

  • tatupufaʻasolosolo e le faʻatonutonu

Afai o ia te oe le le mautonu faataamilosaga palapala: i ai e masani ona tolopoina i le palapala masina, pe i ai atonu e le i ai se taimi o le taimi atoa, ona o le mafuaaga mo lenei atonu o le hormonal ناکام.

  • faaita ma le fesuisuiai o lagona

I le tulaga o loʻo iai soʻo se suiga o lou mafaufau, pe e te leaga pea: ua e teteʻe ma isi, faʻaalia le osofaʻiga ma le ita e le o se uiga masani ia te oe i aso uma - o le isi lea faʻailoga o le le manuia. E mafai foi ona aofia ai le tele o le atuatuvale, le mautonu, ma isi.

O le le lelei o le mafaufau e mafai ona faʻaalia ia lava i le vave maua o le mamafa, e tusa lava poʻo a meaai e te 'ai. I se tasi itu, le maloloina meaai mafai ona avea o se tuusao fua i mamafa, po o le avea ma mea taua i le faʻaaliga o le le manuia, i se upu, mea tatou te manaʻo e fai atu ma lenei - ma le le paleni o hormones i le tino, e mafai ona e maua mamafa i luga o le matelaina meaai.

  • le lava le moe ma le umi o le vaivai

O le le manuia o le mafaufau e masani ona oʻo mai ma le le lelei o le moe ma le le lava o le taimi. O se miti leaga faʻaalia ia lava i le mea moni e le mafai ona moe i se taimi umi, pe e te le maua le moe lelei ma e masani ona e ala i le po. A o le faʻavavau o taimi, e te le lava vaivai, e ui i le gaioiga, o lona uiga, e leai sau mea e mafai ma e te lagona le vaivai.

  • faaitiitia feusuaiga

E i ai taimi e faʻaitiitia ai le faʻatagaina o le faʻatagaina o le teine ​​ma le fiafia i feusuaiga a teine. E te le faaosoina le alofa ma e te le manao le vavalalata.

Faʻatasi ai ma faʻaiuga muamua o le faʻatamaia o le hormonal, e ono afaina ai se ulu tiga.

O le isi faʻailoga o loʻo maua i le tele o teineiti ma fafine na maua i le faʻaletonuina o hormonal o le pa'ū paʻu, ma le lauulu e mafai ona pa'ū malosi.

Ole le mafai e Honalonal ona faʻaalia foi i isi faʻailoga, ae latou, mo le tele o vaega, ua uma ona toʻatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻailoga ia e ono: mago i totonu o le vaʻa, uterine fibroids, fibrocystic mass i le fatafata, foliga o maanuminumi, ma isi.

Mafuaaga o le le mafaufau

E lua hormone taua i le tino o le fafine: estrogen ma le progesterone. I le tele o tulaga, o le faʻaletonuina o hormonal ua faʻaosoina ai le faateleina o le estrogen. O a mafuaʻaga o le le manuia hormonal i fafine:

Le masani ai mafuaʻaga o le le faia o hormonal i fafine luga o le 40 tausaga o le amataga o le menopause. I lenei vaitaimi, ua toe fausia le tino o le fafine ona o le mea moni o le gaosiga o fuamoa taofi, ma o lea, i le isi itu, e afaina tele i le taumafaina o le hormone estrogen.

Ole le paleni o mea e tupu ile teineititi aʻo talavou, pe a oʻo i le galuega faʻatupu o le tino. O nisi taimi o le paleni o hormones i teineiti e mafai ona faʻataʻitaʻia a naʻo le maʻitaga ma le fanauina.

    maitaga ma le fanauina o pepe

O le taimi sili ona fiafia i taimi uma o le fafine i le ola: maʻitaga ma le fanauina e mafai ona mafua ai se hormonal faʻaletonu, ma e tupu lenei mea e masani lava, ae o se tulafono, masani o le hormonal tulaga masani lava ia, na o sina taimi pe a uma le fanau mai.

  • le faʻaaogaina o hormonal fualaau

Le tele fuainumera o teineiti ma fafine faʻaaogaina vailaʻau faʻailogaina - fananau puleaina fanau. Ole ituaiga vailaʻau lea e faʻavae ile hormone ma o lea ole latou taumafaina e mafai ona mafua ai le faʻatamaia ole hormonal ile tino.

I le faʻaopopoga o vailaʻau faʻafoma i vailaʻau, o vailaʻau hormonal o loʻo i ai i isi vailaʻau mo le togafitia o: neura, maʻi suka, faʻamaʻi o le paʻu, ma isi mea.

E tele taimi e muamua ai le faʻaletonu o le mafaufau i tulaga faigata o loʻo tupu ai. Ole le mafai e le Hormonal ona tupu i luga o lenei palapala ona o le mea moni o lo tatou ogatotonu o neula e afaina ai le endocrine system, e afaina ai le gaosiga o hormones. O le mea lea, o le malosi o tatou poto masani ma mafatiaga, o le tele foi lea e afaina ai lo tatou paleni o hormone.

  • olaga leaga

O le le talafeagai o ituaiga olaga e aofia ai le tele o vaega. Atonu o le a aofia ai ma le sese auala o le aso, pe a e masani i le le lava o le moe mo se vaitaimi umi ona o le mea moni o lou moe itiiti ifo nai lo 8 itula i le aso.E le gata i lea, o le faʻamaʻi o le vaivai i le mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le faʻaletonu o le mafaufau, pe a fai ua e lelava ma malolo lelei, o le faʻaiuga lea e le mafai ai e le tino ona toe faʻaleleia lona malosi. O le ava malosi ma le ulaula o se isi lea itu e afaina ai le paleni o le hormonal.

O se mafuaʻaga masani o le le aoga o hormonal i teine ​​ma fafine o le le lelei meaai. Muamua lava, o meaai le lelei na mafua mai i taumafa o teineiti faʻaaoga atoa. Ona o le faʻaititia o meaʻai, e le maua e le tino vaega taua mo le gaosiga o nisi hormone. O le mea lava e tasi e mafua mai i le taumafaina o taumafa sese, e pei o le soʻona 'ai tele o meaʻai gaʻoa, meaʻai vave, meaʻai vave ma le soʻona' ai tele.

Ole foliga mai ole mamafa ole mamafa, ae maise o maʻi suka, e faʻaititia tele ai le gaosiga o hormone ile tino, e aʻafia ai le le paleni o hormones.

  • gynecological faʻafitauli ma faʻamaʻi

Ole faaletonu o le mafaufau e mafai ona tupu mai i se gaioiga o faʻamaʻi gynecological, pe a taulaʻi e le tino ana taumafaiga i le faʻamaʻi ma se maʻi, ae le o galuega e faʻatatau i le gaosiga o hormones. Gynecological taotoga ma faapaʻu faia faia mafai foi ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le gaosiga ma paleni o hormones.

O le malulu tele, matuia o le manava o le manava, ma le ogaoga o le respiratory virus - mafua ai le faʻaletonu o hormonal. Ua faʻamautu mai, o nei faʻamaʻi feaveaʻi e teineiti a o laiti, e ono aʻafia tele ai le hormonal tulaga i le lumanaʻi pe a avea o ia ma tagata matua.

O le mafuaʻaga mulimuli, lea e tatau foʻi ona taʻua i mafuaʻaga o le faʻaletonuina o hormonal, o le faʻaaoga o le tele o faamalosi tino.

Faʻafefea ona togafitia le le mafaia o hormonal

Afai e te matauina le i ai o faʻailoga o le le aoga o le hormonal, talanoa vave i se fomaʻi. Ole mea lea, e tatau ona e feiloaʻi i le fomaʻi ma le fomaʻi o le falemai. Mo le suʻesuʻeina o le faʻaletonuina o le hormonal ma ona togafitiga, e manaʻomia le faia o se suʻega lautele o le toto ma hormone faʻataʻitaʻiga.

O le togafitiga o le faʻaletonu hormonal ua faatonuina faʻapitoa e le fomaʻi, pei ona ia fuafuaina, e faʻavae i luga o le faʻailoga o le ata ma suʻega o suʻega, poʻo fea hormones e tatau ona toe aumaia i le tulaga masani.

O le togafitia o le hormonal malfunction o loʻo faʻatino i ni auala se lua e tutusa ai: o le aveʻesea o mafuaʻaga na mafua ai le faʻaletonu ma le faʻavasegaina o le maualuga o le hormone i le vailaʻau. O lona uiga, e tatau ona aveʻesea le mafuaʻaga na mafua ai le faʻaletonuina o le hormonal, mo se faʻataʻitaʻiga: le faʻaaogaina o le hormonal contraceptives, le saʻo o ana meaʻai, ma isi mea, a leai e leai se lagona i le togafitiga, talu ai o le hormonal background e mafai ona toe faʻalavelave. Ia, ma le lona lua, o le fesoasoani faʻafomaʻi lea i le tino e toe faʻaleleia le paleni o hormones ma faʻamalosiʻau latou gaosia.

Ae mo le faʻataʻitaʻiga mo le faʻaletonuina o hormonal, e faʻamoemoe uma lava i mafuaʻaga ma le maualuga ole hormone le le paleni i le tino. O le toe faʻaleleia o le tulaga o le hormonal mafai ona tupu i ni vaiaso, o masina ma tausaga, toe, e fuafua uma lava i le tulaga.

Hormone le puipuia puipuiga

Ina ia puipuia se hormone faʻaletonu i le tino, e tatau ona e masani ona faia suʻega ma faia se suʻesuʻega faafomaʻi. E le gata i lea, taumafai e faʻateʻaina mea na e mafai ona mafua ai le faʻaletonuina o hormonal, o loʻo faʻamatalaina mai i mafuaʻaga.

Faʻamolemole ia maitau o muamua auga o le le faia o hormonal, e tatau ona e vave feutagai ma se fomaʻi ma aua le faatuai lenei mataupu, a leai, e mafai ona taitai atu ai i ogaoga taunuuga, ma le toe faaleleia o le hormonal tulaga i lenei tulaga o le a manaʻomia se umi taimi.

O faʻaiʻuga o le le amanaiaina o le le faia o hormonal le mafai ona oʻo atu i: kanesa o le susu, le fanauina, o lou maʻi, televave o le tuputupu aʻe o lauulu o le tino ma isi ogaoga ogaoga.

Togafitiga o aso nei o lauulu

Faʻafefea ona ou faʻamalosia oʻu lauulu ma toe maua le mea na leiloa? Tekonolosi togafitiga o aso nei mafai ona e mauaina sili ona ofoofogia taunuuga.

Ua maeʻa faʻaaogaina togafitiga faigata ua maeʻa nei e togafitia ai lauulu, ma o le a faia e lau fomaʻi se filifiliga faʻalagolago i le soifua maloloina lautele ma le tulaga o le ulu.

  • mesotherapy - microinjections mai le fefiloi o vitamini, minerale ma biologically malosi. O le faʻafaileleina o le folika o le lauulu o le a aoga lelei e pei ona mafai, ma e vave ona toe maua ma avea ma faʻavae mo le tupu olaola o lauulu
  • osone togafitiga - masani ona faʻaopopo i le tuʻufaʻatasia, faʻaleleia o le tuʻuina atu o meaʻai i le aʻa o le laulu, faʻaosofia ai le toto
  • darsonvalization - le faʻaaogaina o le maualuga-taimi e fesuiaʻi ai pulsed nei o mea maualuga voltage ma le mana maualalo tuusaʻo luga o le ulu. Atonu e faʻaaoga i tina maʻitaga
  • Leisa togafitiga e faʻaaogaina o biorevitalization o le uluulu. Fesoasoani e Aloese mai le Paʻu i Alii
  • microionophoresis - o se auala e tuʻuina atu meaʻai ma fofo vailaʻau i le foliga lauulu. I se auala e leai se tiga, mesotherapy e mafai ona faia.

Afai o le togafitiga taualuga sa le lelei, pe na amataina tuai tele, ona tumau lea auala mulimuli - lauulu lauulu. E taugata tele. I Kiev, o le lauulu lauulu e oʻo atu i le 3000 oketi e mafai ona tau e tusa o le 2500 euro. Oe maua maloloina fou lauulu, lea, e ui i lea, e tatau ona tausia ma le faaeteete.

Lava-faʻataʻitaʻiga o le fulufulu

Massage, pei ona e iloa, faʻaleleia le toto, ma faʻatasi ai ma ia, e maua ai e le aʻafia o laulu o le ulu i se sili atu sapalai o okesene ma meaʻai.

Fofo loa o se taugofie ma e aoga tele taualumaga, e faigofie ona fai oe lava i le fale.

I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia e faʻapitoa faʻapitoa taimi mo ia, e mafai ona e faigofie ona faʻaaluina, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo e matamata i le TV.

  1. E tatau ona e faʻaalu lelei le taimi e malolo ai - nofo i luga o le nofoa pe togi i le nofoa malolo pe taʻoto i luga o le sofa. E mafai ona e moeiini ou mata ile taimi e tasi, ma ile taimi e tasi e avatua le faʻamalologa ia te oe. Muamua, faasaʻoloto lou lauulu mai pulupulu, pulumu ulu ma fusi uʻamea, selu latou ma se selu masani. Ave se fufulu pulumu i ou lima ma faʻaoga e fai ai ni malamalama fealuaʻi.
  2. Muamua, mimilo lemu lou ulu i tua ma amata agai mai le muaulu i le pito i tua o le ulu ma mai le malumalu i le pito i tua o le ulu. Fai i le 30 i le 40 o nei mea malie.
  3. I se faʻaopopoga, e aoga lou selu i ou lauulu faʻalua i le aso ile pulumu o le maso (fai ia le itiiti ifo ile 100 gaioiga) - ile taeao ma le afiafi. Lenei faamalosia malosi le lauulu, tutusa tufatufaina susulu luga oi latou.

Ina ua maeʻa le faʻafofoa, ua fautuaina le taʻoto i lalo mo le 15-30 minute ma malolo le faʻamafanafana, ina ia alu uma meaʻai i le ulu i le tele e mafai ai, e aunoa ma le faʻalavelaveina e au isi au gaioiga.