Lauiloa

Pulu puupuu

O se fulufulu fulufulu na aumai ia i matou mai Aikupito anamua - o le ituaiga lauulu na sili ona fiafia iai le Masiofo Cleopatra - ma mo se taimi umi na avea pea ma aia tatau a na o alii fesi. Sa faatonuina fafine e fili lalaga togi i laʻei felanulanuaʻi ma nana i lalo o ufiulu ulu. Ae o le taimi i le amataga o le 20th seneturi, na vavaeina ai e le Farani siva Irene lona lauulu manaia mo se ata siva. O mativa matapogia, ma le fashionistas fiafia. O lea na amata ai loa le solo lelei o le tipiina o se sikuea i luga o le paneta.

E eseese lava le kapeta

I le seneturi talu ai, o le fa o le ituaiga ua suia tele. O lenei la e le itiiti ifo 7 ituaiga masani ma tele fesuiaiga. E faia uma i luga o le puʻupuʻu ma le umi o lauulu. Maofa, ae e le mafai ona faia se lauulu i mea uma e faia ai se sikuea (le mea lilo i le faaiuga o le tusitusiga)!

Sei o tatou vaʻai totoʻa i le masani ituaiga o pulu lauulu.

Lotoa sikuea

O aso nei o vasega e iloga i le tele o uumi ma fesuisuiai o le i ai ma le ituaiga o faʻata. O foliga masani o le lauulu e tumau e le suia - manino saʻo pe teisi laina i le pito mai tua o le ulu i le pito i luma. O se lauulu lauulu masani e tatau ona ufiufi ou taliga ma faʻavaʻai ou foliga ma ni uʻamea umi.

O se laʻei lauulu e alu i tagata e ona le mamafa mafiafia o laulu. O le sikuea masani e fautuaina mo fashionistas ma foliga oval o foliga.

Na faia i luga o le faavae o le tuʻufaʻatasia lua lauiloa lauulu: pi ma sikuea. I tua o le bob-car, tipi pupuu i le taimi e mafai ai, toeititi lava i le pito i lalo o le ua. O nisi taimi o lauulu i le faavae e tafi e sisi ai i luga o le ulu i se mea maualuga. I luga o itu, e faasolosolo lava ona uumi manoa, ufiufi le ua ma alafau.

O le taʻavale faʻavale pasese-taʻavale e pito sili ona talafeagai mo teineiti ma se foliga foliga ma faʻalelei mata. Ae faatasi ai ma le fesoasoani a ituaiga eseese o bangs, e mafai ona e filifilia se fesuiaiga o lenei lauulu mo soʻo se fashionista, tusa lava pe faʻailoga, ituaiga foliga poʻo lauulu laʻasaga. Ma bob foi - Faʻaolataga mo manifinifi vaevaeʻese pito, aua faatasi ai ma le fesoasoani a eseese uumi e tatau ona faia le voluma, ma masani ona faʻafouina le lauulu e tineia ai mea le lelei.

Kare i luga o le vae

O le sikuea i luga o le vae e foliga tutusa mai ma le muamua ituaiga - bob-sikuea. Ole mea taua ole eseesega e iai ile faaputuga tele o manoa mimiti ile pito i tua ole ulu, e faʻaopopoina le tele o voluma, ma i se auala faʻapitoa ole tino ole pito ole totonugalemu o le ulu. O lenei lauulu lauulu e sili ona lauiloa i tagata e ona le matagofie le uumi uumi, aua e faʻatagaina ai oe e faʻateleina faʻamamafa lenei lelei. O le tulaga le lelei o lenei lauulu 'ulu o le manaʻomia lea o se taimi e masani ai faʻafouga.

Kare ma faʻalautele

Masalo o le lauulu sili ona lauiloa i le 2018 vaitau. O ona suiga mafai ai ona e filifili le filifiliga sili mo soʻo se ituaiga o lauulu ma foliga.

O loka i luga o mata e umi lava le umi. E tele taimi o le kapeti ma le faʻalauteleina e fautuaina mo tagata e iai le lautele o alafau poʻo le sikuea foliga: o uumi uumi faʻatagaina ai oe e faʻafetaui le oval ma faʻateleina le umi o foliga.

Faauu kapeta

O le masani masani o tausaga talu ai nei o le fai sina papala i luga o le ulu. Faʻauʻuga kapeta faʻataga oe e faigofie ona ausia lenei. O le stylist amata galue ma se nape. Taitasi fou manoa tipi ma faʻauʻuga. O uumi sili ona umi (masani mo ituaiga uma o kapeti) i foliga.

O se fulufulu faapena e mafai ai ona e foia faʻafitauli ma le aofaʻi i lauulu manifinifi, ma faʻauʻu loka atoatoa faʻalelei le faʻalelei foliga foliga. I se faʻaopopoga, o se laʻei fulufulu o le a foliga sili atu ma le sili ona fou foliga masani i le valiina: faʻamalamalamaina ma susulu loka lanu.

Asymmetric sikuea

O lenei sikuea e tasi le itu e umi atu nai lo le isi itu. I le amataga, o se sikuea asimetris na faʻatatauina se sikuea masani i le tasi itu, ma se lauulu mo se tamaititi i le isi itu. I le taimi nei, o faiga masani ua mafai ai ona e fesuisuiai uma le umi o itu ma o latou foliga mai.

Le sili ona matamuli fashionistas tafi atoa le tasi itu pe faʻatasi ai ma le fesoasoani a se manifinifi manifinifi lafi ai se mamanu i luga o le itu puʻupuʻu itu itu.

Stylists fautuaina foi taʻalo ma lanu i se sikuea tafaoga. E mafai ona e faʻatulagaina ni uʻumi uumi i ni tele lanu poʻo se vali faʻapitoa e fai ai le uluaʻi lanu o le itu pupuʻu.

Nofoa kapeta

Filifiliga "lua i le tasi". O le pito i lalo ole lauulu faia se kapeti masani, o nisi taimi o kapeti ma le uumi, a o le pito i luga faia e faʻaaoga ai le bean care teknik. O se lauulu 'ulu e matua lauiloa lava mo i latou o loʻo mananaʻo tele i isi voluma. I se faʻaopopoga, o le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le tele o filifiliga mo lauulu ma laʻei. Faalua tausiga ua fautuaina mo fashionistas ma vaapiapi foliga.

O le a le kapeta mo aʻu?

E taua tele mafaufau pe o le a le umi o le lauulu o se fafine o ona foliga o le a toe faia se lauulu, ma o le a le umi na ia fuafua e maua ai o se faʻaiuga.

Mo tamaʻitaʻi e fiafia i fulufulu uumi ma fiafia e faʻataʻitaʻi ma foliga, o le a fautuaina e le matai masani, faʻauʻu pe faʻavasega ma le uumi. O nei fulufulu fesuiaʻiga faʻatagaina oe e faia ni mea eseese, talafeagai mo i latou e ona uma lurus ma laʻei lauulu. Ma faʻatagaina le avanoa e piki ai iʻu i lauulu maualuga.

Mo i latou e leai se taimi e milo solo mo itula i le faʻaata ma se fulufulu ma varnish, ae o loʻo manaʻo pea e foliga sili ona manaia, matou te fautua le bob-taʻavale ma le bob i luga o le vae mo le pupuʻu lauulu. O le faia o ia laʻei fulufulu e faigofie ma e le faʻatauaina, ma o le iʻuga e masani lava ona matagofie.

Mo talavou ma lototetele fashionistas, ua oo i le taimi e filifili ai se faʻataʻitaʻiga ma se sikuea asymmetric.

Le mea lilo o se sikuea leai se sikuea

Ia, i le iuga, e pei ona folafolaina, o le mea lilo o le faia o se sikuea e aunoa ma le tipiina o lou lauulu. Tau lava o lou tagata faʻailoa lau lua upu upu: "sese sikuea". E mautinoa lava lona malamalama i mea o loʻo e talanoa iai. A pepelo kapeti o se fulufulu o lauulu uumi i luga o ni filo pin i tua o le ulu i lalo o le lauulu ma fatu ai ma le taufaasese o se lauulu.

Mo le toetoe selau tausaga, fashionistas mai itu uma o le lalolagi ua filifilia se lauulu. Aua e te fefe pe a saʻo lelei lenei lauulu mo oe. Le sikuea ua matua fesuisuiai e faapea i totonu o le tele o fesuiaiga e mautinoa lava lau filifiliga.

O ai e manaʻomia le bob haircut?

O le pupuʻu pupuʻu (o se lauulu 'ata e masani lava ona vaʻaia i mekasini uma ma fale faʻataʻitaʻiga) pueina le foliga ma faia se ata manaia. O se fulufulu faʻataʻitaʻi tomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili le mea saʻo mo lenei lauulu. Ae aua le galo, e pei o soʻo se lauulu 'ulu, o le "pi" atonu e le ofi i nisi foliga tapulaʻa.

Faapitoa faufautua teine ​​i mea nei e filifili ai:

  • Aulelei le ua. O pulufulu pipiʻi e faamamafaina lenei itu o le tino ma ia sili atu lona matagofie.
  • Maualuga o le muaulu. O se lauulu laulu e fesoasoani e nana ai lenei sese.
  • Paʻu e aunoa ma ni ila. Uma le mafaufauina o le a taulai atu i luga o foliga, lea e matua le talafeagai mo tagata e ona le faʻafitauli paʻu.
  • Lanu efuefu. Asymmetrical "bean" e maua ai e le tagata e malosi le amio ma tosina foliga mataina.
  • Uiga sese. O le fofo saʻo o le pa ma le leai se aoga.

Pusa puupuu e foliga manaia i fafine ma teine ​​o soo se matua. O se lauulu 'ulu e faʻafouina le foliga, e maua ai ni mea le lelei, ma faʻapea foi ona faʻaalia foliga lelei tele.

Faʻafefea ona filifilia se pupuʻu pupuʻu bob i luga ole foliga

A o lei amata galue ma le lauulu, e tatau ona faʻamuamua muamua se fomaʻi faʻapitoa i totonu o le lalelei e faʻatatau ia latou fausaga, foliga o le tagata o tausia, ma ia amanaia foi ona manaʻo uma, ona liua loa lea o le fugalaʻau tino tele ma faigofie ona tausia.

Fautuaga a tagata tomai faapitoa foliga foliga:

  • E faʻasolosolo foliga. Ua fautuaina e le au atamamai le filifilia o le uumi o faʻasologa mai le pito i luma e oʻo i le auvae, ma o le maualuga o le muaulu o le a faʻamalo lemu ai le au. Ma o laugutu o le a vaaia vaʻaia ma atili faʻaalia. O le faapuupuuina poʻo le faʻalauteleina o vaʻaiga o le “pi” o le a faʻateleina le foliga.
  • Lapotopoto. O le umi o ni manoa i foliga e laʻititi ifo i lalo o le maualuga o le auvae, lea o le a faʻaititia ai lona lautele ma teisi umi. O le feliuaʻi o le “pi” e foliga sili ona aoga. O le umi o se manoa i le pito i tua e puʻupuʻu puʻupuʻu nai lo luma. Ina ia aua le faalauteleina o foliga, e le fautuaina e avatu le lauulu foliga foliga matagofie.
  • Tulimanu. O se asimetris "pi" o le a faamaluluina foliga foliga ma foliga.
  • Ova. Soʻo se faʻataʻitaʻiga ma fesuisuiai o le pulu lauulu.

Fuafua i lauulu fausaga

O fulufulu i soʻo se mea o loʻo faʻatinoina e le talia ai ni motusia ua faʻaleagaina. O lona uiga, e tatau ona faʻaeteete le au faʻataʻulelei o lauulu lauulu i le tulaga o latou curls ma faʻaaoga moliga ma conditioners susulu lou lauulu, ma a vaeluaina faʻamanuiaina e tatau ona faʻaaogaina suauʻu faʻapitoa.

E tusa ai ma le fausaga o lauulu, e sili atu le filifili i ai:

Lauulu pipi bob

O le pupuʻu puʻupuʻu (o le ata tipi ma le laʻasaga i lea laasaga faʻaalia o le a fesoasoani e faʻamanino ai ni tulaga faigata) e sili ona lelei ua tuʻuina atu i se tagata e masani ai ona fulufulu ulu.

Ava lauulu metotia:

  1. Tusi se vaevaega agai mai le ogatotonu o le muaulu i le ogatotonu o le ua.
  2. Taulai atu i le pito i luga o le auricle, filifili le pito i lalo occipital ma se vaeluaina i le foliga o se tafatolu, o le pito o lona taoto i se tulaga i luga o le laina o le totonugalemu tutotonu, mai lea laina 2 ata toso e toso i le itu, tusia ai se tafatolu tutusa.
  3. Amata mai le itu tauagavale, vavaeʻese le muamua manifinifi o le lauulu, tutusa i le diagonal vavaeeseina, ma se fua ile 1-2 cm mai le pito.
  4. Oti le filifili filifilia (puleaina) laina i le tulimanu o 45 tikeri.
  5. Vavaeeseina le 2-vavae ma le vavaeeseina ma se sisitema o 1 cm.
  6. Faʻafesoʻotaʻi soʻo e lua ma tipi, ma vaʻai totoʻa ile faʻatonutonu.
  7. "Alu e ala i le filo", agai i luga, tipi ese fasi mea na totoe.
  8. I le maualuga o le occipital bone, o le itu e suia i le itu faʻalava. O le tulaʻi mai o manoa i le ogatotonu e tatau ona maualuga, ma latalata atu i le taliga e tatau ona tuʻu i lalo ou tamatamailima.
  9. I le itu taumatau o le ulu, toe fai gaioiga uma, ae suia le tulaga o tamatamailima. O lenei e tatau ona faʻasino atu mai le pito i lalo pito i luga.
  10. A e fatuina le ulutala muamua, o le paleni e siaki mo se atoatoa lauulu. E manaʻomia le ave o ni manoa i itu e lua ma faʻaititia i le ogatotonu, siaki le umi.
  11. Mo le maualuga o le occipital ma le temporal-parietal, e tatau ona e alu e maualuga atu, ao ia tumau le tulimanu o le toso.
  12. Ole maualuga maualuga tulimanu ile ogatotonu.
  13. Vavaeese ia manoa i le pito i tua o le ulu ma alu i le faaletino-lateral zone.
  14. Vavaeese sulugatiti e lata i le taliga.
  15. Oti le pito i tua o le ulu, faasolosolo tusia ata o le lumanaʻi.
  16. Selu le lauulu faaletino, faʻapipiʻi manoa, fusi i le paʻu i luga o le taliga, ma faʻalautele le laina mo le tipiina mai le pito i tua o le ulu.
  17. I le ufiufi 0-tikeri “fili faʻatasi o le manoa”, tipi le laulu i le faʻaletonu o le itu i tua, agaʻi atu i le vaega faʻavae o le itulagi o le frontoparietal.
  18. Alu i le isi itu o le ulu.
  19. Tufatuina le lauulu o le frontoparietal eria i le itu o le tuputupu ae faʻaaoga se selu ma lautele nifo.
  20. Filifili le eria o le ea, taulaʻi atu i le pito i luga o le malumalu.
  21. Vavaeese pei o le pau i le itu taumatau o le lumanaʻi pa.
  22. Oti i tua ala i le filo e ala i le filo metotia mo umi.
  23. Toe fai i le isi itu.
  24. Fetuunai le tulimanu o bangs i le ogatotonu. A maeʻa ona selu lelei, o le elemene e faʻasolo i se laina sao.
  25. To mago lauulu.
  26. E mafai ona e toe faʻamalamalamaina ia auivi ma seleulu, ma lauulu i luga o le ua ma se masini.
  27. O le bob 'oti fulu ua sauni.

Ituaiga o lauulu 'ulu bob mo lauulu pupuu: ma faʻaopoopoga

O lenei lauulu 'ulu e masani ona avea ma filifiliga a tamaitai o tausaga eseese, tino ona o ona foliga:

  • Faʻafoliga umi o luma ma tua faʻasologa.
  • Mo fulufulu ma le laulu lauulu.
  • Eseese lomiga o pito i luma (tutusa ma eseʻese uumi pe i sitepu).
  • O le faapuupuuina o le ulu o le ulu o le a fesoasoani e foai atu le alofa tunoa ma le matagofie i le tua, ma faʻamamafa foi le matagofie o le ua.

O lea ituaiga laulu e nana ai le le atoatoa o le lauulu pe a fai e manifinifi, le lautele pe leai foi le tele.

Pulu pulu ogalaau

Mai le sikuea e mafai ona iloga i mea nei:

  • Faʻauiga o se mea taua o se lauulu.
  • O le tua o le ulu ua matala.
  • Ua avatu le pale i se voluma faaopoopo.
  • Ua atili ai i le sulugatiti o mata.

Fetaui lelei i ituaiga uma o lauulu ma soʻo se foliga foliga.

Faauu pi

  • Na te aumaia le tele ma le māmā, vaʻai faalelei foliga le migao i foliga, nana le lautele o alafau ma le muaulu.
  • O le pito i lalo ole laulu e faia e le saeia, ae suia malie.
  • Tuufaatasi ma fefiloi bangs.
  • Tuu atu le matagofie i lauulu manifinifi.

Lagolago vitio haircuts faauu bean:

Fetaui lelei mo galugalu uila ma galugalu.

Asymmetric pi

  • Fausia se fefefe ma foliga foliga ese.
  • Fautuaina naʻo le susulu ma ola maloloina lauulu.
  • Mo sili atu mataʻina foliga, stylists fautuaina fausaga vali ma lanu pupula.
  • O le laina laulu i lalo e mafai ona iloga i se laina lamolemole pe saeia.
  • E mafai ona faʻataʻitaʻi ma le umi o manoa faʻaletino - faapuʻu ia mea mai le tasi ae tuu le maualuga maualuga mai le isi.
Pulu puupuu. Filifiliga 'oti filifiliga i le le mautinoa

Asymmetry faʻataʻitaʻiga e masani ona fesoʻotaʻi ma paʻu - e mafai ona faʻalautele i le tasi itu ma selu i le tasi itu.

  • Talafeagai mo fafine o soo se vaitausaga.
  • O foliga ua avea ma papeti.
  • Faatasi ai ma ni faʻailoga i luga o le laina sa matua mataina.
  • O loka pupuʻu i luga o malumalu ma tua o le ulu e faʻalogo i taliga ma le ua.
  • O lauulu e sili atu le maualuga i le palealii, patupatu ma tua o le ulu.
  • E fetaui lelei mo fafine e tele foliga o latou foliga.
  • Lelei tele mo foliga mata.
  • Le talafeagai mo fulufulu mamafa lauulu.
  • Ia avatua faʻaʻoleʻole foliga seʻi le nape ma le wiski.

E i ai filifiliga mo faʻataʻamilomilo, pupuʻu pe faʻaʻumiʻumi ni 'auʻau.

Fulufulu foliga-vae pi pi

  • O le tuʻufaʻatasiga o aso nei ma tusitusiga.
  • O le uaua tele tapunia.
  • O le voluma i luga o le pale ua faia.
  • O manoa umi o loʻo faanenefu malie i foliga.
  • Vaʻai faaloloa le ua.
  • Faamanino le poto ole pule.
  • Lelei mo le maaleale ma laʻititi.
  • Mo lauulu saʻo ma mafiafia.

Ma se foliga umi foliga, e aoga le filifilia o le mea lelei bang.

Ma le malumalu luluina

  • E tuʻufaʻatasia ma sulu pupula poʻo saturated lauulu lanu.
  • Mo teineiti talavou malolosi.
  • Maualuga matala taliga.
  • O se malumalu e mafai ona tipiina i le isi itu e fatu ai le le aoga, pe lua.
  • Mo soo se ituaiga foliga.

O ufiufi o 'eseʻese uumi o loʻo fola i luga aʻe o le tasi le isi, lea e faʻaosofia ai le tele ma tosina atu le vaʻai ile laulu.

Faatasi ai ma faʻailoga faʻaoso

  • O le laina lamolemole i le pito i tua na te tatalaina ai le ua.
  • O manoa i itu ma le foliga o 'ie e filifilia faʻatasi mo foliga taʻitasi.
  • E sili ona aoga mo teine ​​e iai le feololo ma le manifinifi.
  • Mo soo se ituaiga foliga.
  • Mo lauulu o soʻo se ituaiga vagana lava mafiafia ma matua mimilo.
  • O le ata o le au bangs mafai ona faʻamaeʻaina e ala i le faʻauʻuga pe faʻamaloloina.
  • E moʻomia le faʻasaʻoina masani (le itiiti ifo ile 1 taimi ile masina).

Faigofie e ofi e aunoa ma mea faigaluega faapitoa ile 10-15 minute.

Pa saʻo

  • Faia gatasi foliga tele ma gaoa.
  • E fausia ai se faʻamamafa i mata, ma maua ai latou faʻaalia ma apili faapitoa tusa lava ma le mama sili ona manaia.
  • Mafiafia, tipi i le laumata mata, faʻaeseese ma faʻasologa uumi itu, faʻalautele foliga ma tusia se ata manino.
  • Mo lauulu saʻo ma lamolemole.

O le auvae i le ogatotonu o le muaulu ua fetaui naʻo mo tagata e masani ona foliga foliga.

Faatasi ai ma se uumi umi

  • Mo foliga uma.
  • Faamamafa i mata ma laugutu.
  • O le seleselega o lauulu o le fusi o le ua, a tuufaatasi ma se uumi umi, tuuina atu i le silika maaleale sili atamai.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a o pito tusitusi pito ma asymmetry, o foliga o foliga ua suia atoa.
  • O se uumi umi, mafiafia, ma atamamai e ufiufi ai se muaulu maualuga.
  • O le auvae maamaai e nana se pa umi i le moega.
  • O le lautele ma le pito i luga o le muaulu o le a natia ai se uumi sao.

E ogatasi ma uma ituaiga o lauulu.

  • E aulelei foliga i le fausiaina o se lauulu ma le asymmetry ma valavala i luga o le laina.
  • O fulufulu ulu i luma o le auvae nana paʻu o alafau iloga.
  • E le talafeagai mo se foliga umi ona o itu paʻepaʻe.

Tulafono mo le faʻataʻoto i le fale

O le pupuʻu "pi" (o se ata o se lauulu i le sitepu ma lea laasaga faʻamatalaga o teuga o le a fesoasoani e fausia se sao saʻo) e le faigata ona vave tuʻuina i le fale. E tele uluai mea na faia mo ia.O laufali faapipiiina, faʻavasega pe faʻapipiʻi lauulu laʻititi e tuu ai le tele o filifiliga.

Faigofie auala e taoto ai se pi:

  1. Tuu lou lauulu i tua ma fuli pito i sina laititi i totonu pe fafo atu ma le sasaina poʻo se lauulu fulufulu.
  2. Sega ile selu lautele-nifo.
  1. I luga o selu fulufulu sapalai tupe mo le tele, tufatufaina atoa le umi.
  2. Sii le laulu i ou lima ma faʻalelei i le varnish.
  1. O le taʻamilosaga uʻamea faʻataʻamilomilo o le a fesoasoani e faʻatupuina le sitaili galu. O le tuueseina o laina, o le tasi ma le isi mai le pito i luga o le ulu, faataamilo latou i luga o le uʻamea uila, malupuipuia ma lauulu.
  2. Ua e oʻo i le tapulaʻa pito i lalo o lauulu tuputupu, aveese le fulufulu lauulu ma faasaʻo ia laʻau ma ou lima.
  3. Faʻaopopo ma varnish.
  1. Se uʻamea poʻo ni toso e fesoasoani e fausiaina se tutusa ma le susulu o sitaili. Ona see atu lea i luma, aapa atu ma punou teisi i totonu.
  2. O toega o le laulu e fasi i lima.
  3. Ua faʻamautuina i le varnish.

O le togafiti bob haircut mo lauulu pupuu o se tasi lea o sili ona faigata, o le mea lea, e taua tele le sailia o se tagata poto faapitoa o le a fausiaina se ata faʻavae i luga o le tagata uiga o foliga o le tagata o tausia. A sao filifilia lauulu o le a foliga tulaga ese i le olaga ma i le ata.

Mataupu tusia E. Chaykina

Vitio Faigofie Bob Pupu

O le taupulepulega o le faʻagasologa o le fausiaina o se pulu fulufulu mo le laulu pupuʻu:

Mo aʻu, o le pupuʻu puʻupuʻu e faʻafaigofie tele foliga. O le masani na tipiina lona laulu e pei ona amata foliga mai le uso o le nuu. I se ituaiga laʻei lauulu, oe manaʻomia le mafai ona vali ma tata ia masani. Ae peitaʻi ou te fiafia tele i le sikuea - faʻaitiitia le vevesi.

Lapotopoto ma foliga atoa

Tagata e ana le taamilosaga ma foliga atoa e fautuaina e filifili faʻauʻuga, saeia ma faʻaʻumiʻau o le "Tausiga" i le vae. E aoga le aloese mai ituaiga eseese o loo siomia i foliga ma sasa faʻapipiʻi, ona latou na o le vaʻaia faʻalauteleina mata. Ae afai e te manaʻo e fai se lauulu tutusa tutusa, e sili atu le puʻupuʻu (tusa o le pito i luga o le tautaliga), ma se sasa sao e tuʻufaʻatasia ma ni uʻumi o luma.

Lulu tafatafa ma sikuea foliga

Tamaitai ma foliga faatafafa ma faatafafa "Kare" i luga o le vae o le a faaopoopoina le fafine ma le agamalu. Ae ui i lea, e tatau ona e aloese mai le faʻaaoga o tulimanu ma manino laina laina peʻa faia se lauulu. E mafai ona fetaui lelei filifiliga faʻauʻu a le ea ma ni 'aʻai mafiafia i itu.

Oval foliga

Oval e le o ni foliga umi e oʻo i se ituaiga o "Caret" i luga o le vae. Tagata e ona le umi foliga ma le maualuga o le muaulu mo le faʻasaʻoina o le ata o le a aoga tele mo le mafiafia sasa pa ma uma fesuiaiga o le lauulu ao tausia le averesi o le lauulu umi. Ae o le faʻaopopoina o faʻasologa uumi pito i luma e sili atu le teteʻe.

Ata tafatolu

O ituaiga uma o le "Kare" i luga o le vae ua fetaui lelei tuʻufaʻatasia ma se tafatolu, foliga taimane ma manifinifi. I lenei tulaga, e mafai ona e naʻo le tasi fautuaga - o tamaʻitaʻi talavou ma se umi umi ma le auvae sapalai tatau ona i ai filifiliga uumi 'otiina faʻatasi ai ma ni mafiafia paʻu faʻapipiʻi.

Ituaiga o kapeti i luga o le vae

I le amataga, sa na o le tasi le ituaiga "Kare" i luga o le vae ma se faataamilo pito i luga, pei o se pulou pulou, ma ni loka pupuu i tua o le ulu lagolagoina ia (vae). O aso nei, e tusa ai ma le metotia ma le umi o le faʻatinoina, o le iai o mea e filifilia ma lauulu laʻasaga, o ituaiga nei e mafai ona iloga:

  • O se sikuea puupuu ile vae.
  • Bob-vae i luga o se vae.
  • Faasolosolo.
  • Faauu.
  • Ma se fafao.
  • Faatasi ai ma le le mafaamatalaina.
  • Faatasi ai ma se pa.
  • Leai ni mea malie.
  • Mo lauulu manifinifi.
  • Mo lauulu lauulu.
  • Ma se toso nape.
  • Ma maluelue malumalu.
  • Le masani ai i foliga.
  • Lolomiina Creative.

Taitasi ituaiga tatau tatau ona tuuina atu eseese mataua o taua taua.

Lata sikuea i luga o le vae

O le puʻupuʻu "kapeti" i luga o le vae o le fulufulu fulufulu e sili ona lautele fua, aua e fetaui lelei i tagata uma tusa lava poʻo a foliga foliga, tausaga ma foliga. E masani lava, o lenei ituaiga e filifilia e tamaʻitaʻi ma le uʻamea, i nisi itu e oʻo lava i aliʻi, amio, faʻatautaia ai se olaga galue malosi.

Bob tausiga ituaiga ma ata

Uma ituaiga o loʻo i ai nei o lenei hairstyle e tatau ona iai le faʻaaliga faapitoa. I totonu o le tele numera o filifiliga filifilia, o loʻo i ai se sili atu ata mo soʻo se fafine. O Caret o loʻo tuʻufaʻatasia uiga sili ona lelei o ni lauulu sili faʻalua matagofie. I luga o le pito i le va o sitaili e lua, e tele ituaiga mo lauulu. Ina ia filifilia se foliga faapena mo lou lauulu o lona uiga o le filifilia o se filifiliga tulaga ese mo lau oe lava sitaili, lea o le a talafeagai i taimi uma talafeagai ma sitaili.

I aso nei, o se laulu nau ua faʻaleleia mai i se tipi saʻo masani i se laʻei lavelave ma tele foliga. Ona o lona tulaga eseʻese tomai e fuafua eseese sitaili filifiliga mo ituaiga faapitoa o foliga, o le lauulu lauulu e tatau ona taua ole sili ona lautele. O le mea lea, o lenei fale lauulu lauulu e talafeagai mo soʻo se lauulu. I luga o le lalelei ma lamolemole lauulu, e mafai ona e faia se laʻei iloga i le fesuiaiga. Lauulu ma le lauluʻulu lauulu o le a faʻaalia foi i se manumalo manumalo.

E mafai ona e mauaina ituaiga eseese o bob haircuts pei o:

  • Faaalo kapeta
  • Le sikuea masani
  • Lauulu bob i luga o le vae,
  • Faiga masani
  • Faauu auala
  • Lauulu ma ni mea taugata
  • Faalua pi
  • Asimetric bob lauulu,
  • Faapipii ia curls.

Faʻapena foi, o filifiliga mo le avanoa faʻaavanoa e eseese i le vaeluaina: tipiʻesea pe saʻo. Soo se filifiliga e mafai ona faia i pe leai ni pulu. O le mea lea, e mafai ona finau e mafai e teine ​​uma teine ​​ona filifili se laulu mo tagata uiga ma foliga matagofie. Kare i soʻo se ituaiga e faʻamamafaina le matagofie o foliga o foliga ma taulaʻi i mata.

Ina ia filifilia lau sitaili metotia, oe manaʻomia le alu i tua mai le ituaiga o lauulu. E taua foi le manatua o le lauulu fulufulu e talafeagai mo 'eseʻese uumi.

Lauulu pipi, ata filifiliga mo se masani sikuea

O se sikuea faʻale-aganuʻu o se laulu e laʻititi agavaʻa mo soʻo se taimi. Faʻafetai i faigofie lava e tipi, e le manaʻomia i aso uma le olaga ma e faigofie ona faʻaeeina. O laei puupuu e talafeagai mo soo se ituaiga o laulu, aua e faamamafaina ai le lelei. Ole faʻasolosolo ua fautuaina e naʻo fafine e usitaʻi ile laulu, aua afai e maʻimau mau afifi, ole a vavaeeseina mai foliga ile faiga masani.

O le mea sili ona taua o le masani masani o se tipi tutusa ile tasi tulaga. Ole foliga ile lauulu e le tatau ona tatalaina atoa le ua, e ui lava o le a tipi puupuu lava. O le mea moni, luga o lauulu umi, o le laulu e mafai ona oʻo i tauau.

O le auala masani e mafai ona faʻatinoina i totonu poʻo le 'au peʻa. Tagata e ona foliga oval e mafai ona faia se umi mafiafia pa. I nisi tulaga, o lenei sitaili vaʻaia toe faʻafouina le feusuaʻiga talafeagai. Fiafia i se mea e sili atu mea lilo, e mafai ona e faia se puʻupuʻu ma le malo. O le a avea foi fausaga faʻataʻavale foliga, tuʻuina atu faʻafiafia i se foliga masani.

I le faia o se filifiliga faatatau i faʻatonuga, e tatau ona e mafaufau i le masini o le vaeluaina i le laulu e manaʻo ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se faʻaaliga saʻo e ala lelei ile vaeluaina ile ogatotonu ole ulu. O se vaega e sili atu vavai o le a foliga mai itu itu, faʻasolo i le itu. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona faʻataʻitaʻi i le faia o le valavala zigzag.

Otiʻoti ata i le foliga o le le mafaufau ma e oo foi i le vaeluaina

O lenei laulu 'ulu e tele lava ina manatua ai o tu ma aga masani a le sikuea. E masani ona faʻatino i lauulu puʻupuʻu pe feololo. Le eseesega tele i le va o lauulu - o loka i luma o le ulu o le a umi atu nai lo pito i tua. O le faasolosolo suiga i le umi na faia ai se mea manaia ma avea ma tasi o mafuaʻaga mo le sili lauiloa o lenei sitaili.

E i ai uma lua asymmetric bean caret ma e oʻo foi i le sitaili. Oe mafai ona oti eseina bangs, pe faamalieina i uumi uumi curls. O Bob e talafeagai mo soo se ituaiga, e aofia ai ma le curl curls ma sili ona ulavale laulu. Le aso nei, e oʻo lava i le toʻatele o tagata taʻutaʻua o loʻo mitamita ile laei lea.

Oti fulufulu bob umi ma ata

Fuafua i le umi lauulu manaʻomia, eseese ituaiga o lauulu e mafai ona faia. A faʻasolosolo teisi fetuunaiga e ono faʻataga ai pito i luma ina ia oʻo i lalo ifo o le auvae. I lenei tulaga, o le tua e mafai foi ona avea ma tala. Ae ui i lea, e le talafeagai lea mea, aua e toʻatele e sulu lava le pito i tua e tutu ai pea ia sili atu ma fai se eseesega tele ile uumi.

O le tapulaʻa maualuga maualuga bob mafai ona oʻo atu i tauau ma tapuni le ua. Eseese metotia vavaeina e mafai ona faʻaaogaina: peʻa, apefai poʻo le masani a le tipi. Mo loka pito i tua, manifinifi mafai ona faʻaogaina e faʻalataina le fesuiaiga o le agamalu ma le fafine. O le lautele laʻei le faʻatulagaina filifiliga e talafeagai mo soʻo se foliga.

I le avea ai o se tulafono, o loka sili ona umi e tatau ona latalata ile malumalu. O lenei faʻavae faʻatatau e maua ai se matagofie framing effect ma faʻamamafa le faʻasologa masani o foliga.

Faʻaalia lauulu laulu ma le vae

O le kapeti i luga o le auvae e ese mai ma le kapeti masani i totonu o loʻo i ai lona puʻupuʻu puʻupuʻu i le pito i tua o le ulu e suia malie ia uumi. O le sikuea i luga o le vae foliga sili mamao ese ma susulu. O lenei fulufulu ua mafai ona toe faʻafouina ma faʻafou le puʻupuʻu masani ua fai ma faʻafitauli o tagata uma ma faʻaopopoina se taʻuga i le foliga fou. O le sikuea masani i luga o le vae vaevaeina i le i ai o se iloga taʻutaʻua ma se tipi saʻo lava, ona o le mea lava e tasi o le vae vaaia. Ae ui i lea, o le tele o tagata e fiafia e faia le fesuisuiai suiga ina ia faʻagasolo malie ai le laʻulu lauiloa.

E le masalomia, pei o isi lava lauulu, o se sikuea ma le vae ei ai ona lava lelei ma faʻaletonu.

O le lelei o lenei 'oti ulu aofia:

  • i lenei lauulu 'oti, o le ua ma foliga e matala tele, lea i nisi tulaga faia le faʻa ata sili atu faʻaalia ma matagofie,
  • o le sikuea i luga o le vae faia le lauulu mafiafia mafiafia
  • O lenei lauulu lauulu e faatatau i le tuai-tuai, o lea e mafai ona e filifilia ma le saogalemu mo tamaitai pe a mavae le 40 tausaga,
  • faigofie i luga le vae e taoto,
  • i le vaʻai atu i le atoa ituaiga o ituaiga o lenei lauulu, e mafai ona fetaui lelei i soʻo se foliga o foliga.

Ae o lenei lauulu 'ulu ei ai ni faʻaletonu:

  • le faiga lauʻeleʻele lava ia e faigata tele ma manaʻomia le faʻatinoina o se poto masani poto aliʻi o le e mafai ona filifilia le saʻo lauulu filifiliga e tusa ma lau foliga foliga ma lauulu fausaga,
  • O lenei lauulu 'ulu e tatau ona faʻafou pea i taimi uma, a leai, o le a leiloa lona foliga ma o le a le foliga foliga matagofie.

Asimetika

Asymmetry o loo tumau pea i faiga. Na ia mauaina lana ata i le "Kara" i luga o le vae. Mea uma lava foliga foliga manaia ma tele foliga. I se faʻaopopoga, i le fesoasoani mai i faʻapipiʻi asimetrikia, e mafai ona e nana le tele o mea sese o le faʻaalia ma faʻamamafa ana faʻailoga.

Tui nape

O tamaitai talavou, o lona igoa ogatotonu o le "Eccentricity", e tatau ona faʻaopopo le "Kare" i luga o le vae ma se tamai ninii, e mafai ona na o se tipi puupuu pe atoa tipi, i le pusi lapisi o lau sili ona manaia sili lauulu. O lenei lauulu lauulu foliga aulelei i le tuʻufaʻatasiga ma se mamanu le masani ai i tua o le ulu, na faia mai le laulu e faʻaaoga le ata faʻailoʻoina.

Fausia sikuea sikuea

E mafai ona tu i fafo mai le motu o tagata ma le masani masani o le "Kare" i luga o le vae, ae na o fatuina valiina. Ina ia mafai ona pupula ma matauina, ua lava le faʻapupula faʻailoiti naʻo nai tamai loka i luga o le ulu ma eseese lanu.

A le faʻaalia le soʻona faʻaalia e se tamaʻitaʻi ("e vali, o lea e vali ai"), e mafai ona e tusia se pa poʻo le ulu atoa i lanu o le nuanua.

Lanu susulu lanu e avanoa e le gata mo blondes, ae faʻapitoa foi mo brunettes. I luga o le uliuli, lanu uliuli uliuli ma sukalati, pupula lanu piniki ma lanumoana foliga ofoofogia.

Ae ui i lea, lanu piniki e fetaui lelei ma le uliuli male uliuli lauulu. O loʻo tumau pea ona faʻamautu ma le sitaili ma le lautele o vavaeina.

Tuʻu o se sikuea luga o le vae

O le faʻamamafa maualuga ma le autu aoga o le "Kare" i luga o le vae o le tekinolosi o le tipiina. O le vae lava ia e lagolagoina le tele o lauulu, fatuina se aulelei ma foliga matagofie. E le manaʻomia se laʻei faʻaopo, naʻo le solo faʻamago lou ulu, ae o se filifiliga i aso uma. Ina ia foaʻi i le lauulu foliga foliga sili ona mamalu, e mafai ona e faʻamomomoina sina uʻamea ae le o ni uʻamea laiti i le uʻamea, siiina i luga o aʻa, ma matagofie faʻataʻatia uma i luga o le ulu.

O se faʻafaigofie ma vave o se vaʻaiga taua o le "Kare" i luga o le vae e aofia ai le fausiaina o se maualuga ma fatufatu gaogao i luga o le ulu.

Vitio tutorial mo le fausiaina o se sikuea luga o le vae

I le tepa muamua, o le tekonolosi mo le fausiaina o se "Kare" i luga o le vae e faigofie tele, ae e leai. O le mea moni, e tele lava nuʻu ma faigata i totonu, lea e masani na o le poto masani matai mafai ona mafaufauina ma manumalo.

Ole sao ole gaoioi ma le saʻo o faasologa o vaega uma ole fausiaina ole laulu e fuafua ile lelei o le a vaʻai ile lau ulu. Mo i latou e fiafia e faʻamasani latou lava i le faʻagasologa o le fausiaina o le "Kare" i luga o se vae, pe, e ui i lapataiga uma, taumafai e tipiina oe lava, o le mea lea o se auiliiliga vitio vitio.

Lauulu e tipiina le bob i luga o le vae ata

O se sitaili manaia o le fulufulu lauulu e faʻaalia i laupepa tele i le pito i luga ma o se tamai ninii o loʻo vaʻaia. I le avea ai o se tulafono, o sea laei e faia i luga o pe aulelei. O le faʻataʻitaʻia matagofie o le ua, e faʻamamafaina ai le tamaʻitaʻi o soʻo se foliga. E ui lava e matua aoga tele fugalaʻau vae i le olaga i aso uma, e tatau ona e asiasi soo i se puluulu, aua o le laulu tuputupu vave vave ma nana le "vae".

Aemaise mo teine ​​e i ai foliga mataga e pei o laulu e laʻititi. Tatala le ua, le voluma i le pito i tua o le ulu e ogatasi fua ma paleni le faʻatusa. O ia puʻupuʻu faʻataʻoto ua leva ona avea ma se masani masani ma o se faʻailoga o le uiga lalelei o lē e ona.

Ina ia iloiloina le pu pepa o lenei sitaili, e tatau ona e tilotilo i foliga o le a le bob 'oti ulu i luga o le vae (tua vaaiga i le ata). O le talaʻaga o le a foliga vaʻaia faʻapitoa lava, aua o le maʻi suiga mai le puʻupuʻu nape i uʻamea umi o se mea manaia.

Tamaitai o soo se tausaga e fiafia i sea ituaiga. I totonu o lauulu 'ulu mo lauulu pupuʻu, o lenei teuteuga e mautinoa lava o se mea e fiafia i ai i soo se itu o le vaitau. E manaia foi le vaʻai pe faʻafefea ona fai se bob tipi i luga o le vae (ata ata o loʻo tuʻuina atu i lalo). E le laititi se taimi e fausiaina ai se sitaili, ma i aso uma o le olaga o lauulu o le a matua faigofie tele sitaili.

Faauuina lauulu, ata

O le tele-maualuga laulu foliga lauiloa i teine ​​o nei ona po. O sitepu ua seʻia faʻaoso le foliga, e faʻapea ona latou faʻalataina le ata o le mama ma le faigofie. O loka i le pito i tua o le ulu e teuteuina ma se faʻapitoa fua, lea e faʻatulaga ai se foliga manaia. O uumi maualuga ma le mafiafia o loʻo vavaeina e tusa ai ma tekinolosi o pitting, lea e faʻatupuina ai le motusia denticles i pito.

O sikuea sikuea faʻauʻuina e lelei atoatoa mo foliga faataamilo ma sikuea, aua o loka e le faʻaaogaina e nana le faʻatulagaina o foliga ma e oʻo foi i fafo atu. O uumi pito i luga ole sitaili e masani lava ona faasino i foliga. I tua o oe e mafai ona nana ai le lautele o alafau, ma faafoliga foliga o foliga.

Mo se oval ma foliga umi, e mafai ona e faia se umi faauu pi i se pa. O nei faʻailoga o le a faʻapuʻupuʻuina vaʻaia le maualuga o le muaulu ma faʻamamafaina le fegalegaleai tutusa.

Vaʻavaʻai i ata o nei laulu e matau ai pe faʻapefea ona faamamafa foliga ma foliga i se mea faʻapitoa. O loimata ma agamalu styling e manatu modable, ma ua avea ma manumalo manumalo i lauulu masani masani. O lenei sitaili o le a foliga lelei luga o lauulu o soʻo se pa'ū ma le tele.

O le bob haircut cutaded e lauiloa i taimi uma, aua e tupu ai le aafiaga o le matagofie o lauulu. Tagata e ona manifinifi faaleagaina lauulu e tatau ona mafaufau lelei i se tali laulu.Natura ma laititi le faʻatamala e manatu i taimi uma lava, o lea e tatau ona e vaʻaia le faʻagasologa o lenei teuina i luga o le ata vitio, ma atonu filifili se sitaili faapena mo oe lava.

Lauulu asymmetric bob, ata

O le eseesega i le va o lenei ituaiga o sitaili i lona asymmetry: i le tasi itu, o laina o le tipi puʻupuʻu. I lenei tulaga, o le tapulaʻa umi e mafai ona oʻo i nai senitimita. Faatasi ai ma se siʻosiʻomaga faʻapitoa, o le lauulu lauulu e talafeagai mo tagata e saʻo le laulu, lea e mafai ai ona e fatuina manino, tusa lava laina.

Asymmetry bob atonu e sui i le laina vavaeeseina. Ona o ia togafiti, o le a mafai ai e nana ai sese ma fetuunai foliga o le foliga. Ole vavaega ile faʻapitoa foliga ole faamamafaina ole amataga ole sitaili. Afai o se asymmetry ua faia i luga o laulu lauulu, e faigofie faʻauʻuga o loʻo faʻatinoina ia faia le fulufulu laʻei lelei ma teuteuina lelei.

Fulufulu ma 'ie

Soʻo se ituaiga o ia ituaiga sitaili e mafai ona faia i apaʻoga. Eseese eseʻesega ma faʻataʻitaʻiga e mafai ona avatua ia sili atu le atoatoa o foliga o le foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ile mata ova foliga, e mafai ona e faia se uumi mafiafia, ma nana lou muaulu. I luga o le lapotopoto foliga oe manaʻomia toso faataʻitaʻi, i luga o le sikuea - sao le tasi. Tagata e ona se laʻititi puʻupuʻu le muaulu mafai ona umi ona o le puʻupuʻu o pu.

E oʻo lava i le teuina o vae vae mafai ona fai i se patini. Ole auala masani lea e fausiaina ai se ata taʻaloga e faʻafouina ma faʻafouina.

Ata o ituaiga o bob ma curls

O teine ​​e iai galugofie latou te mafaia foi ona fauina latou lauulu i lalo ole kapeta. Malamalama galu po o curls foliga sili manaia i le umi umi. I se faʻaopopoga, e mafai ona e faia se faʻamalologa poʻo se faʻalavelave e fai ai ia usitaʻi.

O se sitaili foliga tutusa ile launi ole sikuea faia i le foliga o se polo. Lenei, lauulu e pei o fusifusia foliga i totonu o se polo. O na sitaili e fautuaina mo se taimane foliga poʻo teineiti ma se ulu laititi, aua o le faʻateleina o le a mafai ona faʻasaʻo le pito.

Mo lauulu ulu, e masani ona faia, o le ata o se mea manaia. Lelei ma pupuʻu loka mimilo matagofie ma faʻaosofia se foliga manaia.

Eseese o vaeluaina ma sitaili

Soʻo se ituaiga o laʻei masani e mafai ona teuteuina mo oe. Tagata e ona le tutusa lelei foliga sili atu i le vaeluaina. Ina ia nana masei ma avatu le foliga o faʻapitoa, e mafai ona e faia se tetea i le tasi itu. Faʻapea foi le tele o fafine faia se vaeluaga pe zigzag.

E mafai ona e vaʻai i foliga o le bob fugalaʻau i le vae (ata o loʻo i lalo), ma faʻatusatusa i se lauulu 'oti i luga o le itu. Tasi le mafai ona malilie na o le suia o se vaeluaina o le a matua suia le foliga.

O le a mafai e fafine ona filifili le sili ona lelei sitaili metotia mo latou lauulu 'ulu, aua soʻo se fesuiaʻiga o le faʻagaioiga o se sikuea e mafai ona faʻaogaina faʻapitoa i aso uma. E mafai ona e faʻamamago uʻamea i le taʻiala i le umi, pe e mafai ona e faʻamaloloina le faʻatonuga poʻo le folo atoa o le laulu. Faatasi ai ma le fesoasoani a se pulumu lapotopoto, o le a liliu atu e matagofie le folaina o le sikuea ma soʻo se ituaiga lauulu.

Talu ai o se sikuea e tatau ona iloiloina se lauulu lauulu lautele, o le tele o nei aso ua avea i latou lava ma se laei teuteu foliga. O mea uma e faʻatatau i uiga taʻitoʻatasi, e mafai ona e filifilia le sili le lauulu sipela i totonu o le tele o filifiliga filifilia.

Eseese sikuea i luga o le vae

Uma tausaga, stylists taumafai e faateʻia tatou i tele ma sili atu, ma o lea faia fou filifiliga mo le faʻatinoina o lauulu 'eseʻese tatou te alofa tele ai. O Kare i le vae e leai se tuusaunoaga. Nei o nisi o ituaiga eseese o stylists ofoina mai ia i matou:

  1. Kare i luga o le vae ma le uumi. E ese mai le sikuea masani i luga o vae e ala i le i ai o laina uumi i luma.
  2. Faauuina sikuea luga o le vae. E fetaui lelei mo teineiti e manaʻomia le faʻaopopoina o laulu e tele naua. Faatasi ai ma le felanulanuaʻi o lanu i nisi lanu e foliga e le mafaatusalia.
  3. Faapuʻupuʻu sikuea i luga o le vae. O se filifiliga sili ona lototele, e le filifilia uma e tamaʻitaʻi. O le aano o lenei lauulu 'ulu o le tatalaina lea o tua o le ulu toetoe a ogatotonu o le ulu.
  4. Asymmetric sikuea i luga o le vae. O lenei fulufulu ua sili ona fiafia i teineiti ua sauni ma e le fefe i faʻataʻitaʻiga ma o latou foliga mai. O le aano o le lauulu 'ulu o le faia o uumi uumi i le tasi itu o foliga ma puʻupuʻu i le isi. Ae ui i lea, o le asymmetry mafai ona matua leai se tasi.
  5. E fa vae ma ni uʻila. O lenei ituaiga lauulu na filifilia e teineiti e manaʻomia le nana o se ulu maualuga.