Alofaia

Alopecia: ituaiga, togafitiga i tamaloloa ma fafine

Alopecia o se faʻafitauli lea e faʻaalia i le malulu o le laulu, lea e mulimuli ane taʻutaʻua i latou tele manifinifi pe atoa le toe mou atu i luga o le ulu poʻo nisi vaega o le tino.

Mo se taimi umi, o se faʻafitauli o le puluʻi na maitauina tele i aliʻi. Ae i tausaga ua tuanaʻi atu, sa fai ma sui o sui o le vaega vaivai o le tagata soifua.

O a mafuaʻaga o le alopecia i fafine, o le a lea ma pe faʻafefea ona togafitia lenei faʻamaʻi? O le a tatou taʻu atu e uiga i lenei mea maualalo ifo.

Pei ona o i tamaloloa, alopecia i fafine (o se ata o le maʻi o loʻo folasia i lenei tusitusiga) e vaevaeina i ni ituaiga eseese. O le taatele o mea nei.

  • androgenic alopecia,
  • salalau alopecia,
  • lauulu lauulu leiloa
  • lapataiga faʻapitoa.

Mafaufau i foliga o ituaiga uma i faʻamatalaga auiliili.

Androgenic alopecia i fafine

O lenei ituaiga o lulu e faʻaalia i manifinifi o le lauulu, lea e mafua ai lo latou leiloa i le ogatotonu vaeluaina ma faʻateleina salalau atu i le itu sone.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei tulaga ua taoto i le gafa matua. Leiloa o le lauulu tupu ona o le leaga aafiaga i luga o lauulu o se feusuaiga hormone pei o le testosterone. E iai le talitonuga o le agavaʻa mo alopecia i le 75% o mataupu e mafua mai ile tina.

Androgenic alopecia i fafine e togafitia tutusa i le tutusa ma alii. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vailaʻau togafitiga ma transplantation.

Alopecia i fafine - o le a le mea ma faʻafefea ona togafitia? Muamua e tatau ona e iloa le ituaiga o lenei faʻamaʻi.

Diffuse botdness o loʻo iloga e lauulu gofie. O sea tulaga faʻaletonu faʻafuaseʻi e tupu ona o se iʻuga o le faʻaletonu o taamilosaga i latou tuputupu ae ma atinaʻe.

Ona o le mea moni o lenei ituaiga o pulu o se mea e mafua mai i le faʻalavelaveina galuega o le tino atoa, e taʻua i nisi taimi faʻailoga.

E faʻafia ona tupu aʻe alopecia i fafine? O lipoti e lipoti mai ai e sili atu le faigofie o fafine i lo tama.

I le taimi nei, o le anagen ma le telogen ituaiga o diffus alopecia ua iloga. Ole muamua e mafai ona tupu ai ni faaletonu ile faʻatupu ole mafaufau, popolega ile faʻaititia, o le umi ona faʻaaoga o antibiotics, taotoga, faʻamalosia o taumafa, ma isi Ae mo le ituaiga lona lua, e tupu pe a oʻo le tino i vave ma malosi vaega (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalalauga leitio, ona oona i mea malosi oona, chemotherapy).

I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le leiloa o le mafuaʻaga o lenei ituaiga o pulu, lauulu toe faʻafoʻisia i totonu i 4-8 masina. O le mea lea, o togafitiga uma mo faʻamaʻi alopecia o loʻo taumafai e suʻe ma faʻaumatia mea na mafua ai.

Ina ia toe faʻafoʻiina le mafiafia o lauulu, fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o tele tuputupu ae stimulants, fofo vailaʻau, fana, masks ma physiotherapy.

Nude lavalava

Alopecia areata i fafine, o le togafiti o le a faʻaalia i se taimi mulimuli ane ai, o se faʻafitauli o le laulu e mafua ona o le faaleagaina o sela o le neura ma puipuiga o le tino.

Mo sea tula, o le foliga mai o tele lapotopoto foci o uiga. Foi, faatasi ai ma nesting baldness, gasegase mafai ona aafia faaleagaina le fao papala.

Tagata tomai faapitoa finau e faapea o le mafuaaga o le atinaeina o sea pathological tulaga o se kenera predisposition.

Alopecia areata i fafine: togafitiga

E i ai le tele o metotia ma meafaigaluega mo le togafitia o ia pala. Peitai, e tatau ona maitauina e leʻi faʻatagaina latou.

Ole auala masani e togafitia ai le alopecia o le faʻaaogaina lea o corticosteroids i tulaga eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga o tui, kulimi, tui tuʻufofoga). E faʻapea foʻi vailaʻau e faʻamalosia ai le fausia o latou lava corticosteroids.

Cicatricial alopecia

Cicatricial alopecia i fafine - o le a lea? O se faʻailoaga iloga o se faʻamaʻi e le mafai ona fesuiaʻiina i le lauulu lauulu, faʻapea foi ma le foliga mai o le maʻila poʻo le mea e taʻua o sooga fesoʻotaʻiga i o latou nofoaga.

E tele faʻamaʻi pipisi, e aofia ai ma le siama, siama, poʻo mea e tutupu i totonu ole fungal, e mafua ai le fulafula i lauulu peritrichi, e ono paʻu ai.

Tagata tomai faapitoa fai mai o le taimi talafeagai togafitiga o ia faamai, lauulu e mafai ona puipuia.

Mo isi mafuaaga e mafai cicatricial alopecia tupu (o le a le mea i fafine, matou faʻamatala i luga)? E masani lava, o afaina i le pala e tupu ona o manuaga tino, e aofia ai manuʻa, vailaʻau pe vevela mu.

Faiga o togafitiga

Mo le togafiti o le cicatricial alopecia ua maeʻa fausia, e tasi lava le metotia. Ole taotoga lea. Afai e le lapoʻa tele naua o paʻu, ona aveese loa lea, ona toe totoina lea o fatu maloloina.

Faʻaiuga

E faʻafefea ona faʻamaonia le alopecia (o le a le mea i fafine, na matou faʻailoa i le tusitusiga) Muamua e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi masani masani. E tatau ona faia e le fomaʻi suʻesuʻe maeʻaeʻa le lauulu o le paʻu ma le ulu, ma lafo atu ia mea nei:

  • tulaga o le sex hormone,
  • maualuga o le hormone tiroid,
  • trichogram (o lona uiga, o le suʻesuʻeina o le maualuga o lauulu i le tasi sikuea cm o le ulu e faʻaaogaina ai se mea puʻeata vitio).

Faʻavae i luga o faʻamaumauga uma na mauaina, e tatau i le trichologist ona faia se suʻesuʻega ma faʻatonu le togafitiga talafeagai.

Fofo togafiti fai togafiti

Faʻafefea ona togafitia alopecia i fafine i o latou aiga? Tagata tomai faapitoa fai mai o na metotia na fesoasoani pe a fai o le pala e le mafua mai ona ogaoga pathologists i le tino po o siama eseese.

Le sili lauiloa, faigofie ma taugofie togafiti tagata mo alopecia o le sua o le sukalati ma aniani. O loʻo faʻamamaina faʻalelei i latou i le paʻu o le paʻu, ma a maeʻa 2-3 itula, fufulu i le vai e faʻaaoga ai le laupepa.

E leai se mea taugofie mo le togafitia o le pala o masks i le faʻaaogaina o le linseed, olive, castor, burdock ma camphor suauu. E olo saʻo i le ulu mo le ulu, ma ufiufi ai i se pulou taele ma tuu ai i lenei pepa mo le tele o itula. I le aluga o taimi, o le lauulu e matua fufuluina.

Mo se taimi umi, tincture o mumu pepa ua lauiloa ona o lona malosi. O le faʻapipiʻiina o lenei oloa i totonu o aisa i nofoaga i aso uma vave faʻaosofia vave le vaaia o lauulu fou. Peitaʻi, e tatau ona maitauina, o vailaʻau faʻainia o loʻo toe faʻaalia mo tagata e afaina ile paʻu.

Fai mai tagata poto, androgenetic alopecia e sili ona faigata ona togafitia. E leai se faʻasalalauga faʻapipiʻi ma se pulufana e mafai ona toe faʻaleleia le paleni o le hormonal. O le mea lea, ma se faʻamaʻi, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

Toe suia lauulu

I le mea e tupu ai leai ni vailaʻau poʻo ni metotia tagata fesoasoani e toe faʻafoʻi le curls leiloa, ona fautuaina lea e fomaʻi le toe faʻaaogaina.

E lua ituaiga o lauulu taotoga taotoga. Sei o tatou auiliiliina i latou auiliiliga.

  • Fualaau lavalava. Lenei metotia ua faʻamauina i se lauulu lauulu faʻaaogaina se paʻu paʻu na tipiina mai se faʻapipiʻi nofoaga i tua o le ulu. O lea ituaiga umu ua tipi i le oki, o loʻo i ai le 1-3 mataui, ma peʻa totoina.
  • Saunoa pe foliki auala. Ole auala sili ona lata mai lea ole taotoga. Mo lona faʻatinoina, ua maeʻa 'aveʻese fulufulu mai le sone e faʻaaoga se mea faigaluega faʻapitoa.Ma le le lava o lauulu i tua o le ulu, o le auvae, vae, fatafata, inguinal eria ma isi e mafai ona faʻaaogaina e pei o se nofoaga.

I aso nei, o lauulu suluiga mai le foaʻi sone o le pau lea ma atonu o le sili sili ona aoga auala o le toe maua mafiafia o lauulu ma togafiti alopecia. E tusa ai ma tagata tomai faapitoa, suluia lauulu mauaa i le 95% o mataupu.

Mafuaʻaga ma ituaiga o alopecia

I vailaʻau, alopecia, poʻo seisi igoa - atrichia - o le faʻavae aloaia mo le pulu.

Ole mea na tupu, o le matua faʻaititia lea ole aofaʻi poʻo le 100% le leai o lauulu ile ulu e ala ile paʻu ole atoa poʻo le le lava le le lava ole taimi ma vaega ole toe faʻafouina o sela ole tuputupu aʻe ole laulu.

O mafuaaga e mafua ai alopecia faia i fafine:

  • O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi i le lavelave o faʻatulagaina o totonugalemu o le tino,
  • Atrophic faagasologa i le matauila, ona o maʻi fiva,
  • Le faʻavaeina o furunculosis,
  • Eseese ituaiga o faʻagaioioia faʻafitauli o le endocrine glands,
  • Failauga faaletonu.

Ole mafuaʻaga lena e aunoa ma se mafuaʻaga manino mo foliga vaaia, faʻapea foi ma le faʻavasegaina o ituaiga o Alopecia, o le togafitia o se pathology i se fafine i le fale o le a le aumaia ni faʻaiuga, ma i nisi o tulaga e mafai ona atili faʻaletonu ai le lautele o talaaga o le faʻamaʻi.

O le faʻavaeina o Atrichia i le tamaʻitaʻi e naʻo le tolu ituaiga ma e lua ituaiga. E tusa i le faʻavasegaina o meaola, faʻapea foi ma le natura o le faʻavaeina, ua fuafuaina tele le mafuaʻaga sili ona afaina ai le laulu, o le mea lea o le filifilia o se togafitiga auala e avea sili faigofie.

I luga o se masani masani, Alopecia e le-cicatricial ma cicatricial i le natura:

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le cicatricial alopecia, faʻatamaia atoa o pulu, i lona uiga, o folasaga o lauulu, e tupu. O lenei gasologa e mafua mai i le pupula o gaioiga ile folikel latou lava, atrophy o le paʻu, pe o le maʻilaʻila. Ole ituaiga Alopecia e le mafai ona suia ma e leai foi se togafiti e fetaui lelei mo ia.

Ole faʻagasologa ole alopecia ole cicatricial e tupu mai e aunoa ma ni mea na tutupu muamua ile paʻu.

E faʻavae naʻo le tolu subspesies:

  1. Androgenic - o lona uiga, androgenetic,
  2. Diffuse - anagen ma telogen,
  3. Tautai - lapotopoto ma faamoega.

Tamaitai Androgenic Atrichia

O le fafine androgenic atrichia e mafua mai i le sili atu i le fafine fafine o se tasi o sili ona malosi tane hormone, dihydrotestosterone (DHT), lea e faʻaosofia ai le leiloa o le ulu i le ulu (androgen-tutoatasi lauulu) ma faaosofia o le tuputupu ae i luga o le pubis ma foliga (androgen-faalagolago lauulu).

I le faʻaopopo atu i lenei:

  • Androgenic gaioiga,
  • Faaitiitia tulaga estrogen.
  • Ole soʻona faʻamaloloina o le testosterone ile tino o le fafine.

O le faʻatupuina o se faʻafitauli o le tino e tupu faʻafuaseʻi. Lelei uumi lauulu e manifinifi ma puʻupuʻu, ma leiloa pigmentation, lea e sui tulaga vellus faigofie, o lona uiga, fluff, lea e mou atoa i le taimi. Ole ainā o eria ile avea ma pupula ma lamolemole. Ua leai ni foliga o lauulu.

Androgenic Atrichia e masani ona o faatasi ma le afaina ai gaioiga o le paʻu, seborrhea, le iai o le fuafua (fuafua).

O le faʻagasologa o le pauna a ia lava e atiaʻe soʻo I le amataga, faʻaitiitia le aofaʻi o lauulu i le Temechka vaega ua faʻaalia; ua uma ona oʻo i le tulaga lua, ua lautele atu tuaoi. E mafai foi ona maitauina le leaga o le pala, i le vaega lona tolu. E mafai ona aʻafia se vaega tele o le pale, aʻo le tuua ai itu pito i luma e le suia.

Diffuse Alopecia - anagen ma telogen ituaiga

Ma le telogen tulaga o le salalau o le atrichia, ua maitauina le tele o lauulu leiloa. I se taimi patino, le faiga e mafai ai ona faʻamalosi, o loʻo i ai se matua vaivai lava lauulu, lea e mafua mai i se uila-vave fesuiaiga o foliki i le telogen tulaga, o lona uiga o le filemu.

O aso uma, o le tele o lauulu e leiloa, e mafua ai ona faʻamalosia.

O mafuaʻaga o le diffuse atrichia i le tane ma le fafine e mafai ona faʻapea:

  1. Faasolosolo faiga
  2. O le iʻuga o se meaʻai faigata,
  3. Vailaau mo taimi uumi
  4. Estrogen faaitiitia
  5. Faafuaseʻi leiloa le mamafa
  6. Mamafa
  7. Faʻafitauli o le Hematologic
  8. Le lava ile tino ole vitamini.

O mea e faʻaoso ai e mafai ona faʻatinoina le atinaʻeina o le pulu pe a uma le lua vaiaso poʻo masina foʻi pe a maeʻa le mea e taʻu o le afaina. Ole tali atu ile gaioiga ole fetuunaiga ole tino e aliali mai o ia i auala eseʻese mo tagata uma, tusa o le amio foʻi ole tagata. O fafine e taufetuli i le leiloa o le afa o latou lauulu.

Alopecia i fafine ei ai se ituaiga faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le anagen foliga alu e tusa ma le faʻasolosolo vaaiga.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, lauulu malulu ua uma ona fausia i le anagen stage, o lona uiga, vave le tupu o lauulu, ma ogaoga lamatia e iʻu i le malaia, ma le mulimuli leiloa o lauulu. O aafiaga o vailaʻau 'eseʻese, vailaʻau vailaʻau togafitiga ma leitio faʻasalalau e masani ona faʻamalosia ai le vave atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le aveeseina o mafuaʻaga uma e mafua ai nei suiga faʻafitauli, e maua e le tagata le avanoa e toe faʻafoʻi atoa ai lona lauulu. Faatasi ai ma lenei vaega faʻafitauli, o le mea e taʻu o le lauulu ola taamilosaga, pe i ai foi a latou pulu, e le faʻalavelaveina - e tusa lava pe faʻaopopo faʻaosofia atili, o le lauulu e mafai ona toe faafoi ma faʻamalosia.

E masani ona matauina o le fausaga ma le lanu o lauulu e suia, e mafai ona latou sao, pe a oʻo i le taimi muamua na latou curly ma isi.

O auga e aliali tele i se laina laina, o lona uiga, o le faʻavaeina o le lala muamua o le pala i le nofoaga uliuli o le ulu, sosolo atu i malumalu ma le muaulu. Ua uma ona ala mai i laʻitiiti manifinifi manifinifi o le lauulu e iloa atu le paʻu. Afai e te le feagai ma togafitiga taimi, lenei laupepa vave faʻateleina i le tele, ao ufiufi le ulu atoa.

O le fulufulu fausaga ma nei mea uma ei ai foliga tutusa le lelei. Ma latou paʻu'ū faigofie tele, e tusa lava pe faigofie le selu.

Nesting (Focal) Atrichia

Le faʻailoaina o alopecia faʻapitoa o se nesting natura faʻafaigofieina e ala i siama, o se gen predisposition, trauma, ma tulaga faigata. Ua faʻavasegaina o se faigofie faigofie autoimune faamai.

Ole faʻaiuga ole amataga o le laulu o loʻo i le faiga o faamoega e manino tapulaʻa, ma sina mumu o le paʻu i totonu o nei tuaoi e mafai.

I luga o le teritori o nei mea, foliga mai o soifua maloloina lauulu e mafai ona paʻu i fafo e aunoa ma se taumafaiga. Ole faʻaaliga ole tolu-milimita o laʻau faʻapitoa foliga faʻataʻamilomilo ma faʻasolosolo male mafiafia o manatu e faʻatinoina ole avea ma se uiga talafeagai o le faʻapitoa atrija. I nisi o taimi, lauulu tuputupu ae o loʻo matauina i le ogatotonu o nei faamoega.

Vaʻaia e ala i le faʻavaeina o foci fou, le tuʻufaʻatasia ma le faʻalauteleina o tuai.

O le umi o le i ai o nei faamoega faʻavaeina faʻaosofia se gaioiga dystrophic i le lauulu follicles ma o latou atrophy.

I le faaopoopo atu i le faamoega, focal alopecia, o le faamai ua fausia:

Foliga o le lipine - lea e ese mai le malamalama ua pei o le goto mai le tua o le ulu i le malumalu ma taliga (manatu o se tasi o le sili ona le lelei filifiliga pathology),

Aofaiga o pepa - o lona uiga, o le vave faʻatulagaina ma fusi o focal botdness, lea e taitai atu ai i le leai atoa o le lauulu i luga o le ulu. O le vaitau mai le amataga o lenei faiga i le faʻaiuga mulimuli e le sili atu ma le iva sefulu aso. I le amataga, e mafai e se tagata ona taofi le faiga,

Nest pepa - lea e o faatasi ma dystrophic suiga i autonomic faʻafitauli ma fao fao,

Lautele fomu - atrichia e mafai ona sosolo atoa i luga o le tino atoa.O le leai o se togafitiga o le faʻamaʻi i le tulaga o faʻapitoa taulaʻi faʻavavevave o le faʻavaeina ma le faʻalauteleina o le faʻagaioiga o faʻafitauli,

Fuataga atoa - E iloga e ala tele lemu polokalame, lea e aofia ai sili atu nai lo le afa o lauulu i le faagasologa o le leiloa, tuua na o vaega laiti o le soifua maloloina.

Fomiga faʻapitoa - ma le oʻo mai o tuʻuʻesea foliga gaosi i tulaga faʻataʻitaʻi.

Alopecia areata ua i ai se sitaili atinaʻe ma le ala, o faʻailoga o le faʻatulagaina i totonu o le fafine ma le tane e tutusa lelei.

  • I le alualu i luma tulaga o le tafe o vaega o le faaleagaina lauulu totoga ua fuafuaina faigofie ma manino. Ua sili atu le taua o fulufulu pa. O loʻo matutua le tamaʻitaʻi ma le lauulu sinasina, e tele naʻo paʻepaʻe paʻu paʻu e pa'ū ai, ma le uliuli fulufulu lava ia e leʻi paʻiina Le lagona o le vave efuefu ua faia,
  • I le tulaga o le alualu i luma ala, toetoe lava o taimi tutusa, taulaʻi ma fluff ma vaega o le olopalaina, vaivai ulu maua maua,
  • Ole faʻatonuga ole vaega ole a toe faʻailoaina e ile tele ole gaʻo a na mea ua uma. O nei fulufulu lauulu ua fefulaʻi ma feʻei ma le umi.
  • O le matata faʻataʻitaʻiga e maitauina e le faʻapitoa faʻamatalaina o vaega o le lauulu ua faʻaleagaina pe latou te le fuafuaina. Ua le mafai ona faʻateleina le mamafa o loʻo malosi, pe o se tulaga mautu.

Togafitiga o Alopecia i Alii ma Fafine

Faatasi ai ma faʻaaliga manino o le i ai o pulu paʻu ma se faʻaititia o le lauulu, o le faʻailoga e faigofie. O faʻamasinoga autu o loʻo taumafai e sailia le mafuaʻaga, lea na avea ai ma atinaʻe o suiga faʻatupu o le tino i le laulu. E mafai e se fomaʻi e pei o le trichologist ona iloa le mea saʻo i le suʻesuʻega ma faʻamatala auiliili le faʻataʻitaʻiga o le auala e togafitia ai le Alopecia i se tasi ituaiga poʻo le isi.

O le faʻailoaina o se mea taua ma muamua le sitepu i le saʻo ma aoga le togafitia o faʻafitauli.

Diagnostics e aofia ai se vaega atoa o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma metotia, e aofia ai:

  • Iloiloina faʻamaonia poʻo le leai se siama sipilitika,
  • Fuafuaina o le T ma le B lymphocytes, faʻapea foi ma suʻega mo le faigofie le aveeseina o lauulu, o lona uiga, fai lelei le tosoina o curls,
  • Suesueina o le biopsy mai vaega o le faaleagaina i le dermatomycosis, cicatricial faamai, lea e tupu ona o se taunuuga o granulomatous lesi o sarcoidosis, aʻoaʻoga aʻoaʻoga i le paʻu mafua mai i
    systemic lupus erythematosus poʻo le lichen planus,
  • Iloiloga ole lautele, o le a fesoasoani e iloa ai le tele po o le le lava o le elemene tagata i luga o le laina o le lauulu,
  • Iloiloga ole microsopic o paʻu laʻau ma mea faigofie e oso ile fula,
  • Suega RPR,
  • Faasologa suesuega,
  • O laasaga o le suʻesuʻega o le hormonal background, o lona uiga, o gaioiga gaioiga o le thyroid gland, le iloaina o le tulaga o male male, suʻesuʻega o le mautu o galuega ole puipuia.

Togafitiga Metotia ma Fualaʻau

I le togafitiga o faʻasoasoaina, androgenic ma faʻataoto alopecia, faʻaogaina auala faʻapitoa, lea e aofia ai:

  1. Vitamin-mineral complex, o loʻo tauaveina se kulupu o vitamini E ma B,
  2. Phyto-sauniuniga ma le gaioiga a foliga ita - mustard, nettle, arnica ma isi,
  3. Talosaga o le meafaigaluega metotia - ionophoresis, microcurrent togafitiga, electrotrichogenesis, leisa togafitiga, scallop darsonvalization, galvanization, e ui i lea, e le o faʻaaogaina i se faʻailoa vaega autoimmune,
  4. Le faʻaaogaina o le tui mesotherapy
  5. Tusi togafiti metotia (matou te fautuaina eseese faʻafesoʻotaʻi metotia ma faʻafomaʻi ma faʻamafanafana teuteu, faʻamalosi tino, cryomassage, maso paraffin, kulimi).
  6. Fuafuaga ma tinctures o laʻau amataga, Eleutherococcus, Kalanchoe, sua o le vailaʻau, Valerian.
  7. Le taliaina o biostimulants, tisiki otootoga o le placenta, neuropeptides ma isi.

I le togafitiga o le fafine androgenetic alopecia, mea faigaluega metotia faʻatulagaina naʻo le taimi o le faʻasaʻoina o hormones, aua latou mafai faʻatupuina faaopopoina tele faʻateleina o androgens i totonu o folikel.

Matou te fautua:

  • Le faʻaogaina o le microcurrents,
  • Vailaau e poloka alpha reductase
  • Biostimulating, faʻamalosia ma faʻasoasoaina vailaʻau,
  • O se vaega o faʻalenatura phytoestrogens,
  • Darsonvalization o electrotrichogenesis,
  • Metotia o ata pue.

Ma le ogaoga faʻamaʻi, eseese metotia o autotransplantation ua faʻaaogaina.

Le iʻuga ma le iʻuga o togafitiga o le alopecia e faʻalagolago tele i le tulaga o lauulu na faʻaleagaina. O le atoa faʻatoʻilalo o lauulu fafine e manatu o se mea e seasea tupu. I le faiga o le androgenic, o le faʻamoemoe e toetoe lava faʻalagolago i le taimi taimi, faʻapea foʻi ma le filifilia o le saʻo togafitiga.

Ma alopecia o le faamoega ituaiga, sa lava faʻamaumauga o faʻafuaseʻi toe mauaina faʻamaumau, peitaʻi, o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo iai foi.

Lē taliaina faʻamoemoe i le faʻavaeina o alopecia atoa. I lenei tulaga, o le faiga e le mafai ona toe suia.

Ituaiga o Alopecia

I le amanaia ai o uiga eseʻese o le natura o le pala ma mafuaʻaga o latou atinaʻe, tele ituaiga o alopecia ua iloga.

Baldness o lenei ituaiga atiaʻe i fafine i lalo o le tolusefulu. Ole vaega faapitoa e faʻailoaina ile faʻavaeina ole oval, lapotopoto poʻo ni lipine pei o patches i luga o le ulu e leai ni lauulu. O le le amanaiaina o le faiga e mafai ona mafua ai le fausiaina o tele foci o le botdness, e fusia faatasi ile taimi. Fatuina o se vai pulu o se fanua tele.

Alopecia areata pasi atu i le tolu vaega o atinaʻe:

  1. Gaoioiga - o le paʻu i le mea na aʻafia e matua mumu ma mumu.
  2. Tagata gasegase - tupu malosi lauulu tupu tupu.
  3. Toe foi mai - i le tulaga o le lauulu ua leiloa, o se vulu amata ona malepe, ma mulimuli ane suia i le saua lauulu ulu.

Ole mea na iloa ai le uiga o le faamoega ole pulu o loʻo faʻafuaseʻi ona aliali faataamilomilo itu e leai se laulu. E le mafai ona valoia le ala o le pala. Masalo o le tulaʻi mai o foci fou, ma i nisi tulaga, o le faiga o le tulaʻi le mafai ona taofia.

O le alopecia i le lotoifale e iloga i foliga mai o tifaga laiti oval-foliga o alopecia.

Aofai

Ole ituaiga gaogao lea ua faʻailoaina ile tuai tele ole gaioiga. Alopecia ufiufi e le sili atu ma le 'afa le vaʻai o le lauulu atoa. Laititi vaega o le soifua maloloina lauulu tumau i luga o le ulu.

Mo lenei ituaiga alopecia vave tele fausiaina o foci o le goto o se uiga. E vave faʻatasia faʻatasi. O le iʻuga o lenei faʻasologa o se ulu pulu matua.

I le aofaʻi, o le aofaʻi o ituaiga faiga o le pala e le sili atu nai lo le tolu masina. O le mea lea, e taua le puʻeina o le gaioiga o lauulu pa'ū vave i le amataga.

Lautele

Alopecia o lenei ituaiga o se alualu i luma foliga. O ia ia afaina ai e le gata i le ulu, ae o isi vaega uma o le tino. Ole amataga ole atinaʻeina ole le amanaʻiaina ole gaioiga ole tulaʻi i le mea e fai ai le atinae.

Diffuse mamanu o le pala e atiaʻe se aʻafiaga o le le faʻapipiʻiina pe oona afaina i luga o le tino. O se foliga vaʻaia o alopecia faʻaleagaina o le aveʻesea o le mafuaʻaga o le alopecia faʻatagaina oe e toe faʻafoʻi atoa le malosi o lauulu.

Androgenetic

Le ituaiga o le pulu osofia e le hormonal tulaga le paleni, faʻateleina tulaga o tane male sex. O le ata faʻapitoa o le androgenetic ituaiga alopecia e faʻaalia lea i lumaʻuluʻulu ma parietal lauulu. Aemaise mataʻutia faʻailoga o le alopecia i le ogatotonu e vaeluaina.

Lapataiga! Faatasi ai ma le androgenetic ituaiga o alopecia, leiloa o lauulu maualuga e masani lava e fesoʻotaʻi ma le manifinifi o le lauulu, ae le o se faʻaititia i lo latou aofaʻi.

Fualaau togafitiga

Faʻamamaina le paʻu ma taofi lauulu leiloa o le a fesoasoani e ave nei vaega o vailaʻau:

  • Fualaau - faʻaleleia le mafaufau-lagona i tua.
  • Vitamini complexes - faʻamalieina le tino ma le leiloa o vitamini ma minerale.
  • Fualaau oona e faʻaleleia ai le toto toto i tisu.
  • O lona uiga e faʻavasegaina le hormonal talaaga. O le hormonal fualaau faasaina Diprospan ua faamaonia ia lava i le itu lelei. O loʻo faʻatautaia faʻapitoa i luga ole fanua o loʻo aʻafia. Ole fualaau faasaina ei ai aafiaga anti-inflammatory. Diprospan o loʻo faʻaalia mo tele o maʻi e faʻatupu ai le alopecia i fafine. Ole averesi o le tau o le fualaau faasaina o 200 rubles.

Fomai

E aunoa ma le faʻaaluina i metotia autu, e mafai ona e toe faʻafoʻiina le masani masani o laulu i auala nei:

  • galvanization - maualalo voltage eletise gaioiga i luga o le paʻu,
  • electrophoresis - taumafa o le paʻu ma mea talafeagai i lalo o le faʻamalosi o tuusaʻo eletise eletise,
  • darsonvalization - faʻamalosia o le faʻagasologa o lauulu tuputupu aʻe e ala i maneta fatufatu,
  • cryotherapy - faʻaalia i nofoaga na aʻafia i le vai nitrogen.

I le tuʻufaʻatasiga ma isi metotia o togafitiga, ua fautuaina e tagata atamamai le faia o se maso. E i ai le aoga aoga i luga o le tuputupu ae o lauulu fou. Fofo loa faia faʻaaoga suauu taua i ou lima poʻo se selu faʻapitoa.

Vitio aoga

Alopecia (botakia): faʻauiga, fua faatatau o lauulu leiloa, vave pauna, mafuaaga ma aafiaga. Fai mai o se fomaʻi dermatovenerologist Makarchuk Vyacheslav Vasilievich.

Ituaiga ole pulu (alopecia) ile ulu, oti, laulu mata, fulufulu mata. Baldness fua.

Etiologics vala o le i ai o le faamai

O le tele o laulu e paʻu i se tagata soifua maloloina i aso uma, ae ui i lea, alopecia o loʻo iloga e paʻu, matua le lava o le lauulu, lea e matua sili atu nai lo le masani. Ole tulai mai o le alopecia i luga o le ulu o se fafine e mafai ona fesoʻotaʻi ma aafiaga leaga o le siosiomaga poʻo mea i totonu (ma sili atu ma le latou tuʻufaʻatasiga). O mafuaʻaga autu o le alopecia i fafine o:

  • Outega poʻo le matuitui mafaufauga tau-mafaufau. Ole masani ole faʻamalositino ole toto o le ulu e fesoʻotaʻi lava ma le faʻatonutonuina o le neura, ma ona o faʻafitauli e ala i neura, ua atili ai ona faʻateteleina le faʻataʻamilomilo.
  • Le lava ni mea taumafa i meaʻai. Mo le tupu faʻamalosi tino lauulu ma faʻamalosia, zinc, B vitamini, vitamini C, o le tele o numera o amino acids. Afai o se fafine 'ai le le faʻaaloalo, lea e muamua atagia mai i le tulaga o lona lauulu.
  • Taumafa fualaau. O vailaʻau e pei o le faʻaititia o le mamafa o vailaʻau, antidepressants, ma hormone-aofia ai vailaʻau e mafai ona mafua ai le laulu o fafine.
  • Hormonal le paleni. Faʻaleagaina le thyroid or ovarian function. I fafine, o le mafuaʻaga o le alopecia o le le lava o le gaosia o le estrogen ma le thyroid hormone.
  • Matua faʻaleagaina i le maʻi i le ulu. Maliu ma manuʻa e mafua ai le faʻalauteleina o soʻotaga fesoʻotaʻiga, lea e leai ni folasaga o lauulu.
  • Dermatomycosis. Ole maʻi e leaga ai le ulu i le ulu e aliaʻe ai le alopecia ma le faʻaalia o foliga o isi faʻailoga le lelei i se fafine.
  • Faamaʻi pipisi ma faʻafitauli faʻamaʻi. O le puipuia o le faʻaletonu o le tino ma le i ai i le tino o le vaʻaiga o fuluʻi e oʻo atu ai i le matua leiloa ma le faʻaletonu o le tulaga o le laulu.
  • Solia o le toto toto. E afaina ai le uʻamea ona o le anemia e mafua ai le leiloa o le tele o lauulu, talu ai ma lenei auala matuia o le hypoxia o totoga uma ma aano o le tino ua matauina.
  • Maʻitaga ma faʻasusu. I lenei vaitau, ole fafine e le lava ile tele taua vitamini ma minerale.
I nisi o tulaga, e le o maua lava le mafuaʻaga alopecia i se fafine ma i ia tulaga e faia faʻataʻitaʻiga togafitiga.

Afai o le etiolog factor e mafai ona tonu fuafuaina, ona faʻataʻitaʻia lea o le tele togafitiga togafitiga o le a taulai atu i lona atoatoa po o se vaega faʻamutaina.

Faavasegaina ma faʻasalalauga faʻamatalaga

Ina ia iloa tonu auala e faʻatonutonu ai togafitiga, muamua, e manaʻomia e iloa ai le ituaiga o alopecia. Fuafua i le faʻataʻitaʻi ata, androgenic, faʻapitoa, diffuse ma cicatricial alopecia e iloga i fafine. Foi, androgenetic ituaiga alopecia o loʻo iloga e le staged atinae o le pathological faagasologa. Ina ia fuafuaina le tulaga o le pala i fafine, o le Ludwig fua faʻaaoga, e tusa ma le 3 vaega e iloga:

  • Ole vaega muamua e faʻailoaina ile laititi ole paʻu ile laulu ile vaega ole parietal ma lumaalena.
  • I le vaega lona lua, o lauulu manifinifi e sili atu ona iloga.
  • Ole vaega lona tolu e iloga ile pa'ū tele ile vaega o faafitauli, e oʻo ile leai atoa.
O le laulu e manifinifi ma pa'ū tele aemaise lava i tafatafa o le valavala, faasolosolo malie alopecia sosolo faataamilo i le talafatai. O ituaiga o alopecia i fafine, pei o le androgenic, diffuse, focal and cicatricial, e tulaʻi mai mo le tele o mafuaʻaga ma e eseʻese faʻailoga faʻaaliga.

O le androgenic ituaiga o alopecia e sili ona uiga i tama tane, peitaʻi, o fafine foi i nisi taimi e feagai ai ma se faʻafitauli faapena. I le atinaʻeina o lenei ituaiga o faamaʻi se taua taua ole faʻatinoina ole le paleni ole tamaʻitaʻi ma le itupa o aliʻi i le tino. Faatasi ai ma le tele o androgens, le suia o suiga i lauulu folikel ma le ulu o se fafine amata.

O faʻailoga iloga o le faʻamaʻi o le manifinifi ma le suia o lauulu ma le faasolosolo ona suia e fulufuli, lea e tau le mafai ona ufiufi le uluulu. Tele o vaega pito i luma ma parietal afaina, ma o le occipital eria e masani ona le aofia ai i le pathological faagasologa.

Diffuse fafine alopecia o loʻo iloga i le malulu o le leiloa lauulu i le ulu uma. Le tele o taimi, le faʻamaʻi faʻatonuga e tupu i tua i tua atu o ogaoga mea leaga i le tino. O le faʻamamafa e oʻo atu ai i le ituaiga o le pulu, faʻafofo umi togafitiga ma nisi vailaʻau, ma le iai o faʻamaʻi faigata. Anagen ma telogen ituaiga o diffuse alopecia e iloga foi. Ole ituaiga anagen e tupu ile tupu tele o mea oona ile vailaʻau oʻona, pe a maeʻa chemo ma radiotherapy ile tagata gasegase.

O se ituaiga faʻapitoa ole pulu ole vaega ole vaega ole nalicia poʻo le nonoa. Faʻalagolago i le faʻailoaina o faʻamaʻi gaioiga, e mafai ona avea ma faʻautuaga, tele-faʻapitoa, subtotal, atoa ma lautele. O le faʻavae o le faʻavaeina o le faʻamaʻi o le autoimmune faʻatino o le lesi, faʻapea foi ma le mafuaʻaga o le gafa.

Leiloa lauulu lauulu e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaletonu o fao, e faʻailoa mai ai le faʻailoaina o gaioiga faʻasolosolo.

O isi taimi i se fafine, alopecia e tupu pe a maeʻa ona afaina i le maʻi i le ulu. O le mea ua taʻu o le cicatricial alopecia e aliali mai ona o le suia o vaega ua faaleagaina i le connective tisini e leai ni folikel. O nei alopecia e iloa gofie, o lauulu tupu na o loʻo toesea i le nofoaga o mea na faʻaleagaina. E mafai ona atiaʻe pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi e pei ole syphilis, herpes, lichen planus, lepela.

Faʻapefea ona maua fafine i le faʻamaʻi?

Lauulu leiloa mo se fafine e masani lava o se ogaoga afaina le mafaufau, o lea e taua tele le amataina o se togafitiga aoga i se taimi vave. I le faafitauli o le lauulu leiloa, o se fafine mafai ona faʻafesoʻotaʻi se dermatologist poʻo se trichologist. O le trichologist o se tagata vaʻai faʻapitoa ma o loʻo galue i le suʻesuʻeina ma le togafitia o gasegase o le laulu, ae o lena fomaʻi e faigata tele ona maua i se falemaʻi masani. O nisi taimi e te manaʻomia e feiloaʻi i le endocrinologist, gastroenterologist, psychologist.

Muamua, o le fomaʻi o le a ia iloaina le talaʻaga o le faʻamaʻi, aua ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, e tatau ona e iloa le taimi na amata ai le leiloa o lauulu ma pe o se fafine faʻafesoʻotaʻia lenei mea ma soʻo se mea e faʻatosina ai. Ina ua uma asiasiga ua faʻatuina e le fomaʻi le ituaiga o alopecia ma faʻatonu se faasologa o potusuʻesuʻe ma faʻaaogaina meafaigaluegae iloa ai le mafuaʻaga tonu o le faʻafitauli o faʻafitauli. O se auiliiliga o le tino mo le alopecia i se fafine e aofia ai:

  • Atoa le numera o le toto. Faailoa anemia, faailoga o allergies ma puipuia faaletonu.
  • O se suʻesuʻega o le maualuga o hormone male tamaʻitaʻi ma aliʻi.
  • Ultrasound o le thyroid gland ma le suʻesuʻeina o le thyroid hormone.
  • Suʻesuʻega o masini maʻoti le faʻatulagaina o lauulu laʻau i lalo ole microscope.
  • Le faʻataʻitaʻia o se laʻasaga ma le mimiti o lauulu, o se faʻailoga taua o le alopecia i se fafine o le faʻaopopoina o le leiloa le laulu.
  • Wasserman tali (ma le masalosalo sipilis).
  • Iloiloga faʻailoilo ole maʻea mai le afaina vaega o le ulu e iloa ai faʻamaʻi o siama faʻamaʻi.
  • Iloilo o le biopsy mai le aʻafia paʻu ese faʻamaʻi faʻafitauli ma siama faʻamaʻi.
Talu ai o fafine e masani ona maua i le alopecia i tua atu o taimi masani o mafatiaga, e manaʻomia le tuuesea mai le aafiaga o le leaga mafaufau mafaufau. O le tele o suʻega e mafai foʻi ona aofia ai ma isi faʻamatalaga e faʻalagolago i le i ai o faʻailoga i se fafine.

Togafitiga mataupu faavae

Ole togafitiga ole alopecia o se mea faigata ma masani ona umi. Faatasi ai ma taimi talafeagai e ulufale ai i le fomaʻi, o le saʻo o faʻaiʻuga ma saʻo lelei togafitiga, e tele lava avanoa e toe faʻaleleia le laʻau. Afai alopecia i se fafine atiaʻe pe a uma ona oona i mea oona, susulu pe o feagai ma chemotherapy, ona toe amata lea o le lauulu toe tuputupu ae lona tuputupu ae atoa 3 masina pe a uma le faʻamutaina o le faʻatupu faʻamalosia. I isi mataupu tuʻufaʻatasia auala i le togafitia o alopecia.

I mea e tupu pauna i se fafine tupu i luga o se talaʻaga o se faʻamaʻi kronika poʻo le faʻaletonu hormonal, o togafitiga togafitiga e tatau ona taulaʻi atu i le faʻamaʻi taua. A o e toe malosi, o le fafine o le a faʻasolosolo ona faʻaleleia le tulaga o le lauluulu.

Afai o le alopecia na mafua ai le le lelei o le ovaries poʻo le thyroid gland, ona avea lea o se auala o le suiina o le hormone togafitiga e fesoasoani i le toe faaleleia o lauulu.

O le tagofia o le uʻamea poo le vitamini B-12 o meaʻai mo le anemia o le a iai foʻi se aafiaga lelei i tulaga o le laulu.

O le psycho-faʻaosofia faʻateʻaga o se mea taatele foʻi i le laulu, i ni tulaga faʻapena, mo le togafitia o le alopecia i se fafine, e le gata o vailaʻau e aʻafia ai le uluulu e faʻaaogaina, ae o le psychotherapy. Alopecia areata mafai ona avea o se mafuaʻaga o se siama pipisi, o le mea lea, antimycotic vailaau mo topical (kulimi, oona) ma systemic (laupepa) faaaoga mo togafitiga.

O le androgenic ituaiga o le alopecia e manaʻomia se auala faʻapitoa i togafitiga. I fafine, o le faʻaaogaina o le vailaʻau Minoxidil, e faʻaleleia ai le trophism o le uluulu, e aoga. E faʻaoga lava ile lotoifale e aʻafia. Cicatricial alopecia e le mafai ona talia i le manuia togafitiga faʻasao ma e manaʻomia taotoga taotoga.

Ole togafitiga pito e pito sili ona leaga mo le pulu ole taotoga. O le fesosoaniina o lauulu mai isi vaega o le ulu o se filifiliga mo le faʻatinoina o togafitiga, o lona uiga, a aunoa ma le iloaina o le mafuaʻaga tonu o lauulu, e mafai ona tupu se toe oso. O ituaiga autu o taotoga o patchwork ma follicular, o nisi taimi lauulu e le o aumaia mai le ulu, ae mai isi vaega o le tino (vae, sela, fatafata, auvae).

I le togafiti o le alopecia i fafine, faʻapitoa togafitiga teuteu teuteu ma faʻataʻitaʻi masani e faʻaaogaina foi e faʻaleleia atili ai le toto ma le fafagaina o folika lauulu. Atiina ae se faʻasologa o auʻeleʻele fulufulu tausiga e puipuia ma faʻagesegese fulufulu.

Puipuiga metotia

Soʻo se fafine na moemiti mo le tele o tausaga e faʻatumauina le mafiafia ma le laulu o lauulu.Ina ia taofia le atinaʻeina o le alopecia, e tatau ona e mulimuli i ni fautuaga faigofie:

  • Taimi tausia faʻamaʻi o le paʻu ma totoga i totonu.
  • Aloese mai le taimi masani faʻafitauli.
  • Tausisi i se soifua maloloina olaga.
  • Filifili mea tonu mo aso uma lauulu ma fulufulu manu.
  • Afai e i ai se tuʻufaʻaiga masani, asiasi se trichologist e suʻesuʻe le tulaga o le lauluulu.
  • Aloese mai le faʻatupuina o faʻatinoga e pei o le perm, faʻasolosolo vali soo.
  • Aua neʻi supercoola pe ova le vevela o le ulu (fai se pulou i le malulu o le tau, aua le alu i le taele ma sauna i lou ulu e leʻi matala).
  • Fai se selu e sili ona lelei o le a le tosoina lou lauulu.
Afai e te maitauina le matua leiloa le laulu poʻo se fesuiaiga o latou fausaga (latou maʻimau, le palapala) e te manaʻomia le silasila totoʻa i lau taumafatagaMa le isi, ave vitamini complexes mo paʻu, lauulu ma fao. Afai e le i tupu se mea na manaʻomia, e sili mo le fafine ona faʻafesoʻotaʻi se mea faʻapitoa. Taimi sao i le fomaʻi faʻateleina avanoa o le toe malosi atoatoa.

Na e maua se mea sese? Filifili ia ma fetaomi Ctrl + Enter

O le a le alopecia i fafine

Afai e pa'ū lauulu i luga o le ulu, ona taʻua lea o le faamaʻi lea o le alopecia. I se faʻatusatusaga, o uiga o tamaloloa, peitaʻi o aso nei ua avea ma tulaga masani o foliga vaaia o tamaʻitaʻi. Lea alopecia o le leiloa o le papala ona o nisi faʻafitauli o auala. O le faʻamaʻi mafua ai le manifinifi o lauulu poʻo lo latou mouʻese atoa i nisi vaega o le ulu. E tele ituaiga o Alopecia:

  • salalau pe faʻailoga
  • faʻafoega pe faʻapitoa,
  • androgenetic poʻo le androgenic.

Ituaiga o Tamaitai Baldness

E i ai se tasi taua vaega i fafine mamanu pauna: o mafuaʻaga ma togafitiga faʻalagolago i le ituaiga o alopecia. O le feusuaʻi faʻatulagaina e iloga i se ituaiga ese, pe a pa'ū lauulu e tufatufa tutusa i luga o le ulu. O se tulaga iloga o lenei ituaiga o pulu o le reversibility, lea e mafai ai ona e vave aveese le mafuaʻaga. I le faaopoopo atu i le diffuse, o loʻo i ai le focal and androgenic alopecia, mafua mai i le tele o isi tulaga.

Diffuse palaʻai ua faʻailoaina i le leai o ni vaʻai foliga paʻi ma foci. Faatasi ai ma alopecia, o le aofaʻi atoa o le lauulu e faʻaitiitia, ae e le o se tulaga tele, aua e faigofie ona togafitia pe a maitauina i le amataga. Ma le isi, ua vaevaeina i 2 sili atu ituaiga:

  1. I le ituaiga o fasi pepa. Muamua, o le tasi laupepa e aliali mai i luga o le ulu o le ulu, e ui atu ai le papala. Ona tupu ai lea o le pulu i muaulu ma pale, ma faasolosolo malie mai malumalu. Afai e le amataina le togafitiga ile amataga, ole a amata foi le fasi pepa ile ova pe lapisi le mea paʻu.
  2. I le ituaiga o mata. E ese mai ile ituaiga muamua ile alualu i luma alualu i luma, ae o le laulu e pa'ū i le tutusa faʻasologa.

Totoʻi poo le faʻafofoaʻi alopecia e tupu ai le leiloa o lauulu i vavaeese o vaega, latou te mauaina se mafolafola ma lamolemole luga. Ole nei ituaiga pulu le mea e sili ona lamatia ai o mea uma, aua e ono le toe maua mai folikel pe a uma togafitiga. Ole faʻamaʻi e atoatoa ile natura: mai le tuʻufaʻatasia o paʻu o paʻu ma le mou ese atoa o lauulu i luga o le ulu ma foliga, e manaʻomia mai le 48 itula i le 3 masina, o lea la o togafitiga e tatau ona faanatinati.

Androgenic

O le togafiti ole tane ole oso a, o le androgenetic alopecia. E seasea ona maua o ituaiga uma, ae o nisi taimi e maua. O nei alopecia e tupu ona o le tele o tane male - testosterone. E mafua ai le faʻaletonuina o le hormonal ma le aʻafia ai le au soo, ma e maeʻa le atrophy. O le leiloa amata mai le pale o le ulu, o loʻo taitai atu ai i le faʻatuina o pauna. O lenei ituaiga alopecia e mataʻutia tele, aua a le togafitia, e ono le toe tupu le laulu pe seasea foi.

Mafuaʻaga ma faaosoosoga

Lenei o le a le isi mea taua e iloa e uiga i le fafine mamanu pauna: mafuaʻaga ma togafitiga e tatau ona matua fesoʻotaʻi e puipuia lauulu leiloa e aunoa ma le ono maua le toe faaleleia. E pei lava o soʻo se maʻi, o loʻo i ai i alopecia mea taua e mafua ai. E aofia ai mea nei:

  • popolega tulaga
  • leaga le siosiomaga aafiaga,
  • endocrine faiga faʻamaʻi
  • oncological pathologies,
  • le paleni o taumafa
  • masani lanu, lanu, perm,
  • afaina o le hormonal
  • antibiotics poʻo isi vailaʻau faigata
  • tupuaga o lona gafa
  • maʻitaga, faʻasusu taimi,
  • siama pipisi
  • gasegase taimi
  • hypothermia o le papala.

O auga o fafine fafine pauna

I totonu o faʻailoga masani a le fafine alopecia o mea nei:

  • lauulu lauulu e sili atu nai lo masani,
  • manifinifiina o le laulu o le pito i luga o le ulu, pasi atu i le ogatotonu ma le tua o le ulu,
  • faʻasaoina o le pito i luma o laulu,
  • mumu o le paʻu, seasea vevela,
  • le afaina i le ulu.

O le amataga laasaga e faʻamatalaina i auga o fulufulu paʻu foci, ma faʻaopopoga i le ulu, o loʻo maitauina foʻi luga o foliga. O se mea e masani ai o le tulaga lautele o se fafine e le faʻaleagaina ma masani ai le faʻagaioia o le tino. O le faʻamaʻi e masani ona o mai ma faʻanoanoaga o le mafaufau, aua o foliga vaaia e taua tele mo tamaʻitaʻi, ma o le paʻu o pupuni e te lagona ai le le toʻa ma le taofiofia. O lenei tulaga e ono faʻatupu soʻo e isi faʻamaʻi ogaoga.

Faʻafefea ona togafitia alopecia i fafine

Togafitiga o le alopecia i fafine e tatau ona i ai se tuʻufaʻatasia faʻatulagaina, aʻo le faatonuina lava e le fomaʻi pe a maeʻa ona iloa tonu le maʻi. O le mea lelei o loʻo i ai le tele o metotia o le aloaʻia ma faʻatau masani. I se faʻaopopoga, o fale faʻataʻitaʻi faʻapitoa e ofoina atu auaunaga aoga e le faʻaititia ai se aoga. E i ai se taua nuʻu i fafine mamanu pauna: mafuaʻaga ma togafitiga e tatau ona fuafuaina i le taimi vave, ina ia faʻataʻitaʻia taʻitaʻi atu i le faʻaiuga manaʻomia. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ai ona feutagai ma fomaʻi i uluaʻi faʻailoga.

Togafitiga fale

E i ai faʻapitoa aneti-baldness togafitiga na saunia e fale faʻafiafia. Naʻo le toʻatele oi latou o loʻo i ai le tau maualuga, ma o nisi foʻi e tiga, ae o le aoga o latou e vave iloa. E le gata i lea, ae ua fautuaina e talanoa ma se fomaʻi faʻapitoa o le a fuafua poʻo le a le mea e fai i lauulu leiloa ma o le a le faʻatinoga o le a fesoasoani i lenei. Faatasi ai ma mea mulimuli, o mea nei o loʻo tusia:

  • togafitiga o le osone
  • cryotherapy
  • mesotherapy
  • plasmolifting,
  • iontophoresis,
  • myostimulation.

Mesotherapy

I lalo o lenei manatu o se vali teuteu gaioiga, lea e faʻaalia le faʻalauiloaina o sauniuniga faʻapitoa i totonu o le ulu i luga o le faʻaaogaina o se nila manifinifi tele. E tui tui lelei i vitamini e alu saʻo lava i totonu o paʻu. O lenei e tau atu i le taofia le lauulu lauulu ma le aveeseina o susu. O le taualumaga e latalata lava i le 40 minute, ma mo le manaʻomia le aoga, 8-10 sauniga e manaʻomia. I totonu o aʻafiaga e ono tutupu mai, e mafai ona tupu ni tui laiti, ae seasea lava.

Darsonvalization

O le darsonvalization taualumaga sa i luga o le lisi o lauiloa togafitiga mo pala mo ni tausaga. O le metotia e aofia ai i le faʻailoaina o le ulu i luga o se maualuga-taimi nei faʻaaogaina ai se masini faʻapitoa - darsonval. O le tatafe na maua e le epidermis faʻalautele ai alatoto, faʻavavevave metabolism, ma faʻaleleia ai le tafe toto. O le iʻuga o nei faiga o le faʻaleleia o le seaceous glands ma le faʻamalosia o lauulu tuputupu ae. O le darsonvalization taualuga o loʻo faʻaogaina e teteʻe atu i le susu, mago ma le laʻititi malulu.

Fomai metotia masani

O le lavelave togafitiga o baldness foi aofia ai metotia masani vailaʻau, lea e ofoina atu i tagata gasegase masks po decoctions mo viloina ulu. I totonu o sili ona aoga, o nei fuaitau e tu matilatila:

  1. Faafefiloi 2 pcs. sipisi lapisi ma 200 ml bry.Lulu le paluga i aso uma i totonu o le ulu. Tipi laʻau paʻepaʻe e aliali mai, ina ia aliali masani mai latou ile laʻau.
  2. Liligi 0.1 lita o vodka 1 vevela mumu pepa. Tuu le paluga mo le aso, ona faʻaaoga lea e olo i le uluulu. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, faʻasolo atu i vaega le aʻafia ma se ulu olopala. Afai e malosi tele lou faʻamoeina, fufulu vave lau lauulu i le mafanafana vai.
  3. Matua 2 kulimi. l burdock poʻo le suauʻu castor ma le 1 kulimi. l sinapi o le sinapi. A maeʻa le afa itula, ona faʻapipiʻi lea o le paluga i lauulu, olo loa seia oʻo i le lagona susunuina. Fufulu maeʻa lelei.

Faamatalaga lautele

Taitasi tagata toesea 50 i le 100 lauulu i aso uma. O lauulu e nofo i luga o le ulu mo le 3 i le 7 tausaga. 90% o lauulu o luga o le ulu o loʻo malosi lona tuputupu aʻe, o totoe o le 10% o loʻo malolo. O lenei vaega umi mai le 2 i le 6 masina, ina ua maeʻa le laulu e paʻu ese. E masani lava, i le matua, e le maua ai le laulu laʻititi, ae o nisi taimi e le ola le laulu fou e sui ai le leiloa o laulu. O lenei faiga e mafai ona amata i le amataga o le matua matua. Lauulu leiloa e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi eseese, le paleni hormonal, ulu afaina poʻo le faʻaleagaina o le ulu, mafatiaga poʻo nisi vailaʻau. E masani ona amata ona tupu o le laulu pe a aveesea le mafuaaga o le leiloa.

Mafuaaga o le pala i tamaitai

E tele mafuaʻaga e mafai ona aʻafia ai le faʻagasologa o le pulu i fafine.

Faatasi ai ma mea taatele o mea nei:

  • Polycystic ovary syndrome. Ua paʻu lauulu ona o se le lava le gaosia o le estrogen, aʻo le testosterone amata ona manumalo, lea e le masani ai mo le tino o le fafine.
  • Ui o le faaletonu anemia. E tele taimi e le maua ai le hemoglobin ma mumu sela e mafua mai i le amenorrhea, le usitaʻia o meaai maʻoti, musu o meaʻai manu manu, soona faʻamalosi tino. O le mea lea, ua faʻaalia uma foliga vaaia o le tamaʻitaʻi atoa ma le tulaga o lona laulu e feagai.
  • Le vaitaimi o maitaga ma lactation. Muamua, o le tele o aina e ulufale ai i le tino o le fafine e le o faʻaalu ia te ia, ae i luga o le fetus. Lua, e i ai se matuia o le hormonal fetuunaiga. Lona tolu, o se fafine mafatia i le soona galue ma masani ona lelava. O nei mea uma e tolu, e matua afaina ai le tulaga o le laulu, e mafua na amata ona latou paʻu'ū i fafo.
  • Ogaʻi i totonu ole papala. Le taua o gaioiga o faʻamaʻi fungi avea ma mafuaʻaga o alopecia e ala i ituaiga. Manaʻomia fautuaga faʻafomaʻi ma togafitiga ma antimycotic fualaau.
  • O faʻafitauli faʻafitauli e ala i le faʻatinoina o le gyroid. Muamua lava, o le hypothyroidism e oʻo atu i le alopecia.
  • Ole tele o taimi ole faʻatiga ole mafaufau, faʻaletonu ole neura, o nei mea uma e mafua ai le solia ole toto sapalai ile ulu ma e oʻo atu ile alopecia.
  • Faʻaʻi gasegase

Laasaga o le pala i fafine

Ina ia iloa le tulaga o le pala i fafine, ua faʻaogaina le fua o le Ludwig. E tusa ai ma ia, e masani e iloa tulaga tolu o alopecia. E faʻaalia i manifinifi o lauulu laʻau i le itu o loʻo iai le vaeluaina. Ona salalau atu lea o le faʻatosina i itu uma.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai faʻalavelave uma i luga o igoa e faʻailoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea e sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautuaina oe e te musu e faʻaaoga le tupe lea o loʻo iai nei vailaʻau.Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia i luga ole laiga mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

O lea la, e fai ma masani le iloa tulaga o alopecia nei:

  • Ole vaega muamua e faʻailoaina ile manifinifi ole laulu ile muaulu ma le vaega ole parietal.
  • O le vaega lona lua o loʻo faʻamatalaina o se laulu e feololo i le parietal ma luma.
  • I le vaega lona tolu, o le faʻaalia manifinifi o lauulu e tupu i le vaega faʻamatalaina. O lauulu e tumau i luga o itu, ae avea sili ona itiiti ma manifinifi.

Vaʻaiga faʻapitoa

O le alopecia areata e aliali i lauulu laʻititi ma le faʻavaeina o maʻi o se lapotopoto pe ova foliga. O lenei faiga e atiaʻe faʻaiuga o le mea moni o le puipuia puipuia sela amata aafia ai sela o le lauulu aa. Atonu e tele vaega o le pala, ae i le tele o taimi o le tasi.

  • Tautai,
  • Eseese tulimanu,
  • Aofai
  • Aofai
  • Lautele alopecia areata.

I le vaega mulimuli o le faʻamaʻi, o le a leiloa lauulu i le tino atoa. Le tele o taimi, faʻaleagaina o fao fao tutupu mai i le tutusa. O le faʻamaʻi o loʻo tupu aʻe i se faʻavae o mea ola, i lalo o le faʻafitauli o le tele o mea faʻatupuina. O lenei e mafai ona oona, atuatuvale, faʻalauiloaina o tui, viral virus, aveina antibiotics, ma isi.

Faʻamatalaina le pulu

Diffuse baldness o lauulu pa'ū e fesoʻotaʻi ma le faʻailoa manino atu o le lauulu i dihydrotestosterone. O le lagona lea e avea ma mafuaʻaga o le mafuaʻaga o le alopecia i fafine i le 95% o mataupu.

O le ata faʻafomaʻi mafai ona atiaʻe i faʻataʻitaʻiga e tolu o alopecia:

  • Strip-type alopecia, e faʻaigoa foʻi ole I-pattern baldness. I le taimi lava e tasi, o lauulu e pa'ū uma i luga o le ulu, ma o se laupepa manino e aliali mai i le parietal eria, o le paʻu e manino atoatoa ala i ai. I le tutusa, lauulu e pa'ū i totonu o malumalu ma i le itu i luma. A le togafitia, o le ata e faʻateleina ma puʻeina le siosiomaga atoa. Ua vaaia foʻi le lapoʻa o le vaega vaaia o le papala.
  • Alopecia arealisis, poʻo le paʻepaʻe e O-foliga,
  • O le Androgenetic female pattern baldness o se sili ona lamatia.

I le avea ai o se tulafono, e le faigata mo se trichologist ona iloa se eseʻesega ituaiga o pulu. Afai e le amanaʻia le faʻamaʻi, ona iʻu ai lea i le iʻuga uma lauulu leiloa o le a leiloa, ma manifinifi laʻititi laʻau o le a tumau pea i luga o le ulu. O le mea e tupu i le trichologists ua taʻua o le dandelion effect.

Diffuse alopecia mafai ona telogen ma anagen. Ole telogen alopecia e masani lava ona faaosofia e ala ile popolevale ile mafaufau, faʻalavelaveina o le hormonal, vailaau, gaioiga faʻalavelave, faʻafitauli masani, ma le usitaʻia ile meaai. Faatasi ai ma lenei ituaiga o diffus alopecia, e pei ona amata ai ona malolo le mama o lauulu.

Anagen diffuse alopecia o le iʻuga o le faʻailoaina o le leisa, le chemotherapy, poʻo le oona malosi. O lona uiga, o le mea na tupu ai le pala lea sa vave, ma e le maua e le au folulu o laʻau taimi e alu ai i le vaega malolo, o lona iʻuga, ua fulufulua le lauulu ma paʻuʻu i fafo.

Le tele o taimi, diffus alopecia pasia pe a uma ona tineia mafuaʻaga na faʻaoso ai. A maeʻa le iva masina, o le laulu e amata ona ola mai tua. Ina ia faʻavaveina lo latou tuputupu ae, vailaʻau, aemaise lava, Minoxidil, spray, togafitiga shampoos ma lauulu maso, mafai ona faʻaaogaina.

Faʻafefea ona taofi le pala i fafine

Ole togafitiga ole alopecia e faalagolago ile mea na mafua ai. Ole mea lea, ole sitepu muamua ile taua ole paʻu ole paʻu e tatau ona iai se asiasiga ile fomaʻi.O ia, i luga o le faavae o auala faʻaiʻuga, o ia na te filifilia le foliga o le alopecia ma otootoina le fuafuaga togafitiga. O auala e mafai ai ona faʻataʻitaʻi le pala e mafua mai faʻafitauli o totoga ma vaega o vaega nei:

  • Togafitiga o fungal pipisi o le uluulu ma antimycotic sui.
  • Aveʻesea le uʻamea faʻatamaʻi le anemia, uʻamea faʻaopoopo ma vitamini togafitiga.
  • Aveesea o endocrine pathologies.
  • Faasaoga o le le lava.
  • Aveese ia faʻamaʻi o le paʻu.
  • Fofo faʻafitauli o se natura faʻalenatura.

A faʻapea o le fafine o loʻo i ai le androgenetic alopecia, ona faʻaalia lea o ia e faia togafitiga e faʻaaoga ai Minoxidil. O isi metotia o le faʻafoeina o lenei gasegase faʻamaʻi e le aoga. E taua le malamalama o le faʻamutaina o togafitiga, e tele lava le toe i ai le laulu, pe a tatou talanoa e uiga i alopecia moni, ae le o le lauulu lauulu ona o faʻamaʻi o isi totoga.

Laʻupepa mo le pulu i tamaitai

O se tasi o auala e faʻaumatia ai lauulu lauulu o le faʻaaoga lea o laupepa eseese. Ae peitaʻi, e leʻo se vailaʻau o loʻo iai se aoga faʻapitoa, ma e tatau na faʻaaogaina saʻo.

E mafai ona e faʻaogaina le oloa faʻatasi ma le thymus extract o loʻo aofia ai i lona faʻatasiga e avea ma faʻamoemoe faʻamoemoe. E fesoasoani le vaega lea i le taua i le dihydrotestosterone, e fesoasoani tele i le pa'ū paʻu. Ae, e le mafai ona vave le taua faasaga i le pala. Lua vaiaso e le lava le vaʻai i le aʻafiaga. E tatau ona faʻaoga le tatau mo se taimi umi mo le faʻamalu, ma le taunuʻuga muamua e mafai ona vaʻaia i se taimi vave nai lo le masina mulimuli ane. E le gata i lea, o le fofo atonu e le fesoasoani i nisi tagata.

O loʻo avanoa Shampoos e aunoa ma se talavai, e mafai ona e mauaina tuʻuʻeseʻese oloa mo aliʻi ma le vavaeʻese mo fafine. O loʻo gaosia i lalo o isi ituaiga ma ituaiga. E manaʻomia e aofia ai meaʻai e mafai ona faʻaosofia ma faʻaleleia atili ai le faʻagaioia o lauulu. E sili le faʻamuamua i tagata lauiloa.

I se faʻaopopoga i mea aoga, o le shampoos e mafai foʻi ona i ai vaega e afaina i le laulu. Ole mea lea, ole surfactants e lamatia mo lauulu ulu, talu ai latou e afaina tele i lauulu. I le avea ai o se vaega o le laupepa, e mafai ona faʻaigoaina o le sodium lauryl sulfate poʻo le SLS. Latou te le faʻamamaina le lauulu o le mama, o le mea lea, pe a fai o se surfactant o se vaega o le moulu, e tatau ona lafoai.

I soo se tulaga, ae e te leʻi manaʻo i se fofo faʻapitoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Masalo o se tasi o loʻo lisiina moʻi lauulu o le a avea ma sili sili ona lelei e puipuia ai lauulu leiloa:

  • Progain - o se faiʻai lauiloa masini gaosia e Rogain. O le tuʻufaʻatasiga o lenei moulu e aofia ai Minoxidil.
  • Tuuina atu faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma laulau mo tuʻu faʻapitoa. O le tuʻufaʻatasiga o lenei lavelave faʻapitoa e aofia ai le laupepa pipi, zinc ma magnesium, biotin ma, faʻatasi ai ma le togafitiga togafitiga o le androgenetic alopecia, Minoxidil.
  • Ole vaega e tolu ole profylactic ma le togafitiga ile alopecia e mafai ona faʻavae i luga ole faʻaaogaina ole Nioxin baldness vailaʻau. O se conditioner, shampoo, ma se fofo mo togafitiga o dermis. O le aano o le sampo ma le conditioner e aofia ai vitamini, porotini ma amino acids, mamanuina e fafagaina ma mafiafia lauulu. O le fofo vailaʻau lava ia e iai le aʻafiaga i le galuega o dihydrotestosterone. E mafai ona e filifilia le mea sili ona talafeagai meafaigaluega, faʻavae i luga o le tulaga o le lauulu - e faʻalagolago i lo latou leaga ma le maualuga o le faʻapipiʻi.
  • Nizoral shampoo o se aoga aoga e faʻafefe ai faga paʻu paʻu. E i ai le lautele o faʻataʻitaʻiga ma lelei faʻaumatia le taetae. E iai faʻamaoniga e mafai e le Nizoral ona faʻaalu le androgenic alopecia, ae tatau ona faʻaaogaina i luga o faiga faifai pea.
  • Shampoo, ma ona dehydrotestosterone poloka poloka, o le Revivogen.Mea aoga o metol, palmetto ma soya porotini. E mafai ona faʻaaogaina le mea faigaluega e tutoʻatasi faʻatasi ai ma le tuʻufaʻatasia ma isi vailaau e puipuia ai ma togafitia.

Fualaau mo le togafitia o le pala i fafine

E tele ni fofo mo le togafitia o le alopecia, ae sefe ia fai mai e le tele o se tasi o latou le fesoasoani le 100%. Faʻatatau i fuainumera, o vailaʻau pito sili ona aoga o Minoxidil ma Finosteride.

Minoxidil o se vailaʻau suavai e tatau ona faʻaaogaina i aʻafia vaega o le dermis o le ulu. Fai faʻataʻitaʻiga faʻalua i le aso, lea e fesoasoani e faʻamalosiʻau le galuega o lauulu folika. O le mea la ua tupu, ua toe amata le laulu, ua amata ona mafiafia le laupepa ma tumau umi le umi. O aliʻi sui e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau ile maualuga ole 5%, ma e le o fautuaina fafine e faʻaaoga le Minoxidil ile sili atu ile 2% fofo. Lenei tapulaa ua faʻamatalaina e le mea moni o fafine ua faʻateleina le lamatia o foliga lauulu ulu.

O le faiga o le mea faigaluega i le iuga e tumau le manino. Peitaʻi, e iai le talitonuga, a maeʻa lana faʻaaogaina, e alu atu le toto e tafe i luga o moli moe, o lenei ituaiga e fafagu ai latou ma amata ona toe tuputupu ae le laulu. Ae ui i lea, o le vailaʻau na fausia muamua ina ia faʻaititia ai le toto maualuga. Faalauteleina lauulu ulu na manatu o se itu aafiaga o le aveina Minoxidil.

Finasteride o se vailaau tautala. E lafoai i se talavai. Ole mafuaʻaga taua ole Finasteride o le taofia ole galuega ole dihydrotestosterone, e fesoasoani ai ile pa'ū ole paʻu ile ituaiga ole androgenic alopecia. Ole fualaau faasaina e faatoa talafeagai mo le faʻaogaina e alii, talu ai e leai se aoga pe a ave e fafine. Ma le faʻaopopo, e mafai ona i ai se aafiaga oʻona ile fetusisi pe a fai e avea ma se fafine maʻitaga.

Corticosteroids o vailaʻau aoga mo le aveesea o alopecia areata. I lenei ituaiga alopecia, corticosteroids e tui i totonu. O tali muamua e mafai ona vaaia pe a uma se masina. Afai e i ai ni contraindications mo tui, ona mafai lea ona faʻaaoga vailaʻau o loʻo maua i le ituaiga o kulimi poʻo suauʻu. Peitai, o le aafiaga o le a faʻaititia.

E i ai foi le pulu kulimi e taʻu o Anthralin. E tatau na faʻaaoga i nofoaga na aʻafia i aso uma, pe a maeʻa sina taimi e fufulu ese le kulimi. E aoga le mea faigaluega e faasaga i le togafitiina o le focal ituaiga o le pala. Peitai, pe tusa ma le kuata o tagata mamai e matauina se iʻuga lelei.

Togafitiga ile fale

Togafitiga o le focal alopecia i fafine e aofia ai foi le faʻaaogaina o masani masani fofo ma suauu taua. E tele lava suauʻu manaʻomia ua i ai mea aoga, ma o loʻo i ai le tele o suauʻu aoga e aoga i le toe faʻafoʻiina o lauulu. E mafai foi ona e faʻatasia suauʻu e pei o le vine vine, minyak lavender, rosemary, arasi ma jojoba. O le masani ai o le fulufulu mata ma nei suauʻu o le a fesoasoani e faʻaosofia le toe amataina o le tuputupu aʻe, faʻapea foʻi ona faʻaleleia atili le soifua maloloina o lauulu. Ole isi auala mo le togafitia ole alopecia ile fale e aofia ai le faʻaaogaina ole sua ole aniani, ua iloa na mafua ai le alualu i luma pe a mavae ni nai masina. E mafai ona faʻaoga le sua o le aniani i nofoaga e aʻafia faalua i le aso.

Foliga fua mo lauulu leiloa i fafine

Burdock poʻo le suauʻu vavae. I le afa itula ae leʻi fufuluina lou ulu, olo le paluga ile ulu (suauʻu faʻaopoopo ma le ava malosi i vaega tutusa). Talosaga 1-2 masina. Leisi vaifofo: palu le castor suauu i le laumei feoloolo suauu ma le tasi le lanu, apalai i lauulu 45 minute ao le i fufuluina ma ufiufi lou ulu i se ato ma le solo.

Moli moli. Faʻaopopoga fasi 2-3 o moli i le vai, ia palu mo tolu itula, ona fufulu lea o lou lauulu i lenei vai. O le mea faigaluega fesoasoani e avatu ai le susulu ma susulu ma tausia lelei lauulu.

Pepe ufimata. Olo 1 mili ma sasaa 100 ml o vodka.Faamalosi mo le 2-3 vaiaso i se nofoaga pogisa. O le faʻaalia o le tincture e mafai ona faʻaopopoina i le conditioner, lauulu balm, faʻafefiloi ma le suauʻu poʻo kefir. I lona tulaga mama e le faʻaaogaina!

E oʻo mai ma mea alofa faalenatura

  • Olo ma le faʻaeteete le ila o le pasli, oomi le sua i se ipu. Uu ile kasa ma le sua, ma tuu i luga o lou ulu i lalo ole pulou ole mafanafana. A uma le itula, fufulu lau lauulu i le vai mafanafana.
  • A iai sau aloe i le fale, ave 2 laupepa tuai, tipi ma faapipii le sua. Tuu le kasa ua faʻaua i le sua i lou ulu, ia mautinoa o le sua e le alu i ou mata. Ina ia faia lea mea, afifi le komipiuta ma palasitika afifi. Fufulu le sua pe a uma le afa itula.
  • Liligi 100 g lanumeamata lanumeamata o konifer (spruce, paina, moli) 1 lita o le vai mafanafana, mafanafana i totonu o le vai taele mo 20 minute. Saini le ofe ma olo ile ulu mo le 15 minute ae e leʻi fufuluina lou lauulu. O lenei fua e le gata e faʻatagaina oe e togafitia le paʻu o lauulu i fafine, ae faʻaosofia ai foʻi le tuputupu ae o laulu fou.

O nei metotia uma e faʻamoemoe e ausia ni sini se lua: taofi le leiloa ma faʻaosofia le tuputupu ae o lauulu fou. I le avea ai o se tulafono, tagata tomai faapitoa faatonuina se togafitiga atoatoa, e tuʻufaʻatasia uma vailaau ma le faʻaaogaina o oloa faʻapitoa tausiga. O lenei auala e mafai ai ona e maua se vave vave ma tumau faʻaiuga (mai le ono masina i le tausaga).

Manatua e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatonuina togafitiga faʻapitoa! E leai se mea aua e te taumafai e foia le faʻafitauli ia oe lava, aua e mafai ona atili ai ona e faʻaletonu, aua e masani ona i ai ni vailaʻau faʻailoga, ma o nisi o auala atonu e le talafeagai mo oe ona o nisi mafuaʻaga.

Toe suia lauulu

E i ai tulaga pe a le mafai vailaʻau fofo, poʻo le physiotherapy, poʻo fofo togafitiga tagata e mafai ona fesoasoani taofia le pala. O taua taua o le fulufulu foliga i luga o le ulu o le fafine, lauulu manifinifi ma e tatau ona e alu i le tele o togafiti - taumafai e nana sese i lalo o le lavelave lauulu ma selu, faʻaaoga loka pepelo, ma isi. I le iʻuga, o nei mea uma e afaina ai le faʻamaualuga ma le talitonuina o le fafine, na te le toe lagona le matagofie ma le manaʻo, tapunia o ia lava, musu e tu i luma o tagata. E foliga mai o le ofuina o se wig ua na o le pau lea o le auala e alu ese ai mai le tulaga. Ae e le o lena! O vailaau faaonapo nei ua alualu i luma sili atu ma o aso nei ua ofoina atu le aoga ma le tiga o metotia o lauulu taotoga

O le sili ona maaleale ma fou o le HFE metotia (Lima faʻapipiʻi lima). E aofia ai i le mea moni o loʻo sosolo fulufulu mai le tagata faʻatuʻai le sone e faʻaaogaina ai se mea faʻapitoa micro-mea faigaluega (micropunch). Ona faʻaliliuina atu lea o lenei mea mea i le pala e faʻaaoga ai le microimplant. I le taimi lava e tasi, e leai ni incisions e faia, ma ulu uma e le manua. Pau le mea e mafai ona tumau pe a uma le taualumaga o se la mumu sina i le vaega o le taotoga, ae o le a mou atu i nai aso.

I le aotelega, o le faʻasologa e umi ni itula - e fuafua i le vaega o le pala. Faʻaaogaina le anesthesia i le lotoifale. O le taimi lava e maeʻa ai le faʻagasologa, e mafai ai e le tagata maʻi ona alu i le fale, e le manaʻomia se toe faʻafoi taimi.

O le totoina o fulufulu mata o le a vave ona mauaa, ma o le fafine toe tuputupu aʻe matagofie lauulu i se masani, ina ia leai se tasi e taumateina o ia o se tagata maʻi i se lauulu lauulu lauulu.

I le faʻaopopoga i le HFE, o loʻo i ai isi auala o fuluʻitiʻulu, e aofia ai le filifili faʻapipiʻi (ufiufi paʻu ma folo ulu, ma vavaeina i se nofoaga fou). Ae afai e mafai, e sili atu le filifilia o le sili ona po nei metotia ma mautinoa.

Lotoifale darsonvalization ma leisa leisa o se togafitiga mo alopecia

Tagata tomai faapitoa o tulaga uma matauina le maualuga maualuga le lelei o le faʻaogaina o le Darsonval vaitafe i le taua faasagatau i alopecia i fafine ma alii. O le faʻamalologa aafiaga o tafe tetele i luga o le paʻu ma lauulu folau ua lauiloa i le lalolagi atoa ma ua faʻataʻitaʻia masani mo faʻafitauli ma le pulu. Le faʻaaogaina o darsonvalization faʻateleina gaioiga o fulufulu mata, amata faʻagaioiga o lauulu tuputupu ae toe faaleleia, faaleleia le tuputupu ae o lo oi ai nei lauulu. E tutusa ma le faʻaalia o taimi nei, ozonation o le uluulu e tupu, lea e fesoasoani i le faʻamama ma le faʻamalieina o sela ma le okesene.
O le laser o loʻo mauaina faʻateleina ma sili atu lauiloa i le togafitiga o le alopecia. Lenei metotia o le malamalama faʻamalosi ma le malosi maualuga toe faʻafouina le gaioiga o lauulu tuputupu ae, faʻaleleia atili lo latou tulaga lelei. I le taimi muamua, sa faʻaaogaina le faʻaaogaina laser na o falemaʻi faʻapitoa. Ae o loʻo i ai nei masini feaveaʻi lautele mafai ona ausia taunuuga tumau i le fale.

Darsonval vaitafe, ozonation, leisa leisa faʻaleleia atili ai foʻi le aoga o fomaʻi faʻalelei, toe faʻaleleia le tafe toto i le pulu. E tatau ona manatuaina o se tuʻufaʻatasiga aafiaga tuʻuina atu sili tele vaʻaia faʻaaliga nai lo le faʻaaogaina o se tasi metotia. O lenei alopecia i fafine ma alii ua le o toe avea o se fili faʻafefe, ma soʻo se tasi o loʻo taulaʻi i le faʻaiʻuga e mafai ona tutoatasi tutoatasi i lenei faʻafitauli. E naʻo le faʻatumu i le manaʻo ma le onosaʻi - ona e manuia ai lea!

Isi Baldness Motugaafa

I le faaopoopo atu i le vailaau togafitiga, o loo i ai eseese teuteu ma puipuiga auala e mafai e fafine ona faʻaaoga mo ogaoga le pala. E aofia ai:

  • Faʻaogaina mea teuteu e nana pe faʻaititia ai lauulu,
  • Ofu wig, pulou poʻo sikafu,
  • Faamamafa faʻaititia.

Tele o fafine na maua i le maʻi alopecia e leʻi leva atu le tele o feteʻenaʻiga ma popolega i le olaga, pei o le galuega, aiga, leiloa o se pele ia i latou, faalavelave faʻapitoa, etc. Peitai, e le i faʻamaonia faʻaSaienitisi o le faʻamamafa o le mafuaʻaga autu o le faʻalauiloa alopecia.

Puipuia o le pala i fafine

Puipuia o le pala o se faʻataʻitaʻiga taua i le taua faʻasaga i alopecia.

O loʻo iai ni fautuaga aoga e mafai ona fesoasoani i lou laulu:

  • Lauulu teuteuina toe maua o le a tupu i se taimi vave nai lo le 6 masina. O le mea lea, faʻalavelaveina togafitiga i luma ole taimi i le toesea o se faʻaiuga e le tatau ona.
  • E tatau ona e ola i se olaga maloloina, lafoaʻi amio leaga, ma aloese mai popole.
  • O le tuputupu aʻe o lauulu e faʻafaigofieina e le taumafaina o vitamini B.
  • O nisi taimi o antihistamines e mafai ona puipuia le leiloa o lauulu. Masalo e tatau ona e taumafai e sui i se mea ai e aunoa ma le kulimi.
  • E taua le aloese mai le hypothermia o siama o le ulu ina ia aua nei tupu ai se vasospasm. O le mea lea, i le vaitau malulu, o le ulu e tatau ona ufiufi.
  • Faʻaititia le kafeini taumafaina.
  • E tatau ona faʻaititia le afaina, vevela ma vailaʻau i le lauulu.

Afai e tulaʻi mai le pulu o se alopecia androgenetic, ona leai lea o ni puipuiga puipuia, talu ai o le malamalamaaga mo le atinaʻeina o faʻafitauli e sili ona faigata. I lenei tulaga, e taua le faʻafesoʻotaʻi o le trichologist ma mulimuli i lana fautuaga e tusa ai ma le togafitia o se ituaiga faʻapitoa o le alopecia.

Alopecia - o le a le mea? Ata

alopecia i fafine, ata 1

I vailaʻau, o tulaga aloaʻia mo le pulu o le alopecia (atrichia). O loʻo faʻailoaina i le maʻai faʻamaʻapeina poʻo le leai atoa o lauulu i luga o le ulu ona o le leiloa, le lava poʻo le leai atoa o vaega ma vaitau o le toe faʻafouina o sela lauulu tuputupu ae (vaʻai ata).

Mafuaaga faʻailoaina o le alopecia i fafine e matua ese. Atonu e mafua i:

  • fananau mai pala,
  • o se iʻuga o le tele o faʻafitauli i le lavelave o faʻatulagaina o totonugalemu o le tino,
  • faaletonu galue o le endocrine glands,
  • faiga atrophic i matauila, ona o faʻamaʻi fiva,
  • faʻaaliga, o se taunuuga o le furunculosis.

O le mea lea, a aunoa ma le faʻamaninoina o le mafuaʻaga mafuaʻaga ma ituaiga o vasega atrichia, o le faʻataʻitaʻiga o le alopecia i fafine o le a le aumaia ni faʻaiuga i le sili tulaga, i sili ona leaga - o le a faʻateleina le tulaga.

Ole faʻailoaina ole alopecia ile tamaʻitaʻi e lua ituaiga ma tolu ituaiga. E mafai e le faʻavasegaina o ituaiga ma le natura o le faʻaali ona mafuaʻaga mafuaʻaga o lauulu leiloa ma le filifilia o togafitiga e faʻafaigofie.

E tusa ai ma le masani faailoga o le atrichia, e i ai cicatricial ma e le-cicatricial uiga.

  1. Ma le cicatricial alopecia, faʻatamaia atoa o le lauulu (folikel) tupu. O lenei gasologa e mafua mai i le pupula o gaioiga ile folikel, paʻu atrophy, poʻo maʻilaʻila. O se atrikhia faapena e le mafai ona toe faaleleia ma e le mafai ona togafitia.
  2. Ole faʻagasologa ole non-cicatricial alopecia e aunoa ma ni paʻu muamua. E faʻaalia ia lava i ni ituaiga se tolu - focal alopecia (nesting, lapotopoto), androgenic (androgenetic) ma diffuse (telogen ma anagen).

Diffuse alopecia - telogen ma anagen ituaiga

Ma le telogen tulaga o le alopecia faʻasoasoaina, ua matauina lauulu tele. I se taimi faʻapitoa, le faʻagasologa e mafai ona faʻalautele, e i ai le laʻititi faʻafouina o le lauulu, ona o le vave fesuiaiga o ona mama i le telogen tulaga (dormancy tulaga).

O aso uma leiloa o lauulu tele mafua ai le taua manifinifi. O le mafuaʻaga o le maʻi alopecia i fafine ma aliʻi e mafai:

  • le lava vitamini i le tino,
  • togafiti afaina
  • faʻafitauli
  • iʻuga o se maʻelega tele,
  • atuatuvale ma faʻafuaseʻi mamafa leiloa,
  • vailaau mo taimi uumi
  • faaitiitia estrogen tulaga.

O mea e tupu ai mea e ono faʻaosofia ai le tulaʻi o le pulu pe a uma le tele o vaiaso ma masina i le maʻi leaga. O le tali mai o le tino's adaptation syndrome e amataina e tusa ai ma uiga taʻitoʻatasi. O se fafine e ono lamatia ifo i le afa o lona curls.

Alopecia i fafine ei ai se ituaiga faʻamaʻi o le faʻamaʻi anagen foliga o se sili atu faʻateleina tulaga.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, lauulu malulu ua uma ona iloa i le anagen stage (vave lauulu tuputupu ae), ma taufaamatau e iʻu i le malepelepe atoa - le mulimuli leiloa o lauulu. Le faatosinaga o le leitio تابi, vailaʻau vailaʻau vailaʻau ma chemotherapy togafitiga e masani ona maua ai le malosi i le faʻavavevave atinaʻe o faʻafitauli.

A fufulu le mafuaʻaga o suiga faʻafitauli, e mafai ona e toe faʻafoʻisia atoa le lauluulu. I lenei tulaga o le faʻatulagaina, e le faʻalavelaveina le taamilosaga o le ola o fulufulu, ma faʻatasi ai ma le faʻaosofia atili o le lauulu, e mafai lava ona toe faafouina le lauulu ma malosi curls.

E tele taimi e i ai se suiga i le lanu ma le fausaga o lauulu, e mafai ona laʻititi lava, pe a fai o le a le i luga sa lamolemole ma le isi itu.

Faailoga o diffus alopecia faʻaalia ia lava i se laina laina - o le foliga mai o le lala muamua o le palaʻai ua matauina i le parietal sone o le ulu, sosolo atu i le muaulu ma malumalu. E ala atu i manoa malolosi, ua iloa gofie le paʻu. Afai e te le auai i togafitiga vave, o le laupepa i luga o le ulu o le ulu vave faʻalautele, e ufitia atoa le parietal vaega o le ulu.

  • O le fulufulu fausaga i le taimi lava e tasi e i ai foliga le mautonu, le lelei. E faigofie ona latou momotu pe a selu.

Tauva (nest) alopecia

O le faʻatulagaina o alopecia faʻapitoa o se mea e faʻatinoina e faʻafaigofie ona o tulaga faʻalavelave, o faʻamaʻi, afaina ma se mea masani. O faʻavasegaina o le autoimmune faamai.

O le faʻamaʻi e amata i le faʻafuaseʻi o le leiloa o ikuga. O le vaʻai o le goto i le faiga o faamoega e faʻamanino manino mai. Masalo laititi mumu le paʻu i totonu o le pa povi.

I tafatafa o le pito o le foci, foliga mai o soifua maloloina ola e vave malepe e aunoa ma se taumafaiga. Ole faʻailoga ole vaega ole ala ole alopecia ole foliga lea ole kalapu e foliga ile tolu milimita faiga, ma mafiafia ma vaevae pito. O nisi taimi e iloga lauulu ulu i le ogatotonu o faamoega.

  • Faʻailoaina e ala i le faʻatulaʻia o foci fou, faʻalautele ma le fusi o mea tuai.

alopecia areata, ata pue

O le umi o le i ai o nesting foci e faʻaosofia ai le faʻamalositino o gaioiga i totonu o lauulu ma a latou atrophy. I se faʻaopopoga i le mea faʻalenatura, faʻataʻotoʻi ai le pulu, o le faʻamaʻi e faʻaalia ia lava

  • Lotoifale faʻaaliga ma le faʻaaliga o tulaga ese o vaʻaiga fulufulu foliga.
  • O le lipine-e pei, faʻailoaina i le lipine-pei o le goto mai le nape i le auricles ma malumalu (o se sili ona le lelei suiga o le faʻamaʻi).
  • Luga o le tino - faʻailoaina i le lemu alualu i luma, aofia ai sili atu nai lo le afa o le ulu i totonu o le laʻau faʻaletonu gaioiga, tuua na o vaega laiti o le tuputupu aʻe, soifua maloloina. A aunoa ma togafitiga talafeagai mo fokal alopecia o lenei pepa, o laumata ma lauulu e maua i le pulu.
  • Le aofaʻiga faʻatusa - lea e iloga i le vave faʻatulagaina ma fusi o focal botdness, lea e le o toe mamao e tau atu i le faʻamutaina atoa o le lauulu. Ole vaitau mai ile amataga ole faʻagasologa ile iuga ole aotelega e leai se na o le tolu masina. I le amataga laasaga, e mafai ona taofia le gaioiga.
  • Lautele - alopecia e sosolo i luga uma ole tino. O le le lava o togafitiga o le faʻamaʻi i le tulaga o tuʻutuʻuga faʻamama faʻatupuina le atinaʻeina o faʻafitauli.
  • Nest form faʻatasi ai ma dystrophic suiga i le fao laʻau ma autonomic faʻalavelave.

Alopecia areata ei ai se sitepu ma le atinaʻeina, o faʻailoga o faʻaaliga i tamaloloa ma fafine e tutusa.

  1. O le tafega masani ua faʻailoaina e le faʻamalamalamaina le uiga o sone o le lauulu "matala" fufusi poʻo latou le mautu i uma. E le faʻatupulaia pe faʻaititia le foci, ua latou i ai i se tulaga mautu.
  2. I le faasolosolo faasolosolo o le sone o faaleagaina lauulu e manino ona faamatalaina. Ua faʻaletonu le taua o totoga paʻu. I tamaʻitaʻi matutua ma lauulu sinasina, naʻo paʻu lauulu pa'ū pa'ū, paʻepaʻe lauulu tumau e le paʻiina. Tasi maua se lagona o le vave efuefu.
  3. Ole faʻafitauli ole maʻi e iloga ile tuputupu aʻe o velus (fanafanua) ile paʻu ole foci. O nei fulufulu lauulu ua ufiufi malie ile pigment ma coarsen.
  4. I le tulaga o le alualu i luma vasega, taulaʻi i le faʻapipiʻi o fanafanua ma sone o loosened faʻamalosia laulu o loʻo faʻaalia i le taimi e tasi.

Togafitiga o alopecia i fafine ma alii, vailaʻau

Faatasi ai ma faʻaaliga manino o le faʻaititia o le paʻu o lauulu ma le i ai o pauna, o le faʻaiʻuga e le faigata. O auala autu e faʻamoemoe e iloa ai mafuaʻaga mo le atinaʻega o suiga faʻafitauli i le laulu. O le trichologist o le a fesoasoani ia te oe e maua le itu saʻo i le suʻesuʻega ma faʻamatala auiliili le faʻasologa o le auala e togafitia ai alopecia o se ituaiga ituaiga.

O faʻailoga ole muamua ma taua le sitepu i le saʻo lelei le togafitia ole alopecia!

Diagnostics e aofia ai se vaega atoa o o faʻavasegaina o auala ma faʻataʻitaʻiga, e aofia ai:

  • O laasaga o le suʻesuʻega o le hormonal background o gaioiga galue o le thyroid gland, le faʻailoaina o male tama tane, ma le suʻesuʻega o le ola maloloina o galuega faʻatonuina.
  • Suʻega e le aofia ai pe faʻamaonia le siama o le syphilitic.
  • RPR suʻega ma suesuega serological.
  • O faʻauiga o le "B" ma le "T" o lymphocytes ma faʻataʻitaʻiga mo le faigofie le aveeseina o le laulu (faigofie sipping).
  • Iloiloga ole microsopic o le laulu ma paʻu o paʻu ile fora olega.
  • Suesueina o le biopsy mai le aʻafia vaega mo le maitauina o dermatomycosis, maʻilaʻamu afuafua ona o le granulomatous lesi o sarcoidosis, afaina faʻafitauli i le paʻu na mafua mai i le lichen planus poʻo le lupus eritematosus faʻaogaina.
  • Faʻataʻitaʻiga auiliili - faʻailoaina se le atoatoa poʻo le sili atu o vaega o loʻo i totonu o vaega o le laulu.

Fualaau ma togafitiga togafitiga

I le togafitiga o alopecia o le avetaʻavale, diffuse and androgenic natura, faʻaogaina auala faʻapitoa e aofia ai:

  • Le taliaina o biostimulants - neuropeptides, tisiki otootoga o le plasenta, ma isi.
  • Vitamin-minerale complexes, e aofia ai Vitimin vaega "B" ma "E",
  • Tinctures ma faʻaopoopoga o laʻau amataga (valerian, eleutherococcus, sua o le fualaʻau ma Kalanchoe,
  • Phyto sauniuniga o le ita - arnica, mustard, nettle, etc.
  • Tusi faʻamatalaga faʻapitoa - fautuaina eseese metotia metotia ma fulufulu ma teuteu mata, kulimi, bodyagi ma paraffin masks, cryomassage,
  • Le faʻaaogaina o metotia masini - galvanization, ionophoresis, scallop darsonvalization, microcurrent togafitiga, leisa togafitiga poʻo le electrotrichogenesis. (e le aoga i se faʻamatalaga taʻutaʻuga autoimmune),
  • Le faʻaaogaina o le tui mesotherapy.

I le togafitiga o le androgenetic alopecia i fafine, masini meafaigaluega faʻatonutonu naʻo ua maeʻa ona faʻasaʻoina hormone. Aua, e mafai ona latou faʻatupulaia le faʻateleina o le afaina o androgens i totonu o folikel. Fautuaina:

  • metotia photochromotherapy,
  • Le faʻaogaina o microcurrents,
  • electrotrichogenesis ma darsonvalization,
  • Alpha reductase polokaina fualaau
  • o se kulupu o faʻalenatura phytoestrogens,
  • biostimulating, vasoactive ma faʻamalosia sooupu.

Faatasi ai ma le ogaoga pathology, eseese metotia o autotransplantation faaaoga.

Ole faʻataʻitaʻiga mo le togafiti ole alopecia e faʻalagolago ile tulaga o mea e faʻaleagaina ile lauulu. E seasea ona tupu lea mea o se leiloa atoa o curls i fafine. I le androgenic vasega, o le faʻamoemoe e faʻalagolago atoa i le taimi ma le filifiliga o le saʻo togafitiga.

I alopecia areata, ua faʻamauina le tele o mea moni o le toe maua mai. Peitaʻi o le faamaʻi o le faamaʻi e le seasea. O se tulaga le lelei ile faʻamatalaina ile atinaʻeina ole atrichia atoa. I lenei tulaga, o le faiga e le mafai ona suia.

Mafuaaga o le baldness

Faatasi ai ma mea leaga o le predisposing i le amataga ma le atinaʻeina o alopecia o:

  1. Polycystic ovary. O se faʻaiuga o lenei faʻamaʻi, o le suiga o le hormonal, e tele atu le estrogen o loʻo gaosia i le tino o le fafine, ma o le testosterone mataupu, i le isi itu, oso i luga.
  2. Anemia le lava o le uʻamea i le tino afaina ai le tulaga o le tino atoa, ma le tulaga o lauulu aemaise lava.
  3. O le vaitaimi o maitaga ma susu susu. I lenei vaitaimi, o le tino o le fafine faʻaaluina se tele o aitema i luga o le atinaʻeina o le fetus, o le faʻavaeina o le susu susu. O lenei mea e afaina ai le tulaga o le lauulu. A maeʻa maʻitaga ma laktation, faʻasolosolo ona toe faʻaleleia o le maualuga o le laulu.
  4. Fungal siama.
  5. Ole tiroid dysfunction (hypothyroidism).
  6. Maʻi afaina ma le autoimmune faamai.
  7. Taumafa ni vailaʻau. O le faʻaaogaina o vailaʻau oʻona, hormones, antidepressants, laksatives, vailaʻau e faʻaititia le mamafa o le tino, ma antitumor vailaʻau mafai ona afaina ai le tulaga o le lauulu.
  8. Matagofie togafitiga afaina ai le uluulu, mo se faʻataʻitaʻiga, valiina, lauulu sao, perm.
  9. Tau i le maualalo vevela, afaina o le ulu.
  10. Le paleni aemaise, le lava le taumafaina o le zinc, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le 'ava, faʻateleina kafeini.

I luga o le sootaga o le pala i fafine ma psychosomatics, faitau i luga o la matou '' upega tafaʻilagi.

Vailaau

Mo le togafitiga o le alopecia, e tele vaega o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina:

  1. Selenium-faavae fualaau (eg, Minoxidil). Mea malosi e ofi atu i le paʻu, toefuatai le toto ma metabolic faagasologa i lenei itu i le unaʻia o lauulu tuputupu aʻe.
  2. Ole vailaau e tupu ile ituaiga o vailaʻau poo kulimi (oloa e iai tamaʻi tamaʻi teine) o loʻo faʻailoaina mo le togafitia ole alopecia i teineiti e fesoʻotaʻi ma faʻalavelave o le hormonal, mo se faʻataʻitaʻiga. i le taimi o le maʻitaga.
  3. Hormonal fualaau faasaina puipuia le soʻona faʻaletonu le gaosiga ma mea e tutupu mai ai e aʻafia le afaina o lauulu.
  4. Faigata o loʻo i ai vitamini ma minerale.

Faitau e uiga i le sili vailaʻau mo le togafitia alopecia iinei.

Fofo togafiti

O mea nei o kuka o faʻafomai masani e lelei mea:

  1. Mafuaina o aʻa o le burdock. O le aʻa o le laʻau e tatau ona tipiina, sasaa vai faʻafefe, vevela i totonu o le vai taʻele i totonu o le 1 le itula. E faamama le mea faigaluega, sapasapaia i aʻa o le lauulu.
  2. Mai le aloe suamalie, meli ma le kalaka, e mafai ona e saunia se ufimata o le laulu e faʻaosofia ai lo latou tuputupu aʻe. Ina ia faia lea mea, faʻaopopo le aloe sua, meli i le pulupulu mai le kalaka (faʻaaoga mea uma i aofaiga tutusa). Ua apalai le mata mo le 15 minute afifi ma polyethylene, terry solo mo faʻamuta.
  3. E gaoioi laulu e ala i le faʻaogaina o uila manava. O le sua o le 1 aniani ua fefiloi ma le 1 tsp. meli. O le paluga e faatatau i lauulu. mo 20 minute fufulu ese ma le lauulu.

Togafitiga umi

Togafitiga o alopecia fafine o se faigata faʻafitauli lea e manaʻomia le tele o taimi. O le mea moni, o le umi o le vasega i tulaga taʻitasi ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi ma faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o le matuia o ona faʻailoga. I le tele o mea o le umi ole togafitiga e 3-6 masina.

I nisi o tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le cicatricial alopecia), e le aoga togafitiga masani. I lenei tulaga, o le tagata gasegase manaomia se lauulu lauulu. E mafai ona iloa faʻatele nisi mea e uiga i metotia faʻaonapo nei o taotoga, e aofia ai le lē taotoga faʻaaoga ma le tau o lenei faʻasologa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi. E ui o lea o le iʻuga e le manuia i taimi uma (o nisi taimi e le afaina aʻa ae leʻi totoina), ma o le faʻamaʻi e alualu pea i luma.

Ole faʻateleina ole pa'ū ole lauulu ose tulaga e manaʻomia ai togafitiga.

Ole tele o mea e mafai ona oʻo ai i auga leaga, o nisi o nei mafuaʻaga o ni mea matuiā tele e manaʻomia ona taulimaina.

Ole togafitiga mo le alopecia Muamua lava, ile togafitiga ole mafuaʻaga, na mafua ai ona atiae. I lenei tulaga, togafitiga e mafai ona eseese.

O lenei e faia togafitiga, ma sauniuniga topikal, ma physiotherapeutic taualumaga. I tulaga sili ona ogaoga, o le tagata gasegase ua faʻaalia taotoga togafitiga - o se lauulu sipiina.

Vitio aoga

Matamata le vitio lenei e uiga i alopecia i fafine ma le manaʻoga mo faʻamaʻi:

E uiga i mafuaʻaga o fafine mamanu pauna ma ituaiga o alopecia: