O faʻafitauli

Lauulu leiloa togafitiga ma togafitiga tagata

O le leiloa o lauulu e mafai ona tuʻuina atu le tele o faʻafitauli i se tagata, ae maise o fafine latou te mauaina ma le tiga. Ae o le tupu o le leiloa o lauulu e o faatasi ma le vevela o le ulu. E leai se aoga e le amanaʻia ai le tulaga lea, talu ai e mafai ona avea ma faʻailoga o faʻamaʻi, e masani lava o le dermatological. O ia faamaʻi e manaʻomia togafitiga faafomaʻi, ma e le tatau ona e tolopoina le alu i le fomaʻi.

O le a fomaʻi faʻapitoa e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi, o se faʻailoga o le faʻamaʻi e ono avea ma le vevela i luga o le ulu, faʻatasi ai ma le malosi o le laulu, o a suʻega e manaʻomia ona pasia ma pe o a metotia togafitiga o loʻo i ai - o le a tatou iloiloina atili auiliili i lalo.

Faailoga o a faamaʻi e mafai ona i ai?

O mafuaʻaga o le vevela e mafai ona matua eseese lava - mai popolega neʻi faʻaalia mai i lenei auala, malo mamago mafiafia, i faʻamaʻi pipili ma demadecosis. Ae a faʻapena i le taimi lava e tasi le ulu ma le lauulu e paʻu 'eseʻese, o mafuaʻaga ma togafitiga, faʻapena, o dermatological i le natura.

O ia faʻailoga e ono faʻailoa mai ai le i ai o nei siama dermatological:

  • Ogaʻi, Mamanu. I le avea ai o se tulafono, i le faʻaopopoga i le vevela ituga ma lauulu leiloa, o loʻo tuʻuina atu i latou i le sili atu ona foliga mai o loʻo vaʻai paʻu o le tino ma o foliga mumu i luga o le paʻu.
  • Seborrheic dermatitis - e tupu ona o le atinaʻe o le fungus malassezia. O le paʻu e matua matapogia, ma le pa'ū e mafai ona o mai faatasi ma le mumu ma le solo.
  • Ekzema, psoriasis o le uluulu - faʻatasi ai ma le tele o le vevela. O le paʻu i nei nofoaga o loʻo ufitia i fua faʻapitoa, o le faʻasaʻosaʻo o le paʻu o loʻo maitauina i nei nofoaga.

Faʻaiuga

Afai e tupu le vevela ma le tele o le laulu e tupu, e tatau ona e vaʻaia i le trichologist mo se feutagaiga. Afai e le mafai - e se dermatovenerologist.

I le uluaʻi suʻega, e fesoʻotaʻi le fomaʻi ma le tagata maʻi, faʻailoa mai pe o a mea teuteu na te faʻaaogaina, pe i ai ni faʻafitauli e leʻi leva atu, pe o le a le fesoʻotaʻiga faʻamaʻi. E siaki le fulufuluʻe mo pimples, rashes, redness, peeling, etc..

Le auala autu o togafitiga

I le ma lea, itagia le ulu, faʻatasi ai ma le laulu o lauulu, e le o se faʻamaʻi eseʻese, ae o se faʻailoga o se tasi maʻi.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga ua paʻu ai le ulu ma le lauulu e paʻu ese, o lona uiga, mai le mafuaʻaga mafuaʻaga na faʻatuina ina ua maeʻa faʻailoaina, ua filifilia meafaigaluega ma metotia e fofo ai le faʻafitauli:

  1. Afai e iloa se aʻafiaga teteʻe, muamua lava, vavaeeseina o le allergen ma le uluulu (oloa tausiga, suia le valiina). O le tagata gasegase ua faatonuina o se vasega o antihistamines.
  2. Afai e maua se faamaʻi fiva, e masani ona faʻaogaina fomaʻi soʻofaʻatasi ma ni tapenaga fungicidal lotoifale:
    • Clotrimazole.
    • Miconazole
    • Pimafukort.
    • Griseofulvin.
    • Paʻu "Sulsena".

Mo le faʻamalosiina o le ufiufi, talavai o loʻo i ai se vailaʻau mo mea e puipuia ai i le fomaʻi, faʻataʻitaʻiga, Nizoral, poʻo le maualuga o mea o loʻo i ai i totonu ole zinc e mafai ona fautuaina.

  • A faʻapea ua maʻi le psoriasis, ua faʻatulagaina se togafitiga umi ma le vaʻai.
  • Afai e maitauina le maualuga o le kulukose i le toto, o le tagata o loʻo alu i le endocrinologist, o loʻo auai i le faʻatulagaina mulimuli ane o maualuga faapitoa vailaʻau.
  • Afai o le mafuaʻaga o le vevela ma le lauulu lauulu o le popole faʻanoanoa ma lagona faʻanoanoa, o vailaʻau faʻataʻitaʻi ia ua fautuaina. E mafai ona faʻaaogaina le vitamini mea faʻapitoa ma se mea i le magnesium ma le B vitamini.
  • Togafitiga masini ma le physiotherapy ma le trichoidea

    O lenei fautuaga e mafua mai i le mea moni o le paʻu ua i ai masini faʻaleagaina, ua afaina ma ita. Eseese mea teuteu fale e mafai ona faʻatupuina ai se aʻafiaga teteʻe.faaosoina le faateleina ole pupuga ma na o le faateteleina le tulaga.

    Afai i le taimi o le suʻesuʻega, e leai ni maʻi fula na iloa, trichodinea na iloaina o se mafuaʻaga o le fesiuliaina o lagona mamafa, popolega, vitamini faaletonu, tali o le mafaufau, nisi o mea masini ma metotia physiotherapy auala e mafai ona faaitiitia le tulaga ma le aveeseina o le vevela.

    Photochromotherapy (ata pue)

    Ole auala lea e faʻaalia e faʻaititia ai le vevela o le papala ma faʻaitiitia ai le faʻaalia o aʻafiaga o le afaina. Le mataupu faavae o le auala e faʻavae i luga o le mea moni e eseʻese lanu lanu e aʻafia ai le uluulu ese:

    • lanumeamata - faʻafaigofieina vaskular leo, ei ai le faʻamalosia tulafono faʻatonutonu i metabolic faagasologa, faʻaititia edema i le lotoifale, aveese le vevela, i ai se aafiaga faʻafofoa,
    • mumu - faʻaosofia puipuiga ma puipuiga o le tino, faʻamalosia le vave faʻamaloloina o manuʻa, selu, i ai le aneti-pupula aafiaga,
    • samasama - E mafai ona ofi atu i totonu o le ulu i le loloto o le 5 mm, faʻalauteleina le talutalu, faʻalauteleina le soifua maloloina o folika lauulu.

    I le taimi o le faʻagasologa, filifili taʻitoʻatasi le taimi ma le malosi o le faʻailoaina atu i faʻataʻitaʻiga eseese.

    Togafitiga laser maneta

    E faʻaalia mo le paʻu malosi gaioi. Le gaioiga o le togafiti metotia e faʻavae i luga o le faʻafesoʻotaʻi aafiaga o le maualalo-malosi leisa leisa ma se maneta fanua i luga o le ulu. I le taimi o le faʻagasologa, le fesuisuiai o le malae i fafo faʻatosina le ulu atu ma le tafe mai o le toto i le paʻu, ina ia maua ai fulufulu mata faʻaopopo meaai ma okesene.

    Cryotherapy

    Faʻagasologa o le taimi e fai ai le faʻailo i luga o le maʻilaʻila ma le mama nitrogen. O le metotia e faʻavae i luga o le mea moni e faapea i le taimi o le faʻagasologa e i ai se maʻamaʻai vaʻaia ma faʻaosofia mulimuli ane o tamai vaʻa, kapilila. O le faiga e mafai ona faʻaititia ai le mageso ma faʻagaioia toto microcirculation, lea e fesoasoani i le faʻalauteleina o taumafa folikel.

    Matamata le vitio i luga o le taualumaga mo cryotherapy mo lauulu lauulu:

    O le a pasi pe a uma se alualu i luma o taualumaga?

    I tulaga na avea fiva faʻamaʻi avea ma mafuaʻaga o le mimigi ma le leiloa o lauulu, o le a leiloa le lauulu pe a uma ona faia togafitiga ma atoatoa toe faaleleia. A faʻapea ua faʻavasegaina mai le psoriasis ma le maʻi suka, o le a faʻalagolago le manuia i le aoga o le puʻupuʻu o togafitiga.

    Sē sologa aveeseina o le vevela o le a fesoasoani e faaleleia atili le laulu, aua e tumau ai le faʻatamaʻi faʻaleagaina o le maʻilaʻulu.

    O se tulaga lea, a maeʻa togafitiga, itagia o le ulu o le a pasi, ae malosi lauulu lauulu e le o, e ono tupu foi. Lenei e ono faʻailoa mai o mafuaʻaga o le vevela ma le paʻu lauulu e ese, ae na ona faʻaalia faʻatasi.

    I lenei tulaga, e faʻaopopo nisi faʻataʻitaʻiga o le a manaʻomia - suʻega mo hormone feusuaiga, mo le maualuga o le thyroid hormone, ultrasound o ovaries ma tirroid. Atonu lava faʻaopopo faʻatalanoaga ma le gynecologist ma le endocrinologist talafeagai.

    Faaiuga

    Trichodinea - o se faʻafitauli e o mai ma le ogaoga o le paʻu o le ulu ma le paʻu malosi, e manaʻomia se tuʻufaʻatasia auala. O lenei tulaga o se faʻailoga o le tele o faʻamaʻi, e masani lava dermatological.

    Togafitiga o le trichodinea e manaʻomia muamua faʻailoga. Fuafua i lona iʻuga, se fomaʻi faʻapitoa, trichologist poʻo faʻapitoa tagata faʻapitoa o le a galulue i le filifiliga o isi togafitiga. I le tulaga o le lauulu pa'ū faʻatasi ai ma le matuitui gatalia, e aoga tuulafoaia le faʻaaogaina o isi auala vailaʻau, talu ai o latou faʻaaogaina i le vevela, fula ma le faʻalavelave o le ulu mafai na o le faʻaletonu ai le tulaga.

    E faigata tele le taliina ole fesili pe o le a le umi e fai ai togafitiga. E faʻamoemoe uma lava i le tagata tulaga o le faʻalapotopotoga ma luga o aʻa mafuaʻaga na mafua ai le tutupu mai o le trichodinea.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le faʻatupuina o le mago o le uluulu ma le matuitui gatalia faʻatupuina ai se laupepa le talafeagai - o le a lava, na o le suia le fofo i se sili talafeagai, pe a fai o le mafuaʻaga e mafua ai i se siama fula - o lona togafitiga o le a 1-1,5 masina.

    Ia faamalosia le lauulu:

    1. Sulu meaʻai (lau). 100 g o nutimomoia lau sasaa 0.5 l o le laulau vili ma le 0.5 l vai ma kuka mo le 30 minute, pe a malulu, faʻamalosi. Fufulu le ulu ma le pulu ae leʻi alu e moe e aunoa ma se fasimoli. Bulgarian tipiga.

    2. Ova aniani (sua le sua). Ave se tamaʻi kesi ulu, vela, valavala, maʻimau, afifi i le kasa, piilima taimi. Faapena i totonu o le papale. Ina ua mavae ni nai itula, fufulu ma vaimama lou ulu. E fautuaina e tipi lauulu puʻupuʻu. I le maeʻa ai o faʻagaioiga, faʻamapuʻe le laʻei, ua mageso le laulu, faʻamalosia lauulu, toe fugalaʻau lauulu, fulufulua ua amata ona faʻamalosi, lemu.

    O lenei faʻatinoga o loʻo faia i isi aso uma. O le ala o togafitiga e mafai ona faʻaauau mo 3-4 vaiaso.

    3. Buckthorn Buckthorn (fua, lau). 2 sipuni o fualaau aina ma laulaʻau, palu ma 2 ipu vai mafanafana, tausisi 2-4 itula i se tapuni tapunia lelei tapuni, mafanafana. Inu 150 ml 2 taimi i le aso aʻo leʻi taumafaina i le taeao ma le afiafi. Faʻasusu ile papala i le po i aso uma.

    O le tui o fualaau aina ma laulaau e faʻaaogaina totonu ma fafo atu o se auala e faʻamalosia ai le lauulu ma le pauna.

    4. Mava (sua le sua). Faʻapipiʻi le sua o le aniani ma le cognac ma le mafiafia o se ogalaau o aano o le burdock. Mo le 1 vaega cognac, e tatau ona e avea le 4 vaega o le aniani juice ma le 6 vaega o le decoction o burdock aʻa.

    5. Castor suauu. Faafefiloi le suauu tutusa ma le 96% ava. Faʻamau le swab i le papala. A maeʻa 3-4 itula, fufulu lou ulu i le pepe poo le lanolin fasimoli. Fufulu ma vai faʻasamoa. O le vai suʻesuʻe e faia e pei ona taua i lalo: faʻasusu le vai o le 1/2 lemon poʻo le 1-2 sipuni o le vineta i totonu o le vai fufulu.

    6. Hypericum perforatum (mutia). 1 sipuni lapisi tui tui sasaa 0.5 lita o vodka ma tumau mo le vaiaso. Teu i totonu o se fagu fagu faʻamau. E faʻaoga mo le faʻaosoina ole ulu i le 1-2 taimi i le vaiaso ina ia faʻamalosia ma lelei ai lauulu.

    7. Natura meli. I totonu vai faʻapipiʻi, laʻititi mafanafana - e le sili atu nai lo le 40-50 ° honey faʻaopopo le meli: 2 sipuni i le 1 lita o vai. E faʻamasimaina le ulu i lenei vai pe olo i le ulu i le faʻalua i le vaiaso. E faʻamalosia le lauulu ma faʻalauiloa ai lo latou tuputupu aʻe.

    8. Calamus masoa (rhizomes) - 20 g, avega (aʻa) - 20 g., marigolds (fugalaau) - 10 g, fofoa (fua) - 15 g.

    Aumaia le paluga i le 1 lita o le vai mafanafana, tuu mo 2 itula ma vili.

    Lulu le ulu ile po male fulufulu lauulu.

    Susunuina baldness togafitiga

    1. Lauulu e leiloa (pa'ū) - 1% mummy fofo (1 g i le 100 ml o le vai) i luga o le tuiina o burdock ma pudina. Se paluga o 50% burdock root ma 50% mint. 1 kulimi. sipuni ti o le paluga i totonu o se ipu vai faʻamama vai e gaosi pei o le lauti. Faʻasusu tasi i le aso i totonu o le ulu.

    2. Mu le alopecia - 3 g mumia i le 150 ml vai. Faaopopo 150 g o le sasaina. Faʻamamaina le vaifofo i le faʻamaʻi 1 taimi i le aso.

    Togafitiga Herbal

    1. Oloa (lala) o launi.

    E palu tutusa le mutia faʻatasi ma laʻau birch. Faʻasu ile luʻi o le paluga i le 3 lita vai 5 minute Afifi mo le itula faʻamafanafana. Faatasi ai ma lenei broth, fufulu lau lauulu ma fufulu. Faamalosia lauulu.

    Ave se tamaʻi kesi ulu, fofo ai, ma valavala i totonu cheesecloth i totonu taimi o. Fuga i totonu papala. Ina ua mavae ni nai itula fufulu, fufulu lou ulu. E fautuaina e tipi lauulu puʻupuʻu. I le maeʻa ai o faʻagaioiga, faʻamapuʻe le laʻei, ua mageso le laulu, faʻamalosia lauulu, toe lanu le lanu, fulufulu mata, lalelei.

    Faʻapipiʻi le sua o le aniani ma le cognac ma le mafiafia o se ogalaau o akardock. 4 vaega o le aniani sua e tatau ona ave mo le tasi vaega o cognac ma le 6 vaega fufui o burdock aʻa. E manatu lauiloa o se meafaigaluega lelei.

    4. Buckthorn Buckthorn.

    O le tui o fualaau aina ma laulaau e faʻaaogaina totonu ma fafo atu o se auala e faʻamalosia ai le lauulu ma le pauna.

    2 sipuni o fualaau aina ma laulaʻau, palu ma 2 ipu vai mafanafana, tausisi 2-4 itula i se tapuni tapunia lelei tapuni, mafanafana. Inu 150 ml 2 taimi i le aso aʻo leʻi taumafaina i le taeao ma le afiafi. Faʻasusu ile papala i le po i aso uma.

    5. Atigi suauʻu.

    Faafefiloi le suauu castor tutusa ma le 96-tikeri ava. Faʻapipiʻi i le swab cotton ile ulu. A maeʻa 3-4 itula, fufulu lou ulu i le pepe poo le lanolin fasimoli. Fufulu ma vai faʻasamoa. O le vai suamalie ua faia e pei ona taua i lalo: 1/2 vai suamalie poʻo 1-2 sipuni o le vineta ua nini i le vaimama vai.

    6. Burdock aʻa.

    O le paluga e 20 g o burdock i le 200 ml vai na kuka i lalo ole vevela maualalo ile afa o le aofaʻi muamua, ina ia oʻo i le pamu. Ona palu faatasi i le afa ma le puaa poʻo le gaʻo i totonu e ala i le mafanafana, sasaa i totonu o se ulo, ufiufi, ufiufi ma paluga ma tuu i totonu o le ogaumu po o le ogaumu mo ni itula. A maeʻa ona faʻamamaina ese le mafiafia mafiafia, alavai vai, pe a iai. O le kulimi o se mea lelei mo lauulu tupu. E sili atu le lelei e faʻauau ai le maʻilaʻulu ma le sua fou burdock. Suʻe aʻa, fufulu vave ile vai malulu. Foa faʻavave vave ma oomi le sua. Latou te faia lenei vave, ona o le aʻa ogala e faʻavave faʻavavevave vave i le ea ma pogisa. O lenei sua e mafai ona faʻasaoina ma le ava malosi. A fufuluina le sua, e tatau ona faʻaitiitia i le afa i le vai. Galu 2-3 i le vaiaso.

    O le taʻe o le laʻau birch ua fufuluina i le lauulu leiloa.

    8. O le tui uila.

    Faatasi ai ma le faʻateleina o le sekum, pili, le paʻu, ua fautuaina ina ua uma ona fufuluina le lauulu ma faʻamago le lauulu, folo le tui o laupepa laupepa i totonu o le ulu: fai se sipuni laupepa i se ipu vai mataga, tuʻu mo le 1.5 itula, vaiga. Faaaoga tasi i le vaiaso mo se taimi umi.

    Liligi 100 g lau nutimomoia ma 0.5 l o le vai ma 0.5 l o le vineta. Masina mo le 30 minute. A maalili, faʻamalosi. Faatasi ai ma lenei broth fufulu lou lauulu i le afiafi ae e te leʻi moe e aunoa ma se fasimoli.

    O le ato atoa e mauaa. Broth laau ma le aa fufuluina o latou lauulu i le susu ma le laulu ulu.

    11. Chernogolovka masani.

    Faʻasu 3 sipuni vao mo le 10 minute i totonu o le tapuni lita pusa. Finau, afifi, 4 itula, mafatiaga. Faʻaaoga mo le faʻamamaina mo le susuʻe ma le taʻele ma fufulu mo faʻamamaina gaioiga. O le taʻuga o le mutia e manatu o se fofo aoga mo le alu i luga o le ulu.

    12. Wormwood o Chernobyl malo.

    O le ofa o Chernobyl, afai latou te fufuluina o latou mata faalua i le aso, faʻalauiloaina le tuputupu aʻe o lauulu ('ava) i luga o foliga.

    13. Aoina numera 1. Thyme - 20 g. Paʻu paʻu - 20 g. Paʻu o Oak - 20 g.

    Suauu 4 sipuni o le paluga mo le 15 minute i le lita e tasi vai. Malulu, mafatiaga. Faapipii i totonu o le maʻi ma le pulu.

    14. Aoina numera 2. Pa uila - 20 g. Burdock root - 20 g. 4 sipuni gaʻo i le tasi lita o vai. Malulu, mafatiaga. Faʻapipiʻi i le maʻilaʻulu ma le lauulu e toʻulu, faʻatamaʻi ma le paʻu.

    15. Aoina numera 3. Calamus rhizome - 20 g. Burdock root - 20 g. Marigold fugalaau - 20 g. Hop cones - 20 g.

    Faafefiloi paluga ile tasi lita o vai faʻapuna. Finau ia 2 itula, mafatiaga. Lulu le ulu ile po male fulufulu lauulu.

    16. Aofai Nu. 4. Pepa laʻau - 30 g. Coltsfoot lau - 30 g. Calamus rhizomes - 30 g. Faʻasusu 6 sipuni tele o le paluga mo le 10 minute i le lita e tasi le vai. Afifi tasi le itula mafanafana. A maalili, vaimama. Fufulu le ulu ma faʻapena faʻatolu ile vaiaso mo le susulu ma le laulu.

    17. Lemon ma le vineta.

    Fufulu lau laulu i le tele o taimi ile vai mafanafana ile faʻaopopo o le sua o le tipolo o le lemon poʻo le launiu ole laulau: 2 sipuni ti o le sua o le tipolo poʻo le 2 sipuni tele o le vineta i le lita o vai.

    1. Aua le fufuluina lau lauulu i le vai vevela, tau lava le mafanafana.

    2. Aua le fufuluina lau lauulu i le vai popo. Ia mautinoa e faʻapuna, faamalūlūina, fai se tanoa o laʻau mo le fufuluina o lou lauulu.

    3. Taofi lou ulu mai le malulu, ina ia aua neʻi faʻamalosia lou aisa, puipuia mai le vevela ma le la.

    4. I le tulaga o le paʻu o le laulu, pulu, e aoga e 'ai faʻaogaina sami sami buckthorn pe inu po o se fufusi o laʻau laiti ma fufuluina lou lauulu i lenei decoction.E lelei le folo o le sami buckthorn suauu i le ulu pe a uma ona fufuluina - 2 taimi i le vaiaso.

    5. O le mutia vao (lala) e tatau ona fefiloi tutusa ma le birch lau. Faʻasusu sina luʻi o le paluga i le 3 lita o vai mo le 5 minute. Afifi mo le itula faʻamafanafana. Faatasi ai ma lenei broth, fufulu lau lauulu ma fufulu. Faamalosia lauulu.

    6. aniani. Ave se tamaʻi kesi ulu, vela, valavala, maʻimau, afifi i le kasa, piilima taimi. Faapena i totonu o le papale. Ina ua mavae ni nai itula, fufulu ma vaimama lou ulu. E fautuaina e tipi lauulu puʻupuʻu. I le maeʻa ai o faʻagaioiga, faʻamapuʻe le laʻei, ua mageso le laulu, faʻamalosia lauulu, toe fugalaʻau lauulu, fulufulua ua amata ona faʻamalosi, lemu.

    7. Ova le sua. Faʻapipiʻi le sua o le aniani ma le cognac ma le malosi o le cryoscheny tisaina o burdock. I se tasi vaega o cognac tatau ona ave ni vaega se 4 o le aniani juice ma le 6 vaega o le momo o burdock aʻa. E manatu lauiloa o se meafaigaluega lelei.

    8. Burdock aʻa. Kuka se paluga o 20 g o burdock i le 200 g vai i luga o le vevela maualalo i le afa o le muamua voluma, ina ia mafiafia le ofe. Ona palu faatasi lea i le afa ma le puaa gaʻo i totonu o le mafanafana, sasaa i totonu o se ulo, tapuni le tapuni, pupuni i le paluga ma tuu i totonu o le ogaumu poo le ogaumu mo ni nai itula. A maeʻa ona faʻamamaina ese le mafiafia mafiafia, alavai vai, pe a iai. O le kulimi o se mea lelei mo lauulu tupu. Sili atu ae, suʻesuʻe lou ulu ma le sua fou burdock. Suʻe aʻa, fufulu vave ile vai malulu. Foa faʻavave vave ma oomi le sua. Latou te faia lenei vave, ona o le aʻa ogala e faʻavave faʻavavevave vave i le ea ma pogisa. O lenei sua e mafai ona faʻasaoina i le ava 1: 1 A fufuluina le sua, e tatau ona faʻaitiitia i le afa i le vai. Galu 2-3 i le vaiaso.

    9. Faafefiloi le castor suauu tutusa ma le 96-tikeri ava. Faʻamau le swab i le papala. A maeʻa 3-4 itula, fufulu lou ulu i le pepe poo le lanolin fasimoli. Fufulu ma vai faʻasamoa. O le vai suamalie ua faia e pei ona taua i lalo: oomi le sua o le 1/2 lemon i totonu o le vai fufuluina pe faʻaopopo 1-2 sipuni tele o le vineta.

    10. Aoina Leai 1. Thyme - 20 g, paʻu paʻu - 20 g, oak bark - 20 g.

    Suauu 4 sipuni o le paluga mo le 15 minute i le 1 lita o vai. Malulu, mafatiaga. Faʻapipiʻi i le ulu ma le laulu, ma le faʻamati ma le paʻu o le paʻu.

    11. Aoina Nu. 2. Uili paʻu - 20 g, burdock root - 20 g.

    Suauu 4 sipuni o le paluga mo le 15 minute i le 1 lita o vai. Malulu, mafatiaga. Faʻapipiʻi i le ulu ma le laulu, ma le faʻamati ma le paʻu o le paʻu.

    12. Aoina Nu. 3. Pepa laʻau - 30 g, coltsfoot lau - 30 g, calamus rhizomes - 20 g.

    Suauu 6 sipuni o le paluga mo 10 minute i le 1 lita o vai. Afifi mo le ou itula faʻamafanafana. A maalili, vaimama. Fufulu le ulu ma faʻapena 3 taimi i le vaiaso mo mimita ma lauulu.

    13. I le vai faʻapipiʻi, laʻititi mafanafana - e le sili atu ile 40-50 ° C, faʻaopopo le meli: 2 sipuni ile 1 lita o vai. E faʻamasimaina le ulu i lenei vai pe olo i le ulu i le faʻalua i le vaiaso. E faʻamalosia le lauulu ma faʻalauiloa ai lo latou tuputupu aʻe.

    14. Wormwood o Chernobyl. O le ofa o Chernobyl, afai latou te fufuluina o latou mata faalua i le aso, faʻalauiloaina le tuputupu aʻe o lauulu ('ava) i luga o foliga.

    15. Fufulu lau laulu i le tele o taimi ile vai mafanafana: mo le 1 lita o vai, 2 sipuni ti o le sua o le kulimi poʻo le 2 sipuni tele o le vineta.

    16. Chernogolovka masani. Faʻasu 3 sipuni vao mo le 10 minute i totonu o le tapuni lita pusa. Finau, afifi, 4 itula, mafatiaga. Faʻaaoga mo le faʻamamaina mo le susuʻe ma le taʻele ma faʻamamaina mo fulufulu mata. O le taʻuga o le mutia e manatu o se fofo aoga mo le alu i luga o le ulu.

    17. Bones, o le laʻau atoa ma aʻa. Broth laau ma le aa fufuluina o latou lauulu i le susu ma le laulu ulu.

    18. Itututa. Liligi 100 g lau nutimomoia ma 0.5 l o le vai ma 0.5 l o le vineta. Masina mo le 30 minute. A maalili, faʻamalosi. Faatasi ai ma lenei broth, fufulu lau lauulu ao lei moe e aunoa ma se fasimoli. Bulgarian tipiga.

    19. O le taʻalo o le laʻau birch ua fufulu i le tulaga o le leiloa lauulu.

    20. I le faʻaopopoina o le seum, pili, laulu, ua fautuaina oe a uma ona fufuluina le lauulu ma faʻamago le lauulu, ma faʻamama le tui o laupepa laupepa i totonu o le uluua (palu se sipuni laulaʻau ma se ipu vai mataga, tuʻu mo le 1.5 itula, faʻamama. Faʻaaoga tasi i le vaiaso mo se taimi umi).

    21. Puipuiga o le sami buckthorn. O loʻo faʻaaogaina le tuʻuina atu o fualaʻau ma laulaʻau i totonu ma fafo e fai ma auala e faʻamalosia ai lauulu i taimi o le pauna (2 sipuni tele o fualaʻau ma laulaau, palu 2 ipu vai faʻapuna, tuʻu mo le 2-4 itula i totonu o se tapuni tapunia malosi. Inu 150 ml 2 taimi i le aso ao leʻi taumafaina le taeao ma le afiafi. Paʻu i totonu o le maʻi i le po i aso uma).

    22. O le totogifuapauina nei e faʻaaoga foi:

    calamus rhizome - 20 g, burdock root - 20 g, marigold fugalaau - 10 g patupatu foa - 15 g. Fagu se paluga o le 1 lita o le vai mafanafana, tuʻu mo le 2 itula, faʻamama. Lulu le ulu ile po male fulufulu lauulu.

    Mataʻutia Lauulu Tausiga

    Ina ia tausia le uluulu ma le lauulu mama, o le tagata gasegase tigaina ua fautuaina o se pupuni puupuu. E tatau ona fufuluina lauulu laʻititi 1 taimi ile vaiaso, ma mo tagata leaga fiva ma faʻamalulu tele afu 1 taimi ile 5 aso. Ina ia fufuluina lou lauulu, e sili atu le faʻaaoga o spermaceti, lanolin poʻo le fasimoli faʻamama pepe. E le fautuaina le fasimoli fasimoli e fufulu ai lauulu, ulu ma tino. A maeʻa ona fufulu, solo le lauulu i se solo mago ma solo. E manaʻomia lou selu lou ulu i aso uma. O fulufulu uumi i tamaʻitaʻi, e tatau ona faʻaʻupuʻu i ona fili. O le selu mo selu le laulu e seasea lava, e nifo nifo.

    E sili le faʻaogaina o se selu, ae o le maso pulumu, aua pe a selu ma lauulu, faʻasolosolo le toto o le uluulu.

    O le tagata maʻi e tatau ona iai lona selu, selu, solo. E le talia le faʻaaogaina o mea faleuila a isi tagata.

    Togafitiga suauu maa

    I taimi uma, mafiafia, fulufulu, malu, lauulu laulu o se paolo manaia sa avea ma miti a tamaitai uma. Ma o le matagofie o fulufulu o Veronica, o le uo faʻamaoni a le au saienitisi Eleni anamua Ptolemy, o le a tumau e faavavau i le manatuaina o tagata i le igoa o le mamao mamao.

    Peitai, e le o tagata uma, na mauaina lea meaalofa e le natura. Le tele o taimi, o lauulu o se mea faigata tele. A uma mea uma, o lauulu manaia o le mafuaʻaga o le lelei le soifua maloloina, lelei meaʻai, ma lelei olaga.

    E masani lava, o lauulu faʻafitauli e mafua mai i le le atoatoa o se tino o le tasi poʻo le isi microelement. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea e tupu ona o le leai o se uʻamea ma 'apamemea, o le lauulu e malulu, malepelepe, mavae. Le leai o nei microelements fesoasoani i le mea moni o le laulu tupu malulu, lauulu lauulu foliga mai.

    E pei ona e manatuaina, o suauu maa e tamaoaiga i trace elemene. O lenei e faʻamatalaina lona aoga aʻafia i lauulu.

    O le mea moni, mo le faia o le le lava o le elemene elemene i le tino, suauu maa o loʻo faʻaaogaina totonu o se fofo. Ae, e le gata i lea, o se vaifofo o suauu maʻa e mafai foʻi ona faʻaogaina fafo - faʻataunuʻu i le ulu i le maea ai o le fufuluina.

    I le ala, o se tulaga taua tele mo le lalelei o lauulu o le tausiga tatau, ma o lona faavae o le mama. Le tele o taimi e tatau ona e fufuluina lou lauulu? E leai se tali maʻoti i lenei fesili: e leai se uiga o le faʻamatalaina o se ituaiga tuʻutuʻuga malosi mo le fufuluina o lou lauulu - faʻapea, tasi uma 7 pe 10 aso. E i ai le tulafono lautele ou te mulimulitaʻi i ai: fufulu lou lauulu pe a palapala.

    Ae e te leʻi amata fufulu lou lauulu, e tatau ona e selu e fufulu ma pulumu. Ua susu le ulu ile vai. O matou tinamatua e masani ona faʻaaogaina le timu poʻo le kiona vai e fufulu lelei ai o latou lauulu. Ole taimi nei, e le tatau ona faia faʻalenatura faʻafitauli. E sili le faʻaopopo o sina borax poʻo le tao soda i vai malu tapuni e faamaluluina, e masani lava 1 sipuni ti ile 1 lita o vai. E tatau ona mafanafana le vai. Ua faʻamalo le laupepa i le vai, ona faʻapipiʻi lea i le lauulu ma olo faʻapipiʻi ma le faʻamalosi aʻi, ma faʻaopopoina sina vai e fai ai se tamaoaiga faʻaputuputu. Afai o le lauulu e le matua palapala, o lona uiga ole taimi lona lua e le tatau ona fufulu ai ma le laulu. Ona vaimama lelei lea o le ulu.

    Mo le vaimea mulimuli, e aoga e faʻaoga le vai malulu - o le a mafua ai le tafe o le toto i le ulu ma faʻalelei le lauulu. A maeʻa ona fufuluina, ua fautuaina e faʻamamago lou laulu i se solo taele.

    O lenei e mafai ona faʻaaoga se vaifofo o le suauu maʻa (3 g i le 2 lita o vai). Faʻamalolo le fofo e ala i le faʻafiligiina le oʻu maʻi.A maeʻa ona fufuluina, faʻamamago lou lauulu i fafo.

    Ina ua maeʻa naʻo nai faʻataʻitaʻiga nei, o le a e lagona le latou mea lelei: o le lauulu o le a avea ma malu ma susulu. Ma i le faʻaaogaina masani o le suauu maʻa, o le a avea i latou ma mea moni teuteuga.

    Mautuina lelei pulu mo lauulu mago

    E manaʻomia: 1 kulimi. l uaina mumu, 2 kulimi. l kulimi, 1/2 tsp suauu saina saito.

    Auala e kuka ai. Tuu faatasi le kulimi ma le uaina ma palu lelei. Liligi i le suauu lava e tasi mai fatu feololo (o le mea mulimuli e mafai ona suia i le olive poo fualaau faisua). Faafefiloi paluga paluga lelei seia uma lamolemole.

    Faiga o talosaga. Faʻapipiʻi i le susu mago o lauulu i le fufuluina o le ulu ile totonu o le paʻu. A maeʻa le 15 minute, fufulu ile vai mafanafana, vaimama lelei le lauulu Ona tapa lea ile solo.

    Pulu pasama mo uila ma le laulu masani

    E manaʻomia: 1/3 ipu uaina mumu, 1/4 ipu birch (aniani) sua, 70 g decoction o burdock aa.

    Auala e kuka ai. Fofo birch fou e mafai ona suia i se tutusa tutusa o le aniani sua. Ina ia saunia, tuʻuina le aniani i totonu o le aano o meaʻai pe olo ma faʻamalosiina le sua i totonu o nai taimi gaugau cheesecloth. Faafefiloi ma le uaina mumu ma se faapapa o burdock aa.

    . Faiga o talosaga. Faʻapipiʻi le faʻaumaina lelei i totonu o le ulu i le 1-2 taimi i le vaiaso ae leʻi fufuluina lau lauulu. Afai e talafeagai, e mafai ona teuina se fofo ile nofoaga malulu malulu, ma tapunia lelei.

    Ufimata faasaga i matemate ma lauulu leiloa

    E manaʻomia: 1 tsp meli, 50 g mumu, 1 ufiufi o le kalaka.

    Auala e kuka ai. Faafefiloi meli ma samala vela, faaopoopo le uaina mumu.

    Faiga o talosaga. Lulu le sua i totonu o lauulu, vaimea vave nai lo le afa itula. E tatau ona faʻamau lenei ufimata ile susu susu, ma mama foi.

    Mustard mask mo le tuputupu ae o lauulu:

    Faafefiloi sipuni lua o le efuefu ma lua sipuni tele o suauu fualaʻau. Ona faaopoopo lea o le 2 sipuni ti o le suka ma sina vai. E mafai ona e faʻaopopo fuamoa. Mea uma, ua sauni le mata pulepule!
    Matou te faaaogaina le sinapi i luga o le ulu, taumafai e aua neʻi teuina se ufimata i pito o le lauulu, aʻo le sinapi na te faʻamamaluina le lauulu. Mo le puipuia o le fesoasoani, ou te faʻapaleniina i le olive suauu i lenei faʻagaioiga. Ufiufi lou ulu muamua i se palasitika pulou, ona sosoo ai lea ma se solo manini. Matou te teuina le matapulepule mo le tusa ma le afa itula, pe a fai e mafai ona e toe onosaʻia atili - e naʻo le sili atu. Ou fufulu ese le ufimata ma le solo, e mafai ona e fufulu ese le mafanafana vai.

    Lauulu Tuputupu Ae Masini ma Sina ma Suauu:

    Le mea e te manaʻomia: tasi le sipuni tele o suauʻu sesame (e mafai ona e suia le aofaiga lava e tasi o le jojoba suauʻu) ma le tasi sipuni tele o le lelei-palapala pe mashed fou ginger.
    Faʻafefea ona faʻaaogaina: Faʻafefiloi kulimi ma le suauʻu lelei ia fai ai le paluga tutusa. Tuʻu i luga o le ulu ma fusi ma se faʻamalosi malu tau faʻamalositino gaoioi. E tatau ona e tausia le ufimata tusa ma le afa itula. A maeʻa, fufulu lau lauulu faʻalelei ile vai mafanafana.

    Lagolagoina ufimata mo lauulu tuputupu ae ma le meli ma aniani

    Ole mea e te manaʻo ai: aniani lelei ma le meli lelei. O le vaega fautuaina o le tasi i le fa: mo le tasi vaega o le meli, ave ni vaega se fa o le onion.

    Faʻafefea ona faʻaaoga: o le ufimata e faʻapipiʻi i le ulu ma salu lemu i aʻa o le lauulu. E tatau ona e tausia mo le 40-45 minute. A maeʻa, fufulu lelei lau lauulu i le vai mafanafana. Fautuaina oe aua le faʻaaogaina le laupepa poʻo le aveina o le laupepa e le aoga mo le faʻaaogaina i aso uma.

    Tuputupu aʻe aʻafiaga mo ituaiga uma o lauulu

    Le mea e te manaʻomia: tasi le sipuni tele o le fefiloi o laʻau (tasi vaega o chamomile, tasi vaega o yarrow, tasi vaega o sage, tasi vaega o celandine).

    Faʻafefea kuka: ave le afa lita o le vai mafanafana, faʻatumuina i se paluga o laulaau, ufiufi ma se tapuni poʻo se ipu ma faʻamalosi mo le 30-45 minute.

    Faʻafefea ona faʻaogaina: faʻalemu le faʻafitauli o le tui, faʻamama ai. Faʻapipiʻi i le ulu ma fufulu lou ulu pe a uma ona fufuluina lau lauulu.

    Mafuaaga o le vevela

    O le vevela o le ulu ma le laulu e masani ona fesoʻotaʻi, tasi le natura, ma e faʻafaigofie togafitiga. E le mafai i taimi uma ona iloa vave poo a mafuaʻaga o nei faʻailoga. E manaʻomia le suʻesuʻeina auiliili i nisi taimi. O mafuaʻaga o se faʻaiuga o le ulu ua amata ona vivii malosi mai e eseese. E mafai ona latou vaevaeina i le lotoifale ma le faʻaogaina. Le muamua aofia:

    • Le tele o faʻaaogaina le laʻau faʻaalu, lauulu faʻamago mo le faʻamamaina o lauulu, le faʻaaogaina o vailaʻau maualalo.
    • Alergic tali atu i teuteu teuteu. Afai, pe a maeʻa ona faʻaaogaina se sampo fou poʻo se conditioner, e amata ai ona vevela le fulu, e tatau ona e taofi le faʻaogaina ma faʻaalu i ni oloa faʻapitoa na fuafuaina mo le paʻu maaleale. E tele taimi e tupu ai le alergisi i mea ai e i ai le amonia ma isi vailaʻau.

    O faʻavae faʻapitoa o le paʻu ma le paʻu o lauulu o:

    • O le faaletonu i le tino o vitamini, o mea ai faʻamalolosi e mafua ai dystrophy o le laulu pulu. O le le lava o le sapalai o le toto mafua ai le faʻavaivaia o aʻa ma faʻamalepeina le laulu.
    • Ole popolega ole mafatiaga o le tino, le mautonu e mafua ai le selu ole ulu. Ua amata ona mata paʻu le paʻu, oso mai le susu.
    • Parasitic siama. Lice e mafai ona ola i luga o le lauulu. Faʻaleagaina le paʻu e mafua mai i kiki, o se faʻaiuga o gaioiga taua o loʻo i ai ni lagona le lelei i foliga o le vevela, peeling. Ole naunautaiga e maosiosia le ulu e tau atu ile manuʻa ile paʻu, e lamatia ai e faapogaia siama, ile taimi e tatau ai ona togafitia.
    • Mamago paʻu. O le le lava o le faʻasaʻoina o gaʻo e oʻo atu i le mea moni, ua amata ona faʻamomoe mafolafola, manoa. I le mea lea, e tiga ai le papala.
    • Mafiva gasegase. Mycoses e tupu i luga o le ulu e mafua mai i mea e masani ai fungi, o lea o le faʻailoga e ese. O se faʻailoga masani o le faʻaleagaina o se manifinifi manifinifi o lauulu, o le ulu e amata ona vevela. I le agaʻi i luma, o le faʻamafia foliga. Togafitiga mafai ona faatoa mafai ona faia pe a uma ona iloa le ituaiga o fungus.
    • Psoriasis Alualu i luma, o le faʻamaʻi e mafai ona sosolo i luga o le itu atoa o le ulu. O le paʻu e ufiufi i 'ula mumu na mafua ai le faʻaleagaina.
    • Neurodermatitis (atopic dermatitis). E iloga i le mageso. I nofoaga o papules e ufiufi le ulu, e pa'ū lauulu. Ole paʻu paʻu e sili atu le leaga ile po.
    • Diabetes mellitus o se tasi faʻamaʻi lea e afaina ai le ulu ma le paʻu.

    Alopecia e masani ona maitauina i tagata ua oʻo i le maʻi, o loʻo maua i le mamapala.

    Auala e foia ai le faʻafitauli

    Togafitiga e tatau ona amata i le maea ai o le mafuaaga o le lauulu lauulu ma le mago ua faʻatuina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e asia se fomaʻi - o le dermatologist poo le trichologist. E faʻatatau ile mea na mafua ai le le fiafia i lona faʻailoga, o le a ia fautuaina nisi togafitiga.

    I le tulaga o le siama siama, faia iniseti togafitiga o loʻo faia. E au uma lava aiga ia te ia. Faʻailoga e mafua mai i allergies ua aveʻesea faʻatasi ai ma lona mea e aʻafia ai ma le faʻaaogaina o antihistamines.

    O le soʻona faʻafitauli, o le soona galue, o le soʻona faʻamalosi tino

    Le mea e sili ona taua o se vailaʻau fofo faʻamoemoe e faʻamalosia le laulu o se paleni taumafa. Sour-susu, fualaau faisua oloa tatau ona manumalo i le meaai. E manaʻomia le faʻaitiitia o gaʻo gaʻo, sukalati, falaoamata meaʻai, faʻapea foʻi ma oloa e i ai le ita - marinades, ulaula ulaula.

    O le tumama ole tino e sili ona taua lona taua pe a afaina le ulu ma pa'ū lauulu. Ina ia tausia i latou i se mama mama, e tatau ona e fufuluina lau lauulu masani lava, aua e palapala.

    Fualaau togafitiga

    Fuafua i le mea na mafua ai le lauulu, o nisi vailaʻau ua faatonuina. A afaina le uluulu i se siama fagu, togafitiga e tatau ona amata i se taimi vave. Faaaoga antifungicides - Miconazole, Clotrimazole.

    Faatasi ai ma le pediculosis, o vailaʻau faʻatonutonu ua faʻatagaina e faʻaleagaina ai utu - Nittifor, Permethrin, Pediculen. A maeʻa ona faʻaaoga le antiparasitic, e tatau ona selu le isi mea i se selu soʻo, faʻamama, faʻamama uma ie, e aofia ai ma moega.

    Togafitiga o demodicosis (a faʻamaʻi mafua mai i le kiki) umi se taimi, faia i lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi. Ole gaʻo keratoplastic - naphthalan, ichthyol, fesoasoani e tuʻufaʻatasia faʻailoga na mafua mai i le psoriasis.

    O gaioiga faʻaletino e pei o le darsonvalization, cryomassage, ma le ultraviolet radi fesoasoani fesoasoani e faʻateleina le toe faʻaleleia ma aveeseina le vevela o le ulu, lauulu e leiloa.

    Toeititi lava uma vailaʻau o loʻo iai ni contraindications E manaʻomia le suesue totoʻa o faʻamatalaga ae leʻi faʻaaogaina.

    Fofo Aiga mo le Lauulu Lulu

    Faʻamaonia fofo togafitiga na faʻataʻitaʻia mo le tele o seneturi, e mafai ona faʻaoga i le tuʻufaʻatasia ma vailaʻau togafitiga.

    I latou, o loʻo fai le suamalie mai le areto rai ona o lona aoga. Liligi le mumu ma le vai faʻapuna ma tuʻu ai mo le lua aso. Ona faʻaopopo lea o le fuamoa falaoa, palu le maso i totonu o le pulupulu ma apalai i lauulu, sulu solo lemu i le ulu. Fufulu ma vai mafanafana. Lauulu pe a uma ona faia lea taualumaga mama.

    E iai le aoga o le vinuka i luga o le ulu. Ole tele o taimi e faʻaogaina e fufulu ai lauulu pe a uma ona fufulu. O le vinuka toe faʻaola le paleni o le acid-base, ua i ai se faʻaleaga afaina i le pathogenic siama, fungi, faʻamaloloina le vevela, puipuia le susu, faʻamalosia le tupu o le laulu, faʻatupu ia latou pupula ma malosi.

    O le suauu Burdock ua leva ona lauiloa mo ona aoga aoga mo le faʻamaloloina o lauulu. E tuʻu ile ulu ile afa itula ae leʻi fufuluina.

    E aoga tele suauʻu taua. A fulu le lauulu, ulu i le ulu, rosemary, lauti laʻau, jojoba suauu ua faʻaopopoina i le faʻamalama. O le mea mulimuli e aoga tele pe a iai le faʻamafu, ole eczema. Sa faaaogaina e le Initia lenei suauu o se conditioner masani ma faamalosi le lauulu i luga o le ulu. Herbal infusions faia mai chamomile, nettle, oak bark, ua leva na faʻaaogaina e fufuluina ia lauulu, e tutusa lava aʻafiaga.

    Puipuiga

    O le a soifua maloloina lauulu ma aulelei pe a e tausia lelei, tausia le tulafono. Ma e te le maua le masani ai i le le fiafia faʻailoga e pei o le matuitui vevela o le ulu, peeling, susu, lauulu leiloa.

    E manaʻomia le faʻaitiitia o aafiaga leaga i le paʻu o le maualuga ma le maualalo o le vevela - i le vevela ma i le tau malulu, fai se pulou talafeagai. O meaʻai e tatau ona faʻaavanoaina ma vitamini ma minerale e manaʻomia mo le fafagaina o le laulu pulu. Manatua ia aofia ai i totonu o le lisi oloa o loʻo i ai folic acid - fatu, cereals, nati. Ole vaega autu ole meaai e tatau ona fai fualaʻau.

    Le mea e fai

    I na tulaga pe a pa'ū lauulu ma ulu le ulu, e manaʻomia le fesoasoani a le trichologist poʻo le dermatologist. O le trichologist feagai ma faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lipine ma epidermis o le ulu, ae le o nuʻu uma e mafai ona e maua ai se tagata tomai faʻapitoa i lenei matata.

    Afai e leai se fomaʻi faʻapea, ua fautuaina e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. O le tagata poto faʻapitoa e feagai ma faʻafitauli e oʻo i le epidermis, o le mea lea, e mafai ona ia faʻavaeina mafuaʻaga o le prolapse ma le vevela o le ulu ma faʻatonu togafitiga.

    Afai e tupu le vevela o le uluulu ma amata le leiloa o lauulu, ona fautuaina lea o le togafitiga e faʻatonutonu e aveese le mea taua na mafua ai na mafuaʻaga, a le o lea o le togafitiga o le a le aoga. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻatonutonu taumafaiga e fofo le faʻafitauli lava ia.

    Afai o le ulu e matua matapogia ma le laulu e pa'ū ona o le faʻaaogaina o le le lelei o faʻamalama poʻo le le lelei-lelei teuteu oloa, e le manaʻomia togafitiga. I se tulaga faʻapena, e fautuaina le suiina o le shampoo, balm mo curls ma isi lava mea faapena.

    Le tele o lenei ua lava e toe faʻaleleia le laulu, ma le paʻu e taofi ai le vevela.Fomai fautuaina le faʻaaogaina o hypoallergenic oloa poʻo sauniuniga faʻatatau mo le paʻu maaleale.

    Afai e mago le ulu, lauulu le mautonu ma faʻafitauli ma le susu, ona toe iloilo lea o meaʻai. O lenei tulaga e mafai ai ona mafua ai le soona faʻaaluina o suamalie, ulaula ma meaʻai manogi.

    Ina ia aluʻese mai ia faʻafitauli, ua fautuaina e tatau ona aveʻese uma mea ua taua o mea leaga mai le meaai tusa lava mo le umi o togafitiga. O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai tau fou, fualaʻau ma fua, cereals, aano o manu ma moa, susu ma oloa susu susu.

    Afai e paʻu le paʻu o le ulu i taimi uma ma galugalu paʻu i totonu o se fafine, e fautuaina e teena le aveina tui puipui. O vailaau faʻapenei ua faia i luga o le faʻavae o hormones, o lea la latou faʻaaogaina mafua ai le le manuia o hormonal.

    Le i ai o namu i luga o le ulu mafua ai le vevela o le epidermis ma mafua ai le leiloa o curls. E aofia ai utu ma lia. Latou amata i luga o le epidermis o le ulu ona o le vavalalata fesoʻotaʻiga ma se tagata ua aʻafia i le pediculosis, faʻapea foi ona o le le usitaia o tulafono a le tagata lava ia tumama.

    Ina ia faʻaumatia ese le papala o le epidermis o le ulu ma taofi le leiloa o curls, e tatau lava ona aveeseina mai namu. E faʻatau atu e fale talavai vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻateʻa ese latu ma lia. E mafai la latou faʻaaogaga e aunoa ma le talanoa i le fomaʻi, ae tusa ai ma faʻatonuga.

    Mamago kulimi

    O le lauulu e pa'ū ma o le ulu e afaina i se mamago epidermis o le lauulu o le ulu, talu ai ma lenei ituaiga paʻu o le sebaceous glands e le maua ai le lava gaʻo e faʻamalosi.

    O le mea la ua tupu, ua malosi tele eletise eletise, ma tupu ai le maʻalofia. Afai e paʻu le ulu ma paʻu lauulu, ua fautuaina e faʻaaoga kulimi faʻamalosi. E faʻaoga i le shampoos, masks ma puluʻo.

    I se tulaga faapea, e leai se mea e manaʻomia ai le faʻailoaina o le mafuaʻaga, talu ai ua uma ona manino, ma e toetoe a le mafai ona fofo le papala mamago. A matuia le alu i luma ma ogaoga le tiga o le ulu, ua fautuaina, e fautuaina ai le trichologist. O le a aʻoaʻoina e le fomaʻi se fofo faʻapitoa mo nei faʻafitauli.

    Afai oe popole i le lauulu leiloa ma le vevela o le paʻu ona o se matutu epidermis o le ulu, e mafai ona liliu atu i togafitiga tagata. E fautuaina le filifilia o na ufimata o loʻo i ai suauu.

    O aʻafiaga teteʻe e mafua ai le mageso o le ulu ma leiloa o curls, e masani ona tupu ona o mea nei:

    • le faʻaaogaina o le lauulu fou oloa tausiga,
    • le faʻaaogaina o nisi vailaʻau
    • ofuina pulou teuteu.

    Afai e paʻi le maʻila, ma maitauina se leiloa o curls, e le mafai ona le amanaiaina lenei tulaga, aua o lenei mea e iʻu ai i le alopecia. E fautuaina le fautua i se fomaʻi faʻapitoa. O le fomaʻi o le a taʻu maia suʻesuʻega e faʻaalia ai poʻo le a tonu le mafuaʻaga o le afaina ai.

    Aveesea o allergens ma le aveina o antihistamines o le a taofia le vevela i luga o le ulu ma taofi lauulu leiloa. Faatasi ai ma lenei, le fomaʻi mafai ona faatonuina le faʻaaogaina o vitamini complexes, o le a lelei afaina ai le epidermis o le ulu ma lauulu.

    Fetuunaʻiga, lelava, le malosi

    Le faʻamautu o lagona i tua, mafatiaga, fobia - o nei mea uma e i ai le leaga i le tulaga o le ulu ma le lauulu. O le tulai mai o nei faʻafitauli e atili ai ona faʻateleina lagona loloto o se tagata. Ole taimi masani ole lelava, leai se moe lelei, leaga le fafagaina, e oʻo ai foi i le mageso o le epidermis o le ulu ma leiloa ai ni manoa.

    Le lelei le faʻaalia o fulufulu ma le epidermis ma le le mautonu. Lenei ua mafua ona o le mea moni o le pito i luga o le tino o loʻo i le fetauaʻi solo. O le mea ua tupu, ua faʻasolosolo malie lava le solo toto, e oʻo ai i se faʻaletonu i le tilivaina o le okesene ma meaʻai i le epidermis o le ulu. Ua mafatia foi lauulu i le leai o se aoga o elemene ma tutusa faʻafitauli foliga mai.

    Togafitiga i le tulaga lea e aofia ai le aveina antidepressants ma moe pili, o le faʻaaogaina o na o le mafai ona na ona faatonuina e le fomai. Mo tagata e aʻafia i nei faʻafitauli, ua fautuaina foi e le fomaʻi le faʻaaluina o le tele o le taimi ile ea fou ma e ono fautuaina ai e faʻaaoga multivitamin.

    Paʻu faamaʻi

    Faʻamaʻi o le uluulu o se tasi lea o mafuaʻaga masani e ala ai le paʻu o le epidermis ma leiloa o curls.

    Faʻamaʻi o le ulu, e mafua ona faʻaalia lea tulaga:

    • Seborrheic dermatitis, o le foliga mai na mafua ai se fungus. E faʻaaogaina le mea o loʻo gaosia e le sebaceous glands. Lenei e tau atu ai i le faasalalauga o le fungus ma le tatalaina o toxins e aʻafia ai le epidermis o le ulu. O le mea la ua tupu, ua oso mai le faʻafiafia, faʻapea foi ma le papaʻe o faʻatupulaia o lapopoa ituaiga. Faʻaaliga tutusa - faʻateleina salinity o curls.
    • Tagaloa. O faʻailoga e tutusa ai o le mageso e tele, le mautonu i luga o le epidermis o le ulu, leiloa o manoa. O faʻasalalauga faʻasolosolo e auala atu i fesoʻotaʻiga vavalalata. I se tulaga ogaoga, e alopecia aliaʻe.
    • Psoriasis E le maua le Pathology i le vaega o faʻamaʻi pipisi. E faʻaalia i le i ai o pupula lapopoa i luga o le paʻu.

    Afai ua masalomia soʻo se maʻi, talanoa se fomaʻi. Ole oe lava-togafiti ole a taitai atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli e oʻo atu i le maeʻa o lauulu leiloa.

    Maʻi i totonu

    E i ai le tele o totonu o faʻafitauli e mafua ai le paʻu o le ulu ma le lauulu leiloa:

    • Oncological pathologies o se uiga leaga. Ole foliga o faʻafitauli ma le ulu ma le laulu e mafua ai le faʻamaʻi lava ia ma auala e togafitia ai, ae maise chemotherapy.
    • Feusuaiga faʻafeusuaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O se tasi o faʻailoga o na maʻi o le faʻateleina le leiloa o curls.
    • Anemia O faʻafitauli e ala i le palapala i se eseʻese o le natura ma le leai o se uʻamea i sela e tasi i le toto, e mafua ai le leiloa o lauulu ma le le mautonu.
    • Fiva. O loʻo iai le siitaga o le vevela o le tino i luga ole 40 tikeri.
    • Faʻasalafa o le tino ma faʻataʻitaʻiga o totoga i totonu.

    Faʻalavelave faʻasolosolo

    O le lauulu e pa'ū matu, ma le ulu ulu ona o le hormonal le paleni. Faʻaletonu na tupu i tulaga nei:

    • matua,
    • taimi fanau,
    • faʻasusuina ole pepe,
    • le faʻaaogaina o vailaʻau tuʻufaʻatasi,
    • tataʻi
    • vaitaimi palapala
    • inisetiina ni vailaʻau
    • gynecological faʻamatalaga.

    O paʻu o faʻaletonu ua sauni ma o le lauulu o le a mou atu pe a o le maualuga o hormones masani.

    Fautuaga mo lautele puipuia

    O le tulai mai o le vevela o le paʻu ma le lauulu leiloa e mafai ona aloese mai ai pe afai e te tausisia faiga puipuia:

    • faʻaaoga naʻo mea e sili ona lelei ile tausiga o lauulu na faʻatauina I fale faʻatuatuaina faleoloa e galulue tuusao ma faʻapipiʻi,
    • matau tulafono o le soifua maloloina a le tagata lava ia, e aofia ai le fufuluina masani masani o ufiufi ma le faʻaaogaina naʻo oe lava oloa tausi oe lava mo unta,
    • se mea itiiti a mafai e faʻatino ai le toe faʻaleleia, vali ma isi mea teuteu teuteu ma lauulu e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o oloa o loʻo iai vailaʻau leaga,
    • taumafai e aua le faʻaaogaina se fulufulu ulu, auli ma isi mea vevela
    • fesuiaʻi i mataupu faavae o taumafa tatau ma aua nei galo e uiga i le inu inu, lea e aofia ai le inu tusa ma le 1.5 lita o vai i le aso,
    • lafoai mea ua fai ma vaisu,
    • puipuia lou ulu ae e te leʻi tuua lou fale,
    • laei naʻo pulou e sili ona lelei na faia i ie masani.

    Togafitiga ma puipuiga ma fofo tagata

    O le toesea mai le faifai pea paʻu le afaina ulu pupuni ma le lauulu laʻititi, e manaʻomia le aveeseina o le mafuaʻaga o nei faʻafitauli. Naʻo le pau lava le mea e mafai ona feagai ma le faʻafitauli lava ia. Foliga sauniuniga o le a fesoasoani e foia - o nei togafiti infusions, masks ma faʻaopopo suauu laau lauti ma isi taualumaga.

    Masini mo le vevela

    Ufimata ulu ma le meli o le a fesoasoani e foia ai le vevela o le ulu. Ina ia saunia le oloa o le ae manaʻomia:

    • meli - 1 sipuni tele
    • sua o le tipolo - 1 sipuni tele,
    • cognac - 1 sipuni tele,
    • suauu olive - 2 sipuni lapopoa,
    • pepa moa - 1 pc.

    E tuʻu faʻatasi uma oloa ma o se ufimata e faʻaaoga i le uluulu. Ina ua uma le afa itula, o le oloa e fufulu ese ma le vai i le faʻamalama. Ole masani ile tausia laulu ma nei masikola ole a le gata e fesoasoani e aveese le paʻu ole ulu, ae e televave ai le tuputupu ae ole laulu.

    Fofo i le leiloa o lauulu

    Lelei lauulu oloa e taofi le lauulu e leiloa ma aveese le vevela o le ulu o oloa e faʻavae i luga o rye falaoa. Mo le faia o le vailaʻau, oe manaʻomia rye falaoa, o le ua faʻamuina i totonu o se koneteina i vai mafanafana. A uma sina taimi, o le paluga e fefiloi ma le moa keke. O le oloa e tuʻuina i luga o le ulu mo le afa itula ma fufulu ese i le vai e aunoa ma le faʻamalama.

    Ole tata ole epidermis ole ulu ma le paʻu ole paʻu ole faʻafitauli e mafua ai le le mautonu ile tino ma faʻaosofia ai le faʻaogaina o pusa. A latou aliali mai, ua fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se trichologist o mafai ona malamalama i le mafuaʻaga o lenei tulaga ma faʻatonu togafitiga.

    E mafai foi ona aʻoaʻo e uiga i mafuaʻaga o lauulu leiloa ma auala e foia ai lenei faʻafitauli mai lenei vitio:

    I tagata matutua

    I le tagata matua, tagata le malupuipuia mai parasites po o allergies. I se faʻaopopoga, o le vevela o le ulu i le ulu e ono faʻaalia mai ai ni faʻamaʻi e mafua mai i le papala.

    1. Mamago seborrhea. E masani ona lagona e le tagata le faʻapalapalaina ma le mago o le paʻu, gatalia. Matauina se tele tele o pili.
    2. Oona lapopoʻa suka. E o faatasi ma le faʻateleina o le paʻu uila, osooga. I le tulaga alualu i luma, o le lauulu na fausia i ni mafiafia paluga ma pa'ū i fafo.
    3. Aveesea. E iloga i le foliga mai o itchy foci lea e paʻu ai le laulu e paʻu pe gagau ese. Oe mafai ona aafia i le le mauaina e le gata mai tagata, ae faapea foi ma manu.

    Italia e masani ona mafua mai i maso faʻasoesa ile ua, faʻafitauli. I se faʻaopopoga, o le ita o se mea masani a le tino ile leai o nisi vitamini ile tautotogo. Aemaise lava, C, A ma D e nafa ma le vai-masima paleni ma tausia le paʻu i tulaga lelei. I le tulaga o le latou leai, ua matauina le vevela.

    O se mea e tupu ai faʻamaʻi o faʻamaʻi masani: maʻi suka, faʻaletonuina o mafaufau, faaletonu o le mafaufau. O le mea faʻaola e matua mataʻutia lava, aua e mafai e se tagata ona afaina o ia lava ona o le paʻu o lona paʻu.

    E masani lava ona galulue tamaloloa i mea faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, ile fale gaosi mea e faʻaaoga ai vailaʻau, pe i potu pefu. Mauʻaina tumau o le ulu ma le le lava o le tumama faʻalelei i e mafua ai le le fiafia.

    Ona o le faifai pea o lanu o lauulu, e oo lava i le lelei oloa, o le ulu e faʻapena i le vailaau. O le epidermis e amata ona alu ese le tino, lea e o faatasi ma le mumu ma le vevela.

    E le gata i lea, o fafine e masani ona faʻaoga gels, varnishes ma isi mea teuteu tino. Ole tele o latou, ile faʻaaogaina pea pe a o iai i ni mea taua, e tupu ai se maʻi teteʻe atu ma le leiloa o lauulu.

    O le paʻu o le aumatutua e manaʻomia le tausiga faapitoa ona o le faʻaititia o le gaioiga o le sebaceous glands. O le tuʻufaʻatasia e le lava le susu, o lea e magaugau ma taʻetaʻei. O lenei faiga e sau ai e le gata i le vevela, ae faʻapena foi i le susunuina poʻo le mimigi.

    Ma le isi, o le paʻu e le toe faʻafouina, e mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu. Ona o lo latou matutua, o tagata mamaʻi e le lava le teteeina faʻamaʻi ma faʻamaʻi fungal, mafua ai foʻi le ita. Ole togafitia ole senile i tagata matutua e faia i lalo ole vaaiga a fomai.

    Faailoga o le faamai ma muamua fesoasoani

    • Afai e faʻatupu le vevela o le ulu i le ulu, ia mautinoa e le mafua mai i siama.Afai e maua i latou, togafiti le ulu i sauniuniga faʻapitoa e faʻaititia le aofaʻi o uta ma faʻamama le tulaga.

    A oso i le na o le ulu, ae o le tino, o se afaina ai ole moega i laei poʻo lavalava e ono. E le manaʻomia se suʻesuʻega i le tulaga lea, ma faigofie le togafitia o le vevela i le tino: ave le taʻele, fufulu lou lauulu i le hypoallergenic sooupu, sui ou lavalava ma 'alo ese mai le faʻaaogaina o mea teuteu e le faʻamaonia.

    E taʻu o le vevela i le vevela ma le susunuina o le ulu. Aveese le mafuaʻaga o le ita ma fufulu le aʻafia i le vai mafanafana ma se sui soʻo.

    O le vevela o le ulu ma le laulu i fafine ma alii e faʻaalia ai le tele o faʻamaʻi fiva poʻo le dermorritis seborrheic.

    I le tele o tulaga, o le vevela o le ulu ile o faatasi ma le matutu ma ina ia malamalama i mea e fai i lalo o tulaga, matou te fautuaina oe faitau lenei tusitusiga. Togafitiga o le mimiti o le paʻu ma le susu i luga o le ulu, ma faʻailoa mai faʻaletonu o mea taua o le seaceous glands poʻo le i ai o fungi, e mafai ona faia i le faʻaaogaina o le laupepa faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Friderm Zinc e faʻaaogaina mo le paʻu paʻu ma Sulsen e faʻaaogaina mo le paʻu uʻu. Afai e te fetaiaʻi ma le matamuli pe a uma ona taumafai e fufuluina le vali mai lou ulu, ona kiliki ai lea.

  • O le vevela e tupu na o le tua o le ulu e ono faʻaalia ai le popolevale pe o le soona galue. I lenei tulaga, o loʻo taʻuina ia papala, maʻimau, faʻaleagaina e le tatau ona maitauina. Fai se toleniga lelei ma malolo. Afai e leʻi paʻu le mageso, talanoa vave i lau fomaʻi.
  • Diagnostic Metotia

    O faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le vevela o le ulu i le ulu, e faʻatautaia e le trichologist ma se dermatologist. Fomai aoina se anamnesis e saili ai le umi o le auga, le tulaga o lona alualu i luma, le i ai o faatasi faʻatasi ma faʻaalia uiga faʻasolosolo. Suʻega suʻega e faia ia iloa ai pe o le mataga e afua mai i mea leaga mikroorganism ma poʻo ai.

    I se faʻaopopoga, o fasi vaega o le paʻu ma lauulu e suesueina mo ni siama pe afaina ai ni vailaʻau.

    Vailaau

    Ole mafuaʻaga o fualaau e faʻalagolago ile mafuaʻaga o le vevela ole ulu.

      I le tulaga o tui faʻatonu antihistamines mo le faʻailoaina o tuʻuaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, diazolin, suprastin 1 laupepa mo 7 aso. E le gata i lea, ave imunomodulators, aemaise lava, prednisolone oona.

    Afai e mafua le mageso taligaOle togafitiga e fuafua ile ituaiga. E faʻatonu e le fomaʻi le griseofulvin mo le faʻasoasoaina o tuʻuaiga i luga o le tino ma le sua o le termisil poʻo le suauu thermicon. E faʻalua ona fai i le aso seʻia maeʻa ona toe malosi atoatoa.

    I le seborrhea, fuafua i lona ituaiga, bifonazole, salicylic acid poʻo le birch tar ua faatonuina. O nei tupe e faʻatonutonuina ai le microflora masani o le paʻu ma faʻaitiitia faʻailoga le lelei. I le tulaga muamua, e faʻaogaina togafitiga faigata tele.

    Parasitesna faaosofia le ita ona aveeseina ile fesoasoani ole spray, masks, kulimi. Paranit, nyx, lice, poʻo isi vailaʻau e faʻaaoga i le uluulu. Ina ua mavae ni nai minute, ona aveʻese lea o siama ninii faʻaaogaina se selu faʻapitoa. Fufulu lau lauulu 2-3 taimi ma le antiparasitic shampoo.

    I le fale

    • E mafai ona e faʻamamaʻia le vevela i le sauniaina o se ufimata o 2 kulimi. l meli, sua, 1 laupepa aloe, 1 fuamoa fuamoa. Ma faʻapea foi, o se vailaʻau o le 'afa' ua nutimomoia, o se sipuni ti o le sua o le tipolo ma le aofaʻi o le meli ua faʻamaonia ia O tufuga tufatufaina tutusa ma tuʻua mo le 30 minute, ina ua maeʻa ona latou fufuluina lelei.

    A fufuluina lau lauulu, o le a se fasi a le burdock root ma willow bark ua faʻaaogaina e avea o se faʻaopopo i le laulu. Herbs i le atoa 4 kulimi. l liligi se ipu vai tunu ma teuina mo se aso i se malulu nofoaga. Ina ia fufulu le lauulu, e faʻaaogaina se umu o rhizome ma ni launiu (2 sipuni tele L. L. laʻau i totonu o le 2 ipu vai).

    I le po, maopopoina mea faʻasaina i le ava malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, 30 g o laulaʻau laupepa, tui mo le 5 aso i le 100 ml o vodka.I se faʻaopopoga, faʻaaoga le ava toto o Veronica herb, i le fua faatatau o le 250 ml o laʻau o le fualaʻau i le 250 ml o le ava.

    Afai e leai se tasi o nei auala togafitiga fesoasoani ia te oe, ona matou fautuaina lea e te alu i le sootaga https://vsemugolova.com/bolezni/kozhi/zud/kak-izbavitsya-narodnymi-metodami.html ma saili e uiga i isi auala e aveese ai le alu ma le susu ile tumutumu ma faʻafofoaga tagata.

    E tatau ona lapatai mai o le togafitia o le paʻu i le fale e mafai ona oo atu ai i isi faʻafitauli, e aofia ai le pupula o le fuafua i le ulu o le ulu ma afai o loʻo e feagai ma se faʻaiuga faapena, ona faitau lea o le isi mataupu.

    Pulu mo lauulu tuputupu ae ma maualuga

    E manaʻomia: 1/2 ipu vodka ma susu.

    Auala e kuka ai. Faafefiloi susu ma vodka.

    Faiga o talosaga. Fufulu le ulu, ona faʻamago lea o le laulu i se solo ma fai se laʻau faʻamalosiʻau ma se pulumu faʻapipiʻi lauulu.

    Fofo gau o lauulu

    E manaʻomia: 1/2 ipu o vodka ma birch sap, 50 g burdock, 250 ml vai.

    Auala e kuka ai. Burdock aʻa sasaa vai faʻapuna ma puaa mo 15 minute, malu, faʻamalosi. Faʻaopopo mea o totoe i le supo.

    Faiga o talosaga. Faʻafefiloi le paluga ile ulu i le vaiaso e tasi.

    O lenei mea faigaluega e aoga e le gata mo le leiloa o lauulu, ae ia faʻaosofia ai foi lo latou tuputupu ae, maua ai le laulu susulu ma malu.

    Afai o le lauulu e vaivai

    Mo le tino vaivai laʻau, faʻamalosiʻau ma le masima sami e talafeagai tele.

    Fufulu lau lauulu ile laupepa. Faʻaaoga sina vai susu mago i le papala. Tuu ou lima matua i luga o ou malumalu, ma i luga o isi ou tamatamailima uu le ulu atoa lou ulu i le lapotopoto solo mai le nofoaga i le ogatotonu. Ona tuu lea o ou limamatua i lalo o tautaliga ma faʻaauau le faʻataʻamilosaga i le pito i tua o le ulu i le ogatotonu o le ulu. O lenei tuu le alofilima o lou agavale agavale i lou muaulu, lima taumatau - i tua o lou ua, faasolosolo agai atu i latou agai i le pito i luga o le ulu. Ole mea lea, e tatau ona e fufuluina le masima mo le 10-15 minute, ona fufuluina lelei lea o lauulu. O le vasega o 5-7 taimi mo 2 vaiaso.

    Faamamago moega

    Ole auala lelei lea e fufulu ai lou laulu pe afai mo se mafuaʻaga e te le mafaia pe le manaʻo e fufulu ile vai. O le malulu o laupepa e lelei tele mo ituaiga uma o laulu. E fufuluina lauulu mai palapala ma sebum. Ina ia saunia se mamago laupepa, sauni ia mea nei:

    50 g o Vaioleti aʻa

    25 g semolina po o le araisa falaoa,

    10 mataua le tipolo suauu taua,

    10 g. Neroli suauu taua (moli moli suauʻu).

    I totonu o se tanoa tele, tuʻu faʻatasi le violet root ma semolina po o le falaoamata falaoamata. Mo mea manogi, faʻaopopo suauʻu taua i le paluga, palu mea uma lelei. Teu i totonu o se fagu tapunia tapunia.

    Faʻapefea ona faʻaaoga? Liligi lou ulu, selu lou lauulu i luma ma, amata mai le ua, rub se vaega itiiti o le paluga i totonu o le ulu.

    Faʻaogaina se fulufulu manogi masani, selu ma le faaeteete le lauulu, tufatufa tutusa le paluga i le ulu. Faʻapipiʻi le lauulu i tua ma aveese fatu o totoe o le paluga. O le lauulu o le a mama, vaivai ma manogi.

    Lauulu teuteu kulimi

    250 ml vai faʻapuna

    30 ml (2 sipuni) pamu tuai,

    - 15 mataua o le lemon suauu taua poo le neroli suauu.

    Liusuavai le suka i totonu o le vai faʻamama ma malulu. Faaopopo pia ma le suauu taua (o lenei mea e taua e faʻaitiitia ai le manogi o pia).

    Faaaoga ile susu susu po o le susu susu. E mafai foi ona faʻaaoga le kulimi i le teuteuina o laulu i curlers. Faʻasaʻo le mea o loʻo totoe i totonu o se fagu palasitika ma se fagu faʻapipiʻi ma faʻasusu i lou lauulu i le va o le fufuluina o lau lauulu pe a toe teuteu.

    Mamago lauulu kulimi

    O lenei meafaigaluega o le a fesoasoani e faʻamalosia le soʻona mimigiina ma vaevae pito. Ave:

    50 g popo suauʻu

    50 g koko pata

    30 ml (2 sipuni) almond suauu. 15 mataua o le neroli suauu taua.

    Fufuluina le suauʻu popo ma le koko pata i totonu o se tamai salu, ona aveese mai lea mai le vevela ma sasaa i le almond oil. A faʻamalulu sina palu, faʻaopopo suauu taua

    Faʻaaoga sina tamaʻi o lenei palu i mea matutu o lau lauulu, tuu mo le 20 minute, ona fufulu lelei lea o lou lauulu. E mafai foi ona faʻaaogaina le kulimi e avea o se oloa aoga e faʻaalu ai lauulu e aoga tele. Naʻo le faʻasusuina o lou ulu ile lauulu ma le ulu, ufiufi lou ulu i le solo ina ia faʻatumauina le vevela ma tuu mo le 20 minute.

    A maeʻa ona fufuluina, e aoga tele le fufuluina o lou lauulu i sina vai ma le sua o le tipolo. O le a avea i latou matagofie ma silky. Ole faigofie ole fufuluina ole kuka. Ae o loo i ai isi.

    Pusa mo lauulu saʻo ma le malu Saunia se faʻapipiʻi laulaau: 15 g (1 sipuni tele) o laulaau, tuʻu le 1 ipu vai vevela. Tuʻu mo le 15 minute, vaimama ma faʻaopopo le sua o le 1 tipolo ma 30 ml (2 sipuni) malosi pia. Faafefiloi totoʻa ma apalai ile lauulu.

    Fufulu mo lauulu suauu

    Mo vailaʻau tui, ave le 15 ml (1 sipuni tele) o mili laula, 15 ml o laulaau ma laʻau o le tasi le tipolo. Liligi 300 ml (1 ipu) vai vevela. Tuʻu e tui mo le 15 minute, ona vili ai lea.

    Fufulu mo lauulu lauulu palu le sua suamalie o le 2 lemoni i vai i ni aofaiga tutusa. Faaaoga i lauulu susu, selu ma tuu mo le 15-20 minute, ona fufulu lea.

    Liligi 100 g o fugalaau mago chamomile ma 500 ml o le vai faʻamama. Ia tuʻu mo le afa itula ma fufulu lou lauulu - o le a avea ma vaivai ma susulu. 15 g (1 sipuni) samani tui se ipu vai vevela. Tuu e gaosia, faʻamalosi.

    Fiafia mo lauulu uliuli

    Faafefiloi 1 ipu kofe malosi uliuli ma le sua o le kulimi fou, apalai i le mama lauulu ma tuu mo le 30 minute, ona fufulu lea.

    Tausia mo le "faafitauli" lauulu

    Afai ua manifinifi lou lauulu ona o le le saʻo o le valiina poo le valivali ona o lona vae ua vaeluaina, e mafai ona faʻasaʻoina le mataupu. Faʻatau vitamini A i le fale talavai - mo le tuʻufofoga tuʻufaʻatasia, faaeteete faʻataʻutaʻu i pito o le laulu, ma e masani ona fusifusia se faʻafefiloi le sua o le kulimi (2 sipuni ti) i le suauʻu poʻo le suauʻu burdock (faʻapea foi ma 2 sipuni ti) i totonu o le ulu.

    Afai ua mago le lauulu, fufulu ma sulu i totonu pe a uma ona fufuluina (faamalosi 500 g lau mago i le 0.5 lita o le vai mafiafia, tausisi, vaimama). Ma i lauulu suauu mo le afa itula ae leʻi fufuluina, palu le fefiloi o le sua o le tipolo, aloe sua po o agave, meli (uma - 1 sipuni ti taitasi), tasi le fuamoa fuamoa ma 1 laisene ulaula kisi.

    Lauulu Malosi

    Fesoasoani e taofi le leiloa o lauulu ma aveese le susu. Tupulaga tuai fautuaina le fufuluina o le ulu i le sua o le tipolo - ua talitonuina ua lava na o le faia o lea mea i le tele o taimi e taofi ai le faʻatupuina o le maʻilaʻulu ma le paʻu faʻafesoʻotaʻi ai.

    Faafefiloi 1 sipuni tele o le sua o le tipolo, 1 laupepa aloe, sua o le 1 onion, 1 fuamoa fuamoa, 1 sipuni tele o le castor suauu (e mafai ona e faʻaopopo le 1 sipuni tele o le henna) ma olo i le ulu mo le itula pe lua ae leʻi fufuluina (nonoa lauulu ma se sikafu), fufulu vai mafanafana ile fasimoli pepe (e le fautuaina le kulimi ile alai nei). Faatino lenei faiga i le vaiaso. O le umi ole togafitiga e tele masina. E lelei foʻi ona faʻafofoa le papala ma lenei fofo.

    Ma faʻamasaina moli poʻo le sua o le kulimi, e mafai ona faʻataʻuina lou lauulu aʻo afifiina i luga o curlers.

    I le taumalulu, o matou lauulu e manaʻomia tele i le faʻaopopo o le susu ma taumafa. Taumafai e fesoasoani ia i latou mai lea taimi i lea taimi faʻaaoga se ufimata faapitoa. Mash 1 sipuni o saito saito, faʻaopopo 15 g o le olive poʻo le suauʻu sunflower lelei, vevela i luga o se afi. Faapena i lauulu ma le pulepule. Ufiufi ma le solo mo le 10 minute, ona fufuluina lea o le ufimata ile vai, faʻasaina i le sua o le tipolo (ae le o le acid). Faia lenei faiga faʻatasi i le vaiaso, e fesoasoani i lauulu toe faʻafoʻi le keratinina ua leiloa, faʻamalamalamaina.

    Afai o le laulu e amata ona paʻu malosi i le taimi o maʻitaga, fai lenei mea mata mo se masina: vela 2 aniani ma 1 ulu o le kalaka, tipi i totonu o le sima, faaopoopo 2 sipuni ti o le sua o le tipolo, laulau masima i le pito o le naifi i le taunuuga faʻafefiloi. Ina ia lafoaia le manogi o le kalaka ma le aniani, lafo ifo sina manogi i le paluga. Faapipii le ufimata i le ulu, ma fufulu ese pe a uma le 1-2 itula ma fufulu lou ulu i le 1-2 lita o vai ma 1 le sua o le tipolo.

    Aloe Vaʻaiga

    O le tulaga ese faʻapaʻaga o le aloe sua fesoasoani i le tausia o le soifua maloloina lauulu i tulaga sili ona lelei, faʻamalosia le vaivai, i le manaʻomia o le lagolago, ma toe faʻaleleia le fausaga o lauulu ua faʻaleagaina.

    O auala mo le faʻamalosia o le lauulu: 100 ml o le sua o loʻo faʻafefiloi ma le 0.5 lita o le uaina mamago, tuʻu mo 2-3 aso, i taimi uma a lulu. Sa latou oloina le oloa ile ulu - e le gata ose fofo aoga ile malulu o lauulu ua uma ona amataina, ae ose puipuiga foi.

    Fua mo le tausiga o le vaivai malepelepe lauulu ma e foia le paʻu lauulu: 1 sipuni tele laʻei aloe (e sili atu le aveina biostimulated mea mata) e tatau ona tunu i le 0.5 l o le vai mo 10 minute. O le vaifofo maluluina e faʻamaʻapeina ai le ulu. Toe fai nei faiga i po uma mo le masina.

    Manaomia: 1/2 ipu pia, 1 kulimi. l motherwort herbs, 1 kulimi. l tricolor violet herbs, 1 ipu suauu fualaʻau.

    Auala e kuka ai. Liligi le mutia ma suauu fualaʻau ma pia, ia palu mo 12 itula. Vevela le paluga i totonu o le vai taele mo 30 minute. Ona mafiafia.

    Faiga o talosaga. Faʻapipiʻi le suauʻu i totonu o le ulu i le 2-3 taimi i le vaiaso. O le ala o togafitiga o 10-12 taualumaga. Afai e tatau ai, e mafai ona e toe faia pe a uma le 3 vaiaso.O le suauʻu ua faʻaaogaina o se vaifofō mo le susulu ma faʻamalosia lauulu.

    Ufimata afifi

    Manaʻomia: 1 ipu pia, 1 matala fuamoa, 1 kulimi. l suauu o calendula.

    O le metotia o tapenaga ma faʻaaoga. Faafefiloi le yolk ma calendula tincture ma pia ma faaaoga le paluga i lou lauulu. Nonoa lou ulu i se solosolo pe afifi ile cellophane. Ina ua mavae 20 minute, fufulu le faʻapipiʻi i le vai mafanafana. Fai lenei faʻatinoga pe a ma le tasi i le masina. O le ufimata e aumaia ai i le laulu le ola susulu ma lalelei ma puipuia le foliga mai o susu.

    Lauulu leiloa e masani ona fenumiai ma le malulu lauulu. Ina ia e malamalama i le mea tonu le mea o tupu i lou lauulu, ave le pa'ū pa'ū ma iloilo ma le totoʻa mai itu e lua, pe a tatau ai, i lalo o se tioata faʻalauteleina. Afai ei ai le mafiafia i le pito o le lauulu (folikelia lauulu), o lona uiga o lenei laulu ua pa'ū moni i fafo. A leai ni pulupulu i luga o le lauulu pa'ū, o lona uiga ua na o le lauulu na taʻe ma o loo e uuina na ona vaevae ese i ou lima. I se tulaga tutusa, siaki ni nai sili atu lauulu, aua o lauulu leiloa e mafai ona tuʻufaʻatasia ma o latou maaleale. E le pei ole malulu o lauulu, lea e masani ona mafua mai ile le lelei tausiga, tele mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le laulu.

    Paʻu tau

    E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, o le aofaiga masani o lauulu le tatau ona sili atu nai lo 35-40 fasi aso i le aso (ma mafiafia lauulu - e oo atu i 100 fasi).

    E mafai foi ona e faia le suʻega o loʻo mulimuli mai: ave se manoa e tusa ma le 15 lauulu ma toso malosi i le aa, pe a fai e sili atu nai lo le 3 lauulu o loʻo totoe i lou lima, o lona uiga o lou laulu e paʻu i fafo malosi.

    Aunoa ma le faia o lenei suʻega ma le le faitauina o lauulu, e mafai foi ona e taulaʻi i lau oe lava matauga: i le taimi lava e te matauina ai e tele lau lauulu i luga o lou selu nai lo masani, o le taimi e vaai se fomaʻi. Peitai, pe a fai o le taimi lena sa e puʻupuʻu lauulu, ma o lea ua e maua le umi lauulu, le aofaʻi o lauulu ua leiloa atonu e foliga mai ia te oe e sili atu nai lo masani - ona o se siʻitia o le tele o lauulu leiloa. E ui o le mea moni o lau laulu e ono paʻu i le tau tutusa.

    Mafuaʻaga mo le leiloa

    Ole faʻaopopoina ole paʻu ole laulu e mafai ona mafua mai ile le lelei o lauulu ile vaʻai - faʻaaoga le fulufulu lauulu ma isi ituaiga o vevela vevela tele taimi, masani valiina ma vailaau faʻapipiʻi (aemaise lava pe a fai o le sui laʻititi le lelei vailaʻau fulufulu lauulu pe o loʻo teu i luga ole lauulu mo sili atu nai lo le taimi atofaina), faaumiumi ma masani ona faʻaalia i malulu aunoa ma se ulu ulu. I le isi itu, lauulu e masani ona pa'ū ona o le le lelei i le tino atoa, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lava o nisi vaega (uʻamea, zinc, ma isi), le le lava o meaʻai protein, ma vitamini.

    O isi mafuaʻaga o le leiloa o lauulu e aofia ai le le paleni o le tino, o le tali atu a le tino i nisi vailaʻau, taotoga na faʻaaogaina le anesthesia lautele (fulufulua 3-4 masina ina ua maeʻa taotoga), vailaʻau, uila, oona o mea o loʻo oona, maʻi o le ulu, maʻi faʻamaʻi taimi umi ( mo se faʻataʻitaʻiga, dysbiosis usus), o le aafiaga o le siosiomaga o le siosiomaga o alamanuia 'aʻai ma megacities.

    Togafitiga Trichologist

    Naʻo se fomai faapitoa e mafai ona mauaina ni togafitiga lavelave. O le a taʻu atu e le fomaʻi le auala e faʻaleleia ai meaʻai, faatonuina le taumafaina o nisi meaʻai taumafa ma vitamini. Togafitiga i fafo lauulu e ono aofia ai le faʻaaogaina o le fafagaina, aneti-inflamasi, antifungal, exfoliating, antiseborrheic vailaau, faapea foi ma vasodilator ma antiandrogenic sui. Latou te fesoasoani e toe faʻalelei lauulu ma faʻaleleia lo latou tuputupu aʻe. Fofo faʻapitoa o le ulu ma faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi. I le togafitia o le leiloa lauulu, o le mesotherapy e lautele faaaoga - o se auala e tui ai le vailaau i totonu o le paʻu i le paʻu papaʻu faʻaaogaina se nila manifinifi. O le tuʻufaʻatasiga o le vailaʻau e faʻalagolago i le faʻafitauli na mafua ai le paʻu o lauulu, ae o loʻo iai togafiti lautele. Eseese faʻamalolo faʻapipiʻi o loʻo faʻaaogaina foi.

    O se faʻaopopoga (ae le o se mea faʻavae!) Togafitiga mo lauulu leiloa pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi, e mafai ona faʻaogaina meaʻai fale. E faʻaogaina uma mea nei i lalo e faʻamamaina ai lauulu e susu pe a uma ona fufuluina.

    Le lanu o le uila pulupulu (o lenei ufimata e fesoasoani foi i le faʻailoaina o susu)

    1. Liligi le tasi pe lua ato o le henna e le lanu (faʻalagolago i le umi o le laulu) i totonu o se mea e leai ni uamea. Liligi le henna ma sina vaega laʻitiiti o le vai vevela, toeititi lava vai inu. Toso i ai le henna seia oo ina maua le gruel i le fulufulu mata lauulu. Ave se tasi fagu o vitamini B6, tatala ma sasaa ile paluga. Toe fefiloi le paluga. Tuu le faʻaalu e malulu teisi ia faʻanofo lelei.

    2. Faʻaaoga le paluga e mama, susulu lauulu i lona umi atoa. Fofoina le paʻu.

    3. Tuu le palasitika pulou i luga o lou ulu.

    4. Afifi se solo i luga o lou lauulu. Tuu le paluga i luga o le lauulu mo le 15-40 minute.

    5. Fufulu lou ulu i le vai mafanafana.

    O se mata pulepule e mafai ona faia 2 taimi i le vaiaso mo le 1 masina.

    Ufimata ma burdock suauu fefiloi 1 sipuni o apu cider cuka po o le sua o le tipolo, 1 sipuni ti madu ma 1 fuamoa fuamoa (mo lauulu uʻamea, e le o le amo, ae o le fuamoa atoa ua faaaoga).

    Vevela i totonu o le vai taele, faʻaosoina seia oo ina mafanafana le paluga. Aveese mai le vevela, faʻaopopo 3 sipuni o burdock suauʻu. Apalai i le faʻafafine ma le faʻamalosi. Ia faʻaeʻe le pulou i luga ole fagu, afifi se solo i luga. Lulu mo le 1 le itula, ona fufulu ese lea o le ufimata ile laupepa.

    O faʻafitauli e mafai ona fofo.

    I le olaga atoa, toetoe o fafine uma o loʻo feagai ma se faʻafitauli masani o le lauulu: e mafai ona vaeluaina, talepeina, paʻu i fafo, susu faʻafiafia ma isi faʻafitauli e aliali mai.

    Ole tele o faigata o lenei ituaiga e mafai ona aveʻesea i le teuteu ala. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lava le faʻapalepale o lou lauulu i le pulu, faʻamalo le le faia o le valiina, faʻaaoga se lauulu laʻititi faʻaalu soo - ma le lauulu e ola mai moni i luma o tatou mata, avea ma susulu, silika, ma mafiafia. Ae peitai, afai o le mafuaʻaga o le lauulu faʻafitauli o loʻo taoto i se mea i totonu o le tino, ona e mafaia, i le isi itu, misia taimi taua ma faʻaletonu tupe i mea teuteu fale. Ole mea lea, pe a fai o ni faʻafitauli e tutupu i lou lauulu poʻo le ulu i luma o le ulu, talanoa vave i le trichologist. O lea ituaiga fomaʻi faigaluega i nofoaga faʻafomaʻi ma faʻapitoa lava i ia faʻafitauli. O faʻailoga e faia i ni vaega eseese.

    Laʻasaga muamua i le suʻesuʻega o se talanoaga ma le tagata maʻi e uiga i faʻasea, le umi o le maʻi, le natura o lona ala, le iai o se tutusa i le va o aiga, ma isi.

    O le laasaga lona tolu o le komepiuta microscopy, lea e mafai ai ona e mauaina mea uma e uiga i le tulaga o le folika lauulu, o le galueaina o le sebaceous gland, ma isi. a faʻailoilo e iloa ai le pasene o lauulu i se tulaga atiaʻe tulaga, o faʻaiʻuga ua faʻatusatusa ma le masani.

    Mo se maʻi lelei suʻesuʻega, ono manaʻomia e le fomaʻi le atoa o lau hormonal ma tulaga faʻapitoa, o le mea lea, atonu e te manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo - mo le faʻalauteleina o ituaiga o feusuaʻiga hormones, tiroid hormone, faʻailoga o le puipuia ai o le le gaoia, ma isi. Atonu e te manaʻomia e suesueina mo le tausiga i le tino o elemene mea, ina ia i le tulaga o le se ese mai le masani, fomai faasaʻoina tonu lava lenei mafuaaga. I maʻi faigata, e faʻaogaina ai isi auala faʻaogaina.

    Pe a togafitia lauulu, oe ono manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi gastroenterologist, gynecologist, neurologist ma togafiti latou mo se ono ono afaina ai faʻamaʻi.

    Manatua o lauulu e atagia mai ai le tulaga o le soifua maloloina o se tagata atoa. E manaia i le mea tonu o loʻo i le tulaga o le laulu e mafai ona faʻamaonia e i ai ni mea leaga o loʻo tupu i le tino a o leʻi amataina e se tagata ona faʻalavelave se mea.

    Lelei ole aniani ma le kalaka

    I le tulaga o le leiloa o lauulu, le fefete ma le vevela o le ulu mo le vaiaso, e tatau ona seleina lou ulu i aso uma ma sasaina ma le sua o le garlic mo le tasi vaiaso, ma aniani ma le sua o le isi.

    I le mamago seborrhea (le fefete), o le palasi o le garlic ma laupepa fou o dioica nettle, aveina i vaega tutusa i le tele, salalau i luga o le ulu, taumafai e alu i aʻa o le lauulu, nonoa ma se sikafu ma tuua mo le 15-20 minute. Ona fufulu lea ma le mafanafana vai suamalie ma fufulu lau lauulu i se fufusi o chamomile fugalaau.

    Mo le pala, palu le gruel mai 3 ulu o le kalaka ma le 50 g o le meli ma sapasapena i aso uma i le paʻu. E mafai foi ona faʻaogaina le mea faʻafefiloi pe a tupu mai le eczema poʻo le maʻi papala, ma e aoga foi pe a tuʻu i aso uma i le po ma se paʻu mafiafia ia toega, maʻi poʻo se manua.

    Faafefiloi tutusa vaega i le mamafa o le kaliki pulufana ma ivy lau. Faʻamalolo ile lauulu laʻau i paʻu mo le 5-10 minute ile taeao ma le afiafi i isi aso uma, i le va o le fufuluina o lau lauulu i se pala o fugalaʻau chamomile. O le auala o togafitiga o le 1 masina. A maeʻa se masina malolo, toe fai le togafitiga pe a tatau ai.

    Faafefiloi i vaega tutusa i le tele o le lefulefu o garlic ma le meli. Faʻapipiʻi i le paʻu ma faʻamaʻi o le paʻu ma le ulu i le paʻu.

    Fufulu ma selu lauulu

    Faʻafefea ona filifili se moli e malamalama ai pe na e faʻatau se shampoo lelei pe leaga foi, vaʻai totoʻa ile vaʻai a lauulu peʻa fufulu. A maeʻa le faʻaaogaina o se mea teuteu lelei, o le lauulu e malu, malulu, selu lelei, susulu, faigofie fetaui i le lauulu, e le mumu le ulu ma e le 'vale foi. A uma ona faʻaaoga se mea leaga mo le lauulu, o le laulu e tumau le mamafa, e le pepelo, ua vave ona faʻamamaina, e leai se susulu, o le fulufulu mata atonu galu ma le vela.

    Le tuʻufaʻatasiga o le faʻamalama

    Surfactants (surfactants), pe, e pei ona taʻua foi, detergents. O loʻo tuʻufaʻatasia i le 95% o suluisi o i ai uma. Faʻatino le matafaioi o le faʻamamaina o elemene ma o loʻo iai e le gata i totonu o laupepa, ae o loʻo i totonu o pulumu, faamamaina kulimi ma isi. Surfactants e anionic, cationic, amphoteric ma nonionic. E masani ona faʻaaogaina le surfactants Anionic.

    Cationic surfactants mafua ai le le fiafia o mata, o le mea lea e seasea latou faʻaaoga i teuteu.

    I le faʻatulagaina o le faʻateleina o le tulaga o anionic ma cationic vailaʻau, e mafai ona faʻavasega e pei o:

    Ammonium Lauril Sulfate (Ammonium Lauril Sulfate)

    Ammonium Laureth Sulfate

    Sodium Lauril Sulfate

    Sodium Laureth Sulfate

    TEA lauryl sulfate (TEA I. auril Sulfate)

    TEA Laureth Sulfate.

    I le taimi lava lea e tasi, matou te le faʻamalo i nei mea. I le isi itu, matou te mananaʻo e fai atu e leaga ai ia matou lauulu ma paʻu, talu ai o le sodium lauryl sulfate lava ia e faʻaleagaina le fausaga o polotini (ma fusi, matou te manatuaina, e naʻo le tele o polotini), ma e moni lava o se malosi o le tino. Sodium laureth sulfate e le sili atu le lelei - pe a fesoʻotaʻi ma isi mea, e fausia carcinogenic nitrates ma dioxins.

    Amphoteric surfactants o loʻo faʻaogaina i le gaosiga o laupepa mo mago ma le paʻu lauulu, o lona uiga, i totonu o laupepa vaivai. O le agamalu amphoteric surfactants o le cocimidazoline ma cocoamphoacetate. Ae mo non-ionic surfactants, latou maua lelei fufulu meatotino (latou gaoioi e oo lava i vai sami), ao le lamatiaga o le paʻu i luga ole paʻu e laititi. O se sui masani o mea e le-ionic detergents o le glycerol monostearate.

    Tele surfactants e mafai ona faʻaaogaina i le shampoos, ma latou tele fuafuaina le lelei o le faʻamalama. Ina ia faʻaititia le leaga o aafiaga o surfactants, e tatau ona fufulu lau lauulu lelei ma faʻaaoga conditioners pe a uma ona fufulu.

    O gaʻo gaʻo e manaʻomia e puipuia ai lauulu mago. Polyvinyl chloride, isopropyl myristate, migliol, suauʻu olive e mafai ona avea ma mea gaʻo.

    O mea lololo e faʻaititia ai foaming. O le mea lea, lau mo lauulu mago lauulu e masani ona le faʻamalieina lelei. I le taimi lava lea e tasi, a faʻapea e maua mai i le laupepa le tele o faʻaputuga, ma i le maeʻa ai o le fufuluina o le lauulu faʻamalamalamaina ma lauulu, ona faʻaaogaina lea o se surfactant malosi ma faʻaopopoina nai mea lololo. O lea laupepa mo lauulu e talafeagai mo ituaiga o laulu mata.

    Isi vaega. Masani masani shampoo foi aofia ai tumau tumau, foam stabilizers, vali, flavings. Faʻafetai i le i ai o nei faʻaopoopoga, o loʻo i ai i le laupepa le tele o mea e tatau ai, o se lanu manaia, o se manogi manaia, e ono aofia ai nacre, ae o nei mea uma e fausia ai naʻo se faʻalavelave mai fafo. A lelei laupepa, i le isi itu, e le tatau ona susulu lanu ma maua se manogi manaia.

    Le faʻailoga o le matuia (pH). I luga o le suamalie lelei e tatau ona faʻailo: "pH 5.5" poʻo le "pH-paleni" - o lona uiga o loʻo i ai le tali tutusa o le acid pei o le lauulu. O le samu faapena e na ona faʻamamaina, ae le solia le paʻu puipui o le ulu. Afai o le pH o le faʻamalama o lalo ifo o le 7, e faʻaigoa acidic, pe a fai o le pH o le 7 - le mautonu, pe a sili atu nai lo 7 - alkaline. O le maualuga o le pH o le faʻamalama, o le sili atu lea e faʻamama le ulu ma le lauulu.

    Le la-puipuiga tapuni (UV faamama), o se vaega o le laulu, puipui mai aafiaga leaga o le ultraviolet ray, ma puipuia le lauulu mai le mago. O le UV faamama e tatau ona i ai i laupepa na e te alu e fufulu lou lauulu i le taumafanafana.

    Ole mea ole paʻu e galue ai ile tino (BAA) e iai le tele o faʻamalama. Nei o ituaiga uma o tui, ekiti, laupepa o laʻau, vitamini.

    A faʻatau mai le shampoo, ia e faʻalogo i le gata i lona faʻatulagaga, ae faʻapea foʻi ma lona mafuaʻaga. Faʻatau mea o loʻo manaʻomia e lau lauulu (mamago pe gaʻoa, vali pe leaga).

    A faʻapea ua leva na e feiloaʻi i le mea moni a faʻapea e te teʻa le mea ai se iʻu i le mafuulu, Afai e toe tupu le tulaga, atonu o le a e teteʻe atu foi i nisi vaega. Oe sili atu le faʻatauina o tupe faʻailo "Hypoallergenic."

    Ituaiga o Shampoos

    O loʻo gaosia Shampoos: i foliga suavaia, i foliga gaosi ma i foliga mautu (foliga tutusa o le fasimoli).

    O suavai mama e:

    O lauulu mo lauulu mago e masani ona i ai le itiiti ifo o meaʻai, ae o le tele o pasene o vailaʻau e faʻasaʻolotoina le paʻu mai le tele o gaʻo. I ia laupepa, faʻaopopo le tania ma le antimikroba ua faʻaopopo, mo se faʻataʻitaʻiga, puʻupuʻu solofanua, laupepa oak, laupepa pepesi, faʻapea foʻi ma taua taua o saina laʻau, cypress, salicylic acid, paepae papaʻe.

    Tusa pe e iai lauulu uʻumi, tatau ai ona faʻaoga le lauulu mo ia laulu e le sili atu ma le 1-2 taimi i le vaiaso.I isi aso, pe a talafeagai ai, fufulu lou lauulu i se moli laititi mo faʻaaoga i aso uma.

    Laupepa mo lauulu masani e tatau ona malu ma malu. I le taimi lava e tasi, o le laupepa faapena e tatau ona fufulu le laulu ae le faʻamago le paʻu. Laʻupepa faʻapitoa o lenei ituaiga e aofia ai le averesi o mea o meaola. E i ai ni nai paleni, ae mo lauulu masani o lenei tau ua lava.

    O le pulupulu fefiloi lauulu e mamanuina mo lauulu e gaosia i aʻa ma mago i pito. O loʻo i ai se averesi o vailaʻau ma mea faʻapipiʻi isi mea na faia e faʻaleleia ai le gaioiga o gaioiga sebaceous. O sea laupepa e ono aofia ai le comfrey extract, nettle, egg yolk, St. John's wort.

    O le faʻamama shampoo "2 i le 1" o se tuʻufaʻatasiga o le "shampoo + conditioner." E sili le le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, talu ai o le conditioner ma le faʻamalama faʻafefiloi i totonu o se tasi fagu faʻamaofia le aafiaga o le tasi ma le isi. O loʻo taumafai le laupepa e fufulu le lauulu i le faʻalauiloaina o fulufulu lauulu e pei o se paluga ua matua, ae o le conditioner, i se isi itu, faʻaleleia vave uma lauulu, e taofia ai le faʻamamaina mai le solo. Ole mea lea, e fautuaina e faʻaoga ese le sampo muamua, ona tuʻufaʻatasia lea o le peʻa.

    Mai uma ituaiga lauulu, o le 2 i le 1 laupepa e sili ona talafeagai mo lauulu masani ma e le talafeagai mo lauulu mago. I le lalolagi atoa, o le faʻavaeina o "2 i le 1" ma le "3 i le 1" (shampoo + conditioner + balm) ua faasolosolo ina mou atu.

    Dandruff shampoo tatau ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻaalia o lenei maʻi.

    Ua faʻamamaina e le Laʻupepa le paʻu o le tele o paʻu ua i ai ma faʻaopopo e taofia ai le faʻatupuina o le palapala fou: tar, zinc, etc. O loʻo fesoasoani le kulimi faʻamamago e teteʻe ai le folo pe a tulaʻi mai o se mafuaʻaga o le le saʻo le tausiga o lauulu. Faaaoga lea suamalie e tatau ona 2-3 vaiaso. Ma, afai o le faʻamamaina ua pasi, latou liliu i le masani shampoo, pe a fai e leʻi pasi, latou faʻaaoga vailaʻau afu moega.

    Moli mo lauulu lanu, i se faʻaopopoga i mea faʻafefiloi e toe faʻaleleia ai le lauulu ua i ai, o loʻo i ai ma faʻaopoopoga e le faʻatagaina le vali ona fufuluina vave. Ma o lenei, i luga atu o mea uma, o lona aoga: faatasi ai ma le fesoasoani a ia teisi lauulu lauulu lanu o le a fou ma saturated umi.

    E i ai le tele o ituaiga o faʻamuamua: "Mo lanu", faapea foi "Mo pogisa", "Mo malamalama", "Mo mumu" lauulu. O mea mulimuli e tolu e tatau ona faʻaogaina saʻo lelei e tusa ma o latou lanu laulu.

    O le teuga mo tamaloloa, e pei ona masani ai i tagata i paʻu paʻu, masani ona i ai mea mago. Ma o le mea moni, o le manogi o solo a tamaloloa e sili atu faigata. A leai, e tutusa i latou ma fafine.

    Faamamaina faaiilaina. E fautuaina e faʻaoga se faʻapipiʻi i luma o le perm poʻo valivali. Ua faʻapipiʻi le teuina mo le faʻamamaina o vailaau o loʻo totoe pe a uma ona teuteuina oloa ma faʻalumaina ai le "2 i le 1".

    O le togafitia o loʻo iai se pH le mautonu, e faʻasolosolo ona manogi, o loʻo iai le tele o vaega mo togafitiga. E faʻaoga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi, ae leʻo taimi uma, ae i le vasega. E masani ona faʻaogaina e togafitia ai pulou ma laulu ua pa'ū.

    O mamago laumei e fai i le paʻu. Latou faʻaaogaina mo le mamago mo le faʻamalu vai e aunoa ma le faʻaogaina o vai. Le taimi nei, ua seasea faʻaaogaina laumiumi mamago, mo se faʻataʻitaʻiga, mo faʻamaʻi o le ulu, pe a mamaʻi le paʻu ma lauulu ma e le mafai ona afaina i vai. O le tulaga le lelei o ia laupepa o le laulu pe a uma ona faʻaaogaina le tele o taimi e tumau pea le malie. O le faʻamalu suamalie e lelei mo lauulu uʻumi, o le e ona e faʻanoanoa e ala i foliga matala o latou mama.

    O pulu mimosi, poʻo le faʻapipiʻi fasi mea, o loʻo faʻatauina i fale faʻapitoa, i le nofoaga lava e tasi e pei o le fasimoli faʻapipiʻi. E sili atu lo latou tau nai lo moliuʻu masani, ae o isi taimi e sili atu lona aoga, saogalemu ma sili atu le manaia.Ua i ai i lenei mea suamalie le tele o mea masani, lona uiga e mafai ona e faʻamalieina. Tasi laumei moega e lava mo le 7-8 tusi talosaga.

    I totonu o faleoloa e mafai ona faʻatau mai i fasi ma faʻamama vailaʻau, papa ma henna, ma isi. Solid shampoos tosina ma o latou tupuʻaga ma le ofoofogia foliga - e masani ona faʻatauina o se meaalofa i se tasi.

    Uma 2-3 vaiaso, aupito maualuga - a uma le 4-6 masina, e tatau ona sui le laupepa i se isi. A leai, o mea aoga o le laupepa e taofi le gaioi luga o laulu, ae tatou sese manatu o lea ua tatou mauaina se pepelo.

    Faʻaali le laupepa, aua e te faʻamoemoe i vavega mai ia te ia. O lona autu aoga o le fufuluina o lauulu, ae le o le faʻamaloloina ma toe faʻafoʻi.

    Aisea e palasi ai lauulu

    O mafuaʻaga ma le togafitiga o lauulu paʻu ma paʻu paʻu e mafai ona fesuisuiai, o lea e tatau i se tagata ona feutagai i taimi uma faʻapitoa. Aua nei galo o nei faʻafitauli e le gata o faʻafitauli tau soifua maloloina, ae mafai foi ona faʻailoaina ai le ono tupu mai o faʻamaʻi matuia.

    O le fomai e mafai ona fesoasoani pe a paʻi le ulu ma paʻu le laulu.

    O le leiloa o le 60-100 lauulu i le aso o loʻo manatuina masani, e ui lava mo le mafiafia, o le tapulaʻa pito i luga e oʻo atu i le 120. O le ova i luga o nei tuaoi e mafai ona o se mea e mafua mai i fafo atu poʻo i totonu o mea.

    Afai tatou te mafaufau i lea faiga mai le vaega o le physiolog, ona fuafuaina lea e le vaivai o pulu, ua le o toe mafai ona uu le laulu.

    Le na mulimuli pau mai i lenei.

    Mafai ona mafuaʻaga

    O le faagasologa o lauulu leiloa vaevaeina i le androgenic poʻo le alopecia i le tane ituaiga ma diffuse, sili atu e faatatau i le fafine feusuaʻiga. I totonu o mafuaʻaga e mafua ai ona manifinifi le lauulu, o loʻo taua faʻafitauli tau le soifua maloloina:

    • vaivai le malosi puipuia
    • siama pipisi
    • faʻafuaseʻi leiloa o le mamafa
    • o se iʻuga o le faʻatosinaga o se siosiomaga filogia,
    • afaina i le maualalo poʻo le maualuga o le vevela, aemaise i le tamaititi,
    • faʻaletonu hormonal, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o maitaga poʻo faʻasusu,
    • tupuʻaga
    • mali suka
    • taunuuga o le taotoga i lalo o le tui faagase,
    • le lelei le fausia o taumafa
    • leaga leaga i le tulaga o le ulaula ma le inu ava malosi, aemaise lava i tamaloloa,
    • le lelei le sapalai ole toto ile paʻu ile ulu,
    • afaina o le ulu,
    • le lava vitamini
    • iʻuga o faʻafitauli o tulaga,
    • le lava le 'ai uʻamea i fafine i aso faigata,
    • aveina vailaʻau e tetee atu i le mamafa, puleaina o fanau, steroids, diuretics, antidepressants,
    • taunuuga o chemotherapy i oncology.

    'Ole papala o le uluulu e ono faʻatupu lona mafaufau poo le physiolog. Muamua e mafua mai i se maʻemaʻea, o le mea lea o se tali atu i lona aafiaga i foliga o feteʻenaʻi, mu poʻo le pala.

    O le lona lua o loʻo faʻaalia i foliga vaaia i le taimi o maʻi poʻo taimi o maʻitaga poʻo le matua. Ua tiga le ulu ona o le faʻailo o histamines e momoli atu i pito o neura.

    E ui atu i le tele o tali a le tino: tiga, vevela, faimalaga, vailaʻau.

    Afai e tiga le ulu, ia faʻailoa mai ai faʻafitauli ma maʻi nei:

    • namu toto i luga o le paʻu, i.e. utu poʻo utu,
    • siama pipisi
    • mafatiaga
    • seborrhea, e masani ona aliali luga o paʻu uila,
    • susu mago i le natura,
    • tiga i tauau, ua ma tua ma le faʻaʻautama o le osteochondrosis,
    • leai se vitamini
    • vaivai puipuiga
    • susu le susu
    • tui
    • faʻamatalaga o le pili,
    • psoriasis
    • le lava pe le talafeagai le fufuluina o lauulu,
    • faʻaaogaina le vali, se fulufulu ulu pe auli.

    O le uluulu e sili ona gofie i faʻamaʻi eseese, aua o le paʻu mafiafia o lauulu o se siʻosiʻomaga lelei mo le atinaʻeina o fungi poʻo le namu. Itoʻa ma lauulu leiloa e toetoe lava a fesoʻotaʻi.

    O nei faʻailoga e masani ona aliali mai ile tasi. Afai e faʻaalia e se tagata i le taimi le mafuaʻaga o lea faʻafitauli, ona faigofie lea ona ia aveesea faʻatasi ma le togafitiga faatonuina.

    Paʻu ulu

    I totonu o mafuaʻaga o ia faʻailoga, o le vaega muamua e aofia ai faʻamaʻi o le ulu ma le laulu:

    1. Seborrhea. O se tulaga o le sebaceous glands e le o galue lelei. I le faʻaopopo atu i le mea moni, o le lauulu e pa'ū ma ulu le ulu, susu, mumu, i luga o le paʻu ua matauina. Lauulu e manifinifi, manogi pe mago i aʻa, ma e gagau foi pe teteʻe.
    2. Neurodermatitis. O se faamaʻi e faʻaalia i le ogaoga o le vevela, peeling o le paʻu ma le lauulu. E i ai se neuro-allergia natura.
    3. Fungal siama. Mycoses, i.e. faaleagaina le uluulu ole figa, e masani ona mafatia le fanau. I totonu o nei faʻamaʻi, ua maitauina ituaiga uma o lichen, microsporia ma scab.
    4. Psoriasis Pathology o se autoimmune natura. E masani ona mautofi. Ua paʻi le papala i luga o le ulu, lea ona mou faʻatasi ai ma le faʻapaʻu o lauulu. E ono afaina ai foi le papala.
    5. Alergi O se tali i le nofoaga o le faʻaalia i tausiga poʻo le faʻailoaina o oloa. E le gata ina amata ona leiloa le lauulu o le tagata ma faʻamaʻi lona ulu, ae o le tale foʻi, se maʻeu isu, susulu lagona ma mumu mumu i luga o le tino.

    Ole vitamini

    O le faʻatamaia o le laulu e sosoo ai ma le mulimuli mai le pa'ū e ono paʻu i le le lava le sapalai o vitamini. O lenei mea faʻataʻitaʻia e tele lava ina fesoʻotaʻi ma le le lava o vitamini, aemaise i le tautoulu ma le tautotogo.

    I le tau mafanafana, o nei faailoga latou lava e mafai ona mou atu. E oʻo lava i se faʻaititia o meaʻai o faʻamalositino o loʻo maitauina ma le le lelei o le tafe toto i le ulu.

    Ole faamatalaina ole faiga ole uiga lea o tagata ua maua ile faʻaʻautama ole osteochondrosis.

    O le a le umi o le togafitiga?

    Ole ala ole togafitiga e faʻalagolago ile tulaga ole paʻu. Ole averesi, e mai le 2 i le 6 vaiaso.

    Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i faʻateleina gaʻo gaʻo, o lona uiga o le optimization o metabolic faʻafitauli alu mai le 4 i le 8 vaiaso. Ma e mafai ona e faʻateʻaina le lice ulu i le 3-4 aso i uma, pe afai e te mulimuli i fautuaga uma fomaʻi.

    Alergi "malolo" foi i 2-3 aso, ae ui i lea, o le a manaʻomia le faʻaogaina o vailaau faʻapipiʻi ma laulau e puipuia ai le toe afaina i totonu o le isi 2-3 vaiaso.

    I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le aveeseina o le vevela, lauulu leiloa e taofi foi. Afai e le tupu lea mea, e foliga mai e mafua ile alopecia, e mafua mai ile tele o taimi - e tupu foi lenei mea. Talanoa i le fomaʻi mo se lua faʻatalanoaga.

    I luga o le ulu, e faigata tele ona iloa le ituaiga o faʻafitauli dermatological. Ae o loʻo iai le tele o vailaʻau aoga tele i aso nei ma le lautele o latou gaioiga e foia ai le tele o faʻafitauli e aunoa ma faʻaaliga faʻaopoopo. O kulimi nei, aerosols, spray, fasimoli. Aemaise:

    1. "Eifani." Lotion na faʻamauina o ia lava o se sili aoga fiva antifungal.
    2. Moli "Nizoral". Faʻatau i fale talavai, tufatufaina aunoa ma se talavai. Faʻamamaina o le ulu mai mageso ma maosiosia, e iai se aoga aoga i luga o le toe faʻaleleia o le folikel. O loʻo faʻatinoina togafitiga i le masina ia le itiiti ifo ma le masina ile faʻaavanoaina o le faʻamamaina faʻalua ile vaiaso.
    3. Paʻu "Sulsena". Faʻafetai i le sulfur ma selenium i lona tuufaatasiga, o lenei faapipii mafua ai le oti o fungi ma faʻamamaina loloto aano o le epidermis, faʻavasegaina gaʻo galuega.
    4. Moli ma faʻamama. Shampoos o loʻo i ai suauʻu faʻavave ma faʻamoemoeina faʻamutaina le papala o le ulu, ma faʻamama ese fungal siama.
    5. Salicylic acid. O loʻo faʻatauina se vaifofo o le salicylic acid i fale talavai, e le lamatia ona o le maualalo tele. Salicylic acid e mafai ona faʻaopopoina sina vaega i shampoos e faʻaititia ai le maʻila o le ulu ma faʻateleina le sebaceous gland function.

    Togafitiga ma masani vailaau mo le afaina o le ulu ma le lauulu leiloa e maua ai foi se lelei taunuuga. Nei o nai taugofie ma faatuatuaina fua faatatau e maua ai le toe faaleleia togafitiga ile paʻu ma lauulu. O lenei:

    1. Pepa birch. I lona tulaga mama, toaitiiti e filifili e faʻaaogaina fafo. E oona tele ona o le maualuga o le phenolic vailaʻau. A lelei le faʻaaogaina e ala i le birch tar i foliga o faʻaopoopoga i mea teuteu tino. Mo lauulu, fasimoli ma shampoos ma le faʻaopopo o tar e taua tele.O nei tupe e faia ai se galuega lelei i le fungus.
    2. Suauʻu laau o le lauti. Lenei le ova auga agaleaga, o lea ua faʻaopopoina i laiti voluma i tele teuteu sauniuniga mo togafitiga togafitiga. O le suauu lauti lauti e mafai ona feagai lelei ma le afaina ile soalaupulega.
    3. Masima masima. Le asō, o se auala faigofie e tumau pea le aoga, fesoasoani e faʻafofoina le soona pupula o le ulu ma taofia le leiloa o lauulu. I luga o laulu susu, e tatau ona faʻaaogaina le masima i lima ma fufuluina lelei i le ulu. A maeʻa le 15 minute, fufulu lou ulu ma toe fai le masima. E manaʻomia le faia o le itiiti ifo o le 4-6 ituaiga faʻapipiʻi i le tasi togafitiga togafitiga tasi le vaiaso. E le umi le taunuʻuga e le sau. I le mavae ai o ni nai vaiaso, o le lauulu o le a mauaina susulu ma malosi.

    A iloa loa i le mafuaʻaga o le mageso ma le faʻamati, naʻo le taimi e aoga ai le faia o togafitiga talafeagai i lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi. O le faʻapitoa e mafai ona e liliu i ai e le tatau ona avea ma se trichologist faʻapitoa i lauulu, aemaise lava o se dermatologist.

    I se faʻaopopoga, mo se faʻamaoniga saʻo lelei, e tatau ona e asia se endocrinologist mo le i ai o le faʻaletonuina o hormonal, ma fafine e tatau foi ona siakiina e se fomaʻi.

    Togafitiga o vailaau i aso nei e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau tuʻufaʻatasia o le a fesoasoani e le gata i le faʻamamaina o le mageso, ae le faʻamamaina, o le palapala, fefaʻatauaʻi vaega o lauulu ma isi faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 3 aoga laupepa e sili ona aoga e faʻamamaina ai le matapogia, fungi ma le susu.

    • Moli faʻapipiʻi mai le Amalgam Lux (Ukraine). O fuafua mo le togafitia o le seborrheic dermatitis, fung pipisi, pulou, ma lichen. O le tuufaatasiga e aofia ai se vaega e tolu-vaega - selenium disulfide, lea e iai lona antifungal aafiaga ma afaina ai le galuega a le sebaceous glands.
    • Sebozol mai Dionysus (Lusia). Ua faatonuina mo le faʻaalia o siama fula: dermatophytes po o le mea faafefete, seborrheic psoriasis, tele-lanu lichen, seborrheic dermatitis ma le susu. O le vaega aoga - ketoconazole - ei ai lona antimicrobial ma antifungal aafiaga.
    • Nizoral mai Janssen-Silag (Peleseuma). Pei o le suamalie na muamua atu, Nizoral afaina ai foʻi faʻaleaga o le uluulu ma le faʻavae o loʻo faʻavae i luga ole ketoconazole lava ia, e mafai ona tau faʻatasi ma isi fungi ma siama.

    E aoga tele auala e foia ai le vevela, seborrhea ma le leiloa o lauulu, lea e fautuaina e le tele o trichologists, o tar shampoos, fasimoli poʻo isi oloa e aofia ai tar.

    Faʻafefea ona fufulu lou lauulu

    Fulufulu mata

    1. A o le i fufuluina lou lauulu, selu lelei. E talafeagai lenei mo:

    pe a fufulu, o le laulu e le mautonu,

    aveese vaega o le pa'ū paʻu, vaega o pulou, palapala, styling oloa,

    faaleleia le toto solo i le ulu, ma, pe a fufuluina le lauulu o le a maua sili atu meaʻai mai shampoo poʻo le balm.

    2. Faia se ulu pulu. E taua tele lava i tagata e ana le mamago ma vali le paʻu, ma, i se isi itu, i le taimi o le faʻamalositino o le ulu e mafai ona oloina le burdock, linseed, castor poʻo le suauʻu suauu i totonu o le paʻu.

    3. Fufulu lau lauulu.

    4. Afai e mafiafia le faʻapipiʻi, e tatau ona mimiloina. Ina ia faia lea mea, sasaa sina laupepa o le laupepa i lou alofilima o lou lima, faʻaopopo sina vai ma palu le fofo lea i lou tamaʻilima. Ona tufatufa lea o le laupepa i le va o alofilima e lua.

    Ua i ai nei siamepa i aso nei ia malosi malosi o loʻo mafai ona lava le 6 ml o le laulu mo lauulu pupuʻu, mo le laulu o loʻo feololo - 8 ml, mo lauulu umi - 10 ml. O le faʻaaogaina o le tele o laupepa e faʻaleagaina ai lou lauulu.

    5. A fufulu lou lauulu, tapuni ou mata. Faaaoga sapani i lauulu. Ona faʻamalosi lelei lea o le paʻu i tamatamailima (ae le o fao!). I lenei faʻataʻitaʻiga, o le mea sili ona taua o le togafitia o le ulu. O le fulufulu ua faʻataʻamilomilo faʻataʻamilomilo solo, amata mai le tua o le ulu e oʻo i le muaulu, e aunoa ma le misia o se vaega e tasi. I le taimi o le faʻamoeina o le faʻamalama, laititi e tatau ona faia ni 20 gaioiga faʻamalosi tino.

    A fufuluina lauulu, e tatau ona e masani ona alu ese mai aʻa i pito, talu ai o lenei faʻatonuga e o gatasi ma le faʻatonu o le kutikili fua ma e faʻaleagaina le lauulu. Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o ituaiga lauulu, pe a gaosia le aʻa o tagata ma o matutu o loʻo matutu, e leai se mea e tatau ona faʻaoga mo le laulu i le umi atoa, e mafai ona e togafitia naʻa.

    A fufulu, taumafai e aua le palu lou lauulu, aemaise pe a fai e umi lau lauulu. E le gata i lea, aua e te soʻona faʻaʻauʻau lau lauulu ile isi, e pei o loʻo e fufuluina lau laupepa ina ia aua neʻi faʻaleagaina lau laulu. Faʻapipiʻi le ufiulu faʻapipiʻi ma le fufuluina o lauulu e tatau ona faia ma le faʻaeteete, ae vave ina ia o mea e faʻamamaina e le ofi i le lauulu ma le ulu i le malosi.

    6. Fufulu faʻamamago lelei le vai malulu ma malu - o vai malu o le a tapunia ai le lauulu. E manaʻomia le fufuluina o lauulu mo se taimi umi, faʻaalu i luga o le 3, pe sili atu foi 5 taimi sili atu nai lo le faʻaaogaina o le solo. E tatau ona e fufuluina lou lauulu, fai tutusa gaioiga ma ou tamatamailima e pei o le foaming shampoo. I lenei tulaga, o le vaimama e tatau ona tumau seiloga o le vai e tafe mai le lauulu e mama, e aunoa ma le fulu. Fufulu le toeina o le laupepa e taua tele, a leai, o le fulu e mafai ona mageso, paʻu, ma le lauulu lava ia o le a foliga malulu. Fufulu lauulu, pe a toso tamatamai lima, e faʻaalia se faʻaaliga foliga. Peitai, e oo lava i le mama lauulu e le milo pe a uma ona faʻaaoga se balm, ufimata, pe a uma ona fufuluina ma nisi laupepa.

    Afai e palapala pea lauulu, laasaga 4-6 o le lauulu fufuluina auala e tatau ona toe faia. Ole toe faʻamamaina ole lauulu ole a manaʻomia le laʻititi faʻapipiʻi nai lo le fasimoli muamua. E tupu faapea o se vaega o le ulu, pei o le pa, e le lava fufulu. Ona tatau lea ona faʻaaoga naʻo le suamalie faʻapipiʻi i lenei vaega o le ulu, pulu ma fufulu.

    7. Faʻamamago lauulu malulu ile gao lemu, faapipii ile solo e aveese ai le salu ile tele. O le solo e tatau ona fou, mama. Aua le mimilo, ova lauulu pe nonoa i totonu o le turban. Saina fafine, e avane le laulu, solo lo latou laulu i le siliki masani. Faʻamago lou lauulu i se taimi vave e mafai ai, ma ina ia faʻaosofia se lagona manaia o le mafanafana, oe mafai ona faʻamalulu lou lauulu i se solo mafanafana - e fai ai lenei mea, e tatau ona faʻamafanafana muamua oe i luga o le maʻa.

    8. Lafo le solo i luga o tauau ma faasaʻo le lauulu ina ia aua neʻi taoto i lalo o le solo, ae i luga o le solo. E tufatufa lima mago i tamatamaʻilima ona faigofie ai lea ona selu.

    E sili le faʻatagaina ile lauulu e mago faʻa natura. Tuu le lauulu e mago, aua le ufiufi i latou i soo se mea - le lauulu e tatau ona manava. Vaitaimi i le faiga o faʻamagofie masani, oe manaʻomia le siiina o lauulu mai aʻa ma ou tamatamaʻilima ma faasaʻo i latou ina ia latou le mago i le foliga o icicles. E le tatau ona fufulu lou lauulu i totonu o le pesini pe ile vai na e taʻele ai.

    Afai ona o lou pisi ona e galo e faʻatau shampoo, e mafai ona e fufuluina lau lauulu i auala faʻaleleia. O lauulu gaʻo e mafai ona fufuluina ma se vaifofo o le sinapi, ma faʻamama le 1 sipuni tele o le sinapi i le 3-4 lita o vai mafanafana. Uma ituaiga lauulu e mafai ona fufuluina ma fuamoa kuning fefiloi ma yogurt. O nei oloa o loʻo faʻaogaina i le auala tutusa e pei o le faʻamalama pei o le faʻaua i luga o le ulu. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu lelei le lauulu ile vai. I tulaga e leai se mea e fufuluina lou lauulu, e mafai ona e fufuluina naʻo le mafanafana vai - mo le afa aso o latou foliga o le a faʻaleleia laititi.

    Lauulu tausiga i le malulu vaitau

    Afai e malulu i fafo, fai se pulou - o lenei e le gata o le a lelei puipuia ai o malulu, ae puipuia foi le malie ma le leiloa lauulu. Peitai, e le tatau ona pupuni le ie puipui.

    I totonu o se potu vevela, aveese se pulou, a leai o lou lauulu o le a foliga vave palapala. I se lautele, pe a ofuina se pulou ulu, e tatau ona e fufuluina lau lauulu sili ona, talu ai i lalo o le pulou le gaioiga o le sebaceous glands ua faateteleina ma o le lauulu avea ma masima vave. Ona o le faaumiumi o le ofuina o se ulu ulu, ono ova, e ono aliali mai, ae o lenei faʻafitauli e faigofie ona fofo.Talu ai le leai o vitamini e afaina ai foliga o lauulu i le taumalulu, faapea foi ma le amataga o le tautotogo, ia ave vitamini sauniuniga i se faʻaopopoga. I le malulu o vaitau, fafagaina pulou e talafeagai mo lauulu. Afai e te fia ofuina se wig, o le taumalulu o le taimi sili lea mo lenei. E mafai ona sui se fulufulu i lou ulu.

    Taua ma vitamini le atoatoa

    E masani lava, o tagata lava latou, e aunoa ma le matauina, e nonofo i mafatiaga: faifai pea feeseeseaiga ma fefinauaiga i le fale, faapea foʻi ma uta i le galuega, faia o latou galuega. O le faʻamamafa e mafai ona mafua ai le vevela o le ulu ma le laulu na pa'ū ai. Ua paʻepaʻe le paʻu, uaʻe le susu, ma ua le mafai ona tupu lena mea. E taua le maitauina pe a fai e te le faʻalogo i le faʻafitauli, ona alualu i luma: o le laulu e pa'ū i lalo ma fao exfoliate.

    Mo le faʻaitiitia o le vevela ma le paʻu na tulaʻi mai i le mafatiaga, e tatau ona e talanoa i se tagata faʻapitoa. Le tele o taimi, le ala o togafitiga aofia ai vitamini, faʻamalieina complexes ma suauu ma se malolo aafiaga. E ao ona malamalama i le leai o se malologa lelei ma le taimi, a aunoa ma se soifua maloloina, e le mafai ona foia le faʻafitauli. I taimi faigata, e faasaʻoloto e le tino le tele o le adrenaline, ma e tatau ona faʻamalosi tino i lona avega faamalosi tino, a aunoa ma se tiga matuitui e mafai ona tupu.

    Ogaʻi pipisi ile maʻi maile ulu

    Ole pipisi ile ulu e sili ona tiga ma le lelei. I le faʻaopopoina o le vevela ma le laulu na tupu, o loʻo tupu foʻi le tiga. O se faʻataʻitaʻiga o ia faʻamaʻi pipisi e mafai ona lapoʻa, lea na uma na taʻua i luga. E manatu tagata uma ile faʻamamaina e le afaina ai, ae e leʻo lea.

    E masani ona faʻaalia e le Dandruff le i ai o le papala i luga o le paʻu. Faʻalogo i mea na o le paʻu dermatitis pei:

    • aniva. O le faʻamaʻi e oʻo mai ma le lanu piniki i luga o le ulu, ogaoga le vevela ma toaga lauulu. Afai e leai se afaina o le faʻamaʻi, e le pine ae faʻapupula e le tagata ni papala. E taua tele le amata amataina o lichen i le taimi, aua o lenei faʻamaʻi pipisi faʻavavevave, aemaise lava i tamaiti.
    • psoriasis Faailoga o lenei faʻamaʻi o le vevela ma le laulu o lauulu. A le togafitia psoriasis, e aliali mai papala ma paʻepaʻe. E ui ina e le pipisi, e tatau lava ona togafitia.

    Uma lichen ma psoriasis faʻagaioioiga i luga o le tulaga o le tino atoa ma o loʻo aʻafia ai le le atoatoa gaioiga. O le mafuaʻaga lea e aoga ai le faʻailoa vave atu faʻailoga i se taimi vave ma saili poʻo a ni mea o i tua atu.

    Auala e feagai ai ma ulu lice

    E leai se tagata e toatasi e puipuia mai siama i luga o le ulu. Afai e aliali mai le vevela, o le curls ua leiloa i se laʻititi tele nai lo masani, ona sili ai lea ona taumafai e aveese lenei faʻafitauli i le taimi lava.

    E tatau ona e fesili i aiga poʻo uo e asiasia le lauulu mo ni siama. O maua ni utu? O lona uiga o le lauulu e pa'ū i lalo ma o le ulu e mausali ona o latou. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani ia fofo le faʻafitauli.

    Togafitiga o le pediculosis aofia ai i le faʻaaogaina o faʻapitoa togafitiga shampoos, aneti-inflamasi vailaʻau, faʻapea foi ma le meaʻai. E taua le matauina o ni laupepa e mafai ona faʻasaoina oe mai le ulu lice:

    O nei tupe e faʻatau atu i fale talavai, ae tatau na faʻatau ona faʻatatau i luga o se fautuaga a fomaʻi. A maeʻa ona feutagai ma le faletalavai, ona e maua lea o se mea aoga mea faigaluega mo lau lava mataupu. Ina ia aua le toe pikiina lice ulu, e tatau ona e tausisi i nei tulafono: aua le faʻaoga selu isi tagata, i le teine ​​fulufulu, uunaʻia oe e faʻamaʻi mea faigaluega, ma aua foi le moe i luga o palapala mataga. Afai o loʻo e malaga, e sili le ave o lo ta tagamea ma oe ina ia aua neʻi toe avea oe ma tagata e aʻafia i siama.

    Eseesega faʻamaoniga o le paʻu o le paʻu

    E ala ile eseesega faʻaiuga o se aga masani le malamalama i se auala faʻavasegaina e le aofia uma faʻamaʻi mafai seia na o le pau lava le filifiliga moni tumau. O se suʻesuʻega na faaaoga e toetoe o fomai uma.E le tatau ona faia se suʻesuʻega i le fale, aua a aunoa ma aʻoaʻoga faʻapitoa fomaʻi e le mafai ona faia le faʻaiuga saʻo.

    O se fomaʻi faʻapitoa e tatau ona iloa ma faʻamaumau uma ou faʻailoga, le taimi ma le aso o le mauaina, faʻapea foi ma fesiligia e uiga i mea uma i lou olaga i aso uma. Seʻi vagana lava le aoina o faʻamatalaga e mafai ona tatou amata faʻaʻeseʻesea faʻamaʻi. O se tagata tomai faʻapitoa e mafai ona vave iloa le faʻafitauli ma faʻatonu togafitiga. Aua le faʻatuai i le alu i le fomaʻi, aua o le vevela e faʻateleina ma papala e mafai ona fausia, lea i le isi mea o le a sili ona faigata le faagasologa o eseesega eseesega.

    Faʻafefea ona foʻia le tele o lauulu i le fale

    O le fesili pe faʻafefea ona foʻia le paʻu lauulu e masani ona faʻaalia e tamaitai fai ma sui o vailaʻau, ma ua manatu o se tasi o auala sili ona aoga.

    Le sili ona lauiloa ma aoga fua:

    • ufimata faia mai apple gruel, lea e kuka i le vai,
    • salu apu kulimi i totonu o le paʻu (2 sipuni i le 1 lita o vai),
    • fufulu ma se paʻu o le kulimi kesi, vineka,
    • se ufimata o falaoa na faʻasusu i le vai ma le faʻaopoopoina o le samasama,
    • sage, mili, nettle, chamomile taele mo le ulu,
    • fofō ma burdock ma suauʻu castor.

    Ina ia faʻavavevaveina le toe faaleleia i le tele e mafai ai, ua fautuaina e faʻalatalata i le togafitiga ma le atoatoa. Faʻatasia vailaʻau na fautuaina e lau fomaʻi ma vailaʻau vailaʻau. A maeʻa ia faiga, e le gata o le a e faʻateʻaina ai le inoino inosia ma lauulu, ae e faʻamalosia ai foʻi lauulu, ma fesoasoani i lou ulu toe malosi. Vailaau vailaʻau o le a fesoasoani e faʻamaʻimau ese lauulu gaʻoa, faʻamalamalamaina maloloina lelei ma susulu.

    Faletalimalo e faasaga i lauulu leiloa ma le vevela

    O oloa tau talavai e sili ona aoga ile taua e feteʻenaʻi ai le papala, ae a aunoa ma le suʻesuʻeina lelei, e mafai ona le saʻo mea latou te filifilia, o lona uiga e leai se iʻuga mai lo latou faʻaaogaina. O oloa talavai uma e mafai ona vaevaeina i ituaiga nei:

    1. Fale talavai vailaau e faasaga i lauulu leiloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Alerana, Onion shampoo, Rinfoltil.
    2. Lusi e faasaga i lauulu leiloa ma le vevela o le ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoval, Sabrina Perfect, Constant Delight ma Hair Vital. O kulimi faapena e fesoasoani e faʻafilemu le ulu, faʻaititia le vevela, ma e le mafua ai foʻi le afaina ai o nei mea, ona o lea e le afaina ai lava.
    3. Masker faasaga i le lauulu leiloa - tautua o ni teuteu. O faʻataʻitaʻiga o pulupulu aoga e aofia ai: Bark, Derbe ma Natura Siberica.
    4. Faiga sauniuni. Pills fesoasoani e fofo le faafitauli le gata e le gata mai fafo, ae faapea foi mai totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, Evalar Expert, Dragee Merz ma Selecin.

    Aua neʻi galo o lou soifua maloloina o loʻo i ou lima!